Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

porrelaar

Lid
  • Aantal items

   1.609
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over porrelaar

  • Titel
   Lid

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Geen info
  • Land
   Geen Info

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  3.292 profielweergaven
  1. porrelaar

   HD laptop vervangen door SSD

   Ik blijf bij mijn mening dat ik het niet verstandig vind om nog geld te gaan investeren in een 9 jaar oude laptop. Natuurlijk kun je alleen de gewone harde schijf vervangen door een SSD en daarna Windows 10 opnieuw gaan installeren. Maar de rest van de laptop blijft dan toch oud. Modernere processors zijn sneller dan de processor die in je laptop zit. En die processor kun je niet vervangen door een moderne processor. Daarnaast zit je met de maximale hoeveelheid werkgeheugen. Maar als jij het experiment wilt aangaan, dan kan dat natuurlijk. Dan koop je een SSD van 240 of 256 GB. De twee gewone harde schijven haal je eruit. Je monteert alleen die SSD. Dan installeer je Windows 10 en kijk je of de snelheid je bevalt. Dat hoeft je niet de kop te kosten. Voor 40 à 50 euro heb je zo'n SSD, bijvoorbeeld deze: https://tweakers.net/pricewatch/1237647/crucial-bx500-240gb.html En daarna monteer je een van de gewone HDD's er weer bij in de laptop. Windows en alle programma's installeer je op de SSD; op de gewone harde schijf zet je al je persoonlijke bestanden. Je kunt natuurlijk eerst wachten of er nog andere leden reageren op dit topic.
  2. porrelaar

   google chrome

   Nee, lowie12 wilde in de browser Chrome graag een menubalk zien. Dat kan niet in Chrome. Een menubalk is iets heel anders dan een bladwijzer. Een bladwijzer in Chrome (of Firefox) is hetzelfde als een favoriet in Internet Explorer of Edge. Een menubalk is een balk waarin een aantal opties staan. De menubalk in Firefox heb ik al laten zien in mijn vorige post. Hieronder laat ik menubalken zien in een paar andere programma's. Ik zal de menubalk steeds rood omkaderen. Dit is de menubalk in Microsoft Office 2016: Hieronder de menubalk van Internet Explorer: Hieronder de menubalk van Speccy: Dat zijn allemaal menubalken. Zo'n menubalk wil lowie12 ook graag zien in de browser Chrome, maar dat kan niet, want dat is bij Chrome niet mogelijk. Ik hoop dat het zo duidelijk is.
  3. porrelaar

   HD laptop vervangen door SSD

   Van de Acer Aspire 8530G bestonden verschillende types, maar als ik even snel kijk, dan bestonden de verschillen enkel uit de opslagcapaciteit van de harde schijf: 320 of 640 GB. Dit zijn de specificaties van de Acer Aspire 8530G-724G32MN: https://nl.hardware.info/product/82674/acer-aspire-8530g-754g32mn/specificaties Je kocht die laptop ooit nieuw, schreef jij, maar dat zal zo'n 8 tot 9 jaar geleden zijn. Het nieuwe is er nu wel van af. Wanneer je de harde schijf vervangt door een SSD, dan zal Windows een stuk sneller opstarten. Ook je programma's zullen sneller opstarten. Maar het blijft natuurlijk wel een laptop van 8 of 9 jaar oud. Een laptop van die leeftijd kan problemen gaan vertonen. De leeftijd gaat meetellen. In jouw laptop zit 4 GB werkgeheugen, en volgens diverse websites die ik geraadpleegd heb, is dat ook het maximum voor die laptop. Opwaarderen van het werkgeheugen zou niet kunnen. Nu draait Windows 10 wel met 4 GB werkgeheugen, maar als je vaak veel programma's tegelijk open hebt staan, dan is 8 GB werkgeheugen wel fijner, omdat er dan niet geswapt hoeft te worden. Die mogelijkheid tot het installeren van meer werkgeheugen heb jij dus niet. Zou ik zelf een SSD gaan aanschaffen voor een pc of laptop van die leeftijd? Nee. Maar ik heet geen reddevel en jij moet die afweging zelf maken. Alleen een SSD kopen blijft natuurlijk veel goedkoper dan een compleet nieuwe laptop aanschaffen.
  4. porrelaar

   google chrome

   Menubalk is geen woord dat door mij of door lowie12 verzonnen is. Het is de officiële benaming. Hieronder laat ik je zien wat de menubalk en de bladwijzerwerkbalk in Firefox zijn en waar ze staan: Daarnaast heeft ieder onderdeel van de menubalk weer zijn eigen menu. Dit is het uitklapmenu van Bestand in Firefox: En wanneer je rechtsklikt op een bestand in de Verkenner, dan krijg je het contextmenu te zien. Een menu op de computer heeft dus niets te maken met een driegangen menu in een restaurant (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht), alhoewel je daar meestal ook keus hebt uit verschillende opties. Op de computer betekent een menu: een lijst met mogelijkheden, opdrachten of opties. Heel veel programma's hebben een menubalk. Hieronder toon ik de titelbalk en de menubalk van de Verkenner:
  5. porrelaar

   google chrome

   @stegisoft Wanneer je in Chrome op F11 drukt, dan krijg je het Volledige scherm. Dat wil zeggen zonder adresbalk en zonder tabbladen. Het lijkt erop dat lowie12 de menubalk wil zien, zoals je die hebt (of zichtbaar kunt maken) in Internet Explorer en Firefox: dus met Bestand, Bewerken, Beeld, Geschiedenis enz. Die mogelijkheid is er niet voor Chrome. De makers van Chrome houden van een minimalistisch uiterlijk: geen menubalk zodat er meer ruimte overblijft voor de inhoud van de webpagina.
  6. porrelaar

