Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

porrelaar

Lid
  • Aantal items

   1.742
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over porrelaar

  • Titel
   Lid

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Geen info
  • Land
   Geen Info

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  3.594 profielweergaven
  1. porrelaar

   help

   Als je daar tevreden mee bent, dan vind ik het ook goed... 😄 Als zoiets weer gebeurt, hoef je de laptop niet opnieuw op te starten. Druk dan gelijktijdig op de linker Ctrl en Shift toets. Daarmee wissel je van toetsenbordindeling. Zelf zou ik er een hekel aan hebben wanneer zoiets gebeurt. Ik zou dus de foute toetsenbordindeling gaan verwijderen. Maar als jij dat niet wilt, dan laat je het zo.
  2. porrelaar

   help

   Je hebt het niet gezegd, maar ik ga ervan uit dat jij een Vlaming bent, omdat we hier op een Belgisch forum zitten. Op dit moment heb jij 2 toetsenbordindelingen geïnstalleerd. Daarom krijg jij dit probleem. Zorg ervoor dat er slechts 1 toetsenbordindeling geïnstalleerd is, dan krijg je dit probleem niet meer. Hier een handleiding waarin beschreven wordt hoe je de voor jou foute toetsenbordindeling kunt verwijderen: https://www.seniorweb.nl/tip/tip-toetsenbordinstelling-wijzigen-windows-10 Die handleiding is wel geschreven voor Nederlanders, zoals ik er een ben... Je moet dus de instructies even 'vertalen' naar jouw situatie. Als jij een Vlaming bent met een Azerty toetsenbord, dan moet bij jou alleen de toetsenbordindeling Belgisch (punt) overblijven. Andere toetsenbordindelingen (zoals bijvoorbeeld Verenigde Staten (internationaal)) moet je verwijderen. Want die toetsenbordindeling wordt gebruikt door Nederlanders met een qwerty toetsenbord. Laat maar weten of het je gelukt is.
  3. porrelaar

   help

   Druk op CTRL+SHIFT en je toetsenbord staat weer in je oude instelling.
  4. porrelaar

   Windows Live mail download

   Graag gedaan en bedankt voor de feedback.
  5. En mocht je heel graag weer Movie Maker weer willen installeren, dan kan dat ook. Het programma maakt deel uit van Windows Esentials 2012 en wordt sinds 10 januari 2017 niet meer ondersteund en daarom ook niet meer aangeboden door Microsoft. Het werkt echter wel onder Windows 10. Hoe erg is het dat een programma niet meer ondersteund wordt met beveiligingsupdates? Een besturingssysteem hoort altijd up to date te zijn. Hetzelfde geldt voor je e-mailprogramma en je browser. Voor een programma als Movie Maker lijkt het risico me wat minder groot. Aan jou de beslissing of jij al dan niet dat risico wil nemen... Als je Movie Maker opnieuw wilt installeren, dan moet je het volledige pakket downloaden: Windows Essentials 2012. Klik daarvoor op de volgende link: http://web.archive.org/web/20160425011243/http://wl.dlservice.microsoft.com/download/0/C/E/0CE5ED43-2254-487B-B50C-DF4F3AE1C751/nl/wlsetup-all.exe Daarna even geduld oefenen, want er moet contact worden gemaakt met de Wayback Machine, maar dan zul je dit venstertje zien: Klik in dat venstertje op Bestand opslaan. Je downloadt dan dat bestand. Het is 132 MB groot en de download gaat wat traag. Dat ligt niet aan jouw pc, maar die server is wat traag. Als het downloaden klaar is, klik je met de rechter muisknop op het gedownloade bestand en dan kies je Als administrator uitvoeren. Je kiest daarna voor Zelf de programma's kiezen die geïnstalleerd moeten worden. Je zorgt ervoor dat er alleen een vinkje staat voor Photo Gallery en Movie Maker (die programma's horen bij elkaar), en dan klik je op Installeren.
  6. porrelaar

