Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

porrelaar

Lid
  • Aantal items

   2.037
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over porrelaar

  • Titel
   Lid

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Geen info
  • Land
   Geen Info

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  5.008 profielweergaven
  1. Twee keer per jaar krijg je een nieuwe versie van Windows 10. Wanneer zo’n nieuwe versie geïnstalleerd wordt, dan wordt ook een map Windows.old aangemaakt. Die map is nodig wanneer je terug wilt gaan naar de vorige versie van Windows 10, omdat de nieuwe versie bij jou voor problemen zorgt. Na installatie van een nieuwe versie van Windows 10 heb je slechts 10 dagen de tijd om terug te gaan naar de vorige versie, want na die 10 dagen wordt de map Windows.old automatisch verwijderd. Daar hoef je zelf niets voor te doen. De map Windows.old is bij jou aangemaakt op 12 juli 2019. Het is vandaag 19 juli. Over 3 dagen wordt die map automatisch verwijderd. Zoals gezegd, gebeurt dat na 10 dagen, dus in jouw geval op of vlak na 22 juli. Op sommige computers duurt het iets langer: 12 of 14 dagen, maar het gaat dus geheel automatisch. Als ik jou was, zou ik gewoon over 3 tot 5 dagen nog eens kijken of de map Windows.old er nog steeds is. Alleen wanneer je nu met ernstig ruimtetekort kampt, kun je die map direct opruimen via Schijfopruiming. Klik daarvoor op de volgende link: https://www.easytechguides.com/nl/windows-old-map-verwijderen.html
  2. porrelaar

   Schoonmaken

   Met een kwartje gaat het niet lukken. Kwartjes bestaan trouwens niet meer in Nederland; dat was in de tijd van de guldens... Voor de Vlamingen: een kwartje was vroeger een munt van 25 cent. Ik zou een kwastje nemen.... 😄 Succes met schoonmaken!
  3. porrelaar

   Schoonmaken

   Als extraatje geef ik je er een video bij waarin getoond wordt hoe je die blauwe knop moet bedienen. Dat wordt al in het begin van de video getoond:
  4. porrelaar

   Schoonmaken

   Dit is een small form factor pc. Het lijkt me de Lenovo ThinkCentre M91p. Zie hier: http://www.computerwijs.nl/product/lenovo-thinkcentre-m91p/ Ik zal de handleiding als pdf toevoegen.... Gebeurd. Op blz. 30 van de handleiding staat dat je de blauwe knop moet gebruiken om het deksel te ontgrendelen: thinkcentre_m91p.pdf
  5. porrelaar

