Ga naar inhoud

Timmekke

Lid
  • Items

    106
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Timmekke

  1. Had ook al zoiets in gedachten. Heb me net uitgelogd op AVG PC TuneUP en terug ingelogd en ineens zegt ie dat het niet meer nodig is te defragmenteren. Net zoals Windows dus. Maar dan zegt ie wel dat ik mijn harde schijf moet controleren op fouten omdat het al meer dan 3 maand geleden is en dat heb ik dan ook gedaan maar heb net mijn pc bruusk moeten afsluiten omdat c: op 14% bleef steken. Heb méér dan een uur gewacht.
  2. Of defragmenteren via verkenner lukt, weet ik niet. Windows zegt alleszins dat het niet nodig is. Het is AVG PC TuneUP dat zegt dat ik moet defragmenteren en ik heb dat programma speciaal gekocht om mijn pc sneller te laten lopen dus ik zou graag hebben dat het werkt. Windows update opschonen is intussen gelukt. Ik zie geen oude updates meer staan en het balkje blijft ook niet meer hangen. Heb windows update minitool geïnstalleerd en er worden enkel oude updates weergegeven: 2015, 2016 en begin 2017.
  3. Makersupdate net binnengehaald maar was vergeten dat het internet hier om 23u afgesloten wordt (lig in een ziekenhuis) en moest op het einde van het installatieproces nog kort even verbinding maken met het internet maar dat is dus niet gelukt. Heb ondertussen wel verbinding met USB-modem maar vind niets terug dat ik nog moet installeren en Windows zegt dat er nu versie 1703 opstaat dus ik hoop dat het goed is. > Windows update opschonen met schijfopruiming werkt nog steeds niet. Balkje blijft op het einde nog steeds hangen. > Schijfdefragmentatie met AVG PC TuneUp blijft ook nog steeds hangen
  4. Het gaat om foutmelding: Foutcode: (0x80073712) Ben momenteel bezig met de creators update binnen te halen. Misschien dat dat helpt.
  5. > Windows zegt dat computer up-to-date is maar bij cumultatieve update zonet een foutmelding gekregen. > logboeken gecheckt maar niets speciaal gevonden hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik er niet veel van ken. > de temp van schijf gecontroleerd en Crystal Disk info zegt 38° (meerdere keren gekeken) Goed nieuws: Avast "Snelle Scan" werkt terug. Slecht nieuws: AVG PC TuneUp blijft nog steeds hangen op schijffragmentatie en Windows Update opschonen met schijfopruiming blijft ook nog steeds hangen.
  6. Hallo Passer, bedankt voor je reactie. > hdd denk ik. > Op updates bleef de laptop gisteren ook hangen maar net toch een paar updates kunnen installeren. > Windows 10 > Crystal Disk geeft geen fouten aan. Mijn Windows 10 trouwens ook niet.
  7. Dag iedereen, ik heb mijn laptop zo'n 3-tal maanden niet gebruikt en zit meteen met een probleem: Als ik "AVG Tune Up PC" gebruik, loopt hij vast bij het defragmenteren. Als ik Windows update opschoon, blijft het balkje hangen. Als ik mijn virusscanner (Avast) laat draaien, loopt hij vast bij 14%. Heb ik een probleem met mijn HD? Edit: Hiernet mijn Windows (10) afgesloten en gekozen voor "Afsluiten en heropstarten", laptop blijft hangen op beginscherm. Windows werkt verder normaal denk ik.
  8. Die Thumbdata3-files blijkt normaal te zijn en eigen aan Android. Vind het dus wel vreemd dat ik er niets over terugvind als ik het google (tenzij in het engels). Heb bij m'n streaming-topic terug wat feedback geplaatst. Wegbrengen, tja...Medion schuift de schuld toe aan de apps zoals ik reeds zei. Ms Sony dan nog maar eens contacteren. In het verleden vertelden ze medat ik hem altijd in een Phonehouse kon binnenbrengen.
