Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Airandius

Lid
  • Aantal items

    290
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Airandius

  • Titel
    Lid
  • Verjaardag 22-03-1991
  1. Ik heb mijn Windows 7 thema veranderd, hierbij werden ook een paar systeem bestanden veranderd om het mooier te maken. Een van de bestanden die vervangen moest worden was explorer.exe (voor een andere menu start knop) nu is dit geen probleem voor me geweest. Wat voor mij wel echter een probleem is dat ik maar niet kan oplossen is dat mijn computer explorer.exe vervangt voor de oude versie. De bewerkte explorer.exe wordt vervangen voor de orginele explorer.exe al heb ik deze niet meer in die folder staan. (Kortom mijn start menu knop gaat weer terug naar normaal.) Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt.
  2. Ik heb Windows 7 64bit Home Premium. Het spelen van het spel werkt prima in Windowa 7, in fullscreen dat wel. Windowed wil hij echter niet beginnen omdat de start op resolutie niet kleiner is dan mijn native resolutie. Vervelend maar als er niet een truck is die ik kan gebruiken dan houdt het op. EDIT: Ik herinnerde me dat er een commando (iets met shift of control) was waardoor je een programma kon laten switchen van fullscreen naar een window indien het programma het ondersteunde. Weet iemand wellicht wat de commando hiervoor is?
  3. Ik probeer een spel te spelen in windowed mode, het gaat hier om het spel Dungeon Siege II. Ik doe dit omdat het spel mijn native resolutie van 1366x768 niet ondersteunt. Nu heb ik de resolutie van het spel aangepast naar 800x600 en in de command line parameters heb ik het command staan dat het spel geforceerd in een window moet. Geen probleem dacht ik. Als ik dat doe krijg ik echter een pop-up dat aangeeft dat de resolutie van mijn computerscherm groter moet zijn dan de start resolutie van het spel (1024x768). Nu is dit heel erg vervelend aangezien ik het spel gewoon in 800x600 start. Blijkbaar start het spel eerst op in 1024x768 voordat het veranderend naar 800x600. (Zowel de .ini van de applicatie geeft de resolutie van 800x600 aan als de graphics menu in het spel.) Nu is mijn vraag of ik iets kan doen aan mijn Windows 7 waardoor deze aangeeft dat de resolutie hoger is. Hierdoor gaat die pop-up wellicht weg en kan ik het wel in een window van 800x600 spelen. (Ik snap prima dat de resolutie niet hoger kan dan mijn native resolutie. Ik wil alleen dat applicaties denken dat ik wel een hogere resolutie heb.) Als iemand echter een andere methode heeft om deze message weg te halen dan is dat ook prima. Ik heb zelf niet iets kunnen vinden op het internet.
  4. Mijn vraag ging over hoe je het kan controleren voordat je het product koopt aangezien ik de specificatie nergens zie terugkomen. Is er een bepaalde iets dat het aangeeft wat ik over het hoofd zie? (Bijvoorbeeld bij Azerty, daar koop ik het liefst bij.)
  5. Ik heb een RMA aangevraagd bij Azerty al zijn de extra kosten wel vervelend. (Ben half geneigd om een compleet nieuwe computer in elkaar te zetten met hardware dat voor mij is gekozen met een garantie dat het samen werkt.) Kan trouwens niet een part nummer vinden. Waar staat deze op bijvoorbeeld dit geheugenlatje? Crucial @ Azerty
  6. Is het dan aanbevolen om een double sided 1Gb te zoeken of een single sided 2GB? Indien het mogelijk is wil ik niet nog een fout maken bij het kopen van een product dus als hiermee geholpen kan worden is het heel erg fijn. (Ik weet dat hiervoor een apart subforum is, ik kan hier ook wel een repost plaatsen.) Dit is het latje dat ik eerst kocht. Transcend JetRAM @ Azerty Ik kan hiervoor een RMA aanvragen als het kopen van een double sided 1GB goedkoper is. Kan niet zien waar staat of het single sided of double sided is.
  7. Ik heb zelf geen idee, ben niet bekend met die begrippen. De nieuwe heeft aan 1 kant van die zwarte blokjes. De oude heeft aan beide kanten van die zwarte blokjes. Hieronder een plaatje met beide latjes.
  8. Slot 1: Leeg Slot 2: Nieuw latje van 1GB Resultaat: Computer start normaal op. Slot 1: Leeg Slot 2: Nieuw latje van 2GB Resultaat: Computer start normaal op.
