Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

porrelaar

Lid
 • Aantal items

  957
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over porrelaar

 • Titel
  Lid

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

1.581 profielweergaven
 1. Fabieksherstel

  Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar je nieuwe laptop. Hier staan de specificaties van je nieuwe HP laptop: https://tweakers.net/pricewatch/886967/hp-17-bs082nd/specificaties/ Met maar liefst 8 GB werkgeheugen, een SSD van 256 GB en een vlotte i5 processor zal hij toch echt wel sneller reageren dan je oude HP Pavilion. Ik wens je er veel plezier mee! Dat is mooi. Een moderator zal dit topic voor je sluiten. Mocht je later toch nog een vraag of probleem hebben, dan kun je daar een nieuw topic voor starten. Groeten, porrelaar
 2. Fabieksherstel

  Nog even verder gecontroleerd. Blijf liever weg bij downloadastro.com. Volgens 18 van de 67 virusscanners moet je heel erg oppassen met picasa.exe dat je via die website downloadt. Sommige virusscanners zijn van mening dat je er ongewenste software bij krijgt, wanneer je niet heel erg goed oppast. Andere virusscanners zijn van mening dat er zelfs een Trojan in zit. Dit is de uitslag van het onderzoek door Virustotal naar picasa.exe: https://www.virustotal.com/#/file/b6192941f734c95a7c4ee2f0480ebc62485e13aafc09fb05080c7a1dfeb82e3b/detection Daarnaast zijn er 49 virusscanners die er geen bedreiging in zien. Ik vermoed dat toch echt geprobeerd wordt om extra software in de vorm van adware of een toolbar te installeren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, Bernard!
 3. Fabieksherstel

  Waarschuwing: Ik heb deze website gecontroleerd http://picasa.nl.downloadastro.com/ En ik heb er mijn vraagtekens bij. Je downloadt via die website dit bestand: Zoals je ziet is dat bestand slechts 3,28 MB groot. Dat is dus niet het volledige installatiebestand van Picasa. Ik vermoed dat na een dubbelklik op dat bestand pas het volledige installatiebestand van Picasa wordt opgehaald/gedownload. Het volledige installatiebestand voor Picasa is namelijk een stuk groter: 13 MB en ziet er zo uit: Ik heb picasa.exe van downloadastro.com zelf niet uitgevoerd, omdat ik het volledige installatiebestand van Picasa nog in mijn map Downloads heb staan. Ik vind de zaak een beetje stinken. Waarom zou je eerst een downloader van 3,28 MB moeten downloaden om daarmee later een programma van 13 MB te downloaden? En waarom heet die downloader Bomafobifa Setup? Misschien is het in orde, maar het bevalt mij gewoon niet. Via Bomafobifa worden veel programma's geleverd. Emsisoft, een bekende producent van antivirusprogramma's, vertrouwt dat ook niet. Kijk hier maar eens: https://www.isthisfilesafe.com/product/Bomafobifa_details.aspx Dus wees extra voorzichtig wanneer je Picasa toch wil gaan downloaden via downloadastro.com.....
 4. Fabieksherstel

  Picasa was een programma van Google. Google ondersteunt Picasa niet meer sinds maart 2016 en Picasa is daarom sinds die datum ook niet meer via de website van Google te downloaden. De vraag is natuurlijk via welke website jij geprobeerd hebt om Picasa te downloaden. Op zich is het af te raden om programma's die niet meer bijgewerkt worden door de maker toch te blijven gebruiken. Wil jij per se toch Picasa blijven gebruiken, dan kun je het downloaden via deze website: http://picasa.nl.downloadastro.com/ Tijdens de installatie niet zo maar op Volgende > Volgende klikken, maar goed opletten bij ieder venster dat er geen extra software wordt geïnstalleerd. Alle extra's uitvinken! Hier wat info over Picasa: http://www.cursus-fotografie.nl/picasa-downloaden.php Lees dat even door. --------------------------------------------------------------------------------- De bijlage die je toonde ging over "Uw instellingen synchroniseren" Wanneer is dat nuttig? Alleen wanneer je meerdere laptops of desktop pc's hebt. Dan wijzig je op 1 laptop je instellingen en die wijzigingen worden dan ook doorgevoerd op je andere Windows 10 laptops en desktops. Om synchroniseren van je instellingen mogelijk te maken, moet je op al die computers inloggen met een Microsoft account. Anders lukt het synchroniseren niet. Wanneer jij slechts 1 computer hebt, dan is synchroniseren zinloos. Je hebt immers geen andere computer om mee te synchroniseren. Zo te zien log jij nu niet in met een Microsoft account, maar heb je een lokaal account aangemaakt, en als naam koos jij gewoon Gebruiker. Het verschil tussen een lokaal account en een Microsoft account heb ik al eerder uitgelegd. Een lokaal account is voor jou een goede keuze. Jij hoeft dus niet te klikken op "Uw instellingen synchroniseren". Dat onderdeel is voor jou niet van toepassing.
 5. Fabieksherstel

