Ga naar inhoud

Albert134

Lid
 • Aantal items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Albert134

 1. Instellingen gewijzigd, uitgelogd, ingelogd, instellingen teruggewijzigd naar vorige.
 2. Ik ontvang van geen notificaties per mail als er een antwoord komt op een door mij gestelde vraag in een forum. Mijn Email adres is sinds mijn aanmelding hier ongewijzigd. Wat doe ik fout?
 3. Mijn Email adres is nog steeds hetzelfde. Dat gebruik ik bijna als enig mail adres. Ik kreeg ook jouw bericht niet gemeld.
 4. Ja, dat had ik al gedaan, maar er verandert niets. Ik zag dat er gisteren een update was (78.4.0). Ook de icons zijn anders en nog wat wijzigingen. Ik zag je antwoord, waarvoor dank, omdat ik net nog even op helpforum keek. Ik heb ingesteld in mijn profiel dat ik per mail van een reactie op de hoogte wordt gesteld, maar dat lukt dus niet. Eerder ook niet. Dat werkt dus niet. Er wordt wel 1,6 Gb aan berichten gezien, maar er worden er maar 26 getoond. Ik mis er dus meer dan duizend.
 5. Sinds kort toont toont Thunderbird bij mij bij een bepaalde lokale map alleen nog items van 2020. Er staan items in die map vanaf 2008. Het is een grote map. Een andere map die minstens zo groot is en items vanaf 2002 heeft toont wél alle berichten. Alle mappen volgen bij 'schijfruimte' dezelfde instructie (via het aanstippen van die regel bij instellingen): 'Geen berichten verwijderen' Toch is meer dan 90% verwijderd. Die heb ik teruggezet via een backup (2008t/m 2019), maar dat helpt niets: ze worden niet getoond. Als ik met enkele trefwoorden ondersteuning zoek op de site van Thunderbird krijg ik meer dan 900 scores. Dat heb ik daar al meer meegemaakt en dat werkt dus niet. Thunderbird is bij mij geïnstalleerd nadat Live Mail in W10 niet meer ondersteund werd. Dat werkte altijd zeer goed en Thunderbird is constant ellende. Heeft iemand voor mijn probleem een oplossing in Thunderbird?
 6. Tot voor kort kon ik mijn favorieten van Edge exporteren naar een html-file die op de 😄schijf staat. Ik gebruik W10 en na de laatste update van Edge in juni 2020 wordt de optie importeren/exporteren bij de instellingen van Edge niet meer aangeboden. Ik gebruik nu Edge versie 83.0.478.61 (64 bits). Hoe kan ik van mijn favorieten in Edge nu een backup maken als exporteren naar een html-file niet meer kan?
 7. Ik heb inmiddels mijn computerhulp thuis geraadpleegd en het probleem is veel eenvoudiger dan ik dacht. Edge bij het account van mijn vrouw op dezefde desktop werkt goed bij het beheren van de Favorieten, omdat zij favorieten opslaat als 'Favoriet' en niet zoals ik in een 'Werkbalk favorieten'. Ik moet dus de werkbalk niet gebruiken maar de favorieten openen zonder de werkbalk (ster met 4 platte streepjes). Dan is er geen enkel probleem en kan ik alles wijzigen zoals ik wil. Als daarna de werkbalk weer gebruikt wordt staat alles keurig op zijn plaats en zijn gewijzigde namen ook verwerkt. Hij adviseert om als backup niet de DataStore te gebruiken. Daar is waarschijnlijk ook meer in opgeslagen. Gebruik de optie 'Favorieten exporteren als html-files', die staat bij de instellingen onder Importeren (wel een bijzonder vreemde plek, want daar begin je niet met zoeken als je wilt Exporteren).