  9. De latje dat overbleef deed het prima verder dus heb maar besloten en nieuw latje te kopen. Nu knal ik weer tegen een opstart probleem. Ik heb een extra latje gekocht. Deze was vrijwel identiek aan het latje dat ik heb weggehaald (en is ook identiek aan het latje dat ik nog gebruik). Zowel beiden waren 1GB, 800Mhz, DDR2 en 240-pins. Nu plaats ik deze in hetzelfde slotje maar nu wil mijn computer niet meer fatsoenlijk opstarten. Ik heb de latjes verwisselt en dit zijn de resultaten. Slot 1: Oude latje van 2GB Slot 2: Nieuwe latje van 1GB Resultaat: Computer start op. Ik kan in de Bios komen en deze leest prima 3GB aan geheugen maar als hij Windows Vista op start dan blijft hij vastlopen bij het laadbalkje. Deze blijft oneindig door laden, toetsenbord reageert niet (numlock bv). Slot 1: Oude latje van 2GB Slot 2: Leeg Resultaat: Computer werkt prima. Slot 1: Nieuw latje van 1GB. Slot 2: Leeg Resultaat: Computer werkt prima. Slot 1: Nieuw latje van 1GB. Slot 2: Oud latje van 2GB. Resultaat: Computer start helemaal niet op. Het enige verschil tussen de twee latjes is dat mijn oude latje U-DIMM is en mijn nieuwe latje DIMM maar ik las toen ik de verschillen opzocht niets over dat ze niet samen werkten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het alsnog samen werkt? Veilige modus werkt ook niet. Hij laad tot crcdisk.sys en vervolgens gebeurd er niets.
  10. De Memtest+86 programma werkt niet. Ik heb meerdere pogingen gedaan. Heb de iso bestand gebrand op een CD-RW als ISO als UDF als UDF/ISO en als Compilation. De computer pakt het programma echter niet en gaat verder met de HDD. (De boot order is aangepast en de CD-drive staat als eerste.) Ik hoor wel duidelijk op een punt dat de cd gelezen wordt.
  11. Heb alles weer verbonden en dit keer het geheugenlatje van 1GB eruit gelaten. Hij start nu op zonder problemen, moest enkel de BIOS terugdraaien naar fabrieksinstellingen. Het probleem lag dus bij het geheugenlatje van 1GB? Als dat zo is dat zal ik deze moeten vervangen. Maakt het uit als ik mijn oude geheugenlatje van 2GB laat samenwerken met een nieuwe geheugenlatje van 1GB van een andere merk? (Wel beiden DDR2 800Mhz 240pin.) EDIT: Computer liep vast tijdens afsluiten, volgens mij is het probleem er nog.
  12. Als ik het geheugenlatje van 2GB in 2 van de andere sloten steek gebeurd er niets. Op mijn moederbord zitten 4 geheugensloten. Twee direct naast elkaar, de eerste is geel, de tweede is zwart. Vervolgens een ruimte van 1 cm en dan weer twee direct naast elkaar, de eerste is geel de tweede is zwart. Alleen in de gele werkt het, geen idee waarom. Soms werkt het ook niet (als ik net heb verwisselt) als ik het latje dan weer opnieuw plaats werkt hij wel. Geen idee of dit komt omdat ik het latje er niet goed in deed.
  13. Geheugen van 2GB: Computer start op met 1 beep aan het begin. Scherm toont: Boot Block Compatible Ver.035 Please do NOT insert any disc into cd-rom or floppy drive if you want to recover with an USB device. Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery. Checking for floppy... Floppy not found! Checking for CD-ROM... CD-ROM not found! Checking for USB Device... USB Device not found! etc. EDIT: Na meerdere keren doet hij hetzelfde maar geef hij geen piep. EDIT2: Soms doet het geheugen latje van 2GB hetzelfde als het geheugen latje van 1GB. EDIT3: Nadat ik het stroom eraf haalde en het opnieuw probeerde met het latje van 2GB kreeg ik een ander scherm, eentje van American Megatrends. Please enter setup to recover BIOS setting. Press F1 to run SETUP. Press F2 to load default values and continue. Geheugen van 1GB: Computer start op, geen geluidjes en mijn scherm toont 'no signal' en gaat in slaapstand.
  14. Dit heb ik helaas niet. (Het klopt wel dat mijn beeldscherm niet reageert als ik nu de beeldscherm aansluit.) Kan ik er van uitgaan dat mijn GPU beschadigd is en dat dit ook de eerdere opstart problemen veroorzaakte? Ik heb overigens geprobeerd de computer op te starten door de GPU in beide PCI-X16 slots te plaatsen. Dit had geen effect.
  15. Computer start meteen op (inplaats van niet te reageren op de aan knop of dat ik moet wachten voor een paar minuten voordat hij reageerd). Ik krijg inderdaad pieptonen: Lang kort kort. Dit blijft hij doen (na 20x sloot ik de computer af door powerknop ingedrukt te houden). Ik heb 2 geheugen latjes. Eentje van 2GB 800Mhz en eentje van 1GB 800Mhz. Er staat verder A DATA op wat ik aan neem dat de merk is. Heb deze twee latjes sinds 2008.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.