Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vin

Lid
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Laptop is inmiddels weer werkende. Bedankt voor alle reacties!
 2. Update: heb inmiddels mijn data kunnen kopiëren naar een externe harde schijf door middel van opdrachtprompt waar ik toegang tot kreeg met een Windows 8.1 installatie cd (ik heb notepad geopend en via daar mijn C schijf kunnen inzien en bestanden kunnen kopiëren). Hierna heb ik een fabrieksherstel gedaan via Acer eRecovery Management (alt F10 bij opstarten). Na het voltooien hiervan de laptop opnieuw op laten starten waarna ik de foutmelding kreeg: "BootMGR is missing. Press cntrl alt del to restart your computer". Even gegoogled en daarna weer opdrachtprompt geopend, waarna ik het tweetal commands heb ingevoerd: bootrec /FixMbr bootrec /FixBoot Hierna weer opnieuw opgestart, bootmgr missing niet meer in beeld gekregen, maar nu de nieuwe melding: "Operating system is missing". Via opdrachtprompt het volgende commando gebruikt: bootrec /RebuildBcd Hierna volgt een scan om te kijken of er een windows installatie in de disk (HDD denk ik) beschikbaar is, waarna ik de disk kies en "Yes" invoer. Hierna krijg ik de melding dat dit niet kan in verband met een fout in het I/O (meen ik me te herinneren). Het probleem is nu dus niet zozeer meer het maken van een back-up aangezien ik alle data al heb gekopieerd, maar om Windows werkende te krijgen. Blijkbaar is de partitie op de HDD hier niet meer goed voor (dat is mijn conclusie). Kan ik gewoon de windows 8.1 installatie doen op mijn laptop ongeacht dat er eigenlijk windows 7 home premium op geïnstalleerd stond bij aankoop? Zo ja, moet ik dan alle partities van de HDD schoonvegen en verwijderen voordat ik de installatie doe, of zijn die partities nodig om de HDD en eventueel andere zaken in de laptop gaande te houden? (de partities bestaan uit 3 delen: een 100mb niet-gelabelde partitie, een 15gb partitie gelabeld als Recovery, en tot slot de 581gb partitie.
 3. Ik heb de tweede optie van acer eRecovery management geprobeerd waarbij een backup van alle gegevens wordt gemaakt en daarna het besturingssysteem opnieuw geinstalleerd wordt, maar hierbij kreeg ik na enkele uren de melding "herstel mislukt. Foutcode =0x45d (WIMApplyImage cannot apply image : The request could not be performed because of an I/O device error. Herstellen is mislukt. Probeer "Systeem volledig herstellen naar fabriekswaarden". Hierna op afsluiten geklikt waarna de computer opnieuw opstartte. Dit keer bleef het liggende streepje slechts enkele keren knipperen, gevolgd door Windows is aan het opstarten. Hierna weer een foutmelding gekregen dat windows niet kan opstarten en de enige optie is afsluiten, waarna hij continu hetzelfde probeert en steeds tot de conclusie komt dat windows niet kan starten en ik weer opnieuw moet opstarten. Nog even verder gezocht, en kwam uit bij een mogelijke oplossing: linux op een usb drive installeren en deze gebruiken om de computer op te starten. Vervolgens een backup van mijn gegevens maken en dan de laptop terugzetten naar fabrieksinstellingen. Nog iemand die me iets aan kan raden wat eventueel een makkelijkere of betere oplossing is?
