Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

porrelaar

Lid
  • Aantal items

   1.827
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  Over porrelaar

  • Titel
   Lid

  Profiel Informatie

  • Geslacht
   Geen info
  • Land
   Geen Info

  PC Ervaring

  • PC Ervaring
   Geen Info

  Recente bezoekers van dit profiel

  4.203 profielweergaven
  1. Blijkbaar kreeg jij wel de mogelijkheid om de map WindowsApps te openen. Ik niet, en dat kon ik niet uitstaan. Daarom heb ik mijn pc opgestart met een Linux Mint live dvd. En toen kon ik op mijn gemak alle mappen van Windows openen, ook de verborgen mappen én de mappen die normaal niet toegankelijk zijn. Het bestand/programma Video.UI.exe staat op mijn pc in deze map: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.ZuneVideo_10.19021.10411.0_x64-8wekyb3d8bbwe Video.UI.exe is 26,1 MB groot, en het is op mijn pc voor het laatst gewijzigd op 27-02-2019. Het zit dus bij mij in dezelfde map als op jouw pc. Niets aan de hand, lijkt mij.
  2. Dan heb jij een nieuwere versie en dat is juist goed. Hoe nieuwer, hoe beter. Ik kan helaas niet nakijken welke versie ik zelf heb, want ik krijg geen toegang tot die map WindowsApps. Ik heb blijkbaar niet de juiste rechten daarvoor. Maar ik maak zelf nooit gebruik van Xbox Live, dus voor mij is het ook niet belangrijk. In ieder geval is het fijn dat de links in je e-mails nu weer gewoon geopend worden in de browser. De oplossing daarvoor heb je uiteindelijk zelf gevonden.
  3. @decalude Gisteravond kreeg ik opeens hetzelfde probleem als jij: in mijn e-mailprogramma (Thunderbird) kon ik klikken wat ik wilde op links, maar er gebeurde helemaal niets. Ik kreeg geen foutmelding te zien; er gebeurde gewoon niets wanneer ik op een link in een e-mail klikte. Ik dacht toen meteen aan jou. Eerst controleerde ik of Firefox nog steeds was ingesteld als standaardbrowser. Antwoord: Ja. Daarna sloot ik Thunderbird af en startte ik Thunderbird weer op. Ook dat hielp niet. Wat wel hielp was alle programma's eerst netjes afsluiten en daarna de pc opnieuw opstarten. Dat doe je bij Windows 10 niet door de pc uit te zetten en even later weer aan te zetten. De enige juiste methode is deze: Klik op Start Klik dan op de knop Aan/uit En klik dan op Opnieuw opstarten: Nadat de pc opnieuw was opgestart, wachtte ik nog een 20 seconden, zodat mijn virusscanner (net als jij gebruik ik Panda Dome) kon controleren op nieuwe virusdefinities. Daarna opende ik mijn e-mailprogramma Thunderbird, en het probleem bleek verholpen te zijn: wanneer ik klikte op een link in een e-mail, dan opende Firefox weer. Dit lijkt me ook voor jou het proberen waard.
  4. Dat bestand (of eigenlijk programma) kan een legitiem bestand zijn. Zie hier voor informatie: http://www.what-is-exe.com/filenames/video-ui-exe.html De volledige naam van dat programma is Xbox Live Video User Interface . Dan is het een onderdeel van de Xbox Live software, die standaard op iedere Windows 10 pc staat, maar dan hoort dat bestand hier te staan: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.ZuneVideo_3.6.15361.0_x64__8wekyb3d8bbwe\Video.UI.exe Dat is lastig te controleren, want de map WindowsApps is een verborgen map. Die krijg je niet zo maar te zien. En als je hem al zichtbaar hebt gemaakt, dan krijg je die map niet open, omdat