Ga naar inhoud

ComputerDude

Lid
  • Items

    330
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ComputerDude

  1. Spijtig maar het zij zo. Ik had het nochtans naar uw aanbeveling gedaan in een van uw handleidingen, waarin het makkelijker is om het mbr te herstellen dan grub2.
  2. Dus sinds UEFI ben ik verplicht om GRUB te gebruiken als bootloader? Kan ik geen entry maken in MBR.
  3. Beste forumleden en moderatoren, Sinds kort wou ik m.b.v. EasyBCD een entry aanmaken naar de GRUB2 van een linux-parititie, maar dat bleek niet te werken aangezien EasyBCD blijkbaar niet wil functioneren onder UEFI. Weet iemand raad? Alvast bedankt ComputerDude
  4. Aangezien er geen reactie komt van Droske zijn kant, neem ik aan dat hij geen raad weet met het probleem. Vind u het goed als ik het probleem eens voorleg op een ander forum?
  5. Zou een BIOS update het probleem kunnen verhelpen?
  6. Ja, had ik toch in het eerste bericht vermeld dat het om een Acer ging? Nee nergens te vinden.
  7. Op het tabblad 'Boot' is enkel de bootorder te zien. Niets meer, helaas.
  8. Vrij zeker ja. Als ik een entry (voor linux) wil aanmaken met EasyBCD krijg ik de foutmelding dat er veel functies mogelijk niet werken doordat ik in EFI mode ben opgestart. Ook bij clean install van win 10 was ik verplicht om een GPT partitietabel te gebruiken. Hij weigerde zich op een partitie te installeren op een schijf waar msdos partitietabel geconfigureerd was.
  9. Ik vermoed van niet aangezien dit gaat over het feit dat de ganse bios niet toegankeiljk is. Ik kan de bios zoals normaal benaderen maar zie gewoon de (boot) optie: eufi/legacy niet.
  10. Beste moderators en experts, Een laptop start steeds in UEFI op. Ik zou graag de BIOS in legacy zetten maar vind nergens een optie? Het toestel omtrent een: Acer Aspire 5560; Phoenix SecureCore Tiano Setup; V1.15. Alvast bedankt, ComputerDude
  11. Nogmaals bedankt. Het probleem is verholpen dus hier mag een slotje op.
  12. Hartelijk dank voor uw reactie. Kunt u er een oorzaak opplakken van het niet willen installeren?
  13. Beste moderatoren en specialisten, Na het formatteren van de HDD en het aanmaken van een nieuwe (primaire) partitie op een SONY Vaio VPCF23p1E, krijg ik tijdens de schone installatie van Windows 10 de foutmelding: "Kan windows niet op deze schijf installeren. De hardware van deze computer ondersteunt mogelijk het opstarten in deze schijf niet. Zorg ervoor dat de schijfcontroller is ingeschakeld in het BIOS-menu van de computer." Ik ben dan gaan zoeken in de BIOS van de computer onder het tab "Advanced", maar ik zie geen opties waarmee de SATA controller in- of uitgeschakeld kan worden. De BIOS is Aptio Setup Utility 2010 - BIOS versie: R2150V3. Weet iemand verder raad hiermee? Alvast bedankt.
  14. Beste forumleden en experts, Ik sta voor het probleem nl. dat bij elke eerste aanmelding van een gebruikers in het domein, er steeds (lokaal op de hardeschijf) een nieuw gebruikersprofiel aangemaakt wordt --> C:\Users\%username%. Na een tijd staat de map C:\Users snel vol met tal van gebruikers die op dat toestel (voor de eerste maal) hebben ingelogd. Nochtans wordt elke map zoals: Documenten, Afbeeldingen, Muziek, Video's, Contactpersonen, etc... omgeleid naar een Home locatie op de server. Ook wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde Roaming profiles. Iemand die een oplossing kent voor dit probleem?
  15. Ook heb ik gelezen dat er verschillende aansluitingen mogelijk zijn. M.2, mSATA en PCI Express. Welke is het best voor een Desktop? Is PCI het snelst?
  16. Bedankt voor je reactie! Opteer jij dan het merk Samsung?
  17. Hahaha idd Is het misschien ook een optie - aangezien de prijs van een SSD - enkel het os op een ssd zetten en de bestanden (doc's, afbeeldingen, muziek op een hdd)? Nog een vraagje... Ik heb er al over gelezen maar het is nog niet helemaal duidelijk. "Het verschil tussen MLC en SLC". Ik heb vernomen dat MLC meer dataopslag capaciteiten heeft, maar dat SLC beter/sneller is. Alvast bedankt. ComputerDude
  18. De reden waarom ik een nieuw topic aanmaak is omdat er enige onduidelijkheid was omtrent de twee verschillende types geheugen. Ik had natuurlijk mijn goede vriend google ingeschakeld om wat research te doen over ssd's, maar daardoor was nog niet alles duidelijk. GOOGLE is zeer handig, maar ik denk dat de raad en uitleg van een ervaren persoon (zoals Asus) duizend maal meer waard is! Dat je denkt dat ik een topic plaats om gewoon jullie tijd te verspillen... Elk topic dat ik plaats, plaats ik bewust en neem ik serieus. Het is niet bepaald uitnodigend - naar de toekomst toe - om een vraag te stellen op het forum, als jij zo'n dingen denkt. Bedankt voor je reactie! Het heeft me echt geholpen. Zo wist ik niet dat he DRAM geheugen niet voor die toepassing diende!
  19. Dus een SSD met flash geheugen is misschien betrouwbaarder om aan te schaffen?
  20. Ja inderdaad, maar ik hoopte dat iemand mij nog wat meer diepgaande info kon geven. Mijn vraag of het dan bv. na een jaar de ssd niet gebruikt wordt of het dan mogelijk is dat de batterij het begeeft en je alle data kwijt bent (bij dram).
  21. Deze pagina had ik reeds al bezocht, maar leverde geen antwoord op mijn vraag.
  22. Beste moderators, Ik heb een vraag i.v.m. SSD's. Als ik het goed begrijp worden ze opgedeeld (volgens hun geheugen dan) in SSD met flash geheugen of SSD met dram geheugen. Ook heb ik vernomen dat DRAM sneller werkt dan Flash, waardoor het ook duurder is. Ook een verschil is dat DRAM een vluchtig geheugen is en Flash een niet-vluchtig geheugen. Hoe wordt er dan voor gezorgd bij een DRAM SSD dat deze niet zonder stroom valt. Stel, ik demonteer een computer en haal er de SSD (met DRAM) uit, hoe komt het dan dat deze SSD zijn data niet verliest? Als ik bv. een SSD (met DRAM) voor een lange tijd (1jaar) uit een pc haal, verliest die dan zijn gegevens omdat de SSD niet meer voorziet wordt van stroom? Alvast bedankt. ComputerDude
  23. Hensyr, alles is succesvol verlopen en in het mbr is nu inderdaad ook een entry voor grub2 aangemaakt. Ik wil je hartelijk bedanken voor alle hulp, de vele moeite en de vrijwillige tijd dat je hier in hebt gestoken! Nu op naar de desktop...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.