Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

porrelaar

Lid
  • Aantal items

   1.960
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over porrelaar

  • Titel
   Lid

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Geen info
  • Land
   Geen Info

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  4.553 profielweergaven
  1. Nou, dat leek me wel wat. Ik heb zelf Photoshop Elements 2018. De tutorials gaan over de nieuwste versie: 2019, maar er zit weinig verschil tussen die twee versies. Ik vond de procedure wel vrij ingewikkeld. Eerst moet je een account aanmaken bij thesoftware.shop. Dat blijkt dan een appsumo account te zijn. Dat aangemaakte account moet geverifieerd worden. Oké, dat snap ik en heb ik gedaan. Daarna lijkt het gelukt, maar hoe kom je dan bij die video's? Daarvoor moet je op zoek naar de redemption instructions. En ja, dat was voor mij even zoeken. Die instructies zagen er zo uit: Daarbij moet je dus weer een ander account aanmaken voor de website https://streamskill.com/courses Ook dat account moet weer geverifieerd worden. En als dat ook gebeurd is, dan krijg je een e-mail met daarin de knop Access course. Klik op die knop en je kunt beginnen met de cursus. Poeh... En dan is de cursus natuurlijk in het Engels. Je moet daarvoor wel voldoende kennis van de Engelse taal hebben. Wie onvoldoende kennis van de Nederlandse taal heeft, zit constant op zijn scherm te zoeken naar de juiste knop in zijn Nederlandse versie van PSE 2019. Heb je liever een Nederlandse handleiding, dan kun je als beginner vooruit met deze handleiding voor een oudere versie van Photoshop Elements: http://www.gratiscursus.be/photoshop_elements/ Nee, dat zijn geen video's, maar er staan wel veel verduidelijkende afbeeldingen in die cursus. Nog wat andere tips: Heb je Adobe Photoshop Elements 2018 , maar heb je geen zin in het moeten aanmaken van maar liefst 2 nieuwe accounts om toegang te krijgen tot die videocursus, dan kun je klikken op de volgende link: https://helpx.adobe.com/pdf/photoshop-elements_reference.pdf Gratis informatie van Adobe zelf, maar wel in het Engels. Heb je Adobe Photoshop Elements 2019 en wil je informatie van Adobe zelf in het Nederlands, dan klik je op de volgende link: https://helpx.adobe.com/nl/photoshop-elements/user-guide.html In beide handleidingen staat een overvloed aan informatie.
  2. Het is natuurlijk erg mooi wanneer problemen uit zichzelf verdwijnen. Omdat je probleem nu is opgelost, zal een lid van het PCH team dit topic sluiten. Als het probleem onverhoopt terugkeert kun je een nieuw topic aanmaken of vragen om heropening van dit topic. Nog een prettige dag en veel computerplezier.
  3. Prima, het gaat dus om Google Chrome. In de browser Google Chrome is standaard de hardwareversnelling ingeschakeld, maar die hardwareversnelling kan soms voor problemen zorgen. Daarom adviseer ik je nu om de hardwareversnelling in Chrome uit te schakelen. Hoe je dat doet wordt duidelijk uitgelegd op deze website: https://www.pcleek.com/tips/tips-voor-browser/2125-hoe-hardwareversnelling-in-chrome-aan-en-uit-te-zetten Wanneer die tekst nu moeilijk te lezen is, dan kun je hem lezen door tijdelijk de browser Edge te gebruiken. De instructies die op die website staan, moet je daarna natuurlijk wel uitvoeren in de browser Chrome. Wanneer je het schuifje achter 'Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar' op Uit zet, dan verschijnt automatisch de knop Opnieuw starten. Klik dan op die knop Opnieuw starten. Chrome zal worden afgesloten en opnieuw opgestart. Controleer daarna of het probleem verdwenen is.
  4. Nee, de browser die je gebruikt is óf Internet Explorer óf Google Chrome. Wat wel zou kunnen is dat jij Internet Explorer gebruikt met als startpagina 'Google zoeken': https://www.google.be Welke browser jij gebruikt kun je zien in de taakbalk. Dat is de balk die helemaal onderaan het scherm staat. Onder de browser die op dat moment gebruikt wordt, zal een blauw streepje staan. In onderstaande afbeelding is Internet Explorer de actieve browser. Dat zie je aan het blauwe streepje dat onder het pictogram van Internet Explorer staat: Dus nogmaals de vraag: wat is de naam van de browser die jij gebruikt? Dat is van belang voor de oplossing van je probleem.
