Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

porrelaar

Lid
  • Aantal items

   1.312
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over porrelaar

  • Titel
   Lid

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Geen info
  • Land
   Geen Info

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  2.426 profielweergaven
  1. Foto,s versturen met picasa

   Ik lees net dit verhaal: https://sites.google.com/site/picasaresources/Home/Picasa-FAQ/google-photos-1/how-to/how-to-upload-photos#TOC-Upload-for-Picasa3-users Scrol op die pagina naar het hoofdstuk “Upload for Picasa3 users”. Daar lees ik het volgende: Sinds maart 2018 schijnt het dus niet meer te kunnen op de manier die jij gewend was. Lees dat even door en ook wat er verder in dat artikel staat. Wanneer had jij voor het laatst foto’s verzonden vanuit Picasa?
  2. Foto,s versturen met picasa

   De laatste dagen krijgen meer mensen die foutmelding wanneer ze foto’s via Picasa willen versturen. Lees dit topic eens door: https://support.google.com/picasa/forum/AAAACPk0_XoQ714AuTSN7Q/?hl=en Een echte oorzaak vond ik niet in dat topic, al las ik wel dat je in Picasa ingelogd moet zijn met je Google account. Dat doe je rechtsboven in Picasa, meen ik. Bovendien mogen de foto’s niet te groot zijn, anders kun je niet 10 foto’s tegelijk verzenden. Picasa wordt natuurlijk al 2 jaar niet meer ondersteund en Google heeft liever dat je Picasa niet meer gebruikt. Ik snap wel dat jij Picasa een makkelijke manier vindt om foto’s te verzenden, maar het kan natuurlijk ook op een andere manier: Open Gmail in je browser Maak een nieuwe e-mail aan Vul de geadresseerde(n) in Schrijf een begeleidend verhaaltje Klik op de paperclip om een of meer bijlages toe te voegen Een venster van de Verkenner zal openen. Blader naar de map waarin de foto’s zitten die jij wil verzenden. Selecteer met ingedrukte Ctrl toets alle foto’s die jij wil verzenden enzovoort Het is misschien voor jou iets meer werk, en vooral een andere manier van werken, maar zo kun je in ieder geval nog steeds foto’s verzenden via Gmail. Mijn computers staan uit (ik schrijf dit nu op mijn iPad), maar ik zal morgen eens kijken of ik nog foto’s kan verzenden vanuit Picasa. Ik zal je daarna laten weten wat mijn ervaringen daarmee zijn.
  3. Edge

   Je had Edge niet hoeven herstellen, want daar mankeert niets aan. Het probleem zit bij jou bij de ontbrekende app Microsoft Store. Let op: de app heet niet Windows Store, maar Microsoft Store. Ik zie dat je de nieuwste versie van Windows 10 al hebt. Waarom ik dat vroeg? Als je nog Windows 10 versie 1709 had gehad, dan zou de Store hopelijk terug gekomen zijn, wanneer je versie 1803 zou installeren. Die route kunnen we dus niet nemen. Er schijnen wel commando’s te zijn waarmee je de app Microsoft Store weer op je computer kunt krijgen, maar daar ben ik niet in thuis. Hopelijk reageren andere forumleden die daar meer van weten. Een uiterste maatregel is het herstellen van Windows 10 met behoud van alle programma’s en persoonlijke bestanden. Nu eerst reacties afwachten van andere forumleden.
  4. WiFi waar en wanneer

   Wanneer je thuis gebruik maakt van wifi, dan wordt dat wifi signaal uitgezonden door jouw eigen router. Die wifi gebruik je voor je computers en tablet. Wanneer je ergens buiten met een drone bezig bent, dan ontvangt de drone de wifi signalen van de afstandsbediening die bij de drone geleverd werd. De afstandsbediening is dus de zender van het wif signaal dat door de drone ontvangen wordt. Hier wat informatie over de besturing van een drone: http://www.hobbypiloot.nl/Vlieglessen/Basis-bediening Overigens heb ik zelf geen drone. Ik sta wel eens met bewondering te kijken naar mensen die met een drone bezig zijn. Soms hebben ze op de afstandsbediening een tablet geklemd. Op die tablet zien ze dan de videobeelden die de drone op dat moment met zijn camera maakt.
  5. Edge

