porrelaar

Lid
 • Aantal items

  687
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over porrelaar

 • Titel
  Lid

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

995 profielweergaven
 1. Op een tablet van 6 maanden oud zit nog garantie. Het ligt eraan wie de gulle gever van dit geschenk was. Bent u dat zelf, dan heeft u vast nog het aankoopbewijs (de factuur). Ga dan met tablet en aankoopbewijs naar de winkel waar dit tablet gekocht is en maak aanspraak op de garantie.
 2. Het is jammer dat in de nieuwe forumsoftware posten in een topic niet meer genummerd worden. Die nummering was handig wanneer je naar een eerdere post in een topic wilde verwijzen. Maar goed, een topic kan uit meer dan 1 pagina bestaan. Iedere pagina kan maximaal 10 posten tellen. Op pagina 1 (post 7) schreef james48 dat hij Adblock Plus had geïnstalleerd en dat hij geen reclame meer zag. Op pagina 2 (tweede post) staat een afbeelding waaruit duidelijk blijkt dat james48 de extensie voor Edge heeft geïnstalleerd. In die afbeelding staat namelijk: "This product is an extension for: Microsoft Edge". Hij zag daarna dus geen reclame meer wanneer hij Edge gebruikte als browser. Het ligt er maar aan met welke browser je naar deze website https://adblockplus.org/ Ga je met Edge, dan krijg je voorgesteld om de extensie voor Edge te downloaden/installeren. Bezoek je die pagina met Firefox, dan zie je wat jij hierboven laat zien: Installeren voor Firefox. Maar met de manier die ik in mijn vorige post beschreef voor Firefox, gaat het altijd goed. @Passer Ik heb kort geleden nog Firefox geïnstalleerd op een nieuwe laptop. Adblock Plus werd niet automatisch mee geïnstalleerd. Maar misschien maak jij gebruik van Sync (synchronisatie) en is daardoor Firefox op al je computers identiek (met dezelfde bladwijzers, thema en add-ons)?
 3. Oeps, foutje van mij. james48 heeft Adblock Plus geïnstalleerd in Edge, maar nog niet in Firefox. Je moet dat voor iedere browser afzonderlijk doen. Hoe krijg je die extensie in Firefox: Je moet hiervoor Firefox gebruiken! Start Firefox. Klik op Menu (pictogram met de 3 liggende streepjes) en kies Add-ons Klik in de linker kolom op Add-ons verkrijgen Als het goed is, dan zie je direct een lijstje met veel gekozen add-ons, waaronder uBlock Origin. Dat is een uitstekende addblocker, zeker net zo goed als Adblock Plus en hij is lichter in het gebruik. Maar als je liever Adblock Plus wilt hebben, dan scrol je op die pagina naar beneden en klik je onderaan die pagina op Bekijk meer add-ons!. Op de webpagina die dan opent, zie je bovenaan een zoekvak (zoeken naar add-ons). Klik in dat zoekvak en type dan Adblock Plus. Het juiste zoekresultaat zal bovenaan staan: Klik op dat zoekresultaat om Adblock Plus te installeren in Firefox.
 4. De afbeelding die james48 laat zien in zijn laatste reactie is echt van Firefox. Waarom herkent Passer die niet? Dat komt doordat james48 het standaard thema van Firefox gebruikt en Passer zelf een nogal bijzonder thema (met achtergrond van houten planken) heeft uitgekozen, waarbij ook de iconen er heel anders uit zien. @james48 Het kan zijn dat Adblock Plus wel is geïnstalleerd, maar nog niet is ingeschakeld. Klik op Menu (dat is het pictogram met de 3 liggende streepjes dat in de rechter bovenhoek staat, als je Firefox open hebt staan Klik dan op Add-ons. In het venster dat dan opent, klik je in de linker kolom op Extensies. In het rechter paneel worden dan alle geïnstalleerde extensies getoond. Zie je Adblock Plus er dan bij staan? Indien ja, kijk dan wat er achter Adblock Plus staat. Als daar Inschakelen staat, dan moet je nog op die knop klikken om Adblock Plus in te schakelen.