je daar als gewone gebruiker geen toestemming voor hebt. Ik kreeg althans geen toestemming, toen ik dat probeerde. De echte Video.UI.exe hoort toegang te kunnen krijgen tot internet. Dus als Panda jou vraagt: "Mag Video.UI.exe op internet?" (of iets dergelijks), dan mag je dat toestaan. Wanneer Video.UI.exe op een andere plaats staat (bijvoorbeeld in C > Windows > System32), dan is het malware. Malware probeert soms binnen te komen door de naam aan te nemen van legitieme software. De echte / legitieme Video.UI.exe heeft niets te maken met e-mail of je browser, dus ik snap net als jij niet waardoor je probleem ontstaan is. Als jij toch denkt aan malware, dan zou je pc nagekeken kunnen worden door een van de malware specialisten op dit forum (kape, kweezie wabbit of abbs). Geef maar aan of jij dat wilt. En geef ook alvast antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is de naam van je e-mailprogramma? Of lees je je e-mails in de browser? 2. Wat is je favoriete browser en is die ook ingesteld als standaard webbrowser?
  5. Je hebt een harde schijf van 1 terabyte (1.000 GB). Omdat Windows een andere rekeneenheid gebruikt dan de fabrikanten van harde schijven, zul je in Windows een harde schijf zien van 930 GB. Dat is normaal. Is dat een interne harde schijf, dus een harde schijf die in je computer zit, en waar Windows op geïnstalleerd is, of is het een externe harde schijf, die je soms aankoppelt aan de computer? Je schrijft dat er 'maar' 873 GB in gebruik is. Dat vind ik juist erg veel! Dat zou betekenen dat de harde schijf bijna vol is. Bedoel je misschien het tegenovergestelde, namelijk dat er nog 873 GB beschikbaar (= vrij) is? Als het een externe harde schijf is, en je hebt nog voldoende ruimte vrij, dan kun je daarop een kopie zetten van je muziek en je afbeeldingen. Als het je interne harde schijf is, waarop ook Windows staat, dan moet je daar geen back-up op zetten. Waarom niet? Een back-up mag je nooit opslaan op dezelfde harde schijf. Als de harde schijf kapot gaat (en alle harde schijven zullen ooit kapot gaan; de ene gaat al na 1 jaar stuk, de andere pas na 20 of 25 jaar, maar het zal ooit gebeuren), dan ben je alles kwijt wat op die harde schijf staat, dus ook je back-ups. Een back-up (lees: kopie) van je afbeeldingen en muziek moet je altijd opslaan op een andere harde schijf. Kies bij voorkeur een externe harde schijf, die je alleen aankoppelt wanneer je een kopie wilt maken.
  6. Als van WordPerfext x7 alleen de 'Publish to pdf' functie niet correct meer werkt, dan zou ik een andere route proberen: afdrukken via een virtuele printer. Je installeert dan eerst een virtuele printer. Daarna open je dat Quattro werkblad, je klikt op File > Print, en dan kies je als printer niet je echte printer, maar die virtuele printer. Die maakt van je werkblad dan een pdf bestand. Sommige gratis pdf makers laten een hinderlijk watermerk achter op de pdf. PrimoPDF doet dat niet. PrimoPDF is gratis en hier te downloaden: https://www.primopdf.com/nl/ Klik op die website op de blauwe knop met de tekst Gratis downloaden. Je downloadt dan het bestand InternationalPrimoPDF.exe (6,93 MB). Rechtsklik op het bestand en kies dan Als administrator uitvoeren. Voordat je PrimoPDF installeert, sluit je eerst alle openstaande programma's af. Tijdens de installatie van PrimoPDF