   Even vooraf: ik ben zelf geen fan van Edge. Pas toen Windows 10 al een jaar bestond werd het mogelijk om extensies toe te voegen aan de browser Edge. Veel te laat, wat mij betreft. Ik kan niet zonder mijn wachtwoordmanager Sticky Password. Daarom viel voor mij het gebruik van Edge direct af. Pas een jaar later, na de Anniversary Update (in Nederland ook wel de Jubileumupdate genoemd), werd het mogelijk om extensies toe te voegen aan Edge. Er is nog steeds geen Sticky Password extensie voor Edge, wel voor Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer. Ook zijn er voor die browsers veel meer extensies beschikbaar dan voor Edge. De extensie Roboform voor Edge is echter wel beschikbaar in de Microsoft Store. Ik heb die extensie zojuist als test met succes geïnstalleerd in de browser Edge. Ik dacht dat ik in de Store in zou moeten loggen met mijn Microsoft account om de extensie te kunnen downloaden, maar dat bleek niet eens nodig. Ook zonder inloggen kon ik die extensie downloaden en laten installeren in Edge. Bij jou werkt die Store niet (goed); althans, dat maak ik op uit de door jou geplaatste afbeelding. Klik eens op het pictogram van de Store. Normaal staat dat in de taakbalk. Het is de boodschappentas in onderstaande afbeelding: Wat gebeurt er dan? Opent de Store dan of krijg je een foutmelding (welke foutmelding?) Als je geen pictogram van de Store in je taakbalk ziet, dan moet je klikken op de knop Start (= de knop met de Windows vlag) en daarna zoeken in de alfabetisch geordende lijst met apps naar Microsoft Store: Best mogelijk dat je hem daar tweemaal ziet: 1. In de lijst met apps/programma's 2. Als tegel En ook hierbij natuurlijk dezelfde vragen: wat gebeurt er als je op de app of op de tegel klikt? Opent de Store dan of krijg je een foutmelding (welke foutmelding?) Nog een laatste vraag: welke versie van Windows 10 gebruik jij nu? Is dat versie 1709 of versie 1803? Dat kun je zo controleren: Klik op het vergrootglas (= Zoeken in Windows) dat naast de startknop staat. type dan winver Druk op de Enter toets. Je krijgt dan zo'n venstertje te zien, waarin de versie van Windows staat: Om mijn versie van Windows 10 heb ik een rood kader gezet.
  6. Zeer trage opstart W10

   Nee, geen harde schijf kopen van 500 GB. Een harde schijf van 2.000 GB is niet 4 keer zo duur als eentje van 500 GB. Zoek eerst eens wat informatie op over prijzen van externe harde schijven.
  7. Beeld (zowel bureaublad, als in game etc) past niet in monitor

   Graag gedaan en bedankt voor het melden van de oplossing.
  8. Beeld (zowel bureaublad, als in game etc) past niet in monitor

   Merel heeft al mijn vragen al beantwoord. Op deze monitor zitten (rechts onderaan) 5 touch knoppen. Daar zit geen AUTO knop bij. En die AUTO knop zou alleen nut hebben wanneer monitor en pc verbonden waren via D-sub. Wanneer je de monitor aansluit via DVI of HDMI, dan zou eigenlijk automatisch de correcte resolutie (1920x1080) ingesteld moeten worden, zoals Merel zelf al schreef. Deze Samsung is in feite een televisie die ook gebruikt kan worden als monitor voor een pc. Merel, heb je de afstandsbediening nog die bij deze tv geleverd werd? Daarmee kun je het onScreen menu oproepen. Dat kan overigens ook via de Menu knop die op de monitor zit. Ik vond de handleiding ook op internet: https://www.gebruikershandleiding.com/Samsung-P2470HD/preview-handleiding-61357.html Het schijnt via het on screen menu ook mogelijk te zijn om een zelfdiagnose uit te voeren. Ik weet niet of dat een oplossing brengt.. Lees de handleiding ook eens zelf door om te zien of daar een oplossing in staat voor jouw probleem.
  9. Ik moet op dit moment passen, omdat ik verder geen bruikbare tips voor je heb. Hopelijk heeft een ander forumlid nog wel tips voor je. Zelf maak ik voornamelijk gebruik van Firefox, al heb ik ook Edge, Internet Explorer 11, Chrome en Opera op mijn pc staan. Ik heb al die browsers geïnstalleerd omdat ik dan mensen op dit forum kan helpen die een vraag hebben over een van die andere browsers. Voor het onthouden van inloggegevens (gebruikersnamen en wachtwoorden) gebruik ik een wachtwoordmanager. Tijdens de installatie van die wachtwoordmanager (ik gebruik zelf Sticky Password, maar er bestaan er vele, zowel betaald als gratis) kon ik aangeven dat gebruikersnamen en wachtwoorden nooit mogen worden opgeslagen door welke browser dan ook. Het opslaan van wachtwoorden mag ook niet worden aangeboden door de browsers. De paar wachtwoorden die ik vóór de installatie van de wachtwoordmanager had laten opslaan door Firefox, werden door die actie ook automatisch verwijderd uit die browser.
  10. Privacy in CCleaner Free.