 5. Met poot zul je poort bedoelen? Heb je al eens eerder een harde schijf op poort 3 of 4 aangesloten gehad en werkten die poorten toen wel of is dit de eerste keer dat je die poort(en) gebruikt? Ik ga er voor het gemak van uit dat het om SATA poorten gaat en dat jij 4 SATA poorten op het moederbord hebt, waarvan poort 3 en poort 4 het niet doen. Ik heb dat zelf ook eens aan de hand gehad. Dat was bij de computer van mijn vriendin. Haar enige harde schijf was bomvol, dus ik besloot er een tweede harde schijf bij te plaatsen en daar al haar persoonlijke bestanden naar toe te verhuizen. Na monteren van die tweede harde schijf was die niet zichtbaar in de verkenner en ook niet in schijfbeheer. Kapot? Kon niet. Ik had die schijf thuis gecontroleerd en leeggemaakt. Ik nam een kijkje in het BIOS en warempel, die SATA poort was uitgeschakeld (disabled) in het BIOS. Ik selecteerde die schijf, zette hem op Enabled (Ingeschakeld) en toen werd hij wel zichtbaar in de Verkenner en kon ik haar persoonlijke bestanden gaan verhuizen. Het ging toen om een Dell pc, maar misschien is dat niet van belang. Ga dus even controleren in het BIOS of die SATA poorten misschien uitgeschakeld zijn.
 6. Met FF bedoelt Passer Firefox.
 7. Probeer het eens met deze handleiding: https://support.google.com/maps/answer/3137804?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl
 8. Bedankt voor je compliment en graag gedaan. Een moderator zal dit topic voor je afsluiten.
 9. Dat witte kruisje op het rode bolletje betekent dat je offline werkt. Je kunt dan inderdaad geen mails automatisch meer ontvangen. Klik op het tabblad Verzenden / Ontvangen. De knop Offline werken mag niet blauw oplichten. Doet hij dat wel, dan klik je 1 keer op die knop om hem uit te zetten. Hier wat uitleg met een afbeelding erbij: https://support.office.com/nl-nl/article/Overschakelen-van-offline-naar-online-werken-2460e4a8-16c7-47fc-b204-b1549275aac9
 10. Waarom heb jij OSX El Capitan in het Engels? Je bent toch een Belg of vergis ik me daarin? Wanneer je het Engels slecht beheerst, zou je El Capitan opnieuw kunnen installeren, maar dan in het Nederlands. Als je daar tegenop ziet, dan moet je een woordenboek Engels-Nederlands erbij pakken om Engelse termen te kunnen vertalen naar het Nederlands. Ik heb op mijn Mac dezelfde versie van de app Mail als jij: versie 9.3 (3124) Bij mij staat Weergave direct rechts van Letters en kleur. Bij jou zal dat ook zo zijn. Omdat jij de app Mail in het Engels hebt, staat bij jou waarschijnlijk Viewing (of View) direct rechts naast Fonts & Colors. Het is een pictogram met een brilletje erin. Jij moet dus op Viewing klikken om een vinkje te kunnen zetten voor 'Gebruik klassieke indeling', wat bij jou zoiets als 'Use classic layout' zal heten. Toevoeging: het is niet nodig om El Capitan opnieuw te installeren. Je kunt de taal wijzigen van Engels naar Nederlands. Gebruik deze handleiding: https://support.apple.com/kb/PH21549?viewlocale=nl_NL&locale=nl_NL
 11. Dag Audass, ik vermoed dat je op internet deze handleiding had gevonden: https://www.appletips.nl/os-x-mail-het-lettertype-en-de-grootte-aanpassen/ Misschien heeft die handleiding betrekking op een oudere versie van OSX. Ik heb net zoals jij El Capitan, en daarin kan ik in Mail ook niet de lettergrootte van de lijsten aanpassen. Ook bij mij zijn de woorden in de vakken achter Lettertype lijsten dan grijs, dus niet aanklikbaar. Ik vond wel deze mogelijke oplossing: Wanneer de app Mail geopend is, klik je in de titelbalk op Mail > Voorkeuren > Weergave. Zet dan een vinkje voor Gebruik klassieke indeling. Klik daarna op Letters en kleur. Je zult zien dat je nu Lettertype lijsten wél kunt wijzigen. Je kunt dan de lettergrootte gaan wijzigen. Nadeel kan zijn dat de indeling van Mail er in de klassieke indeling heel anders uitziet. Je hebt niet meer 3 kolommen, maar 2 kolommen. Je zult daarom in de klassieke weergave de kolom Onderwerp een stuk breder moeten maken. Houd daarvoor de muisaanwijzer boven het vertikale streepje achter Onderwerp, zodat de pijl van de muisaanwijzer verandert in een dubbele pijl. Druk dan de linker muisknop in en versleep het einde van de kolom naar rechts totdat de kolom zo breed is dat je het onderwerp