kun je de juiste taal kiezen. Registreren van de software is niet nodig. Die stap mag je overslaan. Wanneer je als printer kiest voor PrimoPDF kun je ook de kwaliteit van de pdf instellen: 'Scherm' is lage kwaliteit; 'eBoek' iets hoger; 'Afdrukken' nog hoger en 'Prepress' levert de hoogste kwaliteit, maar ook het grootste bestand op. Ik kies zelf meestal voor de kwaliteit 'Afdrukken'. Die voldoet uitstekend voor mijn doeleinden. Zoals gezegd is het programma geheel gratis. Wat let je om het te proberen? Controleer of met PrimoPDf de kleuren van de letters wél behouden blijven. N.B. In het venster van PrimoPDF zie je reclame voor de niet gratis software NitroPDF (zie de afbeelding hierboven). Die reclame kun je negeren. Mij hindert hij niet. N.B. 2: Wanneer jij Windows 10 hebt als besturingssysteem, dan heb je al een gratis virtuele printer aan boord: Microsoft Print to PDF. De pdf bestanden die je maakt met Microsoft Print to PDf zijn echter 10 keer zo groot als de pdf bestanden die je maakt met Primo PDF, waarbij je in PrimoPDF kiest voor de kwaliteit 'Afdrukken'. Ik heb de resultaten bekeken op mijn beeldscherm én geprint via mijn echte Canon printer en ik zag absoluut geen verschil in kwaliteit tussen de resultaten van PrimoPDF en Microsoft Print to PDF. Daarom zal ik altijd kiezen voor PrimoPDF, omdat de PDF bestanden dan veel kleiner worden en toch goed van kwaliteit zijn.
  7. Doe eerst wat kape heeft geschreven. Controleer daarna of de links in ontvangen e-mails weer werken. Werken ze dan nog steeds niet, dan denk ik dat je standaardbrowser niet correct is ingesteld. Dat is namelijk meestal de oorzaak van dit probleem. Welke browser wil jij het liefst gebruiken: Edge, Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera of misschien een andere browser die jij geïnstalleerd hebt op je computer? Bepaal dat eerst. Klik dan op Start, en daarna op de knop Instellingen (= het pictogram met het tandwiel). Klik op Apps. Klik in de linker kolom op Standaard-apps. Kijk in het rechter paneel. Wat staat er bij jou onder Webbrowser? Staat daar je favoriete browser? Als je favoriete browser daar niet vermeld staat, dan klik je op de browser die daar wél vermeld staat. Je krijgt daarna de keuze tussen alle browsers die geïnstalleerd zijn op je pc. Kies je favoriete browser. Start daarna voor de zekerheid je computer opnieuw op via Start > Aan/uit > Opnieuw opstarten. Nadat de computer opnieuw is opgestart controleer je of de links in je e-mails weer werken. Met een afbeelding erbij:
  8. De link die abbs geeft is per ongeluk niet niet aanklikbaar gemaakt. Nu wel: https://www.pc-helpforum.be/topic/71082-ongewenste-reclame/page/3/?tab=comments#comment-558373 ------------------------------- Hieronder min of meer dezelfde uitleg, maar nu laat ik ook met een afbeelding zien hoe je een eerder gegeven toestemming voor het versturen van meldingen weer in kunt trekken voor een website: Die pop ups die je ziet, staan altijd rechts onderaan op je monitor. Dit zijn volgens mij meldingen van Chrome waarvoor jij zelf toestemming hebt gegeven. Wanneer je sommige websites voor het eerst bezoekt, dan krijg je vaak de vraag of je toestemming wilt geven voor die meldingen. Zo'n vraag kan er zo uitzien: Mijn advies: klik dan altijd op Blokkeren. Wanneer je klikt op Toestaan, dan kun je de pop ups krijgen waar jij nu zoveel last van hebt. Wanneer je toch toestemming hebt gegeven aan sommige websites om meldingen te geven op je scherm, dan kun je die toestemming ook weer intrekken. Dat doe je zo: Meldingen van alle sites toestaan of blokkeren Open Chrome op uw computer. Klik in de rechterbovenhoek op MeerInstellingen. Klik onderaan op Geavanceerd. