Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

porrelaar

Lid
 • Aantal items

  852
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over porrelaar

 • Titel
  Lid

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

1.382 profielweergaven
 1. Deel van inkomende mail verdwijnt als 'naamloze bijlage'

  Zijn het echt stukken tekst die je dan mist, of zijn het afbeeldingen (waarin natuurlijk ook tekst opgenomen kan zijn)? Je hebt niet vermeld welke versie van Outlook je gebruikt. Ik heb hier nu alleen de beschikking over Office 2007. Voor Office 2007 zou je in de menubalk kunnen klikken op Extra > Vertrouwenscentrum. In de linker kolom klik je achtereenvolgens op E-mailbeveiliging, Verwerking van bijlagen en Automatisch downloaden en controleer je de instellingen. Ik heb zelf ingesteld dat afbeeldingen in e-mailberichten met HTML-opmaak niet automatisch gedownload worden. Wanneer wel? Wanneer de afzender voorkomt in de lijst Veilige afzenders. Ter informatie hieronder mijn instellingen in Outlook 2007:
 2. wachtwoord

  Fijn om te lezen dat u het probleem op hebt kunnen lossen. Graag gedaan en tot een volgende keer. Een moderator zal dit topic sluiten.
 3. facebook

  Moet je eerst inloggen om de uitslagen van die wedstrijden te zien of zijn die voor iedereen toegankelijk? Als het een website is die voor iedereen toegankelijk is, moet je de url van die website uit de adresbalk kopiëren en in een volgende reactie plaatsen. Misschien is er momenteel wat mis met die website, maar dat kunnen de helpers dan nagaan, wanneer jij dat webadres hier neerzet. De foutmelding die jij in je laatste bericht gepost hebt, zegt mij helemaal niets. Het is duidelijk tijd dat helpers met kennis van die materie jou te hulp gaan schieten. Ik hoop voor jou dat die snel zullen reageren op jouw hulpvraag.
 4. outlook 7 na updates instal gedeeltelijke vreemde taal

  Nee, die foute update moet je niet installeren. Die wordt nu vervangen door de nieuwe update KB4011110. Als het goed is, dan wordt die foute update (KB4011086) nu ook niet meer aangeboden door Windows Update. Ik haalde mijn informatie hierover van de volgende website: https://www.security.nl/posting/531846/Nieuwe+update+voor+Outlook+2007+wegens+Zweedse+taalinstelling Mensen die KB4011086 al geïnstalleerd hadden wordt aangeraden om die update eerst verwijderen voordat ze KB4011110 installeren.
 5. Wil ik wel doen, maar dat had jij natuurlijk ook zelf kunnen doen. Gewoon de nieuwste versie van CCleaner downloaden en dan dat setup bestand uploaden naar VirusTotal... Hier het rapport van ccsetup534.exe: https://www.virustotal.com/nl/file/cbc2f423d035cf315ac724e61287420013c517cf3d95dbdfa673179436184e64/analysis/1505851504/ Detectieverhouding: 1/62. Alleen ESET-NOD32 slaat aan, en dat is enkel vanwege de gebundelde Google Toolbar. En je kunt gewoon dat vinkje voor Google weghalen tijdens de installatie. Niks aan de hand dus. Nota bene: Emsisoft maakt dus geen bezwaar tegen dit installatiebestand. Vreemd dat EIS dat bij jou wel deed. Nog vreemder dat EIS bij jou pas reageerde toen dat bestand al in de prullenbak zat. Dan is die reactie veel te laat, lijkt mij. Dan ook nog de scan van het uitvoerend bestand CCleaner.exe (v5.34.6207) in C:\Program Files\CCleaner: https://www.virustotal.com/nl/file/78dfb77d886f541686bc3a894f34e147c899fb440fa0ed2b336e84458e175952/analysis/1505851899/ Uitslag: detectieverhouding: 0/64. En nu ga ik gauw verder kijken naar Matt Damon in The Martian...
 6. facebook