  5. Op de derde foto zie je het modelnummer van de HP laptop: g7-2252sb. Het is dus de 17 inch HP Pavilion G7-2252sb, met Intel i3-3110m processor. Een i3 processor van de derde generatie. Zeg maar 6 jaar oud. Hij is dus wat nieuwer dan de tweedehands Dell die je nu hebt aangeschaft. Die heeft een i7 van de tweede generatie. Zeg maar 7 jaar oud. Ik vind niet zo veel informatie over die HP laptop. In februari/maart 2013 was hij te koop bij Carrefour: https://www.promobutler.be/nl/promoties/hp-pavilion-g7-2252sb-i3-3110m-carrefour-1587898 Dit enkel ter informatie. Ik hoop dat de Dell laptop jou toch goed zal bevallen.
  6. Nog iets anders, Theo. Toen ik net het Speccy rapport van de Dell bekeek, zag ik dat er Windows 10 Pro op stond. Je zult echt eerst op je ‘nieuwe’ laptop moeten kijken wat voor versie van Windows daarop staat. Als dat Windows 10 Home is, dan ga je na verwisselen van de harde schijven een probleem krijgen met de activatie van Windows 10 op die ‘nieuwe’ laptop. De licentie van Windows 10 OEM is verbonden met de hardware. In een laptop met een licentie voor Windows 10 Home kun je niet zomaar een andere harde schijf zetten waarop Windows 10 Pro staat. Dan zal volgens mij Windows 10 Pro niet geactiveerd worden.
  7. Klik op de volgende link voor handleidingen en video's waarin uitgelegd wordt hoe je die Dell demonteert: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&channel=trow&ei=U6DdXMjbLcbCwQKZz6rgCw&q=dell+latitude+e6420+disassembly&oq=dell-latitude-e6420+dis&gs_l=psy-ab.1.0.0i22i30l10.4586.6152..11095...0.0..0.60.229.4......0....1..gws-wiz.......0i71j0i30.TIVQ1OIBsUo Hier de link naar de service manual van de Dell Latitude E6420: http://priede.bf.lu.lv/ftp/pub/OS/datori/Dell/Latitude_E6420/latitude-d430_service manual_en-us.pdf Dat is een pdf die in de browser zal openen. In de linker kolom navigeer je naar Hard Drive > Removing the Hard Drive. En deze is misschien eenvoudiger voor jou; deze handleiding begint met het verwijderen van de harde schijf: https://www.dell.com/support/article/nl/nl/nldhs1/sln289318/dell-latitude-e6420-and-atg-removal-guide-for-the-hard-drive-bluetooth-card-keyboard-trim-keyboard-and-keyboard-cable?lang=en Is de Dell de laptop die kapot is gegaan of is de Dell juist de laptop die je net tweedehands hebt gekocht? En wat voor besturingssysteem staat er op de net aangeschafte laptop? Ik snap dat jij graag de harde schijven wil gaan verwisselen, maar als je nog nooit een laptop hebt opengemaakt, dan kun je er ook voor kiezen om op de tweedehands laptop je favoriete programma's opnieuw te installeren. Ik neem aan dat je ook wel een kopie van je persoonlijke bestanden op een externe harde schijf hebt staan. Die kun je dan zo terugzetten naar de net aangeschafte tweedehands laptop.Maar goed, aan jou de keuze.
  8. De 2,5 inch gewone harde schijven in laptops hebben wel dezelfde lengte en breedte, maar de dikte kan verschillen. Die kan bijvoorbeeld 7 mm zijn of 9,5 mm. Stel dat in je kapotte laptop een harde schijf zit met een dikte van 9,5 mm, terwijl in de zopas aangeschafte tweedehands laptop een harde schijf zit met een dikte van slechts 7 mm, dan past de harde schijf uit je kapotte laptop waarschijnlijk niet in de vervangende laptop. Hij zou dan te dik zijn. Maar stel dat de dikte hetzelfde is, dan is er mogelijk nog een ander probleem. Overzetten van de harde schijf lukt dan misschien wel, maar zal Windows daarna ook opstarten? De vervangende laptop heeft immers andere hardware en dus ook andere drivers. En wanneer je de harde schijf omruilt, dan zijn de juiste drivers voor de hardware in je tweedehands laptop niet aanwezig. Natuurlijk kun je het gewoon proberen. Wie niet waagt, die niet wint. Zorg er dan wel voor dat de laptop na het verwisselen van de harde schijven op internet is aangesloten met een internetkabel (dus niet via wifi). Dan heb je kans dat via Windows Update de juiste drivers voor de hardware worden opgehaald. Van de foto die je geplaatst hebt, kan ik geen chocola maken. Die is te onscherp. Je kunt beter het merk en de volledige typeaanduiding van de kapotte laptop noemen, bijvoorbeeld: HP Pavilion DV7-2250ED. Dan kunnen de helpers zoeken naar een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je de harde schijf vervangt of eruit haalt. Overigens vind je die handleidingen en video's vaak door te zoeken met Google op: naam en type van laptop disassembly. Bijvoorbeeld: HP Pavilion DV7-2250ED disassembly
  9. Welkom op het forum, Philip! Je hebt de 2 afbeeldingen in een Word bestand geplakt. Dat kan, maar je kunt de afbeeldingen ook direct als afbeelding plaatsen, zodat de lezers geen Word bestand hoeven te openen. Ik zet daarom jouw afbeeldingen hieronder neer, zodat iedereen mee kan kijken, ook de mensen die geen Microsoft Word op hun pc hebben geïnstalleerd.: Het probleem is duidelijk, nu de oplossing nog. Ik heb eerst 2 vragen voor jou: 1. Welke versie van Windows gebruik jij? Is dat Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10? 2. Je hebt het probleem alleen tijdens het gebruik van je browser. Welke browser gebruik jij? Is dat Internet Explorer, Firefox, Chrome of misschien een andere browser?