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content. Klik op Meldingen. Geef aan of u meldingen wilt blokkeren of toestaan: Alles blokkeren: Schakel Vragen vóór verzenden uit. Een site blokkeren: Klik naast Blokkeren op Toevoegen. Geef de site op en klik op Toevoegen. Een site toestaan: Klik naast Toestaan op Toevoegen. Geef de site op en klik op Toevoegen. Bron: Meldingen in- of uitschakelen - Computer - Google Chrome Help Ik laat hieronder zien hoe dat onderdeel Meldingen er op mijn pc uitziet: Je ziet daar dat ik een paar websites geblokkeerd heb. Onder Toestaan zie je dat ik de website van het Belgisch PC Helpforum wél toestemming heb gegeven om meldingen te versturen. Maar die toestemming kan ik daar ook weer intrekken. Dan klik ik op de 3 puntjes die achter die website staan, en daarna kan ik klikken op Blokkeren. Kijk nu eens op jouw pc in Chrome van welke websites jij het versturen van meldingen hebt toegestaan. En klik dan op het pictogram met de 3 puntjes achter zo'n website. Klik daarna op Blokkeren. Herhaal dat voor andere websites waaraan je ook toestemming hebt gegeven. Heb je alle websites geblokkeerd, waaraan je eerder toestemming hebt gegeven? En wil je die vragen om toestemming nooit meer krijgen? Zet dan het schuifje achter 'Vragen vóór verzenden' op Uit.
  9. Enkel ter informatie: Methode B (Upgrade van Windows 7/8.1 naar Windows 10) heb ik op zondag 3 maart nog uitgevoerd op de desktop pc van mijn vriendin. Die pc draaide op Windows 7. Eind 2016 had ik al eens op die pc de gratis upgrade naar Windows 10 proberen uit te voeren, maar die lukte toen niet en die upgrade werd ongedaan gemaakt. De foutmeldingen die ik toen kreeg ben ik vergeten. Twee weken geleden, op 3 maart 2019, dus weer geprobeerd en daarbij de methode B gebruikt die in het artikel op GratisSoftware wordt beschreven. De procedure verliep deze keer vlekkeloos en toen ik daarna rechtsklikte op Deze pc > Eigenschappen zag ik onderaan eerst heel eventjes staan: "Product-ID niet beschikbaar". Dan niet panikeren, maar heel eventjes wachten. Na een paar seconden werd die tekst vervangen door "Windows is geactiveerd". Ik neem aan dat er in die paar seconden contact werd gemaakt met de servers van Microsoft, waarna de goedkeuring volgde en Windows 10 geactiveerd was.
  10. Het probleem van Lendal (op dit forum ook bekend als Audass) lijkt al opgelost te zijn door een tip van manamana op het Helpmij forum: https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/945654-Verschijnen-van-blanco-mail-bij-openen-van-Mail-op-iMac
  11. @droske Als ik het artikel van Computer Idee goed begrepen heb, dan hebben ook die mensen er iets aan die de update al binnen hebben gehaald. Die update zal dan namelijk automatisch verwijderd worden van hun systeem.
  12. Je kunt ook de tips gebruiken die op de volgende website gegeven zijn: https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/945504-toetsen-vervangen
  13. porrelaar