   Schoonmaken

   Dat zegt nog niet zoveel, want daarvan bestaan verschillende modellen die er heel anders uitzien: 1. Het tower / toren model 2. Het small form factor model. Dat is een smalle pc, die meestal plat wordt neergelegd, zodat er een monitor bovenop gezet kan worden 3. Het all-in-one model, dat eruitziet als een iMac. Bij model 1 en 2 zie je aan de achterkant 2 schroeven die je eruit moet halen. Daarna kun je de zijplaat (bij het towermodel) of de bovenplaat (bij het small form factor model) iets naar achteren schuiven (dat kost soms wat moeite, want hij kan strak zitten) en dan komt die plaat los en kun je hem eraf halen. Hieronder wijs ik de 2 schroeven aan bij het tower model (dit is de ThinkCentre M720t): Je haalt alleen die ene zijplaat los, meer niet. Maak anders een foto van de achterkant van je pc en plaats die in een volgende reactie.
  6. Ik ga er van uit dat die nieuwe back-up nog automatisch wordt afgemaakt. Je dochter had immers zelf opdracht gegeven tot het maken van een nieuwe back-up. En dat die nieuwe back-up nog niet af is, leid ik af uit de omvang. De oude back-up (van 2018) was 38,9 GB groot. De nieuwe zal doorgaans niet kleiner worden, of je dochter moet intussen veel grote apps of heel erg veel persoonlijke bestanden (foto's e.d.) van haar iPhone hebben verwijderd. En dat doen de meeste mensen niet. De nieuwe back-up was zoals jij in een vorige post schreef, nog maar 29,9 GB groot. Daar zou dus best nog zo'n 10 GB bij kunnen komen, zodat hij uiteindelijk tegen de 40 GB groot is. Eigen ervaring heb ik hier echter niet mee. Ik heb namelijk geen iPhone, wel een iPad, maar daarvan maak ik geen back-ups. Er staat absoluut niets belangrijks op mijn iPad. Geen belangrijke foto's of andere persoonlijke bestanden. Mocht mijn iPad kapot gaan, dan koop ik een nieuwe. De apps die ik eerder heb gekocht voor die oude iPad, kan ik dan immers gewoon zonder extra kosten opnieuw downloaden via de App Store, zolang ik maar hetzelfde Apple ID gebruik.
  7. Let op: die nieuwe back-up (waar de datum van vandaag achter staat) is nog bezig gemaakt te worden. Hij kon nog niet voltooid worden door ruimtegebrek op de SSD van de laptop. Dus eerst die back-up af laten maken. Wanneer die back-up voltooid is en je dochter daarna haar gegevens via iTunes heeft overgezet naar de nieuwe iPhone, dan kan ze overwegen om de back-ups voortaan niet meer op haar laptop te zetten, maar in iCloud. Je krijgt gratis 5GB opslag in iCloud, maar dat is al snel te weinig voor back-ups. Mijn vriendin heeft ook een iPhone en zij koos voor een abonnement van € 0,99 per maand. Ze heeft dan een opslagcapaciteit van 50 GB in iCloud. Hier vind je de tarieven die nu ook nog geldig zijn: https://www.appletips.nl/icloud-opslag-uitbreiden/
  8. Hier komt nummer 5! Ik dacht genoeg verlengkabels en haspels in huis en schuur te hebben, maar onlangs had ik een van de verlengkabels per ongeluk doorgeknipt met de elektrische heggenschaar. Ongelukje, kan gebeuren. Ik heb die kabel ingekort, maar nu kom ik met mijn kabels net niet meer helemaal achter in mijn tuin, waar ik de afrastering moet repareren en het rek voor de Japanse wijnbes van nieuwe steunpalen moet gaan voorzien: Die 10 m extra van de te winnen kabelhaspel is daarom van harte welkom!
  9. Die twee back-ups lijken mij back-ups van een apparaat van Apple: een iPhone, iPod of iPad. Ik vermoed dat er tussen de regels Roaming en MobileSync nog een andere regel staat, namelijk Apple Computer. Klopt dat? Je kunt daar in ieder geval de oudste back-up verwijderen: 38,9 GB ( laatst gewijzigd op 30/10/2018) Ook kun je je afvragen of jij op je laptop wel back-ups wilt hebben van je Apple apparaat. Daar is de SSD in jouw laptop naar mijn mening veel te klein voor. Je kunt dat opslaan van back-ups van je Apple apparaten uitschakelen met behulp van de informatie op deze website: https://nl.softonic.com/artikels/hoe-verwijder-je-back-ups-in-itunes Oeps, ik bemoei me er nu mee, terwijl droske je aan het helpen was. Wacht maar op een reactie van droske.
  10. Je kunt in Microsoft Word gebruik maken van een automatische inhoudsopgave. Neem de volgende artikelen eens door: 1. https://support.office.com/nl-nl/article/een-inhoudsopgave-invoegen-882e8564-0edb-435e-84b5-1d8552ccf0c0 2. https://www.seniorweb.nl/tip/tip-inhoudsopgave-maken-met-word 3. https://www.computeridee.nl/achtergrond/automatische-inhoudsopgave-maken-in-word/ Ik denk dat je daar al een eind mee komt. Er zijn nog wel meer artikelen over te vinden wanneer je met Google zoekt op microsoft word automatische inhoudsopgave
  11. Een uitgebreide review (10 pagina's) van de LG G7 ThinQ vind je hier: https://tweakers.net/reviews/6257/1/lg-g7-thinq-vol-goede-ideeen-uitwerking-iets-minder-inleiding.html Pagina 4 van die review gaat over de accu: https://tweakers.net/reviews/6257/4/lg-g7-thinq-vol-goede-ideeen-uitwerking-iets-minder-accuduur-en-opladen.html De accu heeft volgens de reviewer een matige capaciteit van 3.000mAh. Soms haal je met een acculading het einde van de dag niet. Op pagina 4 zie je ook een aantal smartphones die een hogere capaciteit en daardoor een langere accuduur hebben. Of bedoel jij je LG G7 Fit? Dan heb je hier een review: https://androidworld.be/review/review-lg-g7-fit/ Daar zit volgens mij dezelfde accu van 3.000mAh in. De accuduur wordt als matig beoordeeld. Daar zitten voor de gebruiker geen voordelen aan. Het betekent gewoon dat je de accu zelf niet kunt verwisselen.
