Ga naar inhoud

jahewi

Lid
  • Items

    122
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over jahewi

  • Verjaardag 09-04-1962

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Geen info
  • Land
    Geen Info

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Windows 7

Contact Info

  • Website URL
    http://www.jahewi.nl

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Geen Info

jahewi's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. Hoi pa3eje, Verwar je misschien backup met systeem-herstel (een herstel-punt maken)? De foutmelding die je opgeeft zie ik namelijk wel vaker terug bij problemenmet het systeem-herstel.
  2. Hoi Evelie, Als ik wil uitzoeken welke drivers je nodig hebt voor je webcam, moet ik weten welk merk en type de laptop is.
  3. Hoi Evelie, Heel graag gedaan. Omdat je webcam niet meer werkt sinds je hem terug hebt gekregen van een reparatie/installatie, denk ik dat de webcam nog wat drivers nodig heeft om te werken. Welk merk en type is je laptop? groet, jahewi
  4. Hoi Evelie, Het laatste log ziet er weer netjes uit. Hoe is het nu gesteld met de problemen?
  5. Welk(e) proces(sen) hebben het hoogste percentage?
  6. Hoi Evelie, Wat je geplaatst hebt is voldoende. We hebben de computer inmiddels al aardig schoon kunnen krijgen. We hoeven nu alleen nog maar te controleren of alle malware van de computer is verwijderd. Download zoek.exe naar het bureaublad. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier of hier) kan je lezen hoe je dat doet. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. emptyclsid; autoclean; standardsearch; Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht na de herstart geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht.
  7. Het klopt inderdaad dat samen met VLC-player malware-achtige programmaatjes kunnen worden meegeinstalleerd. Ik weet echter bijna zeker dat niet al die malware is verwijderd door Spybot. ;-) Ik weet niet of dit te maken heeft met de nog aanwezige malware of misschien aan de leeftijd van de laptop o.i.d., maar daar komen we vanzelf achter. ;-) We zullen eerst eens nagaan of malware of virussen de oorzaak zijn van je probleem. 1. Download HijackThis. (klik er op) De download start automatisch na 5 seconden. Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren". Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst. Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere PC en het bestand met een USB-stick overbrengen Als je enkel nog in veilige modus kan werken, moet je de executable (HijackThis.exe) downloaden. Dit kan je HIER doen. Sla deze op in een nieuwe map op de C schijf (bvb C:\\hijackthis) en start hijackthis dan vanaf deze map. De logjes kan je dan ook in die map terugvinden. 2. Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten. (lees eerst de rode tekst hieronder!) Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog". Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets. Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets. Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\\Program Files\\Trend Micro\\HiJackThis of C:\\Program Files (x86)\\Trend Micro\\HiJackThis. (Bekijk hier de afbeelding ---> Klik hier) 3. Na het plaatsen van je logje zal ik deze nakijken en je verder begeleiden door het ganse proces. Tip! Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.
  8. Dat is eigenaardig. Ik heb geprobeerd om de foutmelding op een of andere manier te reconstrueren, maar dat is niet gelukt. Ik heb het idee dat de foutmelding niet te maken heeft met het intikken van stap 5.
  9. Dat klopt inderdaad. Ik heb inmiddels een andere methode gevonden die waarschijnlijk beter werkt. ;-) Ik heb geen idee wat die foutmelding met de door mij geplaatste oplossing te maken heeft. Op welk moment kreeg je die foutmelding?
