Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

porrelaar

Lid
  • Aantal items

   2.526
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over porrelaar

  • Titel
   Lid

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Geen info
  • Land
   Geen Info

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  7.961 profielweergaven
  1. Ik ben er achter waarom het filteren op ingelogde gebruikers momenteel niet lukt. Wanneer ik filter op ingelogde gebruikers en daarop de foutcode 1S160/2 krijg, dan blijkt het webadres in de adresbalk niet te kloppen. Dat ziet er dan zo uit: https://www.pc-helpforum.be/online/://www.pc-helpforum.be/online/?filter=filter_loggedin Het gedeelte ://www.pc-helpforum.be/online/ staat er dubbel in. Dus dat dubbele gedeelte moet je eruit halen, zodat je onderstaand webadres overhoudt: https://www.pc-helpforum.be/online/?filter=filter_loggedin Daarna op Enter drukken, en dan krijg je het lijstje met ingelogde gebruikers. Als ik me niet vergis, dan hebben we zoiets al eens eerder gehad. Toen kon Karel dat oplossen.
  2. Het forum is weer bruikbaar. Bedankt voor je inzet, Karel! Ik kwam nog wel een probleempje tegen. Geen ernstig probleem, dat voorrang behoeft, maar ik meld het toch even. Als je de muis boven Home laat zweven en dan op Online gebruikers klikt, dan krijg je alle online gebruikers te zien. Dat gaat nog goed. Maar wanneer je gaat filteren, maakt niet uit waarop, bijvoorbeeld op Ingelogd, dan krijg je de volgende foutmelding te zien: Zoals ik al schreef is dit geen ernstig gebrek en het hoeft natuurlijk niet vandaag al opgelost te worden. Het is immers zondag en ook nog eens mooi weer. Heerlijk weer om er op uit te trekken. Allemaal naar bos of strand of naar de bloeiende bloembollenvelden! O nee, dat mogen we niet vanwege Covid-19. Nou ja, dan maar de tuinstoelen op het eigen plaatsje of balkon zetten en daar van de zon genieten.
  3. Het is nu duidelijk dat Passer de boeken van J.K. Rowling over Harry Potter niet gelezen heeft. In die boeken worden flink wat Latijnse toverspreuken gebezigd. Soms eerder potjeslatijn dan echt Latijn, maar dat doet er niet toe. Hier heb je een lijst van die toverspreuken: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_toverspreuken_uit_Harry_Potter Accio is een sommeerspreuk. Hiermee kan een tovenaar/heks voorwerpen naar zich toehalen. Lat. Accio = ik sommeer. Een zwaai met de toverstaf, waarbij Harry uitroept: "Accio bezem!" zorgt ervoor dat zijn bezem onmiddellijk naar hem toevliegt. Harry werpt zich op de bezemsteel en kan zich dan direct uit de voeten maken. "Accio Origin Error" zou dan die Origin Errors naar voren halen, zodat Karel goed kan zien waar ze zich verborgen hadden... Ik geef Karel hierbij een andere toverspreuk: Evanesco! Deze spreuk kan voorwerpen laten verdwijnen. (Voor een slang is dat bijvoorbeeld: Vipera Evanesca.) Lat. Evanescere = verdwijnen (afnemen, zich oplossen) Evanesco Origin Error laat alle Origin Errors met een zwaai van de toverstaf verdwijnen. Het beste resultaat wordt bereikt met een toverstaf van het juiste materiaal (ja, dat wordt nog even uitproberen...). En de spreuk wordt bij voorkeur om klokslag middernacht uitgesproken, waarbij Karel drie keer in de rondte moet draaien, al huppelend op één been. Ik verwacht natuurlijk dat Karel een video zal opnemen (of laten opnemen) van deze bezweringsrituelen en die ook op dit forum zal plaatsen.
  4. Oeps, dat is niet best. Dan moet je om de haverklap een nieuwe monitor kopen... Maar ik denk te begrijpen wat je bedoelt. Gistermiddag om 17:00 uur maakte ik onderstaand snapshot van dit topic. Alleen van het onderste gedeelte van het topic (het vak 'Reageer op dit topic') maakte ik een screenshot. Het is duidelijk dat ik op dat moment niets kon doen. Succes met de reparatie, Karel.
  5. Ook ik had de laatste dagen veel last van Origin errors. Sinds karel aan het sleutelen is geweest, zie ik die origin errors niet meer. Wel duurde het zojuist nog een 30 seconden voordat een reactie van mij geplaatst werd. Hopelijk was dat eenmalig. Ik heb zojuist wel een paar keer gehad dat ik het reactievak (waarin staat 'Reageer op dit topic') niet te zien kreeg, terwijl ik wel was ingelogd. De pagina verversen hielp dan wel. Op dit moment doet dat probleem zich niet meer voor.
  6. Had je mijn reactie gemist? Die staat pal boven jouw laatste reactie. Wat er bij jou gebeurt is normaal, wanneer je Windows 10 Home gebruikt. Jij kunt de tip van abbs niet gebruiken. Die is alleen bedoeld voor computers die draaien op Windows 10 Pro of hoger.