   Bedankt voor dit bericht, Calvus! Ik vroeg me al af waarom ik gisteren twee keer -vrij snel achter elkaar- een nieuwe versie van CCleaner kreeg: 's morgens versie 5.43.6520 en 's avonds versie 5.43.6522. Jij loste dat raadsel nu voor mij op. Dat blijft dus opletten bij de installatie van CCleaner. Of je gaat Unchecky gebruiken. Die zal het vinkje voor de extra software (vaak Avast Free) automatisch weghalen. Meer info over Unchecky vind je o.a. hier: https://www.pc-helpforum.be/topic/69889-ccleaner-free/?do=findComment&comment=549434
  11. Zeer trage opstart W10

   Op deze vraag kan ik wel alvast een antwoord geven: dvd's zijn niet geschikt voor een systeemback-up, want er past veel te weinig op, namelijk slechts 4,7 GB. In werkelijkheid nog wat minder, omdat fabrikanten de opslagcapaciteit op een andere manier berekenen dan Windows dat doet. De systeemback-up zal opgeslagen moeten worden op een externe harde schijf. Als je nog geen externe harde schijf hebt, zul je er een moeten kopen. Hoe groot die moet zijn? Ik gebruik daarvoor externe harde schijven met een opslagcapaciteit van 2 TB. Dat is ongeveer 2.000 GB. Dan kun je even vooruit.
  12. CCleaner Free

   CCleaner biedt inderdaad vaak extra software aan tijdens de installatie. Sinds Piriform (= de maker van CCleaner) is overgenomen door Avast, zal vaak de antivirusssoftware van Avast aangeboden worden als extra software tijdens de installatie. Je kunt die aangeboden extra's inderdaad uitvinken. Piriform zegt er dit over: https://support.piriform.com/hc/en-us/articles/360001205071-Why-has-Avast-been-installed-to-my-machine- Dat aanbieden van extra software komt bij allerlei gratis software voor. Altijd dus goed opletten tijdens de installatie en de aangeboden extra's uitvinken. Er bestaat ook een gratis hulpmiddel dat in de gaten houdt of er extra software wordt aangeboden en dat dan automatisch de vinkjes voor de aangeboden extra's weghaalt. Dat hulpmiddel heet Unchecky. Lees er hier meer over: https://www.antimalwaresoftware.nl/tools/unchecky-voorkomt-installatie-van-ongewenste-software/ Let op: Unchecky is een hulpmiddel. Je moet ook zelf blijven opletten tijdens de installatie van programma's. Na installatie van Unchecky vind je het pictogram van Unchecky terug in het systeemvak: Unchecky is permanent actief. Je kunt het beschouwen als een wachter op de achtergrond. Wil je weten of Unchecky al eens zijn werk heeft gedaan, dan klik je op het pictogram van Unchecky. Je ziet dan zo'n venstertje: Zoals je ziet is er op mijn computer 2 keer ingegrepen door Unchecky. Wil je weten waarom dat gebeurde, dan klik je in dat venstertje op de knop Activiteiten-log. Ik krijg dan het onderstaande te zien: Bij de installatie van 2 programma's (Micrografx en IrfanView) heeft Unchecky dus ingegrepen en vinkjes weggehaald voor extra software. Ik had zelf wel gezien dat er extra's werden aangeboden, maar voordat ik zelf die vinkjes kon weghalen, had Unchecky dat al voor mij gedaan.
  13. Vreemd... Ga nog eens naar de Instellingen voor Automatisch Aanvullen van Internet Explorer: Nog steeds geen vinkje voor 'Gebruikersnaam en wachtwoorden op formulieren'? Klik in dat venster ook eens op de knop Wachtwoordbeheer. Krijg je dan opgeslagen wachtwoorden te zien? Dat zou niet zo mogen zijn.
  14. Beeld (zowel bureaublad, als in game etc) past niet in monitor

   Wat is merk en type-aanduiding van de monitor? Graag de volledige aanduiding, bijvoorbeeld Iiyama ProLite XB2482HSU. Merk en type-aanduiding zullen op de monitor zelf staan. Kan ook op een etiket staan dat op de achterkant van de monitor geplakt is. Met wat voor kabel is de monitor nu verbonden met de computer: DisplayPort, HDMI, DVI of VGA (= D-sub). Wat voor aansluitingen zitten er op de grafische kaart, en welke op de monitor? Kies bij voorkeur niet voor VGA, maar voor HDMI of DVI, als dat mogelijk is. Hieronder een afbeelding van de verschillende aansluitingen die op een grafische kaart of monitor kunnen zitten:
  15. Update 1803

   Versie 1803 van Windows 10 is zowel voor Windows 10 Pro als voor Windows 10 Home. Het is niet zo bijzonder dat die update nog niet is binnengekomen op de laptop van je vrouw. Nieuwe versies van Windows 10 worden gefaseerd uitgerold. Dat betekent dat niet iedere Windows 10 computer deze nieuwe versie op dezelfde datum zal ontvangen. Daardoor zouden de servers van Microsoft namelijk overbelast raken. Het kan 2 tot 3 maanden duren voordat alle Windows 10 computers die nieuwe versie van Windows 10 spontaan aangeboden hebben gekregen via Windows Update. Het is ook niet erg dat die nieuwe versie van Windows 10 nog niet op de laptop van je vrouw staat. Ik ga ervan uit dat op die laptop nu versie 1709 van Windows 10 staat. Die versie is gewoon veilig, want iedere versie van Windows 10 wordt 18 maanden lang voorzien van beveiligingsupdates. Versie 1709 zal nog beveiligingsupdates krijgen tot 9 april 2019. Hier kun je nalezen tot welke datum de versies van Windows 10 die tot nu toe zijn verschenen, beveiligingsupdates krijgen (of kregen): https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×