  10. Volgens mij is de link die je op deze manier maakt computer-afhankelijk, niet gebruiker-afhankelijk. Je kunt wel op meerdere computers een link aanmaken naar dezelfde 'Mijn Documenten'-folder op de netwerkschijf. Als de netwerkschijf, waar je over praat, echter een echte NAS is, dan zou je eens in de handleiding moeten duiken. Op een NAS kun je namelijk vaak heel specifieke gebruikers-rechten geven voor mappen en bestanden.
  11. Hoi Brejen, Het klopt inderdaad dat je een netwerkschijf niet kan indexeren. Het klopt ook dat je je bibliotheken hierdoor niet 'zomaar' naar de netwerkschijf kunt verhuizen. Er is echter wel een omweggetje die je kunt gebruiken (er zijn er eigenlijk zelfs 2, maar die 2de zou ik op moeten zoeken ) Je kunt alsvolgt toch de 'mijn documenten' bibliotheek verplaatsen naar de netwerkschijf: 1. Maak een folder op de C:\-schijf van de computer en noem deze bv. 'shares'. 2. Maak in deze C:\shares-folder de sub-folders aan voor de bibliotheken die je wilt verplaatsen naar de netwerkschijf, bv. 'documents' voor de folder 'mijn documenten'. 3. Voeg de nieuwe folderr C:\shares\documents toe aan de betreffende bibliotheek (in dit geval 'mijn documenten'). 4. Verwijder nu weer de nieuw gemaakte folder C:\shares\documents van de schijf, maar niet uit de bibliotheek. 5. Open een dos-venster en typ in bij de prompt: mklink /d "c:\shares\documents" \\<Server>\<Network Folder> Er is nu een link gemaakt tussen je bibliotheek en de bijbehorende folder op je netwerkschijf. Je kunt nu de bestanden uit Mijn Documenten migreren naar de folder op de netwerkschijf. Sukses
  12. Hoi evelie, Het logje kun je vinden in de hoofdmap van de C:-schijf, onder de naam AdwCleaner[...].txt (.. is een getal, voorafgegaan door een R of een S). Klik op het laatst gemaakte logje om het te openen en post de tekst ervan alsnog even. Bedankt, Jahewi
  13. Hoi mbroeren, op PC-Helpforum. We zullen eerst eens onderzoeken of het vreemde gedrag van je muis aan malware ligt. Start Hijackthis op. Selecteer “Scan”. Selecteer alleen de items die hieronder zijn genoemd: R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = O2 - BHO: MediaBar - {0974BA1E-64EC-11DE-B2A5-E43756D89593} - (no file) O3 - Toolbar: (no name) - {0974BA1E-64EC-11DE-B2A5-E43756D89593} - (no file) Klik op 'Fix checked' om de items te verwijderen. Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis. Daarna: Download zoek.exe naar het bureaublad. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier of hier) kan je lezen hoe je dat doet. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. emptyclsid; autoclean; standardsearch; Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht na de herstart geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht. Sukses, jahewi
  14. Hoi MarloesBosboom, Dat ziet er alweer prima uit. Voor de zekerheid zullen we nog een malware-scan gebruiken om eventuele restjes te verwijderen. Download de 32 of 64 bit versie van HitmanPro naar het bureaublad. HitmanPro (32bit) HitmanPro (64bit) Klik hier voor een uitgebreide handleiding van HitmanPro. Dubbelklik op "HitmanPro.exe" en klik op "volgende" Vink de optie "Ik accepteer de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst aan" en klik op "Volgende" Klik in het setup scherm nu nogmaals op "Volgende", nu zal automatisch de scan starten, doe verder niets op de computer totdat de scan gereed is. Als de scan klaar is klik je op "volgende" Activeer nu de gratis licentie, hiermee kunt u 30 dagen gratis HitmanPro gebruiken en de gevonden infecties verwijderen. Note: indien u reeds eerder gebruik hebt gemaakt van de 30 dagen trial-versie van HitmanPro is het niet meer mogelijk om gratis de gevonden infecties te verwijderen. Als het verwijderen gereed is klik je onderin het scherm op "Save log" of "Logbestand opslaan" en sla deze op bijvoorbeeld het bureaublad op. Post dit logje. Klik nu op de knop "Herstarten".
  15. Hoi naviro, Probeer de instrukties op deze pagina eens.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.