  7. Dat kan Albert (ada9836) alleen doen, wanneer hij Windows 10 Pro gebruikt. In een ouder topic van hem zag ik dat hij Windows 10 Home gebruikt. In Windows 10 Home is die module niet beschikbaar. Zie hier: https://pcmweb.nl/artikelen/windows-10/beheer-windows-gebruikers-met-gpeditmsc/ Ik gebruik zelf Windows 10 Home. Als ik in het zoekvak Lokaal beveiligingsbeleid typ, dan wordt er niets gevonden. Ik typte daarna in het zoekvak secpol.msc en koos 'Als administrator uitvoeren'. Helaas, pindakaas. In Windows 10 Home krijg je dan onderstaand venster met foutmelding:
  8. Handleidingen, vooral video's, vind je volop op internet. Gebruik Google en zoek naar "Office 2010 draaien onder Linux Mint". <-- dit is een link, dus klik erop. Vaak wordt PlayOnLinux gebruikt om voor elkaar te krijgen wat jij wilt. Dit vind ik zelf wel een duidelijke video: Ik heb hier zelf geen ervaring mee, dus ik kan jou hierbij niet verder helpen. Succes!
  9. De app Nu.nl werkt niet meer en is momenteel niet meer verkrijgbaar in de Microsoft Store: Kijk hier eens: https://www.seniorweb.nl/clubs/windows Klik daar onder NU informatie vraagt steeds om gebr.naam en wachtwoord op 6 reacties, en lees dan vooral de reacties van Dirk Boom. Hij schrijft onder andere: "Aha, het betreft de app van NU.nl. Deze zit inderdaad al een tijdje niet meer in de Windows Store. De maker van de app meet waarschijnlijk te weinig gebruikers en is ermee gestopt. Jammer. Ik heb voor nu.nl een snelkoppeling gemaakt, dat is wat minder fraai maar het werkt wel." Dat kun jij dus ook doen: verwijder de app en maak van de website https://www.nu.nl/ een bladwijzer/favoriet in je browser.
  10. Ik ben zelf absoluut geen kenner van hardware, Koen. Maar als je nu sommige games niet op de hoogste instellingen kunt spelen, dan zou ik zelf niet denken aan een andere processor, maar aan een krachtiger grafische kaart. Welke grafische kaart gebruik je nu? Met dat antwoord kunnen de kenners jou beter adviseren.
  11. Ik heb jaren gewerkt met een HP laptop waarvan de accu morsdood was. Het doodgaan van de accu gebeurde bij mijn laptop niet geleidelijk, maar van de ene op de andere dag. Omdat ik toch altijd op dezelfde plek werkte met die laptop, heb ik de accu niet vervangen. Ik liet de dode accu erin zitten en werkte daarna altijd met aangesloten adapter. Dat leverde bij mijn HP laptop geen problemen op.
  12. Welkom op het forum, Koen! Kort antwoord op je vraag: nee, dat is niet mogelijk. De reden: je Gigabyte moederbord heeft een socket 1151. Daarop passen alleen de volgende processors: Intel Core i3, i5 en i7. De Ryzen processor die jij op het oog hebt, vereist een AM4 socket. Als jij die Ryzen processor zou kopen, zou je dus ook een nieuw moederbord met AM4 socket moeten kopen.
  13. Met de browser Chrome kan ik de stream over de kolibri ook bekijken. Het filmpje met die hond die de kinderen naar de bus brengt, wordt bij mij niet geopend in Firefox, maar wel in Opera, Chrome en Internet Explorer. Dat is een filmpje van YouTube. YouTube raadt aan om die filmpjes met Chrome te bekijken. Tja, YouTube en Chrome zijn allebei van Google. Logisch dat dan het gebruik van de browser Chrome wordt aangeraden... Graag gedaan en ik wens je nog veel plezier met het bekijken van filmpjes en streams. Ik ben zelf Nederlander, maar ik las net op het nieuws dat je in België niet eens meer een frisse neus mag gaan halen. Je mag enkel even boodschappen gaan doen, en dan direct weer terug naar je huis. Dan is het fijn wanneer je via je pc wat afleiding kunt vinden.
  14. Ik gebruik IE11 alleen in noodgevallen of als iemand daar een vraag over stelt op het forum. Mijn standaardbrowser is Firefox. Jij schreef dat je met Opera wel die streams kon bekijken. Dan zou ik daar Opera voor gebruiken.
  15. @Passer Ja, die streams zijn (deels?) live. @Liesbeth* Met Firefox ervaar ik hetzelfde als jij. Dus ook die foutmeldingen. Toch is er volgens mij niets mis met mijn Firefox. Met Internet Explorer worden die filmpjes wel afgespeeld. In zo’n geval doe ik niet moeilijk. Als een video niet afgespeeld wordt in Firefox, maar wel in een andere browser, dan gebruik ik gewoon voor dat filmpje een andere browser. mMisschien voldoen die streams niet aan de eisen/protocollen van Firefox.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.