  9. Heb antwoord gekregen van Belgacom en er zou niets aan de hand zijn maar ik geloof er niets van eerlijk gezegd. "TV Overal" loopt allesbehalve gesmeerd op smartphones en volgens mij denken ze dat dit weer een probleem van hun is en daarom zeggen ze dat er niets aan is. Heb gisterenavond 45 min tv gekeken en er stond achteraf 12mb cache op, normaal dus. Direct daarna ff wat gesurft en na een 2de controle stond er ineens 35mb cache op bij "TV Overal" Deze morgen terug ff gesurft en daarnet gekeken en er staat ineens 336mb cache op bij "TV Overal". Normaal staat er altijd 436mb cache op. Nu dus minder en ook in stapjes ditmaal maar zoals ik zei, niet normaal vind ik dat. Verschillende "cache cleaners" uitgeprobeerd en zei zeggen telkens dat er 0mb cache is VTM-nieuws video's op "Het Nieuwsblad" spelen trouwens wéér niet meer af . Heb dan eens de app "VTM Nieuws" geïnstalleerd (maakt gebruik van dezelfde video's) en ook daar speelt geen enkel filmpje af maar heb eens wat feedback gelezen in de play store en blijkbaar zijn er nog mensen waarbij niets afspeelt dus ook dat kan normaal zijn. Chrome kan ik dus nog steeds niet updaten want dan spelen YouTube video's niet af. Ook hier kan het aan ms aan Chrome liggen maar vind er iig niets over terug in de play store bij de feedback van andere gebruikers.
  10. Thumbdata3-files beginnen weer te groeien. Volgens mij telkens nadat ik filmpjes op m'n externe SD-kaart zet (zijn wel ettelijke mb's). Heb dus terug "Thumbdata3"-mapjes moeten creëren. Wat is dit toch een vervelend probleem zeg! Ik vind ook NIETS terug als ik het google, althans niet op nederlandstalige websites. Héél vreemd.
  11. Te vroeg victorie gekraaid. Er staat wéér 400 mb cache op bij "TV Overal". Heb ondertussen contact gehad met Belgacom en zij kijken het even na.
  12. Net iets vreemds meegemaakt... Heb dus alles geprobeerd om m'n telefoon terug te laten werken zoals in het begin: een reset, terug naar fabrieksinstellingen, reparatie vd software, kijken welke apps actief stonden, andere browser geprobeerd, updates gecheckt......niets hielp. Ondertussen begon hij terug "Thumbdata3"-files aan te maken (waar ik al eerder naar verwees in dit topic via een link in bericht #3). Ik dus opnieuw mapjes aangemaakt in de "DCIM/thumbnails" folder met dezelfde naam als deze files (had ze een keer verwijderd bij het "onderzoek" van m'n telefoon de afgelopen week) Maar wat geurt er nu? Omdat het ooit allemaal wèl werkte, heb ik nog eens de online handleiding van m'n telefoon doorgenomen in de hoop iets te vinden en uiteraard niets gevonden maar ik las wat over het wissen van de cache van de browser en dit gedaan hebbende wat gebeurt er...de VTM-filmpjes op "Het Nieuwsblad" spelen terug af!!! Chrome dan maar geupdate...filmpjes youtube spelen wéér zééér traag af. Niet updaten is dus de boodschap. Filmpjes krijg ik dus beide weer aan de praat (al is het in het "Chrome"-geval niet normaal) Ook "TV Overal" uitgeprobeerd en ook dat is voorlopig, ik zeg wel voorlopig goed. Heel ff opgezet daarnet en nog steeds normale cache (10 mb) maar afwachten toch...heb nog al voorgehad dat de 400 mb cache pas later komt. "Spotify" niet getest want dat gebruik ik niet meer. Dus ms werkt alles terug door gewoon de cache te wissen van de browser?!
  13. Hallo Amadeus1966, al de laatste updates staan er op. Als ik een custom rom gebruik, dan moet ik toch mijn telefoon rooten? De problemen met m'n telefoon, ligt dat nu aan mij door slecht gebruik of kan ik toch nog verhaal halen bij de verdeler van m'n gsm (Medion)?
  14. Ik heb de Xperia E C1505 Ik zit me suf te zoeken in de instellingen. Staat alles wel goed ivm met internet bv? Ik heb de beide APN's goed staan (voor internet en MMS). Weet niet wat ik nog zou kunnen doen.
  15. Dolfhin net uitgeprobeerd...zelfde resultaat...niks, njet, nada, zero, nul: -VTM-video's op "Het Nieuwsblad" spelen niet af. -YouTube-video's op "Het Laatste Nieuws" spelen niet af. Trouwens, wat met "TV Overal" en "Spotify"?