  De malware zat in een oudere versie van CCleaner: v5.33.6162 In de nieuwste versie van CCleaner (v5.34.6207) zit geen malware. En de nieuwste versie krijg je wanneer je de eerder gegeven handleiding van kape volgt.
 7. Oké, ik heb intussen wat leeswerk gedaan. Ik ga ervan uit dat SecGuru_OTX zijn mening onder andere (of vooral?) baseert op dit blog van Talos: http://blog.talosintelligence.com/2017/09/avast-distributes-malware.html Ik heb mijn best erop gedaan, maar een deel van dat blog gaat me toch echt boven de pet. Voor gewone mensen (geen ICT-ers) is het korte verhaaltje van BleepingComputer aan te raden: https://www.bleepingcomputer.com/how-to/security/ccleaner-malware-incident-what-you-need-to-know-and-how-to-remove/ Na installeren van de nieuwste versie van CCleaner is de Agomo sleutel nog wel aanwezig, maar de waarden daarvan zijn gewijzigd, waardoor de malware verdwenen is: Het bestaan van die Agomo sleutel zou erop duiden dat je in ieder geval besmet bent geweest. Hoe erg is het wanneer een computernaam en een lijst van geïnstalleerde software is doorgegeven? Nog geen ramp, lijkt mij. Avast gaat ervan uit dat deze malware geen andere malware heeft gedownload en uitgevoerd, omdat Avast daar geen bewijs voor heeft gevonden. SecGuru_OTX schrijft echter: Tja, dat is waar. Je weet niet exact wat deze malware heeft aangericht. Als 'Veiligheid voor alles' je devies is, dan moet je alles doen wat hij aanbeveelt.
 8. De registersleutel HKLM\SOFTWARE\Piriform\Agomo:TCID is aanwezig op een van mijn pc's. SecGuru_OTX meent dat die regkey de kwaaie pier is of erop duidt dat je besmet bent (geweest). Maar waarom? Ik zie daarover geen uitleg van SecGuru_OTX. Gezien zijn gebruikersnaam is hij een expert (guru/goeroe) op het gebied van security (beveiliging), maar voor gewone lieden als ik zou hij best wat uitleg mogen geven waarom die sleutel op narigheid wijst. Agomo is software van Piriform waarmee je via de cloud diverse computers kunt schoonmaken, defragmenteren enz. In dit artikel van 16 augustus 2013 werd Agomo geïntroduceerd: https://www.piriform.com/news/release-announcements/2013/8/16/introducing-agomo De naam is tegenwoordig gewijzigd naar CCleaner Cloud: http://www.piriform.com/ccleaner-cloud Ik heb helaas erg weinig kennis van het register. Zo weet ik bijvoorbeeld niet of en hoe je kunt nagaan sinds wanneer een bepaalde sleutel aanwezig is in het register. "De ontwikkelomgeving van de het populaire programma CCleaner was mogelijk al sinds 3 juli gehackt", maar stel nu dat die Agomo sleutel dateert van ver vóór 3 juli 2017? Dan zou hij toch niets met de malware te maken hoeven hebben? Of redeneer ik nu helemaal verkeerd? Ik wacht nog even met het wijzigen van al mijn wachtwoorden. Ik heb alleen al meer dan 100 webaccounts. Slik... Ik zal wel mijn betaalrekening in de gaten houden, maar die controleer ik toch al wekelijks om te zien of daar geen rare/onbekende afschrijvingen tussen zitten. Is overigens nog nooit voorgekomen.
 9. wachtwoord

  Toen u op deze laptop een wachtwoord instelde voor uw gebruikersaccount voor Windows, werd u gevraagd om ook een geheugensteun voor het wachtwoord in te typen. Daar is wat verkeerd gegaan. Ik vermoed dat u destijds als geheugensteun gewoon weer het wachtwoord heeft ingetypt. Dat is niet de bedoeling. Wat moet je dan wel intypen als geheugensteun? Stel dat u als wachtwoord de achternaam van uw leraar Frans van de middelbare school had gekozen, dan zou een goede geheugensteun zijn geweest: leraar Frans. Of alleen: Frans. De geheugensteun mag dus nooit het wachtwoord zelf zijn. Ander voorbeeld: u heeft 3 honden gehad, met de namen Fikkie, Boris en Hektor. Als wachtwoord kiest u: Boris2Hektor3. Dan zou dit een goede geheugensteun zijn: niet Fikkie. Dit zijn allemaal niet zulke sterke wachtwoorden, maar het is maar om aan te geven wat met een geheugensteun bedoeld wordt. Alleen uzelf moet begrijpen wat ermee bedoeld wordt. Wanneer ook anderen met behulp van die geheugensteun uw wachtwoord kunnen raden, dan is het een slechte geheugensteun. Wanneer u momenteel een fout wachtwoord intypt, dan wordt de geheugensteun getoond. Bij u is de geheugensteun gelijk aan het wachtwoord. Dat wilt u wijzigen. Dat gaat u doen door uw wachtwoord voor uw gebruikersaccount te wijzigen. (niet schrikken, u hoeft niet echt een ander wachtwoord te kiezen) Ik heb geen idee wat voor versie van Windows u gebruikt. Nog steeds Windows Vista? Of bent u intussen overgegaan naar Windows 10? De werkwijze zal ongeveer gelijk zijn: U gaat via Configuratiescherm naar Accounts. U kies uw eigen account (als er meer dan 1 account op die laptop staat) U kiest wachtwoord wijzigen U zult eerst het huidige wachtwoord moeten intypen Daarna typt u het nieuwe wachtwoord twee keer in. Let op: u mag hier gewoon uw oude wachtwoord weer intypen! Er zal opnieuw gevraagd worden om een geheugensteun in te stellen. Deze keer vult u als geheugensteun dus niet het wachtwoord in, maar een of meer woorden die u kunnen helpen wanneer u het wachtwoord niet meer weet. Bent u er zeker van dat u het wachtwoord nooit zult vergeten (omdat u dat al 10 jaar gebruikt), dan kunt u een of meer willekeurige woorden invullen, bijvoorbeeld: gaat je niks aan! De geheugensteun leeg laten is meestal niet toegestaan. Gebruikt u intussen Windows 10, dan mag u klikken op de volgende link: https://www.startnederland.nl/help/pdf/W013-windows-10-een-wachtwoord-instellen-of-wijzigen-in-windows-10.pdf Er wordt dan in de browser een pdf geopend, waarin de procedure voor Windows 10 uitvoerig en met veel afbeeldingen wordt uitgelegd.
 10. outllok mail

