Ga naar inhoud

porrelaar

Lid
 • Aantal items

  3.285
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over porrelaar

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

12.774 profielweergaven

porrelaar's prestaties

 1. Graag gedaan. Heb je deze keer gekozen voor een makkelijk te onthouden wachtwoord? Ik stel voor: Gebruikersnaam: Betje Wachtwoord: Betje Omdat je probleem is opgelost zal een teamlid dit topic sluiten. Ik wens je nog een prettige dag en misschien tot een volgende keer. 🙋🏻‍♂️
 2. Ja, dat is voldoende informatie. Ik weet nu welke Asus tablet jij hebt. Dat is de Asus Transformer Book T100TAF. Dat betekent dat de laptop gemaakt is in september 2014. MFD = manufacturing date Dat is de volledige typeaanduiding van jouw Asus tablet. Hier staan de eigenschappen van jouw tablet: https://tweakers.net/pricewatch/424198/asus-asus-transformer-book-t100taf-bing-dk001b-zwart/specificaties/ Het is dus een tablet met een opslagcapaciteit van slechts 32 GB. Deze is niet uit te breiden of te vervangen. Klik op de volgende link: https://www.top-password.com/blog/2-options-to-reset-windows-8-tablet-to-factory-settings/ Daar worden twee methodes beschreven om je tablet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Methode 1 valt af voor jou, omdat je je wachtwoord niet meer precies weet. Je moet dus methode 2 gebruiken. Als je problemen hebt met het lezen van Engels, dan kun je die pagina laten vertalen naar het Nederlands. Als het goed is, dan geeft de volgende link jou de tekst in het Nederlands: https://www-top--password-com.translate.goog/blog/2-options-to-reset-windows-8-tablet-to-factory-settings/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=nui Lees de instructies eerst een paar keer rustig door, en ga dan pas aan de slag. Laat je ons weten of het gelukt is? Succes!
 3. Goedemiddag Betje, Er zijn nogal wat verschillende types Asus tablets. Welk type heb jij? Bijvoorbeeld: Asus Transformer Book T100. Of Asus tablet 810. Het type vind je misschien terug op de achterkant van de tablet. Vertel ook of jij bij je tablet een bijbehorend toetsenbord hebt dat je aan je tablet kunt vastklikken.
 4. Microsoft heeft lijsten gemaakt met processors van AMD en Intel die geschikt zijn voor Windows 11. Jouw processor, de Intel Pentium G3220, staat niet in die lijst. Als je per se wil, zou je allerlei trucjes kunnen gaan uithalen om toch Windows 11 te installeren, maar dat raad ik af. Hoe oud is jouw computer nu? Meer dan 4 jaar oud, in ieder geval, schat ik. Jouw processor werd verkocht in de periode september 2013 tot september 2017. Ik adviseer je om bij Windows 10 te blijven. Dus niet met deze computer overgaan naar Windows 11. Werken met Windows 10 blijft veilig tot 14 oktober 2025. Je kunt dus nog 4 jaar doorwerken met je computer. Over 4 jaar stopt de ondersteuning van Windows 10 pas. Dan is je computer ook 4 jaar ouder en ben je misschien toe aan een nieuwe. En als je dan een nieuwe koopt, dan zal er al Windows 11 op staan.
 5. Ik ga ervan uit dat jij nu Windows 10 gebruikt. Je kunt voorlopig gewoon doorgaan met Windows 10, want je zult nog tot 14 oktober 2025 updates blijven ontvangen voor Windows 10. Dat is dus nog 4 jaar. Pas na 14-10-2025 stopt de ondersteuning voor Windows 10. Nee, dat hoeft echt niet. Dan heb je op die pagina toch op een verkeerde link geklikt. Doe het eens opnieuw. Klik op de link van abbs. Ik geef hem hier nogmaals: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-11-pc-health-check-app-downloaden/ Wanneer die website geopend is, moet je op de juiste link klikken. Die link wijs ik hieronder met een rode pijl aan: Nadat je op die link hebt geklikt, zal het volgende venstertje verschijnen: Klik op de knop Bestand opslaan. Nadat het bestand is gedownload, ga je naar de map waar gedownloade bestanden worden opgeslagen. Bij de meeste mensen is dat de map Downloads. Dubbelklik op het gedownloade bestand met de naam WindowsPCHealthCheckSetup.msi om de installatie te starten. Ga akkoord met de voorwaarden. Iets later krijg je de keuze om een snelkoppeling op het bureaublad te plaatsen. Dat hoeft niet, mag wel. Is net wat je wilt: Klik daarna op de knop Voltooien. Er wordt dan een nieuw venster geopend met de naam PC-statuscontrole. Dat ziet er zo uit: Klik daar op de knop Nu zoeken. Op andere knoppen hoef je niet te klikken! Ik krijg dan onderstaand venstertje te zien: Bij mij wordt dan getoond wat niet in orde is voor Windows 11. Als ik in dat venstertje klik op de knop Alle resultaten bekijken, krijg ik ook de onderdelen te zien die wél in orde zijn. Maak een screenshot van het venstertje dat ik hierboven laat zien en plaats dat in een volgende reactie. (Zoals je in het laatste screenshot kunt zien, is mijn 8½ jaar oude computer veel te oud voor Windows 11. Mijn processor is een Intel Core i5 van de 3de generatie. Vereist is een Intel Core processor van de 8ste generatie of nieuwer. Ook wanneer Microsoft in de toekomst de hardware-eisen mogelijk iets zal gaan versoepelen, zal mijn computer hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking komen voor de gratis upgrade naar Windows 11. Daar zit ik niet mee. Ik blijf gewoon nog 4 jaar Windows 10 gebruiken. Over 4 jaar zie ik wel wat ik dan ga doen. Misschien koop ik tegen die tijd een nieuwe computer waarop Windows 11 al geïnstalleerd zal zijn. Ik ga in ieder geval niet proberen om via allerlei trucjes toch Windows 11 op mijn pc te installeren. Het risico op BSOD's zal dan groter worden, waarschuwt Microsoft. Bovendien is het mogelijk dat ik niet meer alle (beveiligings)updates zal ontvangen voor Windows 11. Daar heb ik echt geen zin in.)
 6. porrelaar