  12. Dat vermoed ik ook. 371 + 558 GB = 929 GB. En dat is ongeveer de grootte die Windows aangeeft voor een harde schijf die door de fabrikant verkocht wordt als een schijf van 1 TB. Heet het zin om back-ups weg te laten schrijven naar een andere partitie (in jouw geval de D-partitie) op dezelfde harde schijf als waarop Windows is geïnstalleerd? Dat zou ik zelf nooit doen. Wanneer de harde schijf kapot gaat (en iedere harde schijf zal ooit kapot gaan), dan kun je ook niet meer bij de back-ups die op de D partitie staan. Je hebt dan niets meer. Back-ups zou ik weg laten schrijven naar een tweede interne harde schijf of naar een externe harde schijf. Het is trouwens makkelijk na te gaan of C en D twee aparte harde schijven zijn of 2 partities van 1 schijf. Daarvoor open je schijfbeheer: Rechtsklik op de knop Start en kies Schijfbeheer. Wanneer C en D allebei op schijf 0 staan, dan zijn het partities van 1 harde schijf.
  13. Fijn dat het nu toch gelukt is om de opstartvolgorde te wijzigen. Tja, wat is veel? Bij mij werd versie 1903 aangeboden op 12 juni, en toen ook door mij geïnstalleerd. Ik heb net even geklikt op 'Geschiedenis van updates weergeven' en kreeg toen dit venster te zien: Dat zijn drie updates. Wanneer ik nu klik op Naar updates zoeken, dan lees ik even later "Uw pc is bijgewerkt", maar ook "Aanvullende updates beschikbaar": Hoe zit dat nou? Is die pc bijgewerkt, of moet ik toch die aanvullende update (KB4501375) downloaden en installeren? Het antwoord is: KB4501375 hoef ik nu niet te installeren. Het is een optionele update. Volgende week is het Patch Tuesday (de tweede dinsdag van de maand). Vanaf 19:00 uur komen dan de maandelijkse updates voor Windows 10 beschikbaar en daarin zal dan ook die KB4501375 opgenomen zijn, maar dan beter getest en mogelijk aangepast. Vanaf dat tijdstip pas zal die update automatisch aangeboden en geïnstalleerd worden. Lees hier meer over die optionele updates: https://www.gratissoftwaresite.nl/comment/54300
  14. Doordat in Windows 10 de functie 'Snel opstarten' standaard is ingeschakeld, kom je bij sommige computers moeilijk in het BIOS. Je kunt de functie Snel opstarten omzeilen door de computer eerst normaal op te starten van de harde schijf/SSD. Wanneer de computer geheel is opgestart, klik je achtereenvolgens op Start > Aan/uit > Opnieuw opstarten: Dan start de computer echt helemaal opnieuw op en kun je wel het BIOS in. Bij een Toshiba laptop meestal door herhaaldelijk op F2 te drukken, direct zodra je het logo van Toshiba ziet. Op mijn Asus pc heb ik in het UEFI BIOS vast ingesteld dat eerst moet worden gekeken of er een opstartbare dvd in het DVD-station zit. Het DVD-station staat bij mij dus permanent bovenaan in de opstartvolgorde: Overigens moet ik wanneer er een opstartbare dvd in zit ook nog op een willekeurige toets drukken om op te starten van dvd, zodra die melding ("Druk op een toets om op te starten van cd/dvd") verschijnt. Wanneer er geen opstartbare cd of dvd in het dvd-station zit, dan zal mijn pc opstarten van de SSD. Ik heb zelf niet de indruk dat dit voor een noemenswaardige vertraging zorgt. Ik heb hiervoor gekozen zodat ik bij problemen waarbij ik op moet starten van een cd of dvd niet eerst nog de opstartvolgorde moet gaan wijzigen.
  15. Ik heb nog even verder gezocht voor jou... De flag 'Automatic tab discarding' is uit Google Chrome gesloopt door de ontwikkelaars in versie 75. Dat is de huidige versie van Chrome. Maar als iets onmogelijk gemaakt wordt in een standaard versie van Chrome, dan zijn er vaak lieden die er een genoegen in scheppen om wat verdwenen is weer mogelijk te maken door middel van een extensie. Ik ben dus op zoek gegaan naar een extensie voor Chrome die het auto reloaden / auto refreshen van tabbladen tegengaat. En dan zijn er wel een paar te vinden, maar of die ook werken is een tweede... 1) Eerst kwam ik de extensie Auto Refresh Blocker tegen: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-refresh-blocker/nmhmgghfmjjoejobimppckbalonobkck?hl=en Maar klik op die pagina op Reviews en dan zul je lezen dat deze extensie meestal niet doet wat hij moet doen. Je kunt hem proberen. Lees wel wat er staat onder Overview. 2) Een andere extensie is Disable automatic tab discarding: https://chrome.google.com/webstore/detail/disable-automatic-tab-dis/dnhngfnfolbmhgealdpolmhimnoliiok?hl=en Ook deze extensie heeft weinig gebruikers (slechts 64). Over het algemeen installeer ik zelf alleen extensies die al minstens 30.000 keer gedownload zijn. Dan heb je wat meer kans dat je geen totale rommel downloadt. Ik ben huiverig voor extensies die door weinig Chrome gebruikers gedownload zijn, want er zit een ongelofelijke hoop rommel tussen al die extensies voor Chrome. Aan de andere kant moet iemand de eerste downloader van een extensie zijn... Lees wat er staat onder Overview: Als je dat leest, dan lijkt die extensie precies te zijn wat jij wilt. Bovendien is de nieuwste versie van die extensie gisteren pas uitgekomen. Dat zou kunnen betekenen dat hij getest is in en specifiek gemaakt is voor Chrome versie 75. Maar of die extensie ook waarmaakt wat hij belooft, zul je pas in de praktijk merken. Ik ga dat niet voor je testen, want ik heb zelf geen behoefte aan zo'n extensie. Van de twee hierboven genoemde extensies lijkt de extensie Disable automatic tab discarding me voor jou nog het meest veelbelovend.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.