 8. Bij de primaire ingebruikneming van Edge had ik veel instellings-problemen, die ik niet zelf kon oplossen. Dat betrof bijv. het overzetten van de favorieten en de instelling van Google als standaard zoekmachine. Edge bleef maar doorgaan met Bing, wat ik niet wilde. Ik kon Bing niet verwijderen als standaard zoekmachine, omdat het de enige zoekmachine was die werd aangeboden. Google bestond niet voor Edge en kon ik ook niet toevoegen. Hoe mijn (betaalde) computerhulp dat heeft gedaan weet ik niet, maar ik kan het niet nadoen. Dat soort gedram van Microsoft wil ik niet opnieuw. Bij het overzetten van de favorieten uit IE11 werkte de utility daarvoor bij de instellingen niet correct. De helft of meer links waren weg. Die werden dus niet overgezet naar Edge met de standaardprocedure, terwijl ze wél aanwezig zijn in IE11 (ook nu nog). Het zijn ongeveer 500 bookmarks (favorieten). Mijn computerhulp heeft dat voor mij later in orde gemaakt. Toen had ik wel alles, maar misschien heeft de storing die ik nu heb ermee te maken. Ik wil het hem eerst vragen voor ik verder ga. Ik gebruik IE11 ook nog regelmatig. Het is mijn standaard browser. Die heb ik ondermeer nodig voor de opmaak van mijn website. Die maak ik in kladblok met HTML-code, het simpelste wat er is, en ja, dat simpele kan ik wel. Met Edge is dat veel moeilijker, omdat de schermweergave (grootte) niet per %-getal ingesteld kan worden. Dat gaat met stappen van 5; bij IE11 met stappen van 1%. Je zult je misschien afvragen hoe het mogelijk is dat ik met eenvoudige middelen wel een grote website (www.ahw.me) kan maken en onderhouden met meer dan 6000 foto's en zeer veel tekst, terwijl het oplossen van Edge-instellingsproblemen niet lukt. Het is helaas toch wat andere materie, die voor mij heel moeilijk is. Als na herinstallatie opnieuw dezelfde problemen aanwezig zijn, kan ik denk ik beter direct mijn computerhulp bij me langs laten komen, want ik kan dat zelf niet. Ik kom terecht in eindeloze lussen, die niet te ontwarren zijn voor mij als leek. Er zijn nu toch nog wel vrij veel onzekerheden. Hoe gaat dat aflopen?
 9. Ik paste het bovenstaand bericht aan voor een typefoutje. Nu wilde ik het nog een keer aanpassen/aanvullen, maar dat gaat niet. Kan er maar 1x aangepast worden binnen zeer korte tijd? De aanpassing betreft het volgende. Mijn vrouw gebruikt op dezelfde desktop ook internet. Tot voor kort IE11 in de W10-versie. Ik heb een week geleden haar favorieten van IE11 geïmporteerd in Edge (op haar account) en dat ging probleemloos. Nu heb ik net ook nog even gekeken of het probleem van favorieten niet kunnen aanpassen of verplaatsen ook bij haar geldt. Dat is niet zo. Bij haar account werkt Edge volkomen normaal en kunnen favorieten van naam veranderd worden en verplaatst in de favorietenlijsten. Zij heeft echter maar enkele tientallen favorieten en ik enkele honderden. Zou dat verschil uitmaken? Als er een herinstallatie plaatsvindt, geldt die dan ook voor haar?
 10. Wat zijn exstensies? Ik heb ook nog gevonden dat ik de favorieten als Html-bestand vanuit Edge kan exporteren. Dat staat overigens op een vreemde plaats, namelijk bij importeren onder de instellingen. Ik heb dat gedaan en het verzamelbestand is zelf ook een html-bestand. In dat bestand kan ik op een link klikken en dan wordt de betreffende web-pagina geopend. Is het niet handiger om dat te gebruiken bij een herinstallatie? De kopie van de gehele directory waar DataStore toe behoort had ik al gemaakt (te zien op mijn Backup schijf: BackupEdgeFavorietenAlbert).