  10. Nou, dat klopt niet. Internet Explorer is gewoon nog aanwezig in Windows 10 versie 1809. Ja, ook wanneer je nu een nieuwe installatie van Windows 10 versie 1809 uit zou voeren. Dat heb ik namelijk onlangs nog gedaan op een paar pc's. Klik op Start (of druk op de Windows toets op je toetsenbord) en open dan de map Accessoires. Daarin vind je Internet Explorer. Het is best mogelijk dat Internet Explorer in de toekomst gaat verdwijnen uit Windows 10, maar ik heb nog niet gelezen wanneer dat zou gaan gebeuren.
  11. @stegisoft Theo zal het zelf ook niet leuk vinden, want zijn laptop is uit elkaar gevallen en nu onherstelbaar kapot. Dat schreef hij in een ander topic:
  12. Welkom op het forum, A.Heinhuis! Van iedere moderne muis kan de dpi gewijzigd worden. Op sommige muizen zit daarvoor een aparte knop op de muis; meestal vlak voor het scrolwieltje (vanuit de gebruiker gezien) Wat is dpi? Dots per inch (DPI) is dus de hardwarematige gevoeligheid van je muis. Hoe hoger je deze instelt, hoe heftiger de muis reageert op kleine bewegingen. Deze instelling is bij bijna elke moderne muis in te stellen, vaak zelfs via specifieke extra knoppen op de muis. Ook gebruik je de software van de fabrikant om deze knoppen naar wens in te stellen, zodat je de DPI bijvoorbeeld in stappen van 400 verhoogt of verlaagt. En hier wordt uitgelegd hoe je de dpi aanpast via de Eigenschappen van de muis: https://anti-rsimuis.nl/faq/snelheid-muis-aanpassen-software-hardwarematig/. Dat doe je niet in grote stappen (zoals gebeurt wanneer je een aparte dpi knop bovenop de muis hebt), maar exact zoals jij de snelheid van de muis wilt hebben. Hieronder een afbeelding van Eigenschappen van Muis van mijn pc (ik gebruik zelf een minstens 10 jaar oude muis zonder aparte dpi-knop op de muis!): In het venster Eigenschappen van Muis moet je klikken op het tabblad Opties voor de aanwijzer. Daarna selecteer je met het schuifje de gewenste snelheid voor de aanwijzer. Klik daarna onderaan in dat venster eerst op Toepassen en tenslotte op OK. Het is wel zo dat bij sommige muizen een hogere dpi mogelijk is dan bij andere muizen.
  13. Volgens de voorwaarden van deze prijsvraag moeten er voor 13 mei 15:00 uur minstens 5 reacties gepost worden, anders wordt de prijs niet verloot. De tijd begint nu te dringen (nog maar 2 uur en 1 kwartier te gaan tot de deadline!) en er waren tot nu toe slechts 4 reacties. Een van de leden die al gereageerd had (ik zeg niet welk lid, maar zijn gebruikersnaam begint met een A en de tweede letters is geen B ) benaderde mij om daarom toch ook mee te doen. Nou vooruit, ik gun hem de kans om deze USB stick te winnen...