   Windows Live mail download

   op het forum, Etienne! Windows Live Mail is een onderdeel van het pakket Windows Essentials 2012. Dat pakket wordt niet meer door Microsoft ondersteund sinds 10 januari 2017. Er komen geen beveiligingsupdates meer voor, en Microsoft biedt dat pakket daarom ook niet meer ter download aan. Omdat er geen beveiligingsupdates meer voor komen, is het verstandig om over te stappen naar een ander e-mailprogramma. Op de nieuwe pc zal Windows 10 staan, en Windows 10 heeft al een eigen e-mailprogramma aan boord: de app Mail. Die app Mail is nogal beperkt, vind ik. Zelf ben ik al een paar jaar geleden overgestapt van Windows Live Mail naar Thunderbird: https://www.thunderbird.net/nl/ Hier een korte handleiding voor Thunderbird: https://www.schoonepc.nl/tools/thunderbird.html Een andere kandidaat als vervanger van Windows Live Mail is eM Client. Hier te downloaden: https://www.emclient.com/ Hier een korte handleiding voor eM Client: https://www.schoonepc.nl/tools/emclient.html --------------------------------------------------------------------------------------------- Wil je toch per se Windows Live Mail weer installeren, ongeacht de eventuele veiligheidsrisico's, dan kan dat ook. Klik dan op de volgende link: http://web.archive.org/web/20160425011243/http://wl.dlservice.microsoft.com/download/0/C/E/0CE5ED43-2254-487B-B50C-DF4F3AE1C751/nl/wlsetup-all.exe Daarna even geduld oefenen, want er moet contact worden gemaakt met de Wayback Machine, maar dan zul je dit venstertje zien: Klik in dat venstertje op Bestand opslaan. Je downloadt dan dat bestand. Het is 132 MB groot en de download gaat wat traag. Dat ligt niet aan jouw pc, maar die server is wat traag. Als het downloaden klaar is, klik je met de rechter muisknop op het gedownloade bestand en dan kies je Als administrator uitvoeren. Je kiest daarna voor Zelf de programma's kiezen die geïnstalleerd moeten worden. Je zorgt ervoor dat er alleen een vinkje staat voor Mail, en dan klik je op Installeren.
  7. porrelaar

   Ongewenste Reclame

   Dat klopt, Cil. Je moet in de Instellingen van Chrome niet zoeken naar Notificaties, maar naar Meldingen. Gebruik daarom liever deze Nederlandse handleiding om meldingen van bepaalde of van alle websites uit te schakelen in Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/3220216?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl Wanneer de meldingen/reclames die je vriendin ziet, altijd alleen maar afkomstig zijn van de website 4shared, dan kun je het probleem nog sneller en eenvoudiger oplossen: Ga met Chrome naar https://www.4shared.com/ Zodra die website geladen is, klik je op het slotje dat in de adresbalk staat vóór het webadres. En kijk dan wat er staat achter Meldingen. Bij je vriendin zal daar staan Toestaan. Klik op Toestaan en kies dan Blokkeren. En daarmee ben je al klaar! Met een afbeelding erbij voor de duidelijkheid: Krijgt je vriendin die meldingen (ze staan altijd rechts onderaan op de monitor) van verschillende websites, dan kan ze het beter via de instellingen van Chrome regelen. Daar ziet ze precies aan welke websites ze toestemming heeft gegeven om meldingen te sturen. Nadat je de toestemming voor het versturen van meldingen voor de diverse daar genoemde websites hebt geblokkeerd, kun je overwegen om de vraag van websites voor het mogen versturen van meldingen helemaal niet meer te ontvangen. Hoe zien die vragen eruit? Zo dus: Je vriendin heeft toen waarschijnlijk per ongeluk op Toestaan geklikt, waarbij ze niet wist wat dat voor gevolgen zou hebben. Geen zin meer in die vragen, omdat je die voortaan toch altijd wil gaan blokkeren? Dan regel je dat ook bij het onderdeel Meldingen in de Instellingen van Chrome. Zet daar achter Vragen vóór verzenden het schuifje op Uit. Daarmee blokkeer je vanaf dat moment de meldingen van alle websites en je zult die vraag nooit meer krijgen. Met 2 afbeeldingen erbij. Eerst een vóór het blokkeren: En nadat je alle meldingen op die manier in 1 keer hebt geblokkeerd ziet het er zo uit: Succes en laat vanavond maar weten of het gelukt is.
  8. Het gaat om het e-mailaccount dat je gebruikt in Incredimail. Als dat een e-mailadres is dat je gekregen hebt van je internetprovider, bijvoorbeeld eindigend op @kpnmail.nl of @ziggo.nl, dan is het normaal dat je alleen mails kunt verzenden wanneer je thuis bent. Lees hier waarom dat zo is: https://www.seniorweb.nl/artikel/buitenshuis-mail-versturen In dat artikel worden ook oplossingen genoemd. Het eenvoudigst is om gebruik te maken van webmail van je provider wanneer je op een andere locatie bent en e-mails wilt versturen.
  9. porrelaar