  Ja, bekend probleem. Storing bij Outlook.com. Microsoft weet ervan en werkt aan een oplossing: https://portal.office.com/servicestatus
 11. outlook 7 na updates instal gedeeltelijke vreemde taal

  Het is normaal dat je een update krijgt voor de 32-bits versie. Microsoft raadt aan om van MS Office altijd de 32-bits versie te installeren, ook wanneer je besturingssysteem 64-bits is. Dat heeft o.a. te maken met invoegtoepassingen waarvan alleen een 32-bits versie is ontwikkeld. Meer info hier: https://support.office.com/nl-nl/article/Kiezen-tussen-de-64-bits-en-32-bits-versie-van-Office-2dee7807-8f95-4d0c-b5fe-6c6f49b8d261 Stel dat jij een dvd van Office in huis hebt met daarop zowel de 32-bits als de 64-bits versie van Office 2010 en je wilt Office 2010 gaan installeren, dan zal automatisch de 32-bits versie geïnstalleerd worden. Wie moet wel de 64-bits versie van MS Office installeren? Mensen die willen of moeten werken met zéér grote bestanden. Denk dan bijvoorbeeld aan Word bestanden van 2 GB en groter. Wanneer jij wilt controleren of jij de 32-bits of de 64-bits versie van Office 2010 hebt geïnstalleerd, dan start je Word 2010 en klik je daarna op Bestand > Help:
 12. facebook

  Onlangs was ik bij een oud-collega bij wie Facebook ook niet lekker werkte: hij kreeg helemaal geen berichten van zijn Facebook vrienden te zien. Ik heb toen CCleaner laten draaien, waardoor tijdelijke bestanden verwijderd worden. Daarna draaide Facebook bij hem weer prima. Heb jij CCleaner op je computer geïnstalleerd? Start dan het programma, laat analyseren en daarna schoonmaken. Heb jij CCleaner nog niet? Lees dan de volgende uitgebreide handleiding door: https://www.pc-helpforum.be/topic/47631-ccleaner-handleiding/ Die handleiding is intussen al 4 jaar oud; het kan dus zo zijn dat hij op wat kleinigheden afwijkt van de huidige versie van CCleaner. Om de tijdelijke bestanden op je pc op te ruimen hoef je alleen het eerste gedeelte van de handleiding te volgen. Dus alleen het gedeelte over Cleaner; het gedeelte over Register mag je overslaan. Wanneer je CCleaner gebruikt, moeten je browsers (Internet Explorer, Firefox enz.) afgesloten zijn, anders kunnen de tijdelijke bestanden van die browsers niet opgeruimd worden.
 13. Abbs heeft vast liever een biertje. Alsjeblieft abbs: Ik ga er wel van uit dat jij niet meer hoeft te rijden vandaag, want ik zag dat jij de Bob bent in je virtuele systeem:
 14. windows 10

  Bedoel jij het programma Outlook als onderdeel van Microsoft Office, of bedoel jij Outlook.com (wat vroeger Hotmail heette)? Gebruikers van Outlook.com ondervinden momenteel problemen door een storing. Lees er hier meer over: https://www.nu.nl/internet/4927583/outlookcom-gebruikers-ondervinden-e-mailproblemen-storing.html
 15. Ook gezien de laatste post van Passer lijkt het erop dat vervangen van versie 5.33.6162 door de nieuwste versie (v5.34.6207) van CCleaner al voldoende is om het beestje te verwijderen.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×