Ga naar inhoud

ComputerDude

Lid
  • Items

    330
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ComputerDude's prestaties

  1. Spijtig maar het zij zo. Ik had het nochtans naar uw aanbeveling gedaan in een van uw handleidingen, waarin het makkelijker is om het mbr te herstellen dan grub2.
  2. Dus sinds UEFI ben ik verplicht om GRUB te gebruiken als bootloader? Kan ik geen entry maken in MBR.
  3. Beste forumleden en moderatoren, Sinds kort wou ik m.b.v. EasyBCD een entry aanmaken naar de GRUB2 van een linux-parititie, maar dat bleek niet te werken aangezien EasyBCD blijkbaar niet wil functioneren onder UEFI. Weet iemand raad? Alvast bedankt ComputerDude
  4. Aangezien er geen reactie komt van Droske zijn kant, neem ik aan dat hij geen raad weet met het probleem. Vind u het goed als ik het probleem eens voorleg op een ander forum?
  5. Zou een BIOS update het probleem kunnen verhelpen?
  6. Ja, had ik toch in het eerste bericht vermeld dat het om een Acer ging? Nee nergens te vinden.
  7. Op het tabblad 'Boot' is enkel de bootorder te zien. Niets meer, helaas.
  8. Vrij zeker ja. Als ik een entry (voor linux) wil aanmaken met EasyBCD krijg ik de foutmelding dat er veel functies mogelijk niet werken doordat ik in EFI mode ben opgestart. Ook bij clean install van win 10 was ik verplicht om een GPT partitietabel te gebruiken. Hij weigerde zich op een partitie te installeren op een schijf waar msdos partitietabel geconfigureerd was.
  9. Ik vermoed van niet aangezien dit gaat over het feit dat de ganse bios niet toegankeiljk is. Ik kan de bios zoals normaal benaderen maar zie gewoon de (boot) optie: eufi/legacy niet.
  10. Beste moderators en experts, Een laptop start steeds in UEFI op. Ik zou graag de BIOS in legacy zetten maar vind nergens een optie? Het toestel omtrent een: Acer Aspire 5560; Phoenix SecureCore Tiano Setup; V1.15. Alvast bedankt, ComputerDude
  11. Nogmaals bedankt. Het probleem is verholpen dus hier mag een slotje op.
  12. Hartelijk dank voor uw reactie. Kunt u er een oorzaak opplakken van het niet willen installeren?
  13. Beste moderatoren en specialisten, Na het formatteren van de HDD en het aanmaken van een nieuwe (primaire) partitie op een SONY Vaio VPCF23p1E, krijg ik tijdens de schone installatie van Windows 10 de foutmelding: "Kan windows niet op deze schijf installeren. De hardware van deze computer ondersteunt mogelijk het opstarten in deze schijf niet. Zorg ervoor dat de schijfcontroller is ingeschakeld in het BIOS-menu van de computer." Ik ben dan gaan zoeken in de BIOS van de computer onder het tab "Advanced", maar ik zie geen opties waarmee de SATA controller in- of uitgeschakeld kan worden. De BIOS is Aptio Setup Utility 2010 - BIOS versie: R2150V3. Weet iemand verder raad hiermee? Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.