Ga naar inhoud

theplayer

Lid
  • Items

    226
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door theplayer

  1. (aanvulling...) Er is niets misgegaan met die opstartbare stick voor het binnenhalen van WIN 10. Ik heb gewoon een verkeerde site gebruikt voor die stick om dat binnen te halen met dat MediaCreation Tool. Toen ik daarop gewezen werd door de forumleden, zag ik dat pas. Dat was dus pure onkunde van mij....! De tweede keer ging het goed en kon ik op die andere oudere computer het hulpprogramma downloaden en vervolgens op de nieuwere computer uit 2019 uiteindelijk WIN10 binnenhalen... En nogmaals...al die materie was totaal nieuw voor me ((en nog steeds veel...) Daarom die begrijpelijke irritaties van de forumleden die gelukkig toch het geduld konden opbrengen om me naar de eindstreeep te begeleiden.... (hรจ, Passer.... en de rest van de ploeg?)
  2. Hallo Calvus, Ik heb jarenlang een prima werkende I7 computer (Intel I7-2600 CPU @ 3.40 GHz 4 cores...) met WIN 10 Home, met 2 Medion MD 20094 25ยฝ beeldschermen gebruikt. Die functioneren al die jaren nog steeds uitstekend. De computer begon echter wat vol te raken en ik had maar een paar kleinere externe HDD's waarop ik bestanden veilig weg kon zetten om ruimte te maken. Die computer werkt nog steeds goed, hoor, maar in 2019 vond ik het toch tijd worden om een nieuwe erbij te kopen: Een ASUS TUF Z390-PLUS GAMING (WIFI met Win 10 PRO 64 bit met een Intel(R) Core(TM) I7-9700KF CPU@ 3.660GHz 3600 MHZ, 8 cores Daar zaten natuurlijk weer geen beeldschermen bij. Daarvoor zocht ik weer 2 Medion MD 20094 25ยฝ-beeldschermen omdat die probleemloos werkten (en nog!) op mijn andere computer. Die vond ik uiteindelijk op Marktplaats.nl., met dezelfde uitstekende beeldkwaliteit. Ik heb dus (nog) geen laptop, hoewel die wel gemakklijk is om niet hele dag aan de pc gekluisterd te zitten. Ik heb er echter wel een in een (pre)bestelling staan...
  3. Dank je falstring en Passer (!). Is het bij beide opties ook nodig om mijn smetteloze WIN10 te backuppen of kan ik die in geval van nood te allen tijd weer MediaCreationTool gebruiken? Oh, ja en dit nog...Ik had WIN 10 PRO (bij levering van de computer door Azerty) Nu heb ik WIN 10 (home??) Zitten daar grote verschillen tussen?
  4. Sinds gisteren is mijn computer weer voorzien van een verse Windows 10-versie, met een schoon register en met behoud van alle programma's en bestanden. Daar was in een lange zit van bijna een week dit geweldige PC Helpforum verantwoordelijk voor ! Nu is het zaak alles schoon en werkend te houden. Dus backuppen....! Ik heb nu nog de volledig nieuwe versie van Win-10 op mijn bureaublad staan En Ik heb een nieuwe externe HDD van 6 Tb. Daarop moet dus het gehele nieuwe WIN 10 met een schoon register veiliggesteld worden. En daar komen dan alles programma's en bestanden nog bij. Wat is nu de beste manier om dit te doen?
  5. Dus je weet het Leono, p38cyq, Passer en alle anderen: .mijn aanbod blijft gelden, voor elke plaats, dagen tijd in Nederland. Ik vind echt dat dit allemaal wel een feestje op mijn kosten waard is....!
  6. Aha, eindelijk eens iemand die hetzelfde vindt als ik.....Ik verafschuw het ook als sinds nijn twaalfde toen ik niets anders op het internaat kreeg! Voor jou heb ik zeker wel iets anders....!๐Ÿ˜‰
  7. Ja, laten we met zโ€™n allen eens een gezellige middag bij elkaar komen, onder het genot van een kop koffie en gebak. Even bijkomen van al die inspanningen....Ik betaal !!! En die 2 computers zijn geen overbodige luxe, hoor.
  8. TOP TOP TOP ALLES WERKT WEER PERFECT.๐Ÿ˜„๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜„ Goedemorgen p38cyq, Passer, Eddy X, Leono, Calvus en clarkie, Dankzij jullie enorme inzet, vakkenis en vakmanschap is in dit lange traject mijn computerprobleem opgelost dankzij een verse Windows 10-versie met een schoon register en jullie vermogen om daarbij mijn grote verzameling van programmaโ€™s en bestanden intact te laten. Hulde aan jullie allen!! Het is een zaligheid om de computer met Windows 10 nu weer te kunnen afsluiten zonder dat hij weer spontaan opstart. Het moet voor jullie ook een lange zit zijn geweest waarbij het nodige geduld ook regelmatig op de proef werd gesteld. Maar dankzij jullie volharding en computerkennis is die klus geklaard! Ik dank jullie allen nogmaals heel hartelijk voor alles en ook voor alle leermomenten die ik hierbij ervaarde. Jullie zijn een topteam en staan voor mij bovenaan in een toptien. ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ DIT MEMORABELE TOPIC MAG NU GESLOTEN WORDEN (maar ik blijf het nog volgen...)
