Ga naar inhoud

RenéP

Lid
  • Items

    102
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RenéP

  1. Deze kwestie is opgelost. Bij de geopende database (Access 2007) kiezen voor opties voor Access --> Huidige database moest "overlappende vensters" aangevinkt worden.
  2. Ik heb een bestaande database geïmporteerd naar een nieuwe database. Alles is correct verlopen, behalve dat het hoofdformulier niet weergegeven wordt in het midden van het scherm. De brondatabase heeft dit euvel niet. Ik zag bij deze brondatabase dat de opmaak van het hoofdformulier bij "verplaatsbaar" op JA staat en bij de nieuwe database op NEE. Hoe vaak ik ook op JA klik, er verschijnt steeds NEE. Er verschijnt wel een melding dat het ingevulde NEE geen item uit de lijst is en ik een item uit de lijst moet nemen: de lijst bevat twee items: JA en Nee. Allemaal vreemd. Wie heeft een oplossing?
  3. porrelaar > de sleutel staat op een plakker aan de onderkant van de laptop en is zeer goed leesbaar. En zoals ik al meldde: het gaat om een legale W7. Ik zal morgenvroeg naar Microsoft bellen, maar zal eerst de recovery proberen. stegisoft > met alle respect: 1) "in principe" is de wereld volmaakt. 2) M.i. draait het niet om "zo min mogelijk woorden " maar om de juiste woorden, ook al gaat dat ten koste van zo min mogelijk. (Let op de onderstreping als extra nadruk op het respect). Dank voor de reacties
  4. Ik heb de eerste W10 Update op mijn laptop gezet. Lange tijd heb ik deze laptop niet meer gebruikt, maar wil dat t.b.v. een specifiek project toch weer doen. Ik ervaar dat W10 te langzaam gaat en alle W10 "fratsen" heb ik niet nodig. Daarom heb ik de oorspronkelijke Windows versie (W7) teruggezet. (Tot mijn verbazing is dat gelukt, ondanks de tijd om de upgrade naar W10 ongedaan te maken geruime tijd overschreden is.) Het probleem is nu, dat de activatie waarom Windows steeds vraagt, niet lukt. De oorspronkelijke sleutelcode van W7 wordt als "ongeldig" niet aanvaard. Na het nodige gezoek deelt Windows mee dat de geldige sleutel uit xxxxx bestaat: een deel van die sleutel, welke helemaal niet met de W7 sleutel overeenkomt. Het lijkt erop dat Windows de sleutel van W10 gebruikt en de W7 versie als nieuw geïnstalleerd ziet. Wie heeft 'n idee om W7 weer geactiveerd te krijgen? (De W7 versie is een legale versie.)
  5. Ga ik z.s.m. proberen. Dank voor de tip.
  6. Sommige https-sites doen het wel. Bijv. google, ABN-AMRO. Ik heb alle 7 mogelijkheden van de aangereikte pagina van Microsoft (dank je wel) uitgeprobeerd, maar zonder resultaat. Er zijn mensen die graag in klassieke auto's rijden, die eveneens niet zijn aangepast aan de huidige tijd en de vele technische en gecomputeriseerde snufjes....
  7. Ik kan geen verbindingen maken met IE HTTPS en HTTP sites
  8. Jammer! Dan moet ik spijtig genoeg dit onderwerp afsluiten.
  9. Nog steeds geen enkele reactie. Dit onderwerp afsluiten en dan maar elders voor antwoorden zoeken?
  10. Ik krijg geen enkele reactie. Jammer dat ik niets verneem wat de reden hiervoor is of desnoods dat ik alleen een kattenbelletje krijg met de mededeling dat de communicatie is verbroken.
  11. Access geeft de fouten weer. FinadAccess 2013 PC-HELP.accdb
  12. Ja. Het ging hier over het declareren van de maand, het overbrengen van de gesaldeerde gegevens uit het postenboek naar het grootboek. PLX heeft daarbij zeer goed geholpen en er zou wel nog gezocht worden naar de codering om de saldo's van de rekeningen daadwerkelijk naar het grootboek over te brengen. Ik heb helaas niets meer van PLX vernomen. De vraag t.a.v. het vervangen van veld1 door veld2 is dus een volgende fase in het proces en daarmee een nieuwe vraag. Ik werk ondertussen aan de gevraagde db.
  13. Deze microsoftsite heb ik al tig keren bestudeerd, maar ik heb niets kunnen ontdekken over het vervangen van de gegevens tussen twee kolommen. De bedoeling: binnen een dubbelboekhoudkundig programma de gegevens van een tabelPosten (maandelijkse verslaglegging/invoering van alle financiële handelingen zoals opbrengsten taxiritten, uitgaven garagekosten, etc.) maandelijks afsluiten en overbrengen naar de tabelGrootboek. Vanuit het grootboek worden dan de financiële verslagen gedistilleerd, zoals een overzicht inkomsten-uitgaven, balans (op het einde van het jaar) en alles wat nodig is om inzicht in de (financiële) positie te verkrijgen. Ik zal een voorbeeld database sturen met de relevante gegevens. Daarbij ook het begin van het vba-programma m.b.t. deze vraag. Ik begin er straks aan. Een heel fijn 2016 gewenst, KW
