Ga naar inhoud

DHZ

Lid
  • Items

    114
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over DHZ

  • Verjaardag 28-07-1953

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    W 98, XP, Vista, W 7, W 10 (verschillende PC's en laptops)

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

DHZ's prestaties

  1. DHZ

    Activering Windows Pro

    Wanneer ik de exe-file open krijg ik volgend scherm: Wanneer ik "Install now" klik krijg ik een keuzemenu: Go online to get the latest updates (recommended) Do not get the latest updates for installation Maar wat ik ook kies, ik krijg even later de boodschap En wanneer ik op "Check compatibility online" klik krijg is de boodschap "We're sorry, this download is no longer available". (Hopelijk niet) einde verhaal?
  2. DHZ

    Activering Windows Pro

    Die mogelijkheid hou ik als tweede optie. Toch bedankt!
  3. DHZ

    Activering Windows Pro

    Dit is wat er verschijnt: In het batterijvak vind ik de product key van Windows 7 Pro: Kan ik hier nog wat mee? Ik hoef niet per sé een Pro versie te hebben. En mocht ik op deze laptop enkel Windows 7 kunnen herstellen, dan is dat eventueel ook goed. Ik zou daar dan wel niet meer op internet kunnen, maar ik heb bepaalde software die op Windows 7 perfect werkte en op Windows 10 niet meer.
  4. Ik heb vorig jaar een refurbished laptop (Dell Latitude E5530, Windows 10 Pro, 8 GB, 64 bits besturingssysteem, x64 processor) LEGAAL gekocht. Echter geen waarborg van de verkoper. De laptop werkt normaal (batterij OK, updates OK, geheugen OK,…) Mogelijk heeft men Windows 10 Pro opnieuw geïnstalleerd om hem “leeg” te maken, maar blijkbaar is er toen iets misgegaan, want op het scherm komt af en toe de melding dat Windows niet geactiveerd is (hoewel de laptop toch duidelijk al een vorig leven heeft gehad met een geldige Windows licentie. (Ik weet wel niet welke Windows versie dat was). Hoe kan ik dit oplossen? Ik lees op het forum dat een upgrade naar Windows 10 met Windows 7/8.1 licentie niet meer mogelijk is vanaf 20/09/2023 (bijdrage Calvus). • De probleemoplosser in “Instellingen – Bijwerken en beveiliging – Activering” kan het probleem niet oplossen • De meer geavanceerde probleemoplosser “Hulp inschakelen bij opnieuw installeren van Windows” geeft aan “de product code voor uw apparaat kan niet meer worden gebruikt om Windows te activeren”. Ik heb mij nog wel niet aangemeld “om contact op te nemen met ondersteuning”. • Ik heb al eens een “goedkope” licentie voor Windows aangekocht, maar nadat ik die code ingaf werkte het activeren ook niet (weet niet meer wat de melding op het scherm was)
  5. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Dankuwel! Ik heb nu de update kunnen verbergen, zodat hij voorlopig althans niet meer aangeboden wordt.
  6. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Als ik op de link klik in de tekst "From BleepingComputer's tests, you may also have to use Microsoft's Show or Hide Tool to hide the KB5034441 update after running the script, so Windows Update won't keep trying to install the buggy update and display an error." krijg ik steeds de melding "wushoworhide.diagcab kan niet veilig worden gedownload". Is er nog een andere manier om deze update te verbergen, want voorlopig wordt deze nog steeds aangeboden in Windows Update op mijn Windows 10 Home systeem.
  7. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Ja, dat had ik intussen ook al wel begrepen. Het woord "system" had me op het verkeerde been gezet. Vandaar toen de vraag. "Firmware" is in dit geval de BIOS update. Het zou natuurlijk makkelijker zijn als de benaming van updates voor alle merken meer dezelfde logica zou volgen. Ik heb trouwens nog steeds geen echt antwoord gekregen op de vraag wat het verband is tussen de BIOS update die aangeraden wordt op de ondersteuningswebsite van Medion, nl. en de update, voorgesteld in Windows Update die ik nu gebruikt heb, nl. Het enige dat wat gemeenschappelijk lijkt is de versie: "1.05" enerzijds en "1.0.5.0" anderzijds, maar aan de benaming zou ik niet zeggen dat het om dezelfde versie gaat. Toch bedankt!