  16. De vaste browser speelt geen video's af van diverse websites. Bij VTM-video's gebeurt er niets (hoewel het voorafgaand reclamefilmpje wel afspeelt) en bij YouTube-video's springt deze meteen door naar het einde. De Chrome-browser speelt ook geen VTM-video's af (er gebeurt ook niets maar wederom wel reclamefilmpje) maar wel YouTube-video's. Na update echter ook geen YouTube-video's meer. TV Overal werkt altijd en heeft altijd gewerkt en stopte ook nooit, alleen heb ik daar het cache-probleem (steeds 400mb cache). Heb trouwens nog wat ontdekt: ik heb reeds verschillende cache cleaners uitgeprobeerd en deze geven steeds aan dat er geen cache is maar als ik dan bij apps/TV Overal ga kijken, staat er dus wel 400mb cache die ik dus enkel daar kan verwijderen. De Android-versie is: 4.1.1
  17. Hallo Amadeus1966, heb eens gekeken welke apps er actief stonden en dat waren er amper een handvol (toetsenbord, instellingen, locatie, antivirus...) en niets dat voor problemen zou kunnen zorgen. Heb dan m'n telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen en alles, maar dan ook alles, gewist (apps, media, contacten,...). Heb stap voor stap alles heringesteld (datum/tijd, APN, locatieservices, WIFI-code en ingelogd op de Play Store) en telkens gecontroleerd en wat heb ik ontdekt: 1) "Youtube" video's op websites spelen af in "Chrome" ( "Het Nieuwsblad" en "Het Laatste Nieuws") maar van zodra ik de update van "Chrome" installeer, speelt weer niets af. Update verwijderd dus. Hetzelfde dan getest op de browser van m'n telefoon: daar speelt sowieso niets af van in het begin! "VTM-nieuws" video's spelen sowieso nergens meer af, niet in "Chrome" en niet in de browser. Ooit deden ze het wel. 2) Ik installeer 1!! app nl. "TV Overal". Ik test hem (er staat dus nog steeds niets op m'n telefoon buiten deze app) en...PATAT...ik kijk 10 seconden TV en meteen 437mb cache. De moed zakt me in de schoenen. Ik heb reeds Medion gecontacteerd (zij verdeelden deze Sony smartphone) en heb hen ongeveer hetzelfde bericht gestuurd als ik schreef in het begin van dit topic. Ik heb ondertussen reeds antwoord gekregen en zij schepen me gewoon af. Het is de schuld van de apps en ik moet hen contacteren. Awel heb net een mailtje naar Belgacom gestuurd ivm "TV Overal" en ik denk dat ik het antwoord al weet. Bij "Spotify" bespaar ik me de moeite. Mijn telefoon is amper 4 maand oud en ooit werkte alles dus perfect.
  18. Hallo Amadeus 1966, bedankt voor je reactie. Toch vrees ik dat het toch een hardware-probleem is want ooit werkte het wel allemaal naar behoren, met dezelfde apps die er nu allemaal opstaan. Bij reparatie van de software werken enkel de youtube-video's op "Het Laatste Nieuws" in het begin. De video's van "Het Nieuwsblad" werken sowieso niet meer. Dus ook niet meteen na de reparatie en voor de herinstallatie van al mijn apps. Als ik "TV-Overal" gebruik en daarna de cache controleer dan klopt dit maar als ik daarna wat anders ga doen (spelletje spelen of zo op telefoon) en ik dus "TV Overal" niet meer gebruik en daarna nog eens de cache ga controleren dan staat er ineens 400 mb. Het is toch ook niet normaal dat "Spotify" cache aanmaakt op mijn externe SD-kaart en ik kan dit zelfs niet verwijderen. Gelukkig bestaat er een app zoals "Diskusage" zodat ik deze kan opsporen en gelukkig ook kan verwijderen. Heb trouwens nog al problemen gehad met m'n smartphone. Zie hier en hier. Enfin, ik zal zeker eens naar je oplossingen kijken.