 4. Goedendag. Gisteren was ik een youtube video aan het bekijken, waarna ik door de reacties scrollde en een reactie zag van iemand met de tekst "free gift card" met een link erbij. Ik vertrouwde het niet direct, maar zag dat de reactie 133 upvotes had gekregen en reacties op het bericht meldden dat het werkte. Stom dat ik ben, toch op de link geklikt, gekozen voor een ebay gift card, waarna ik een balkje vol zag lopen met de boodschap "connecting". Toen het balkje op ongeveer 20% vol zat toch de website weggeklikt omdat ik het niet vertrouwde. Ik vrees dat het toen al te laat was. Enkele minuten later begon internet te haperen, maar na een connectie test bleek internet goed te zijn en lag de oorzaak dus ergens anders. Tevergeefs probeerde ik nog een scan met AVG anti-virus programma te doen, maar op 5% bleef deze hangen en toen heb ik de uitknop ingehouden tot mijn laptop uit ging. Hierna startte deze niet meer op: Ik kan nog wel bij de BIOS, maar zodra dat venster voorbij is knippert links bovenin een liggend streepje (welke normaal na enkele seconde wordt opgevolgd door het opstarten van windows, maar nu dus niet meer) en verdwijnt deze na een tijdje. Dit wordt gevolgd door een volledig zwart scherm, wat weer gevolgd wordt door een paar harde piepen (vergelijkbaar met de enkele piep als de pc aangaat) achter elkaar. Zodra de piepen ophouden staat er "Windows failed to start. Insert windows installation disc and restart your computer". Op mijn laptop staat windows 7 home premium geinstalleerd (het betreft een acer aspire 5750g). Ik had toevallig een windows 8.1 installatie cd liggen, en geprobeerd de bios te veranderen met prioriteit op de disc-drive met dus de windows 8 cd, en via daar een systeemherstel te doen. Echter na het kiezen voor systeemherstel staat er iets dat ik een versie moet kiezen en opnieuw moet opstarten, maar die optie verschijnt natuurlijk niet en wordt deze hele "loop" herhaald. Hierna gekeken voor een recovery via USB, maar bij het invoeren van mijn productcode op de microsoft website voor de download kreeg ik de melding dat het een OEM versie betreft en ik contact op moest nemen met de fabrikant van de laptop. Na wat verder zoeken kwam ik uit op de disc-to-disc recovery van Acer (welke wél toegankelijk is), echter staan er een hoop foto's en documenten nog op de laptop die ik niet kwijt wil. Bij de erecovery management van acer krijg ik de keuze uit een volledige fabrieksherstel (met dus verlies van al mijn documenten etc), óf een herstel van het besturingssysteem waarbij al mijn bestanden op C/:backup worden gezet met de tekst erbij: This does not affect virusses or malware. Die laatste optie heb ik dus (denk ik) niks aan. Ik heb zelf het idee dat het falen van de HDD een gevolg is van de link die ik aan heb geklikt, maar dat weet ik niet 100% zeker. Ik hoop dat iemand hier mij erbij kan helpen.
 5. Aan de muis ligt het niet. Volgens mij gebruik ik shockwave player. Kan ik dat ergens zien? Met resetten ben ik ook mijn bladwijzers kwijt neem ik aan? En het is idd gogole chrome
 6. Als ik een filmpje kijk, blijft links onderin een balkje staan bij full screen modus. Zie plaatje. Hoe kan ik dit weg halen?
 7. Windows updates werkt weer. Bedankt!
 8. Er waren geen schendingen in integriteit aangetroffen. Het probleem bestaat nog steeds
 9. Gedaan en updaten werkt nog steeds niet. Ik zag ook bij een van de uitgevoerde commands 'net stop wuauserv', wederom gevolgd door systeemfout 5.
 10. Windows FixIt kan geen problemen vinden. Als ik de stappen doorloop en bij eigenschappen kijk bij wuaueng.dll zie ik dat de meest recente versie van de update agent is geïnstalleerd. Ik had nog geprobeerd om opdrachtprompt als administrator uit te voeren en de command "net start wuauserv" ingevoerd, maar krijg dan "toegang geweigerd. Systeenfout 5."
 11. Windows Update ontbreekt op de lijst met services. Zoeken op Windows Update in start levert ook geen resultaat op voor Windows Update. Naar microsoft website gegaan om de update agent opnieuw te installeren, maar kreeg de melding dat die al geinstalleerd was en de installatie dus niet nodig is.
 12. Had de verkeerde afbeelding geupload. Daar ging het om. Blijkbaar is de windows update service uitgeschakeld. Als oplossing daarvoor (van windows) wordt aangeraden om automatisch updaten in te schakelen, maar dat gaat niet.
 13. Niemand die verder een idee heeft dit op te lossen?
 14. Windows update doet het nog steeds niet: AVG heb ik net wel succesvol kunnen installeren, dus daarvoor alvast bedankt!
 15. [ATTACH]31454[/ATTACH] zoek-results2.txt
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.