Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

plx

Lid
 • Aantal items

  325
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over plx

 • Titel
  Lid

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 8.1

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Zo zou dat in mijn tblBoekingen er uit zien. Er kan nog een kolom met datum weg als deze steeds dezelfde is. Maar ik probeer nog even deze van jou aan te passen..nog even geduld ,-)
 2. ik krijg daar geen fout op. Mogelijks heb je het zipbestand niet uitgepakt?
 3. oeps bijlage vergeten TestDatabase.zip
 4. Ik heb een vereenvoudigde database met een tabel tblBedragenSamenvoegen (daar zitten een reeks records in met een rekeningnummer en een bedrag) Op het formulier frmVerwerkTabel staat een knop die de records van tblBedragenSamenvoegen uitleest, een totaalper rekening maakt en vervolgens wegschrijft naar een tabel tblTotaalPerRekening. Daar wordt ook de datum toegevoegd. Ik vermoed dat jij zoiets bedoelde met jouw tabellen. Ik heb tenslotte een kopie gemaakt tblBedragenNietSamenvoegen om te illustreren dat dit wegschrijven helemaal niet hoeft. Met een somatiequery qrySamengevoegdeBedragen haal je per rekening, per periode alles op wat je wilt zien. Bekijk het allemaal eens rustig...
 5. Daar kan ik niets mee aanvangen, RenéP. Vooral omdat dit me een concept lijkt van meer dan 25 jaar geleden. Er worden geen records meer gewist of overgeschreven naar een andere tabel. Je kan op 'elk' moment een query maken uit één of meerdere tabellen die je alle informatie geeft van wat je zoekt. Voor mij is er maar één mogelijkheid en dat is van nul opnieuw beginnen. Ik kan je daar bij helpen maar ik kan het zelf niet verzinnen omdat ik niet weet hoe een en ander met elkaar verbonden is. Dat is heel veel werk maar ik weet geen andere weg.
 6. Je uitleg is duidelijk en volledig wat jouw zicht op tblGrootboek is. Ik heb een kleine database gemaakt met wat gegevens in. Ik heb de tabel tblGrootboek genoemd maar ik vermoede dat deze beter tblSoortenRekeningen zou heten? Dat van die vlaggen begrijp ik wel maar zie er (voorlopig ?) het nut niet van in. Je vertrekt van een klant? Een klant heeft meerdere? verrichtingen. Het soort verrichting is van het type wat nu in tblgrootboek zit? Daarvan wordt bijhehouden, datum, bedrag,...?
 7. Begrijp ik goed dat er 5 soorten rekeningen zijn?Activa, Passiva, Kapitaal, Ontvangsten, Uitgaven Wat wordt van al deze rekeningen bijgehouden? (De gegevens van de rekeninghouder neem ik aan? Wat nog?)
 8. Als je mijn hulp wilt, vrees ik dat je van scratch zal moeten herbeginnen. Ik snap geen knijt van je concept. Begin met één tabel en leg uit wat deze tabel doet. Ik ken niets van boekhouden
 9. Bij eigenschappen van je formulier kan je instellen (tabblad gegevens) - gegevensinvoer - toevoegingen toestaan - verwijderingen toestaan - bewerkingen toestaan Je tabellen zelf kan je op onzichtbaar zetten =>rechtskikken op een tabel >> eigenschappen >>verborgen Alweer is dit voor een acces kenner heel doorzichtig maar een gewone gebruiker kan je er wel mee om de tuin leiden. Je kan ook nog een mde bestand van maken en zo maar uiteindelijk is ook dat niet perfect veilig. Als je het strakker wil, zal je voor een andere database en ontwikkelingsomgeving moeten uitkijken. Visual studio met mssql (lite), mysql,....
 10. Welke versie van msOffice gebruik je?
 11. 'echt' beveiligen is dat niet. Daarvoor zou je bij het opstarten van de database al moeten inloggen met gebruikers. Maar dit is een eenvoudige oplossing waarmee al iets mee kunt doen? FormulierBeveiligen.zip
 12. Oei vraag slecht gelezen...ogenblikje...
 13. Als we nu eens van scratch (opnieuw) zouden beginnen. Als je tabellen in dBase ok zijn, kunnen we ze wellicht wel importeren? Of we vinden een oude pc waarbij je in dbase kan exportern naar een csv bestand? Maak eens een word doc (of waarom niet meteen een Access database) met de tabellen en velden die je in dbase had?
 14. voeg aan je query een kolom toe en type daarin Jaar:Year(datum) Met datum de veldnaam waar je datum in staat natuurlijk. Bij criterium zet je dan het jaartal dat je wilt tonen
 15. computers rekenen niet zo nauwkeurig als het om decimale getallen gaat. In sommige gevallen is voor een computer 1*0.999999999999 =1 (of 1.00000000000) voor een berekening van een 100 m loop is dat ok...voor een raketlancering is dat twijfelachtig maar voor een rekening is het een drama want dat is gewoon een andere rekening. Wil je een rekening per se numeriek, deel het op stukken gehele getallen. Voorgetal-getal-controlegetal 054-0246326-64 en maak van deze velden een samengestelde sleutel. Persoonlijk neem ik dan liever één tekst veld waarvan je de onderdelen bij controle nog kunt converteren naar getallen. En streng? Mss wel maar als je me kan overtuigen van een ander idee, ben ik bereid om te luisteren op voorwaarde dat je ook met mijn zienswijze rekening houdt.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...