 11. Dit krijg ik te zien na de zoekopdracht. Ik kon niet voorkomen dat het kopie-bericht hiervoren geplaatst werd. Wat ik fout deed begrijp ik niet.
 12. Bij het maken van een Backup krijg ik een foutmelding dat bestanden in gebruik zijn (terwijl Edge niet geopend is). Die heb ik overgeslagen. Het is totaal 651 Mb. Helaas is dit voor mijn computerkennis te ingewikkeld en moet ik waarschijnlijk betaalde hulp inschakelen, dat ik al eerder moest doen met de overgang van W7 naar W10. Dat ging verre van vlekkeloos. Na update naar W10 is W7 weer teruggezet, omdat ik niet oplosbare problemen had. Na een jaar is W7 daarna gecrashed tijdens een automatische update van Microsoft. Toen is de C:-schijf opnieuw geformatteerd en is W10 er alsnog opgezet door de computerleverancier en waren er geen problemen meer die er eerder wel waren. Nu heb ik dus opnieuw Microsoft gerelateerde problemen. Wat een rotzooi levert dat bedrijf toch. Overigens wel bedankt voor de instructies en de moeite, maar ik durf het waarschijnlijk niet aan, want de rest gaat goed en ik wil niet opnieuw ernstige problemen.
 13. Je beschrijft juist wat ik niet kan. Slepen is onmogelijk. Daar gaat de vraag over.
 14. Ik heb Edge gereset, maar dit verhelpt het probleem niet. De favorieten kan ik nog steeds niet bewerken (naam wijzigen) of verplaatsen op de door mij gewenste alfabetische volgorde. Er zijn andere browsers, maar die waardeer ik nog minder, zoals bijv. Chrome. Die staat ook op mijn PC, maar gebruik ik uiterst zelden, want die ervaar ik ook als onvriendelijk.
 15. Met enige tegenzin gebruik ik in Windows 10 de browser Edge. Er wordt je ongevraagd te veel opgedrongen. Het zij zo, maar Edge is ook een lastige browser om instellingen te wijzigen. Ik heb een probleem dat ik mijn (vele) favorieten, die in een stuk of 30 categorieën zijn gegroepeerd, niet kan wijzigen. Ik wil ze ten eerste in een categorie in alfabetische volgorde hebben. Dat zou moeten kunnen door een item te slepen naar de juiste plek in de reeks. Helaas werkt slepen niet: niet met linker of rechter muisknop. Ook het wijzigen van de naam van een opgeslagen favoriet is niet mogelijk. Ik heb ook geprobeerd een favoriet te deleten, maar ook dat is niet mogelijk: niet met de deleteknop van het toetsenbord en ook niet via een optie van de rechtermuisknop. Wat doe ik fout en waar moet ik een instelling wijzigen om het geheel correct werkend te krijgen?
 16. Het vergelingprobleem heb ik opgelost door terug te gaan naar W7. Adobe Acrobat9 Pro is corrupt gebleven en moest met veel moeite verwijderd worden. Bij het terugzetten naar W7 is de mail in Windows Live mail geheel verziekt. Via een hersteloptie kon ik de mails zelf wel redden, maar het uiterlijk is droevig. Ik kan bijv. ook niet meer zien of er bijlagen bij waren of niet. Zo lang ik geen zekerheid heb omtrent de oplossing van het sterk vergeeld weergeven in Photo Gallery en Viewer zal ik W10 niet opnieuw installeren. Het was werkelijk een ramp voor mij. Vooralsnog kan ik tot 2020 vooruit met W7.