  Laten we eerst de vraag over de grootte van de letters afhandelen. Als dat klaar is, gaan we verder met je andere vraag over Picasa. Het is mogelijk om voor alle programma's in een keer de letters wat groter te maken. En die verandering is dan ook blijvend. Ga naar je bureaublad. Klik met de rechter muisknop op een lege plek op je bureaublad en kies dan Beeldscherminstellingen. Wat staat er dan bij jou onder "De grootte van tekst, apps en andere items wijzigen"? Wanneer daar nu 100% of 125% staat, dan klik je daarop. Dan krijg je meer keuzes: Kies nu 1 stap hoger dan wat je had. Had je 100%, dan kies je 125%. Had je al 125%, dan kies je 150%. Daarna zul je waarschijnlijk de vraag krijgen om de computer opnieuw op te starten om de veranderingen door te voeren. Doe dat dan ook. Nadat de computer opnieuw is opgestart, controleer je in verschillende programma's of de letters nu groot genoeg voor jou zijn.
 6. Windowsn 10

  En verdwijnen die aan Snelle toegang vastgemaakte mappen bij elke Windows Update uit Snelle toegang of gebeurt dat alleen na een zeer grote update? Twee keer per jaar krijg je namelijk een nieuwe versie van Windows 10. In het afgelopen voorjaar was dat de Creators Update. En in oktober was dat de Fall Creators Update. Na zo'n grote update (eigenlijk zijn het geen updates, maar upgrades naar een nieuwe versie van Windows 10) kan het zo zijn dat sommige instellingen gewijzigd zijn. Systeembeveiliging kan dan weer uitgeschakeld zijn. Misschien is er een standaardprogramma gewijzigd enz. Die moet je dan weer naar eigen wens instellen. Ik heb er zelf nooit op gelet of na installatie van een nieuwe versie van Windows 10 ook de inhoud van Snelle toegang gewijzigd was. Wanneer bij jou aan Snelle toegang vastgemaakte mappen ook verdwijnen na een kleine update, dan heb ik daar geen verklaring voor.
 7. Fabieksherstel

  Dat is normaal. Dat mag zo blijven.
 8. Fabieksherstel

  Dan gewoon rechtsklikken op Snelle toegang. De rode pijl in de afbeelding laat zien waar je moet klikken met de rechter muisknop. Krijg je dan wel het contextmenu dat ik hieronder laat zien? Indien ja, dan kun je verder met de uitleg die in mijn vorige post staat.
 9. Fabieksherstel

  Good job, Bernard! Dat is vreemd. Je zou verwachten dat die geschiedenis gewist zou zijn. Beweeg de muisaanwijzer (de pijl) naar Snelle toegang. Wanneer je pijl verandert in een handje, klik je met de rechter muisknop. Er verschijnt dan een contextmenu. Kies in dat contextmenu voor Opties: Het venster Mapopties zal dan openen: Haal onder Privacy beide vinkjes weg. Klik ook op de knop Wissen. Daarna klik je onderaan in dat venster eerst op de knop Toepassen en tenslotte op OK. Open daarna de mappen Documenten en Afbeeldingen en je andere persoonlijke mappen, zoals Video's en Muziek. Controleer of daar nog bestanden van jou in staan. Zo ja, dan die bestanden verwijderen. Ik ging er van uit dat die na een schone installatie verdwenen zouden zijn, maar je kunt het beter even nakijken.
 10. Fabieksherstel

  Waarschuwing: het kan zijn dat de schone installatie van Windows 10 langere tijd op hetzelfde percentage blijft hangen. Dan niet wanhopen, maar de laptop gewoon aan laten staan en door laten werken. Je mag de installatie zeker niet afbreken! De processor in deze laptop is niet zo krachtig en daardoor duurt het allemaal wat langer. Zoals ik al schreef, heb ik exact dezelfde laptop. Ik heb hem wel eens de hele nacht aan moeten laten staan om updates te laten installeren. Toen ik de volgende dag opstond, waren die updates eindelijk voltooid. Ik ga nu naar bed en lees morgen wel of het jou gelukt is. Succes!
 11. Fabieksherstel

