Ga naar inhoud

Airandius

Lid
  • Items

    290
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Airandius

  1. Ik heb mijn Windows 7 thema veranderd, hierbij werden ook een paar systeem bestanden veranderd om het mooier te maken. Een van de bestanden die vervangen moest worden was explorer.exe (voor een andere menu start knop) nu is dit geen probleem voor me geweest. Wat voor mij wel echter een probleem is dat ik maar niet kan oplossen is dat mijn computer explorer.exe vervangt voor de oude versie. De bewerkte explorer.exe wordt vervangen voor de orginele explorer.exe al heb ik deze niet meer in die folder staan. (Kortom mijn start menu knop gaat weer terug naar normaal.) Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt.
  2. Ik heb Windows 7 64bit Home Premium. Het spelen van het spel werkt prima in Windowa 7, in fullscreen dat wel. Windowed wil hij echter niet beginnen omdat de start op resolutie niet kleiner is dan mijn native resolutie. Vervelend maar als er niet een truck is die ik kan gebruiken dan houdt het op. EDIT: Ik herinnerde me dat er een commando (iets met shift of control) was waardoor je een programma kon laten switchen van fullscreen naar een window indien het programma het ondersteunde. Weet iemand wellicht wat de commando hiervoor is?
  3. Ik probeer een spel te spelen in windowed mode, het gaat hier om het spel Dungeon Siege II. Ik doe dit omdat het spel mijn native resolutie van 1366x768 niet ondersteunt. Nu heb ik de resolutie van het spel aangepast naar 800x600 en in de command line parameters heb ik het command staan dat het spel geforceerd in een window moet. Geen probleem dacht ik. Als ik dat doe krijg ik echter een pop-up dat aangeeft dat de resolutie van mijn computerscherm groter moet zijn dan de start resolutie van het spel (1024x768). Nu is dit heel erg vervelend aangezien ik het spel gewoon in 800x600 start. Blijkbaar start het spel eerst op in 1024x768 voordat het veranderend naar 800x600. (Zowel de .ini van de applicatie geeft de resolutie van 800x600 aan als de graphics menu in het spel.) Nu is mijn vraag of ik iets kan doen aan mijn Windows 7 waardoor deze aangeeft dat de resolutie hoger is. Hierdoor gaat die pop-up wellicht weg en kan ik het wel in een window van 800x600 spelen. (Ik snap prima dat de resolutie niet hoger kan dan mijn native resolutie. Ik wil alleen dat applicaties denken dat ik wel een hogere resolutie heb.) Als iemand echter een andere methode heeft om deze message weg te halen dan is dat ook prima. Ik heb zelf niet iets kunnen vinden op het internet.
  4. Mijn vraag ging over hoe je het kan controleren voordat je het product koopt aangezien ik de specificatie nergens zie terugkomen. Is er een bepaalde iets dat het aangeeft wat ik over het hoofd zie? (Bijvoorbeeld bij Azerty, daar koop ik het liefst bij.)
  5. Ik heb een RMA aangevraagd bij Azerty al zijn de extra kosten wel vervelend. (Ben half geneigd om een compleet nieuwe computer in elkaar te zetten met hardware dat voor mij is gekozen met een garantie dat het samen werkt.) Kan trouwens niet een part nummer vinden. Waar staat deze op bijvoorbeeld dit geheugenlatje? Crucial @ Azerty
  6. Is het dan aanbevolen om een double sided 1Gb te zoeken of een single sided 2GB? Indien het mogelijk is wil ik niet nog een fout maken bij het kopen van een product dus als hiermee geholpen kan worden is het heel erg fijn. (Ik weet dat hiervoor een apart subforum is, ik kan hier ook wel een repost plaatsen.) Dit is het latje dat ik eerst kocht. Transcend JetRAM @ Azerty Ik kan hiervoor een RMA aanvragen als het kopen van een double sided 1GB goedkoper is. Kan niet zien waar staat of het single sided of double sided is.
  7. Ik heb zelf geen idee, ben niet bekend met die begrippen. De nieuwe heeft aan 1 kant van die zwarte blokjes. De oude heeft aan beide kanten van die zwarte blokjes. Hieronder een plaatje met beide latjes.
  8. Slot 1: Leeg Slot 2: Nieuw latje van 1GB Resultaat: Computer start normaal op. Slot 1: Leeg Slot 2: Nieuw latje van 2GB Resultaat: Computer start normaal op.
