Ga naar inhoud

snookerHugo

Lid
 • Aantal items

  78
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over snookerHugo

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 18-06-1953

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 7, Windows 8, Android en ... Ubuntu...
 • Monitor
  ?
 • Moederbord
  ?
 • Processor
  ?
 • Geheugen
  ?
 • Grafische Kaart
  ?
 • Harde Schijf
  ?
 • Voeding
  ?
 • Geluidskaart
  ?
 • Behuizing
  ?

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Matige Kennis
 1. Beste vrienden, Na meerdere pogingen is "ubuntu" volledig geinstalleerd op mijn Windows 8.1. Via de keuze "iets anders" vrije ruimte swap, dus niet "naast W8", want die keuze krijgt ge niet. Maar bij (her)opstarten is ubuntu nergens te bespeuren: geen opstartkeuzemogelijkheid. Erger: ik vind ubuntu nergens terug op mijn pc... Iemand? Alvast bedankt.
 2. Inderdaad een goede tip, fc, daar had ik niet aan gedacht. Ter info: Alles is nu geinstalleerd, wifi terug, maar... Het is toch een fel afgezwakte versie van het origineel. Hierdoor kan ik ook maar enkele van mijn bestanden terugtoveren via mijn back-up schijf, omdat vele programmas er niet meer zijn... Toch bedankt.
 3. Beste, Ik heb die eerst geinstalleerde oudere versie van Ubuntu (die trouwens niet wou starten) vervangen door 13.10 versie (downloaden, op dvd branden en dan laten starten). Dat werkt perfect en ik vind Ubuntu fantastisch, hoewel ik nog geen opdrachten weet in te voeren. Ge weet wel: "sudo dit en sudo dat... Want ik moet Java (om snooker te spelen).
 4. Beste, Het onheil doet zich voor op Medion Akoya P6630. Intussen heb ik een nieuwe HD gestoken en de Recovery Disc gebruikt. Lijkt aardig te lukken, maar de ontelbare updates die volgen zijn nog lopende... Enig probleem: internetverbinding moeten maken met de ethernetkabel. Hopelijk lukt Wifi straks opnieuw.
 5. Beste vrienden, Uit nieuwsgierigheid heb ik Ubuntu geinstalleerd. Helaas ben ik nu mijn Windows Home Premium kwijt. Ik wil dat terug, maar het lukt niet via de "Recovery Disc". Moet ik een andere "harde schijf" plaatsen en dan de disc gebruiken? Alvast bedankt.
 6. Voorzichtigheid is dus geboden. Toch dacht ik dat de banken, die internetbankieren promoten, er zelf voor verantwoordelijk zijn dat hun systeem veilig is. Ik meen zelfs dat de wet in die zin spreekt. De klant is tenslotte een leek op dat gebied. Deze mag alleen niet zo naief zich te laten verleiden om zijn gegevens aan derden te verstrekken, maar ook dat kan hem nauwelijks kwalijk worden genomen, vermits het ongeoorloofde, zeg maar criminele, praktijken betreft. Maar of ge nu via PC, tablet, smartphone of smart tv bij een bank inlogt, lijkt me idem dito. Of vergis ik me ?
 7. Volgens mij is de het "digipass"-systeem waterdicht. Evenals het code-systeem per sms. Heeft u, of iemand anders, daar andere ervaringen mee ? PS. Bij alle banken die met deze systemen werken, kan men inloggen en verrichtingen uitvoeren...
 8. Dank voor de reactie. Hacken lijkt me nogal moeilijk: er wordt gewerkt met een digipass of code via sms. Het lijkt me veilig, ondanks het niet aanwezig zijn van een "anti-virus". Tenslotte is er -gebruikersnaam -pincode -challence-code of sms -bevestigingscode Wat kan er dan nog gebeuren ?
 9. Kan iemand me vertellen of ik veilig bankzaken kan doen via mijn smart tv ? Het is mogelijk, voor minstens één bank, in te loggen en verrichtingen te doen. Maar is het ook veilig ? Alvast bedankt.
 10. Beste, Kalibratie is mogelijk via een ,,batterijbesparende'' app : ,,Accu & Batterij HD'', te vinden in de Google app store, maar of dat veel gaat helpen op uw apparaat is maar de vraag... Maar, indien niet baat, ook niet schaadt...
 11. Medionhelpdesk zegt: Vraag het aan Voafone. U mag raden wat Vodafone zegt... Juist. Opgelost !
 12. Bedankt voor de reactie. Ja, zo dacht ik er ook over. Het zijn tenslotte toch maar dure speeltjes. Voor mij toch... Bij Action verkopen ze een toetsenbordje aan bijna €10 . En ik wed dat het bruikbaar is...
 13. De app ''MultiLing-Toetsenbord'' (met zelfde logo) is perfect bruikbaar. Fredje, dat moet ge eens proberen...
 14. Sorry, ik wou even zeggen dat het toetsenbord van Fredje heel leuk is, maar ben al moeten overschakelen...'t is niet te doen. Het mini-bordje is alleen geschikt om te werken met een stylus. Kan wel over het scherm worden gesleept, als het in de weg staat, maar vooral: je kan het mooi inkleuren (I like). Maar de mogelijkheden zijn heel uitgebreid. En er is zowaar een autocorrectie... Nogmaals bedankt, Fred.
 15. Inderdaad, Fredje. Het is perfect mogelijk om alzo een Nederlands Azerty klavier op de tablet te "toveren". Er is zelfs keuze tussen Dutch en Nederlands... Leuke app, maar zoals ge zegt: belachelijk klein klavier. Bovendien wordt gewaarschuwd: " ... verzamelt alle tekst die u typt, wachtwoorden en credietcardnummers ... ". Daar ben ik nu niet zo happig op. En van autocorrectie is nergens sprake... Toch bedankt voor de tip. Leuk om eens uit te proberen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...