  9. Goedemorgen Passer, Je mag het topic afsluiten met nogmaals mijn dank voor juliie kennis, geduld en vakmanschap! Ik leer er ook van....!
  10. Tja, maar wat doe ik nou en hoe? Moet ik dan straks alle programma's weer opnieuw installeren? En hoe krijg ik een overzicht van al die programma's die ik in de paar jaar allemaal geรฏnstalleerd heb? En behoud ik alle mails? En behoud ik MS Office 2019, mp4's en mp3's enz enz. Kortom, alles op ๐Ÿ˜„ en D:-partitie Zit dit allemaal in die keuze van Win 10 Pro installerren en Persoonlijke bestanden en en apps behouden...? Ik wil graag niets verliezen....
  11. Zie ,welke keuze nu al automatisch is aangevinkt bij de setup.. (zie bijlage) Maar wat betekent dat nu concreet? 1. Zijn dat echt alle bestanden op mijn HDD die behouden worden? 2. Zijn dat alle programma's die ik sinds 2019 daarop heb gezet, ook niet MS-gerelateerde? 3. Zijn dat ook programma's als MS Office 2019 met Outlook 2019? 4. En blijven dan ook al mijn (zakelijke) mails behouden? 5. en wellicht nog meer....? Kortom, kan ik hierna weer gewoon verder met alles (!), maar alleen nu wel een schone windows 10 Of moet ik toch eerst een backup maken van alle programma's , bestanden, mails enz. enz.....
  12. Ik start als admin. Er wordt eerst gevraagd of ik aan wil vinken om te helpen, de installatie van Windows te verebeteren. Is dat belangrijk?
  13. De stick is klaar. Ik volg nu wat je aangeeft - openen vanaf de stick en setup starten - uitvoeren als installeren met behoud van gegevens. Voordat ik begin: wordt dat nu ook weer Win10 Pro?
  14. Ja, op die brakke computer dus.. Ik moest daarop eerst weer die Windows link ingeven om die Media Creation Tool te krijgen. (Nee, nu niet meer van Softonic maar ditmaal de echte: van microsoft.com !!!) Daarna een lege, geformatteerde usb-stick in de herstelde "brakke" computer gedaan, het hulpprogramma gedownload om windows 10 op de stick te zetten.... Pffff... Daar is hij nu mee bezig...!
  15. Dank je Eddy X !! Dat moet dus nu gebeuren op de inmiddels herstelde andere pc waarvan het bureaublad weg was?
  16. Die computer is dus niet "brak" meer! Ik kan verder als ik de juiste keuze weet.
  17. En ik moet weer even terug in de tijd... Het gaat om deze twee keuzes: Die oudere computer is nu gelukkig weer hersteld dus die is eventueeel nu weer inzetbaar om een usb aan te maken voor het herstel van het corrupte WIN 10 op de nieuwere ASUS TUF computer waar dit topic nu op draait..., Ik heb het hulpprogramma dus gedownload en uitgevoerd als admin. Dan krijg ik dus die 2 keuzes.
  18. En ik moet weer even terug in de tijd... Het gaat om deze twee keuzes:
  19. De download komt rechtstreeks op mijn bureaublad. (VOOR ALLEN: het topic over het verdwenen bureaublad met alle snelkoppelingenop mijn tweede Win10- computer is gelukkig opgelost. De letter D van de interne schiijfpartitie is weer terug en dus ook het bureaublad met alle snelkoppelingen !!! Hij werkt nu weer als een zonnetje.)
  20. Sorry Passer en falstring...! NATUURLIJK ook jullie heel erg bedankt!! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ In blijdschap vergeet je al gauw belangrijke mensen.
  21. Welke optie moet ik nu kiezen: - Deze pc bijwerken OF - Installatiemedia (usb-stick...enz) voor andere pc maken
  22. Ik ga die nu eerst goed lezen om te kijken wat ik moet doen...! ๐Ÿ‘
  23. GE - WEL - DIG Porrelaar en Kweezie Wabit !! Woorden schieten te kort om jullie te danken! ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Dit probleem is nu opgelost, dankzij JULLIE. T O P !
ร—
ร—
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.