volledig kunt lezen. Klik 1 mail aan om die te openen. De geopende mail staat dan in het leesvenster onder de lijst met berichten. De grootte van het leesvenster kun je ook zelf aanpassen. Zet daarvoor de muisaanwijzer op de horizontale lijn die tussen de lijst met mails en de geopende mail staat. Wanneer de muisaanwijzer verandert van een pijl in een dubbele pijl, kun je die lijn omhoog of omlaag slepen, waardoor je leesvenster kleiner of juist groter wordt. Hoe groter je het leesvenster maakt, des te minder berichten je zult zien in de lijst met berichten. Je zult dan wat meer moeten scrollen om een bericht op te zoeken in de lijst met berichten. Je moet daar zelf even mee spelen om te zien wat voor jou prettig is. In de klassieke weergave kun je de kolommen Onderwerp, Van en Ontvangstdatum ook van plaats laten wisselen als jij dat prettig zou vinden. Pak daarvoor een kolom bij de kolomnaam beet met ingedrukte linker muisknop en sleep die kolom naar links of naar rechts. Persoonlijk vind ik die klassieke weergave zo gek nog niet. Ik heb nu de app Mail op mijn iMac in de klassieke weergave gezet. Daardoor ziet die er precies zo uit als Thunderbird, het e-mailprogramma dat ik op mijn Windows pc gebruik.
 12. Ik ben geen voorstander van het gebruik van programma's zoals WinThruster. Soms vergroten zulke programma's je problemen alleen maar. Het lijkt me beter wanneer je computer eerst onderzocht wordt op de aanwezigheid van malware. Gewoon om malware als oorzaak van je problemen uit te sluiten. Op dit moment heb je immers problemen met tal van programma's; niet alleen met Spybot Search & Destroy. Ik zal voor jou vragen of een malware expert zich met jouw vraag bezig wil houden.
 13. Jonas, ik denk dat je vergeten bent een link te plaatsen in jouw reactie...
 14. De foutmelding die jij laat zien zegt dit: "Het programma SDTray,exe kan niet worden gestart omdat bcrypt.dll ontbreekt op uw computer. SDTray.exe is in feite het pictogram in het systeemvak van Spybot Search & Destroy. Meer info hier: http://www.file.net/process/sdtray.exe.html Gebruik jij Spybot Search & Destroy nog of heb je dat programma onlangs verwijderd? Zo'n 10 jaar geleden was Spybot Search & Destroy een prima programma. Tegenwoordig heb je meer dan genoeg programma's die beter presteren dan Spybot Search & Destroy, bijvoorbeeld Malwarebytes. Wanneer jij Spybot Search & Destroy wilt blijven gebruiken, dan zou ik dat programma eerst verwijderen via Configuratiescherm > Programma's en onderdelen. Daarna de computer opnieuw opstarten en dan de nieuwste versie van Spybot Search & Destroy downloaden en installeren. Heb je Spybot Search & Destroy echter al eerder verwijderd en wil je het niet opnieuw gaan gebruiken, dan moet je ervoor gaan zorgen dat je die foutmelding niet meer krijgt. De makkelijkste manier is door ervoor te zorgen dat SDTray.exe niet meer automatisch opstart met Windows. Dan kun je regelen via CCleaner (als je dat programma al op je computer hebt staan) of via msconfig. Informatie over het gebruik van msconfig in Windows 7 vind je hier: https://www.schoonepc.nl/windows7/msconfig.html Scrol op die pagina omlaag naar het kopje Hulpprogramma MSCONFIG voor het uitschakelen van software. Lees die informatie rustig door. Wanneer msconfig (Systeemconfiguratie) is opgestart, klik je op het tabblad Opstarten. Daar haal je het vinkje weg voor SDTray.exe. Daarna klik je eerst op Toepassen en dan op OK.
 15. Nee, dat is niet helemaal de bedoeling, Bernard. Droske had jou gevraagd om een link te plakken naar het snapshot van Speccy. Dat lukte jou niet helemaal. Jij slaagde er wel in om een afbeelding te maken van dat venster en die hier op dit forum te zetten. Van de url (internetadres) in die afbeelding heb ik een aanklikbare link gemaakt. Ik heb jou dus een klein beetje geholpen. En daarmee ben jij nu even klaar. Je hoeft nu zelf niets anders te doen dan wachten op een reactie van droske die jou verder zal helpen.