  19. Hallo, ik merk dat ik problemen heb met streamen op mijn smartphone. Als ik de app "TV Overal" open (om live TV te kijken) maakt deze steeds zo'n 400mb cache aan. Ook al heb ik maar 5 seconden gekeken. Als ik de app "Spotify" open (om muziek te luisteren), maakt deze steeds cache (hier wel normale hoeveelheid) aan op m'n externe SD-kaart. Ik kan deze niet verwijderen in de instellingen van de app maar moet dit met een speciale app doen (Diskusage). Ik kan geen filmpjes zien als ik websites zoals "Het Laatste Nieuws" (youtube-video's) of "Het nieuwsblad" (VTM Nieuws-video's) bezoek. Bij de eerste gaat het zo traag dat er niet naar te kijken valt, bij de 2de krijg ik gewoon zwart beeld hoewel het voorafgaande reclame-filmpje wel vlot afspeelt. Ik ken niet veel van computers maar dit heeft volgens mij allemaal met streamen te maken. Ik heb al zowat alles uit de kast gehaald om het probleem te verhelpen (een reset, fabrieksinstellingen teruggezet, reparatie vd software,...) en vrees dat ik dus met een hardware-probleem zit. Er is kleine hoop dat ik niet mijn telefoon ter reparatie/vervanging moet opsturen en enkele weken moet missen want als ik de software repareer dan spelen de youtube-video's op "Het Laatste Nieuws" wel vlot af maar als ik eenmaal alles terug begin in te stellen naar eigen gebruik (instellingen + herinstallatie apps) dan spelen ze weer slecht af. Iemand raad?
  20. Heb een keer de software hersteld van m'n telefoon en heb de zelf gecreëerde thumbdata3 files verwijderd. Resultaat: 2 nieuwe thumbdata3 files maar de ene is 0 mb en de andere zo'n 8 mb. Als ze terug beginnen groeien zal ik terug deze folders creëren. Heb ondanks de reparatie van de software nog steeds cache-problemen met apps als "Spotify" en "TV Overal" en kan nog steeds geen video's afspelen van websites zoals bv "Het Laatste Nieuws" en "Het Nieuwsblad". Kan dus zijn dat dit niets te zien heeft met het "Thumbdata3"-probleem en dat het creëren van folders de goede oplossing is voor mijn probleem én dat er dus iets scheelt met mijn telefoon. Ik heb in ieder geval de verdeler van mijn telefoon gecontacteerd voor een nazicht/reparatie, hij is nog in garantie. Ik sluit bijgevolg dit topic voorlopig af. Voor het cache-probleem en het video-probleem open ik dan wel ms een nieuw topic.
  21. Goed nieuws! PC Companion is vanaf heden dan toch compatibel met Windows 8.1. Heb mijn software kunnen herstellen. Hopelijk geen foutmelding meer nu. Ik geef het maar even mee voor als er nog mensen met dit probleem zitten.
  22. Heb net nog wat onderzocht en een testje gedaan. In de DCIM/.thumbnails folder heb ik alle thumbnail files verwijderd en heb dan ook de folders die ik heb aangemaakt, de thumbdata3, verwijderd. Smartphone uitgezet, heropgestart en...BAM...meteen een thumbdata3 file van 1gb groot en meteen heel mijn telefoongeheugen ingepalmd. Had 0,0 vrij. Het cacheprobleem van "TV Overal" en "Spotify" heb ik niet kunnen testen maar ik kon na het verwijderen van de thumbdata3 folders nog steeds geen video's afspelen van websites zoals "Het Nieuwsblad" en "Het Laatste Nieuws". Dat videoprobleem ligt dus aan mijn telefoon maarja, ik kan de software niet repareren (zie ander topic van me).
  23. Wel grappig/vreemd dat mijn Windows dat nu als een probleem ziet. Ik heb constant de melding dat er een computerprobleem is en als ik er op klik blijkt het om de instellingen van Windows Update te gaan.
  24. Clarkie, ik zeg toch dat als ik taakbeheer open er GEEN ENKEL programma geopend staat en het is wel héél toevallig dat ik het pas heb sinds de upgrade van m'n Windows. Heb trouwens ook al eens gemerkt dat als ik een bestand (video) wil afspelen en met de rechtermuisknop klik op "open met" op het bestand, mijn videospeler (door fabrikant op mijn laptop geïnstalleerd) plotseling 2x vermeld stond. 1x gewoon en 1x in iets lichtere kleur. Ook dat sinds de upgrade. Ik heb trouwens het gevoel dat als ik die melding krijg ("bestand reeds geopend") dat ik het bestand toch kan verplaatsen tijdens deze melding. Dat is toch ook niet normaal. Enfin, dat laatste moet ik nog eens uittesten. Ik kan dus mijn bestanden zoals muziek en video's 4x!! terugvinden op mijn pc, nl onder: 1) thuisgroep/Tim De Wit/Laptop-Tim 2) Tim De Wit 3) Deze pc 4) Bibliotheken Daar knelt ergens het schoentje.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.