  8. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Dankzij jullie allemaal heb ik weer heel wat bijgeleerd, o.a.: Klonen van de oorspronkelijke SSD naar een grotere SSD en partities instellen Opstartvoorkeur aanpassen in BIOS voor opstarten vanaf de nieuwe SSD. Door de door Windows Update aangegeven Optionele Updates even te Googelen heb ik soms geschiedenis van updates gevonden (bv. vorige versies van BIOS) Uiteindelijk heb ik alle door Windows aangegeven Optionele Updates aangevinkt en succesvol uitgevoerd. Na het updaten van BIOS even gecontroleerd wat de opstartvoorkeur was (PC moet opstarten van de grotere SSD) en dit bleek al aangepast in de nieuwe BIOS. Voor deze PC (de MEDION MD8836 (Akoya P2120 D)) heb ik nog één overblijvend probleem, namelijk met de "2024-01 Beveiligingsupdate voor Windows 10 Version 22H2 (KB5034441), waarvoor ik nog steeds een foutmelding blijf krijgen (installatie mislukt - 0x80070643). Wanneer ik in de update geschiedenis op deze update klik dan opent zich een scherm in in Edge (klik erop). Blijkbaar heeft men deze update enkel nodig als de PC een WinRE-herstelpartitie heeft, wat volgens onderstaande test het geval is (Windows RE status enabled): Daarom heb ik met de MiniTool Partition Wizard de recovery partitie aangepast op de grotere SSD. Die partitie had inderdaad geen 250 MB vrij. Ik heb daarna de PC herstart, maar toch kan ik de update niet installeren. Ben ik ergens iets vergeten of heb ik iets verkeerd geïnterpreteerd? Ik heb ook alle optionele updates geïnstalleerd voor mijn andere PC (de HP Pro desktop) en daar heb ik (door de door Windows Update aanbevolen update aan te klikken) in één stap van de BIOS versie van 2018 naar de recentste (HP P03 ver. 02.49 van 11/12/2023) overgestapt (zoals Tamari zei blijkt dit dus zonder meer mogelijk).
  9. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Dit is wat ik zie als ik Verkenner open: De nieuwe SSD is nu automatisch hernoemd naar de C-drive (en ik vermoed dat het Windows logo dat erbij staat aanduidt dat dit de echte "opstart"-schijf is). De oorspronkelijke SSD van 128 GB werd automatisch hernoemd naar "Boot (G:)". Mogelijk omdat "het systeem" herkent dat daar bepaalde (opstart) bestanden op staan? Voor mij geen probleem hoor. Of is er een goede reden om de naam te wijzigen? Zoja, hoe? In schijfbeheer zie ik het volgende:
  10. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Bij Windows Update - optionele updates vind ik volgend overzicht van Stuurprogramma updates: Welke hiervan is de BIOS update? En welke is versie 02.20.00? Of zou het kunnen dat de door u voorgestelde update voor een andere computer (HP?) is? De computer waar het nu over gaat is een Multimedia-pc MEDION® AKOYA® P2120 D (MD 8836). Bij het opstarten geeft de PC in BIOS aan dat de geïnstalleerde versie 11OEMWOX.101 is van 11/20/2015 (zie afbeelding in vorige post). De MEDION ondersteuningswebsite geeft als BIOS update ECS H110H4EM V1.x aan: Hoe kan ik zien welke de recentste is? Ik begrijp de codering van die updates niet goed (sorry). Waarom toch specifieke (optionele) updates doen als Windows zelf zegt (zie kader) dat stuurprogramma's automatisch worden bijgewerkt, tenzij men specifieke problemen heeft (die ik niet heb voor zover ik weet)?
  11. DHZ

    Opstartschijf te vol

    En o ja, toch nog een vraag: In het Main window van de BIOS zie ik dat de BIOS versie dateert van 2015: Op de ondersteuningswebsite van mijn computer staan een aantal nieuwere versies van stuurprogramma's: Vragen: Mijn PC werkt tot nu toe zonder problemen. Is het aanbevolen om deze nieuwere versies te installeren of riskeer ik meer problemen door de updates? Hoe weet ik trouwens of bv. de voorgestelde versie van de BIOS update (v 1.05) nieuwer is dan de geïnstalleerde BIOS? Elders wordt aangeraden stuurprogramma-updates over te laten aan Microsoft updates, of heb ik dat verkeerd begrepen? Gezien mijn vorig probleem, dat ontstaan was door drivers te updaten ben ik wat huiverig geworden zomaar iets te veranderen. Dank bij voorbaat!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.