   Sandboxie

   Hier een video (Nederlands gesproken) over het gebruik van Sandboxie: https://www.pc-helpforum.be/topic/40391-sandboxie/ Bekijk die video een paar keer en bepaal daarna zelf of dat programma aan jouw wensen voldoet.
  14. Graag gedaan! Misschien heeft Dasle nog aanvullende tips of vragen, maar dat merk je vanzelf wanneer Dasle nog reageert in dit topic. Dan krijg je een notificatie van die reactie via e-mail. Ik ben zelf zeker geen ICT'er en ik heb ik het verleden ook genoeg fouten gemaakt. Daar leer je inderdaad veel van. Zo had ik lang geleden een keer wat werkgeheugen over, terwijl mijn buurman werkgeheugen tekort kwam. Hij had 3 GB aan werkgeheugen terwijl ik een reepje van 1 GB overhad. Dat reepje zou ik er wel even bijzetten in zijn pc. Het gebeurde al vele jaren geleden en ik had niet van tevoren gecontroleerd of mijn werkgeheugen compatibel was met zijn computer.... Nou, dat bleek direct na aanzetten van zijn computer: een blauw scherm (BSOD). Geen punt, dacht ik nog, ik haal dat toegevoegde reepje werkgeheugen eruit en dan is alles weer goed. Dus niet, want toen ik zijn pc daarna weer opstartte, bleek zijn Windows niet meer geactiveerd te zijn. We moesten Microsoft bellen om zijn Windows weer te activeren. Dat lukte allemaal wel, maar het was niet nodig geweest. Sindsdien controleer ik eerst goed welk type werkgeheugen compatibel is met de pc waar dat werkgeheugen in moet. Een laatste tip voor jou: klik als je wilt reageren op een bericht, niet op de knop Quote, maar klik in het vak onder het laatste bericht, waarin staat 'Reageer op dit topic' en begin dan direct je antwoord te typen. De knop Quote gebruik je alleen wanneer je wilt reageren op een reactie die bijvoorbeeld een pagina eerder is geplaatst. Constant op de knop Quote klikken maakt een topic onnodig lang. Tot ziens op het forum!
  15. Eigenlijk had ik de verdere hulp aan Dasle willen overlaten, omdat die meer verstand van hardware heeft dan ik. Ik wil nu best reageren, maar het is mogelijk dat Dasle mij later weer corrigeert. Houd daar rekening mee. Ik denk niet dat er een fout in de manual (handleiding) zit. Ik denk eerder aan een fout op het moederbord, waardoor 1 of meer geheugenslots niet te gebruiken zijn. Omdat je dit al vanaf het begin had (in 2009), kun je nu geen aanspraak meer maken op garantie. Wanneer je 2 geheugenlatjes hebt, dan hoor je die volgens de handleiding van je moederbord te plaatsen in slot 1 en slot 3. Kijk daarvoor naar de tekening in de manual. Koop je er later 2 geheugenlatjes bij, dan plaats je die in slot 2 en slot 4. Alleen dan maak je gebruik van dual channel memory, waardoor de bandbreedte in theorie verdubbelt. Betekent dat ook dat alles 2 keer zo snel werkt wanneer je gebruikt maakt van dual channel? Nee, in de praktijk valt het voordeel van dual channel memory (dat wil zeggen: het werkgeheugen verdelen over 2 of 4 latjes) tegen. De werkelijke snelheidswinst die je behaalt is afhankelijk van de programma's die je op dat moment gebruikt en die snelheidswinst zal variëren tussen 0,2 en 17%. Wanneer je echt geïnteresseerd bent in het verschil tussen single en dual channel memory, dan mag je klikken op de volgende link: https://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel Daar kun je op 3 pagina's nalezen wat het verschil is tussen single en dual channel en wat de voordelen van dual channel memory zijn bij het gebruik van verschillende programma's. Wanneer je slechts 1 latje werkgeheugen plaatst, dan maak je gebruik van single channel memory. Dat moet gewoon werken. Het is niet verplicht om altijd per set van 2 te werken. Sterker nog, in veel nieuwe laptops zijn slechts 2 geheugenslots aanwezig. Bij aankoop is vaak slechts 1 van die 2 slots gevuld met een latje van 8 GB werkgeheugen. Waarom wordt dat gedaan? Stel dat je later meer werkgeheugen zou willen hebben, dan hoef je slechts 1 latje van 8 GB bij te kopen. Maar zou de laptop bij aankoop voorzien zijn van 2 latjes van ieder 4 GB, dan zou je geen werkgeheugen bij kunnen plaatsen. Beide sloten zouden immers al gevuld zijn. Je zou dan het oude werkgeheugen eruit moeten halen en moeten vervangen door 2 nieuwe latjes van ieder 8 GB. Dat is duurder. Waar viel dat latje op? Op zachte wollen vloerbedekking of op een harde tegelvloer? Dat maakt nogal wat verschil. Denk eraan dat je werkgeheugen alleen voorzichtig aan de hoeken beetpakt. Nooit de vergulde contactpunten aanraken met je vingers. Ik vraag me nog steeds af waarom je dat tweedehands werkgeheugen hebt gekocht. Je had al 4 GB aan werkgeheugen in je pc zitten en meer had geen enkele zin, want je hebt een 32 bits versie van Windows 7 en die adresseert (gebruikt) maximaal 4 GB werkgeheugen. Meer plaatsen kan wel, maar er zal hooguit 4 GB gebruikt worden. Het was dus volgens mij een zinloze aanschaf. En Dasle heeft al verteld dat werkgeheugenmodules (of latjes of reepjes) voor jouw moederbord per stuk niet groter mogen zijn dan 4 GB. Zodoende zou er in totaal (4 x 4 GB = ) 16 GB aan werkgeheugen te plaatsen zijn, wanneer alle geheugenslots goed zouden werken. Maar dat zou alleen zinvol zijn wanneer je gebruik zou maken van de 64 bits versie van Windows 7.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.