   Leeftijd pc

   Moederbord: Asus Z97-K. Dit moederbord is verkrijgbaar sinds 14 mei 2014. Processor: Intel Core i5-4690. Deze processor is verkrijgbaar sinds 14 mei 2014. RAM (werkgeheugen) is gemaakt in week 52 van het jaar 2014. Wanneer jij het werkgeheugen niet zelf vervangen hebt, dan dateert deze pc van begin 2015. Jij vraag je af of deze pc vervangen moet worden of nog even mee kan. Dat is helemaal afhankelijk van wat jij doet met die pc. Ik heb hier verschillende pc's staan, maar geen ervan is zo nieuw als die van jou. Je beschikt al over 2 SSD's (van 250 en 120 GB), een HDD van 1 TB en een externe HDD van 2 TB. Allemaal prima, lijkt mij. Je kunt daarom beter aangeven waarom jij denkt dat deze pc aan vervanging toe is. Wat lukt er nu niet meer goed met deze pc?
  10. porrelaar

   Imap mappen weg

   Welkom op het forum, Arie! Heb je dit probleem nog steeds? Er kunnen verschillende oorzaken zijn. 1. De map Postvak IN is nog ingeklapt, zodat je de submappen niet ziet. Hieronder een afbeelding van een ingeklapte map Postvak IN: Dat Postvak IN ingeklapt / samengevouwen is, zie je aan het pijltje naar rechts (>) dat voor Postvak IN staat. Klik op dat pijltje om de submappen te tonen: Nu is de submap met de naam "test" wel zichtbaar. 2. Was dat de oorzaak niet? Dan gaan we verder. Klik met de rechter muisknop op Postvak IN en kies dan Eigenschappen in het contextmenu. Je ziet dan dit venstertje: Klik in dat venster op de knop Map repareren. Er gaat een blauw cirkeltje draaien. Dat betekent dat de reparatie bezig is. Wacht totdat het blauwe cirkeltje verdwenen is. Heeft die reparatie geholpen? Zijn de submappen van Postvak IN weer zichtbaar, samen met de inhoud van die mappen?
  11. porrelaar