  Wanneer de schone installatie voltooid is, dan zal je gevraagd worden om een gebruikersaccount aan te maken. Zo’n eerste account wordt automatisch een account met administrator rechten; dus daar hoef jij je niet bezorgd over te maken. Microsoft wil graag dat je daarvoor een Microsoft account gaat gebruiken, maar dat is niet verplicht. Je kunt ook aangeven dat je een lokaal account wilt gaan gebruiken. Wat is het verschil? Voor een Microsoft account gebruik je het Microsoft account van je zoon (als hij dat heeft). Wanneer je zoon een e-mailadres heeft dat eindigt op @outlook.com of @hotmail.com of @live.nl enz., dan is dat zijn Microsoft account. Het wachtwoord bij dat gebruikersaccount op de HP laptop is dan hetzelfde als het wachtwoord dat bij het e-mailadres van Microsoft hoort. Je kunt ook aangeven dat je geen Microsoft account hebt of kent. In dat geval maak je een lokaal account aan. Bij een lokaal account ben je helemaal vrij in het kiezen van de gebruikersnaam. Kies dan gewoon de naam van je zoon. Je bent dan ook helemaal vrij in het kiezen van een wachtwoord. Schrijf dat wachtwoord wel op, zodat je het aan je zoon door kunt geven. Hij kan het wachtwoord van een lokaal account altijd zelf wijzigen, mocht hij dat willen. Kapotte accu? Wat toevallig... Ik heb exact dezelfde HP Pavilion dv7-2250ed laptop als jij. Bij mij kapte de accu er na 2 of 3 jaar al mee. Een van de accucellen was plotseling gesneuveld. En inderdaad kun je die laptop dan gewoon blijven gebruiken, als hij maar aan de oplader hangt. Nieuwe accu’s, een dure echte van HP of een goedkopere, maar zwaardere accu van een ander merk, zijn nog wel te koop voor deze laptop, maar dat heb ik er nooit voor over gehad.
 12. Fabieksherstel

  Ik weet niet voor welke optie jij nu gekozen hebt, maar wanneer je koos voor ‘Opnieuw beginnen met een schone installatie van Windows’, dan duurt dat inderdaad wel even. Zorg ervoor dat de laptop aan de adapter hangt. Ook wanneer je denkt dat de accu van de laptop nog vol genoeg is!
 13. Fabieksherstel

  Even over de mails van Gmail: Wanneer je mails van Gmail op de ene computer verwijdert, zullen ze ook verwijderd worden van een andere computer. Dat is altijd zo bij Gmail. Ben je die mails nu definitief kwijt? Nee, dat hoeft niet zo te zijn. Gebruik de browser (maakt niet uit welke, het mag Internet Explorer zijn of Firefox of Chrome) en log dan in op je Gmail. Open de prullenbak van Gmail en verplaats dan alle bestanden die je nog wilt bewaren, naar je Inbox. Die mails zul je dan later ook weer op de andere computers zien.
 14. Fabieksherstel

  Nooit de product key van Windows op het forum zetten, Bernard, want dan gaat iemand anders hem gebruiken. Daarna kun jij hem zelf niet meer gebruiken. Een moderator zal die afbeelding wel verwijderen of in ieder geval de product key van Windows 7 verdoezelen (onleesbaar maken). Orrspronkelijk stond er dus Windows 7 Home Premium op deze HP dv7-2250ed laptop. Jij hebt echter later de gratis upgrade naar Windows 10 uitgevoerd. Jij wilt graag Windows 10 op deze laptop houden. Dan moet je geen fabrieksherstel uitvoeren, want dan komt er (als fabrieksherstel lukt) weer Windows 7 op te staan. Had je mijn vorige reactie gelezen? Wat ik jou daar aanraadde lijkt me voor jou de beste optie. ——————————————— Een andere optie is een tweede gebruikersaccount aanmaken op deze laptop. De gebruikersnaam voor dat tweede account wordt dan de naam van je kind. Natuurlijk beveilig je dat tweede account met een wachtwoord. Daarna zorg je ervoor dat het tweede account geen standaard account (met beperkte rechten) is, maar maak je er een account met administrator rechten van. Controleer goed of het tweede account adminstrator rechten heeft! Daarna log je uit of je kiest ervoor de laptop opnieuw op te starten. Je hebt na het opnieuw opstarten de keuze uit 2 gebruikersaccounts: jouw oude account en het nieuwe account van je kind. Klik op het nieuwe account en log in door het bijbehorende wachtwoord in te geven. Controleer voor de zekerheid nog een keer of het nieuwe account administratorrechten heeft. Die heb je namelijk nodig om programma’s te kunnen installeren. Klopt dat? Dan kun je nu het oude gebruikersaccount gaan verwjderen. Daarmee zullen ook alle persoonlijke bestanden die horen bij dat oude account verwijderd worden.
 15. Windowsn 10

  Als je dat gedaan hebt bij de map ANIMATIES, dan is die map al vastgemaakt aan Snelle toegang. Dan hoef je voor die map verder niets te doen. Toch even een vraagje hierover: Welke programma's zie jij dan staan onder Snelle toegang bij jou? Ik zie er geen een.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×