   Virtual Technology compatibel

   Heb je het programma Speccy op je computer staan? Zo niet, dan kun je dat programma downloaden en installeren. Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start Speccy en wacht dan even totdat het programma klaar is met het analyseren van je computer. Klik dan in de linker kolom op Processor. In het rechter gedeelte kun je dan zien of jouw processor virtualisatie ondersteunt. Hieronder als voorbeeld een screenshot van Speccy van mijn computer: Zoals je ziet, ondersteunt mijn processor wel virtualisatie maar is die functie momenteel uitgeschakeld in het BIOS. Wat staat er bij jou achter Virtualisatie?
  7. porrelaar

   google chrome

   De browser Chrome heeft geen menubalk. Alles wat je nodig hebt, vind je door op de knop Google Chrome aanpassen en beheren te klikken. Dat is de knop rechtsboven, hij ziet eruit als 3 puntjes boven elkaar.
  8. porrelaar

   Opstarten

   @Ebonny Als jij zelf Chromium niet bewust en met opzet geïnstalleerd hebt, dan is die browser vaak lastig te verwijderen. Daarom heb ik de vrijheid genomen om voor dit topic hulp te vragen aan de security helpers abbs en kweezie wabbit. Je krijgt vanzelf een notificatie e-mail wanneer abbs of kweezie wabbit gereageerd heeft in dit topic. Groeten, porrelaar
  9. porrelaar

   dichtgeklapte laptop maakt opstart geluiden

   Zou kunnen, maar hoe vaak gebeurt het dat je laptop spontaan uit slaapstand ontwaakt? Misschien even afwachten hoe het gaat nu je in Apparaatbeheer geregeld hebt dat diverse apparaten je laptop niet uit slaapstand mogen doen ontwaken. Updates voor Windows komen bepaald niet dagelijks. Ze komen op Patch Tuesday (= tweede dinsdag van de maand, na 19:00 uur) en af en toe komt er nog eentje tussendoor, als het een kwetsbaarheid is die meteen gerepareerd moet worden.
  10. porrelaar

   Opstarten

   @Ebonny Chromium is niet hetzelfde als de browser Chrome. Heb jij zelf bewust en met opzet Chromium geïnstalleerd op je computer? Wanneer jij dat niet bewust hebt gedaan, dan is Chromium per ongeluk op je computer gekomen, misschien toen je een keer een gratis programma downloadde en installeerde. Wanneer dat laatste het geval is, dan kun je het beste hulp vragen/krijgen van een van de security helpers. Die kunnen jou helpen om je computer te verlossen van Chromium. Dus laat maar weten hoe het zit met Chromium.
  11. porrelaar

   dichtgeklapte laptop maakt opstart geluiden

   Die laatste tip gaat over Groepsbeleid bewerken ( gpedit.msc). Die functie zit alleen in Windows 10 Pro en Enterprise. Niet in Windows 10 Home, waar jouw laptop op draait.
  12. porrelaar

   Opstarten

   Edge staat er niet bij. Chromium wel. Maar waarom zou Chromium automatisch moeten opstarten met Windows? Schakel Chromium eens uit. Bovendien is Edge je standaardbrowser, schreef je eerder. Waarom heb je dan Chromium geïnstalleerd? Gebruik je die af en toe? Als je Chromium nooit gebruikt, zou ik hem verwijderen.
  13. porrelaar

   Opstarten

   Na aanzetten van je laptop start bij jou automatisch de browser Edge op, met als startpagina: https://www.bing.com/ Misschien kun je dat uitschakelen via Taakbeheer: Klik met de rechter muisknop op een lege plek in de taakbalk en kies dan Taakbeheer. Wanneer Taakbeheer geopend is, moet je klikken op het tabblad Opstarten. Zie jij daarna in de meest linkse kolom (onder Naam) de browser Edge staan? Zo ja, dan moet je op Edge klikken en daarna in de rechter benedenhoek op Uitschakelen. Daarna mag je Taakbeheer afsluiten. Voortaan zal Edge niet meer automatisch opstarten, nadat jij de laptop hebt aangezet.
  14. porrelaar

   Laptop Medion Aldi installatie progs

   Ja, daar wordt hetzelfde mee bedoeld. Aan de onderkant van de laptop zit een klepje. Eén schroefje losdraaien en je kunt het klepje eruit halen. Daarna kun je een M.2 SATA SSD installeren. Kijk hier maar: Bron: http://www.computerbild.de/fotos/cb-Tests-Notebooks-Netbooks-Aldi-Notebook-Medion-Akoya-E3222-Detailfotos-22270891.html#9 Hoe ziet zo'n SSD eruit? Zo dus: https://tweakers.net/pricewatch/462971/sandisk-z400s-m2-2280-256gb.html
  15. porrelaar

   Laptop Medion Aldi installatie progs

   Prima! Weer een probleem de wereld uit. Veel plezier met je nieuwe Medion laptop.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.