   opstartprobleem

   Bij wie heb je dat nagevraagd? Als je weet hoe je de kast van je computer kunt openen (raadpleeg daarvoor de meegeleverde handleiding), dan kun je ook die knoopcel vervangen. De knoopcel is bij desktop pc's in 99% van de gevallen een 3 Volt lithium knoopcel van het type CR2032. Hieronder een paar afbeeldingen van zo'n knoopcel: Het merk (Panasonic, Sony enz.) is niet belangrijk, als het type maar klopt. Waar zit die knoopcel? Die zit op het moederbord. Dit is jouw moederbord: Maximus VI Extreme: https://www.asus.com/nl/Motherboards/MAXIMUS_VI_EXTREME/ Je ziet op die webpagina een paar afbeeldingen waarop de knoopcel duidelijk zichtbaar is. Ik laat hieronder een van die afbeeldingen zien, waarbij ik een pijl heb getekend die naar de knoopcel wijst: Hoe vervang je zo'n knoopcel? Gebruik daarvoor deze handleiding: https://www.vetvrij.com/phpBB3/viewtopic.php?t=2322 Waar koop je zo'n CR2032 knoopcel? Bij iedere computerwinkel; bij diverse andere winkels, zoals Hema (2 voor € 4,-) of Action (blister met 8 stuks voor € 0,85). Ik durf niet te zeggen of dure CR2032 knoopcelbatterijen langer meegaan dan bijvoorbeeld die goedkope van de Action. ---------------------------------------------------------------------------------------- Omdat het niet voor 100% zeker is dat jouw probleem veroorzaakt wordt door een lege CMOS knoopcel, kun je ook eerst met een programma nagaan of de spanning van die knoopcel te laag is. Daar bestaan verschillende programma's voor. Een van de eenvoudigste is Speccy. Handleiding voor Speccy: https://www.pc-helpforum.be/topic/47655-speccy-handleiding/?tab=comments#comment-374118 Let op: tijdens de installatie van Speccy kan extra software worden aangeboden. Vink alle extra's uit! Na download en installatie van Speccy start je dat programma. Het analyseert vooral de hardware van je computer. Wanneer Speccy klaar is met analyseren, dan klik je in de linker kolom op Moederbord. In het rechter paneel kijk je dan bij het onderdeel Spanning naar de spanning van de CMOS batterij. Die moet hoger dan 2,6 Volt zijn. Je kunt zo'n CMOS knoopcel niet helemaal leeg trekken naar 0 (nul) Volt. Wanneer de spanning lager wordt dan 2,6 V, dan kun je problemen gaan verwachten. Met een afbeelding erbij: Helaas laat Speccy niet bij iedere computer de spanning van de knoopcel zien. Dan zijn er wel andere programma's, zoals HWiNFO64 die dat wel kunnen, maar die geven vaak een overdaad aan informatie, zodat je meer moet zoeken naar de spanning van de CMOS batterij. Ik zou het daarom eerst met Speccy proberen.
  12. porrelaar

   opstartprobleem

   Fijn dat je computer nu weer normaal doorstart. En inderdaad is het nu hopen dat het zo blijft. Mocht het euvel terugkeren, dan moet je dat melden. Dan zou ik toch de CMOS batterij gaan vervangen. Dat is een vrij eenvoudig klusje om zelf te doen. Die CMOS batterij zorgt er namelijk niet alleen voor dat datum en tijd blijven doorlopen, wanneer de pc uit staat. Hij zorgt er ook voor dat de instellingen van het BIOS bewaard blijven. Jij schrijft nu dat het probleem zich niet voordeed wanneer je de pc overdag uit en weer aan deed. Dat kan, want dan is de knoopcelbatterij nog een beetje warm en slaagt hij er nog wel in om de instellingen te bewaren. Na een hele nacht uit te hebben gestaan, is de CMOS batterij afgekoeld en dan kan hij net te weinig energie over hebben om de instellingen vast te houden. Dus laat over een paar dagen nog eens weten hoe het gaat.
  13. porrelaar

   Groen/zwart scherm bij video's afspelen

   Klik op de volgende link: https://www.geforce.com/drivers Dan zie je 3 manieren om aan een nieuwere driver te komen voor je grafische kaart: 1. Je downloadt en installeert GeForce Experience. Dat programma controleert dan regelmatig of er een nieuwere driver voor je grafische kaart is. Je zult daar dan ook een melding van krijgen. Zelf ben ik daar geen liefhebber van, want er komt bijna iedere week wel een nieuwere driver. 2. Manual Driver Search. Daarmee zoek je handmatig naar een nieuwere driver. 3. Klik op Auto-Detect your GPU. Als je voor die derde manier kiest, dan moet je eerst klikken op ‘How this works’.
  14. porrelaar

   Groen/zwart scherm bij video's afspelen

   Graag gedaan, maar als ik jou was zou ik ook kijken of er een nieuwere driver is voor je grafische kaart.
  15. porrelaar

   Groen/zwart scherm bij video's afspelen

   Ook de informatie al gelezen? Je kunt de hardwareversnelling in de browser uitschakelen. Daarna liefst de pc opnieuw opstarten. Nadat de pc opnieuw is opgestart, probeer je weer zo’n YT filmpje te bekijken. Gaat het dan wel goed?
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.