 17. Ik heb nog een 2e laptop waarop een maand geleden W7 is vervangen door W10. Daarop heb ik de registeraanpassing niet gedaan, maar nu blijkt deze toch in de nieuwe viewer de kleur correct weer te geven. Ik denk dat ook bij mijn andere laptop de registeraanpassing niet heeft gewerkt, maar dat er gewoon een goede kleur weergave is. Zo ver ik mij herinner was de Viewer in W7 aan de zijkanten gewoon wit,; deze is geelachtig, maar de foto wordt goed getoond in de juiste kleur. Op mijn desktop is de kleur van de foto's sterk vergeeld in de Windows Photo Viewer. Dat geldt ook voor Photo Gallery waar Windows Live Mail mee werkt. Ik ben fotograaf en ontvang en verzend veel foto's. In de mailbijlage is de kleur dan geheel verpest door sterke vergeling. Voor mij is dat zeer storend, maar ik heb geen optie gevonden om Photo Gallery in Windows Live mail uit te schakelen en te vervangen door een andere viewer. Nu mijn 2 laptops met de nieuwe viewer wel de juiste kleur tonen denk ik dat het aan mijn videokaart ligt. Ook het programma Adobe Acrobat Pro deed het niet meer na upgrade naar W10. Toen heb ik de hele Adobe suite (waaronder Photoshop) verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Het systeem weigerde Adobe Acrobat Pro te installeren vanwege foutmeldingen. Misschien heeft dat ook te maken met de videokaart. In de link hierboven is ergens te zien dat ik niet de enige ben die zich flink ergert aan de 'Yellow look' van de nieuwe viewer. Het is dan wel vreemd dat op mijn 2 laptops die sterke vergeling afwezig is.
 18. Helaas werkt dat ook niet. Het is dezelfde registeraanpassing. Ik heb de voorbeeldhandelingen nog eens uitgevoerd, maar het blijft dezelfde ellendige fotoviewer.
 19. Ik vergat te melden dat ik een laptop heb die ik enkele weken eerder heb omgezet van W7 naar W10. Daarop heb ik de registeraanpassing eerst uitgeprobeerd en het werkte. Op mijn desktop die ik recent heb omgezet van W7 naar W10 werkt het niet. Ik zag ook wat andere dingen tijdens het opgraden. Ik heb het vermoeden dat Windows deze truc inmiddels onmogelijk heeft gemaakt. Wat een irritant gedram en wat een rotzooi hebben ze ervoor in de plaats geleverd.
 20. Ik had deze site ook gevonden en de registeraanpassing gedownload en uitgevoerd. Helaas werkt het niet, ook niet na opnieuw opstarten. Bij het kiezen van een fotoweergaveprogramma staat er maar 1 Windows Photo Viewer en dat is kennelijk nog steeds de nieuwe en niet de oude van Windows 7. De nieuwe viewer is echt waardeloos.
 21. Ik voeg nog toe dat Windows Photo Viewer bij mij in W 10 ook de genoemde vergeling geeft. Mogelijk is Photo Gallery daar een onderdeel van.
 22. Sinds de installatie van Windows 10 gebruikt mijn programma Windows Live Mail om foto's te tonen, die als bijlage bij een bericht horen, het programma Photo Gallery. Eerder was dat bij W 7 niet het geval, maar ik meen dat toen de Windows Photoviewer gebruikt werd. Ik heb geen bezwaar tegen een ander aan W. L Mail gekoppeld programma, maar dan moet het wel correct werken. Helaas toont Photo Gallery de foto's sterk vergeeld, dus wit (bijv. sneeuw) wordt geel. Dat wil ik niet. Ik heb standaard voor het tonen van foto's het programma Microsoft Office Picture Manager ingesteld, ook bij Windows Live Mail. Bij het bekijken van foto's in de verkenner werkt dat prima, maar in Windows Live Mail krijg ik de toepassing van Photo Gallery niet weg. Het is een beroerd slecht programma vanwege de vreemde vergeelde weergave. Wat kan ik nog meer doen om W.L. Mail het door mij gewenste fotoprogramma te laten gebruiken? Zou het mogelijk zijn om die vergeling in Photo Gallery op te heffen met een bepaalde optie (die ik niet gevonden heb)?
 23. Ja, dat bedoel ik. Bedankt voor de hulp. Ik moest in regedit de aangeduide regel aanmaken en het werkt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...