Ga naar inhoud

WeWantWaffles

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Reputatie-activiteit

  1. Bedankt
    WeWantWaffles ontving reputatiepunten van Fred123 in Wat vinden jullie van deze samenstelling   
    Ik neem aan dat de onderdelen vaak wat goedkoper zijn als de kaart er wat miniem uitziet? xD Ik denk dat je een goede build hebt. Oh en misschien nog een paar dingetjes? De i5-7600K is een stuk beter en niet zoveel duurder. Volgens http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-7600K-vs-Intel-Core-i5-7500/3885vs3648 een 20% verschil. Zet er een goedkope award-winning fan op en https://www.mindfactory.de/product_info.php/Cooler-Master-Hyper-212-Evo-Tower-Kuehler_777730.html ..
     
    Ik denk dat je het allemaal wel weet anders   
  2. Vind ik leuk
    WeWantWaffles ontving reputatiepunten van Fred123 in Wat vinden jullie van deze samenstelling   
    Heya.

    Ben zelf geen expert maar de Xilence Performance C Series PSU is 'unrated' voor veiligheid. De A series is 'maar' een Tier3 op de lijst van veilige PSUs. Voeding is één van de belangrijkste onderdelen, en ik raad aan om een EVGA Supernova, of een SeaSonic M12II 620 (of gelijkaardig) aan te schaffen. De SeaSonic is volledig modulair dus je kan zelf kiezen welke bedrading je gebruikt, oh en 600 Watt is meer dan genoeg hoor! De case lijkt me een budget case, misschien kun je jezelf trakteren op een Corsair 450D, het is wat duurder maar heeft goeie airflow en is zo gemakkelijk om schoon te maken. Minder stof -> minder heat -> langere shelf-life.
     
    Als je deze pc zelf in elkaar zal steken, dan is het misschien interessant om te shoppen bij mindfactory.de? De prijzen zijn vaak veel goedkoper, met bvb 300€ voor je grafische kaart. Natuurlijk is er een transport kost maar je kan gemakkelijk in bulk bestellen, als je het niet erg vindt dat het uit duitsland komt hehe.
     
    Sarah
     
  3. Vind ik leuk
    WeWantWaffles ontving reputatiepunten van Shadzy in Hulp updaten computer van mijn neef   
    Ah ik zat wat verkeerd met de gpu stuffies heh. Ik gebruik https://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html voor al mijn GPU vergelijkingen. Toch is een ~20% verschil groot in mijn mening, maar je moet zeker zelf je research doen en op eigen gevoel afgaan natuurlijk  
     
    Hier is je 800€ PC. Wel, min of meer. Ik heb partpicker gebruikt om de parts te tonen. Ik check altijd www.mindfactory.de voor de beste deals, want in België betaal je veel te veel. https://pcpartpicker.com/list/DtfVpb  De hard drive en RAM zijn niet 100% hetzelfde als de parts die ik gekozen heb op de webstore van mindfactory, maarja.. eigenlijk gaat het om de processor / gpu / cpu / psu & moederbord. Misschien scheelt het 50€ meer of minder, en kun je een evengoeie PSU voor minder kopen, etc.
     
    Ik denk dat ik beter kan? xD Maar ik had dit maar in 15 min tijd gemaakt. Als het echt relevant is voor jou dan kan ik altijd eens kijken voor de best-in-slot stuff.
  4. Vind ik leuk
    WeWantWaffles ontving reputatiepunten van Shadzy in Hulp updaten computer van mijn neef   
    Heya
    1) Ik vind de RX 560 en de gewone GTX 1050 nogal wat zwak om de volgende 2-3 jaar mee te kunnen. De PSU kan wel nog een GTX 1050 Ti aan, die de meeste huidige games op medium/high in 1080p ok zou runnen. GTX 1050 Ti is tot 2x sneller dan de RX 560, en een grote stap naar boven bij de gewone GTX 1050. Lang zal de 1050 Ti niet meer meegaan, maar je kan er tenminste een goed jaar mid-range gaming mee doen.
    2) Ik denk dat een windows 10 upgrade al een tijdje niet meer kan, maar moest het nog kunnen dan zou je je data wel kunnen behouden. Je kan nogaal goedkoop een licensie kopen op digitallicense.nl (30€). Windows 10 kan alleen actief zijn op 1 PC. EVER. Zo werd het mij toch verteld.
    3) GPU kan nog gemakkelijk mee, heeft eigenlijk twee 6+2 aansluitingen volgens google. 6+2 is inderdaad 6 of 8, te zien wat de grafische kaart nodig heeft. Moet wel erbij zeggen dat deze PSU niet de veiligste is en na een lange tijd schade kan veroorzaken.
    4) Ik zie geen echte behoefte aan nieuwe fans tenzij de pc heel hot is?
     
    Mening
    Deze pc begint nogal wat traagjes te worden voor moderne games. Een nieuwe GPU helpt inderdaad wel wat, maar de processor is ook niet meer van de jongste. Vaak doen GPUs het meeste werk bij games, maar de i5-4400 zal waarschijnlijk voor bottlenecks zorgen (mening!). Als je echt nog (redelijk) sterk wil staan in modern gaming, dan is de 1050 Ti de goedkoopste keuze voor misschien nog een jaar, maar naargelang het budget van je neef kan het interessant zijn om toch eventjes te sparen zodat je de ~150€ kan spenderen op een meer permanent systeem. Met 800€ maak je nu de ultieme gaming PC voor 1080p gaming op ultra settings, inclusief windows 10 license, en een sterke, veilige PSU die super high-end GPUs aankan. Is dit het wachten waard?
     
    -Sarah
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.