  14. Welkom op het forum, William001! Het is niet de bedoeling dat de processorkernen continue op maximale snelheid draaien. Een processorkern zal alleen op maximale snelheid (bij jou 5000 MHz) draaien wanneer er het uiterste van die processorkern gevraagd wordt. Wanneer er minder inspanning van de processor gevraagd wordt, dan zal hij automatisch ook langzamer gaan werken. En zo hoort het ook! Daar hoef je helemaal niets aan te veranderen. Dat de verschillende cores/kernen niet allemaal even hard hoeven te werken is ook helemaal normaal. Wanneer alle processorkernen continue op volle snelheid zouden werken zou de processor erg warm worden en je zou de ventilator van de processorkoeler dan steeds op maximaal vermogen horen draaien. Dan heb je geen stille computer meer, maar het geluid van vliegtuig dat laag overkomt of een stofzuiger op vol vermogen. Ter illustratie laat ik zien hoe mijn processor dat doet. Hij heeft vier kernen en de maximale snelheid is 3,3 GHz. Dat haalt hij gelukkig bijna nooit, want dan zou het lawaai erg vervelend worden. Onderaan zie je dat de verschillende processorkernen ook op verschillende snelheden werken. Het is maar net hoeveel zo'n kern op dat moment te doen heeft. Dat de snelheden steeds wisselen is ook normaal. Op de achtergrond zijn allerlei processen bezig. De ene keer heeft kern 2 het wat drukker met het verwerken van informatie; de andere keer kern 1 en 3. Beweeg je muis maar eens snel heen en weer; dat heeft al direct invloed op de snelheid van 1 of meer processorkernen. Kortom, ik zie geen enkel probleem bij jouw computer.
  15. Microsoft lacht zich een bult als je dat gaat proberen. Het is namelijk totaal zinloos. Ik heb het zojuist even gedaan. Methode 1, met PowerShell, leverde niets op. Methode 2, met ProduKey van Nirsoft, levert wel een Product Key op, maar dat is een generieke key, die gebruikt wordt voor alle computers die draaien op Windows 10 Home versie 1809. Je kunt Windows 10 niet activeren met die gevonden Product Key. Ook het Serial Number dat je vindt met Speccy is niet geschikt om Windows 10 mee te activeren. Lees hier meer over die generieke product keys: https://www.tenforums.com/tutorials/95922-generic-product-keys-install-windows-10-editions.html Belangrijk is deze zin: Generic keys (aka: "default keys") for Windows 10 from Microsoft will allow you to install a specific Windows 10 edition you want, but will not activate it. Ik ga hier mijn generieke product key verklappen die gevonden werd door het tooltje ProduKey van Nirsoft: YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7 Beste leden van het PCH team: u kunt die productcode gewoon laten staan. Die code betekent enkel dat ik Windows 10 Home gebruik. Je kunt er verder geen mallemoer mee. Ook nog even getest op een andere pc met Windows 10 Pro. Daar luidt de door ProduKey gevonden product key: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T Alweer gewoon de generieke key voor Windows 10 Pro. Beide generieke key's staan ook op de eerder door mij genoemde website van tenforums. Kortom, Mike9090 heeft hier niets aan. Laat hem gewoon eerst gaan bellen met Microsoft. En dan horen we aanstaande maandag wel of dat iets heeft opgeleverd. Vroeger, bij Windows 7 en zijn voorgangers, kon je dat serienummer misschien gebruiken om Windows opnieuw te installeren én te activeren. Als jij je serienummer of product key per ongeluk op internet zette, dan kon iemand anders er gebruik van maken. En als Microsoft dat ontdekte, dan werden alle computers die dezelfde product key gebruiken gedeactiveerd. Dan moest jij dus een nieuwe licentiesleutel kopen. Bij Windows 10 is dat niet meer zo. Het serienummer dat in Speccy te zien is, is niet geschikt om Windows 10 mee te activeren. Maar het is er intussen zo ingeramd dat je je productcode of serienummer niet op internet moet zetten, dat moderators daar nog steeds erg snel op reageren. Mike, laat het nu even rusten. Het heeft geen zin om op dit moment nog meer vragen te stellen. Wacht nu eerst af wat de medewerker van Microsoft zegt wanneer je hem maandag aan de telefoon hebt en je probleem hebt uitgelegd. Vertel hem over de melding op je scherm "De licentie van Windows verloopt binnenkort"en dat er momenteel Windows 10 Enterprise op staat. Vertel hem ook dat je vermoedt dat er oorspronkelijk Windows 10 Pro op stond, maar dat je deze laptop van iemand cadeau hebt gekregen. De medewerker van Microsoft zal je dan vertellen wat voor jou de mogelijkheden zijn. Kom na dat telefoongesprek hier terug.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.