  14. Ik zie dat ik in mijn vraag een onduidelijkheid heb gebruikt m.b.t. kolommen en velden (gegevens van of in die kolommen). Ik stel de vraag daarom opnieuw. Hoe formuleer ik in access 2007 in VBA : strSQL=UPDATE in tabelX REPLACE datum with date(), all veld1 with veld2; veld1 en veld2 zijn variabelen die naar de kolomnamen verwijzen, die gebruikt moeten worden. Bijvoorbeeld: veld1=januari, veld2=februari. De bedoeling is, dat alle gegevens van veld1 vervangen worden door de gegevens van veld2. Zoals eerder vermeld: ik kom niet verder dan een voortdurende reeks van foutmeldingen, zoals syntaxisfout, verwacht update,select, etc. Ook het vervangen van REPLACE door SET heeft niets opgeleverd.
  15. Een zeer interessante site ,Passer. Ik vermoed echter dat ik hier weinig mee kan. Ik heb -in de snelheid waarmee ik de site heb bekeken, dat weer wel-niet zo snel VBA kunnen ontdekken. Hoe dan ook: dank voor het meedenken. Misschien is er iemand die een betere VBA'er is dan ik. (Ik heb nu in korte tijd voor diverse onderwerpen hulp gevraagd en meestal gekregen. Het wordt tijd dat ik weer een donatie doe. Wat ik bij deze dus ga doen.) Groet, René
  16. Hoe formuleer ik in access 2007 VBA : REPLACE in tabel X tabel X.datum with date(), all &veld1. with &veld2.; In veld1 en veld2 zijn de veldnamen opgeslagen die gebruikt moeten worden. Bijvoorbeeld: veld1=januari, veld2=februari. De regel heb ik opgeslagen in een strSQL Ik kom er niet uit en krijg voortdurend meldingen als: "syntaxisfout", "verwacht update" etc.
  17. Je hebt volkomen gelijk dat de oplossing ook gegeven had kunnen worden. Om onduidelijke redenen heb ik dit nagelaten. Fijn dat je me erop attent hebt gemaakt. Het duurde even voordat ik er achter kwam dat ik bij een strSQL met een updateregel vergeten was om de DoCmd.RunSQL strSQL op te nemen. Allicht dat het programma de runcommando miste en dus niets deed. Hoe moeilijk zou het geweest zijn om een iets vriendelijkere, dan wel tenminste een neutrale toon voor je boodschap te gebruiken? Met de beste wensen voor het volgende jaar, RenéP
  18. Ik ben er inmiddels al achter gekomen. Dit onderwerp kan dus gesloten worden.
  19. Hoe kan ik via een upgrade de veldwaarde met een bepaald bedrag omzetten in 0,00? De standaardwaarde staat weliswaar op 0, maar bij mijn poging gebeurt er niets: Update tabel, set veld=0.
  20. Dag plx, Hoe kan ik duidelijk maken dat dit bericht niet uit ongeduld voortkomt, je niet storen wil en dat ik toch graag iets van je zou willen horen? Groet, René
  21. Allen hartelijke dank (ook nogmaals voor Passer, die mij een extra leesbril heeft bespaard!). Ik ben geholpen! Groet, René (En voor over zo'n twee weken fijne kerstdagen en een uitdagend 2016!)
  22. Dank voor je reactie en tip, Passer. (Ook bedoeld voor Asus en Clarkie) Ik heb Ashampoo inmiddels gedownload en heel kort verkend. Ik ga dit weekend weg en kan dus nog niets testen. Dat komt maandag of dinsdag wel. Dit programma is ook door Asus aanbevolen. Twee aanbevelingen, dat kan niet mis gaan. Toch? Het filmpje over Windows 10 en branden heb ik geopend, maar zie alleen vage beelden en hoor leuke achtergrondmuziek. Op volledig schermgrootte openen wordt niet door mijn browser (IE en nee, niet Edge) ondersteund, aldus de melding. (ik weet niet waarom dit zo'n klein lettertype is. Wat ik ook aanvink, geen resultaat naar een grotere letter. Afijn, dit heeft niets met cd-branden te maken. Ik laat z.s.m. mijn bevindingen met Ashampoo weten. Modbreak: (Klein lettertype: 'k heb het even aangepast: om een of andere reden bleek je op dit geklikt te hebben - zie je het vierkantje rond het teken staan? ~ dit heb ik àfgevinkt en je lettertype is terug normaal) : (succes met Ashampoo - enne: graag gedaan hé !)
  23. Ik zal voor morgenavond, vrijdag dus, de genoemde site bezoeken. Vanwaar die "deadline"? Is er ook een tijdslimiet, bijv. vóór 12 uur p.m.? Ik ga morgen ook naar het aanbevolen filmpje over W10 en schijfjes branden kijken. En natuurlijk ook naar ""Programma x" werd je reeds aangeboden in bericht #3 dacht ik ? ... :)" Aldus Asus.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.