  bios update

  Leuk hobbyproject. Succes ermee, Gerda!
 7. porrelaar

  bios update

  Is de Toshiba laptop zo oud dat er nog een diskettestation in zit? Indien ja, controleer dan of er op dit moment nog een diskette in dat diskettestation zit, waarvan de laptop nu vergeefs probeert op te starten. In het BIOS moet je aangeven van welk apparaat de laptop moet opstarten. En misschien helpt volgend topic jou verder wat betreft de melding "NTLDR ontbreekt": https://www.oplossing.be/opstart-en-afsluit-problemen/ntldr-ontbreekt/ Ik neem aan dat op de volgende website jouw robot uit de jaren '90 wordt beschreven: http://rug.roamer-educational-robot.com/about-roamer Als die robot zo oud is, dan zou ik kiezen voor Windows 98 als besturingssysteem.
 8. Dag Lowie, Ik heb zelf geen android smartphone, maar ik heb even voor je gezocht. Je schijnt het tegenwoordig niet meer standaard in te kunnen stellen op een Samsung Galaxy S9 dat je tikt in plaats van veegt om een gesprek aan te nemen. Vroeger zou het wel gekund hebben, las ik hier: https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s9-s9/oproep-aannemen-s9/td-p/1120281 Wil je toch per se tikken in plaats van vegen om een gesprek aan te nemen, dan kun je van Google Play een aparte app installeren, bijvoorbeeld Full Screen Caller ID. Hier te downloaden: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androminigsm.fscifree&hl=nl&gl=NL In de review van die app door Thea Lubbers (d.d. 16 juli 2021) lees ik: "En opnemen hoef je niet meer te doen met swipen, gewoon op de knop "opnemen" of "ophangen" klikken. Zo handig als je geen held bent met swipen. Ik had deze eerder moeten hebben." Bekijk de afbeeldingen even op Google Play en besluit dan of dat is wat jij wilt. Je kunt de app ook een weekje proberen. Bevalt hij niet, dan verwijder je hem weer.
 9. Ja, dat is verwarrend. Helaas komt het bij bol.com vaker voor dat niet alle specificaties kloppen. Soms is het zelfs zo erg dat de specificaties bij een heel andere computer horen. Jij zag waarschijnlijk het onderstaande: De eerste 2 cijfers achter i7 geven de generatie aan. Ik heb die 2 cijfers in de afbeelding hierboven geel gemarkeerd: het cijfer 11; dus de 11de generatie. Wat daaronder staat, 5e generatie, is onzin. Je kunt dus aan het processornummer zien van welke generatie die processor is. De eerste generatie Intel Core processors had een processornummer dat uit 3 cijfers bestond, bijvoorbeeld i7-860. De tweede tot en met de negende generatie had een procesnummer dat uit 4 cijfers bestond, waarvan het eerste cijfer de generatie aanduidde. Voorbeeld: de processor in jouw huidige computer: i7-2760. Die is dus van de tweede generatie. Intel Core processors van de 10de generatie of nieuwer hebben een processornummer dat uit 5 cijfers bestaat. De eerste 2 cijfers van dat nummer geven de generatie aan. Een voorbeeld is de processor uit de computer die je zag bij Bol.com: i7-11700.
 10. Je ziet nu nog het niet meer gewenste e-mailadres én de bijbehorende mappen. Als je op het driehoekje voor dat e-mailadres klikt, verdwijnen de mappen uit beeld en blijft alleen het e-mailadres zichtbaar. Dat is natuurlijk geen echte oplossing, maar het geeft je meer ruimte in de linker kolom.
 11. Ik weet op dit moment geen oplossing voor je, maar ik zal er nog over nadenken...
 12. Op welke manier had je dat ene account verwijderd uit Outlook 2010? Er is maar één goede manier. Die wordt hier beschreven: https://support.microsoft.com/nl-nl/office/een-e-mailaccount-verwijderen-uit-outlook-1fa900ae-6dc8-468c-b754-10292f7ee47a Had je het zo gedaan?
 13. Je computer is 9 à 10 jaar oud. De processor is van de tweede generatie, dus 6 generaties te oud. Gewoon door blijven werken met Windows 10. Windows 10 wordt nog 4 jaar ondersteund: tot oktober 2025. Tegen die tijd zie je wel weer. Ik denk dat jij Windows 11 niet eens aangeboden zult krijgen.
 14. Dat hoef je niet zelf te doen. Windows doet dat zelf als het zover is. En dat kan nog wel een paar maanden duren voordat je aan de beurt bent voor een automatische upgrade naar Windows 11. Alleen als je nieuwsgierig bent of jouw computer geschikt is voor Windows 11, kun je die test uitvoeren. De meeste computers die ouder zijn dan 4 jaar vallen buiten de boot; zij zijn niet geschikt voor Windows 11. Zo moeten Intel Core processors van de 8ste generatie of nieuwer zijn. Ik meen dat jij een wat oudere computer hebt.
 15. dotchiejack heeft me via een PB gevraagd om hier hulp te bieden. Ik heb het topic doorgenomen, maar weet helaas de oplossing niet. Ik gebruik zelf geen android smartphone en ik heb geen kennis van Belgische (e-mail)providers. Sorry, Theo!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...