  9. De latje dat overbleef deed het prima verder dus heb maar besloten en nieuw latje te kopen. Nu knal ik weer tegen een opstart probleem. Ik heb een extra latje gekocht. Deze was vrijwel identiek aan het latje dat ik heb weggehaald (en is ook identiek aan het latje dat ik nog gebruik). Zowel beiden waren 1GB, 800Mhz, DDR2 en 240-pins. Nu plaats ik deze in hetzelfde slotje maar nu wil mijn computer niet meer fatsoenlijk opstarten. Ik heb de latjes verwisselt en dit zijn de resultaten. Slot 1: Oude latje van 2GB Slot 2: Nieuwe latje van 1GB Resultaat: Computer start op. Ik kan in de Bios komen en deze leest prima 3GB aan geheugen maar als hij Windows Vista op start dan blijft hij vastlopen bij het laadbalkje. Deze blijft oneindig door laden, toetsenbord reageert niet (numlock bv). Slot 1: Oude latje van 2GB Slot 2: Leeg Resultaat: Computer werkt prima. Slot 1: Nieuw latje van 1GB. Slot 2: Leeg Resultaat: Computer werkt prima. Slot 1: Nieuw latje van 1GB. Slot 2: Oud latje van 2GB. Resultaat: Computer start helemaal niet op. Het enige verschil tussen de twee latjes is dat mijn oude latje U-DIMM is en mijn nieuwe latje DIMM maar ik las toen ik de verschillen opzocht niets over dat ze niet samen werkten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het alsnog samen werkt? Veilige modus werkt ook niet. Hij laad tot crcdisk.sys en vervolgens gebeurd er niets.
  10. De Memtest+86 programma werkt niet. Ik heb meerdere pogingen gedaan. Heb de iso bestand gebrand op een CD-RW als ISO als UDF als UDF/ISO en als Compilation. De computer pakt het programma echter niet en gaat verder met de HDD. (De boot order is aangepast en de CD-drive staat als eerste.) Ik hoor wel duidelijk op een punt dat de cd gelezen wordt.
  11. Heb alles weer verbonden en dit keer het geheugenlatje van 1GB eruit gelaten. Hij start nu op zonder problemen, moest enkel de BIOS terugdraaien naar fabrieksinstellingen. Het probleem lag dus bij het geheugenlatje van 1GB? Als dat zo is dat zal ik deze moeten vervangen. Maakt het uit als ik mijn oude geheugenlatje van 2GB laat samenwerken met een nieuwe geheugenlatje van 1GB van een andere merk? (Wel beiden DDR2 800Mhz 240pin.) EDIT: Computer liep vast tijdens afsluiten, volgens mij is het probleem er nog.
  12. Als ik het geheugenlatje van 2GB in 2 van de andere sloten steek gebeurd er niets. Op mijn moederbord zitten 4 geheugensloten. Twee direct naast elkaar, de eerste is geel, de tweede is zwart. Vervolgens een ruimte van 1 cm en dan weer twee direct naast elkaar, de eerste is geel de tweede is zwart. Alleen in de gele werkt het, geen idee waarom. Soms werkt het ook niet (als ik net heb verwisselt) als ik het latje dan weer opnieuw plaats werkt hij wel. Geen idee of dit komt omdat ik het latje er niet goed in deed.
  13. Geheugen van 2GB: Computer start op met 1 beep aan het begin. Scherm toont: Boot Block Compatible Ver.035 Please do NOT insert any disc into cd-rom or floppy drive if you want to recover with an USB device. Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery. Checking for floppy... Floppy not found! Checking for CD-ROM... CD-ROM not found! Checking for USB Device... USB Device not found! etc. EDIT: Na meerdere keren doet hij hetzelfde maar geef hij geen piep. EDIT2: Soms doet het geheugen latje van 2GB hetzelfde als het geheugen latje van 1GB. EDIT3: Nadat ik het stroom eraf haalde en het opnieuw probeerde met het latje van 2GB kreeg ik een ander scherm, eentje van American Megatrends. Please enter setup to recover BIOS setting. Press F1 to run SETUP. Press F2 to load default values and continue. Geheugen van 1GB: Computer start op, geen geluidjes en mijn scherm toont 'no signal' en gaat in slaapstand.
  14. Dit heb ik helaas niet. (Het klopt wel dat mijn beeldscherm niet reageert als ik nu de beeldscherm aansluit.) Kan ik er van uitgaan dat mijn GPU beschadigd is en dat dit ook de eerdere opstart problemen veroorzaakte? Ik heb overigens geprobeerd de computer op te starten door de GPU in beide PCI-X16 slots te plaatsen. Dit had geen effect.
  15. Computer start meteen op (inplaats van niet te reageren op de aan knop of dat ik moet wachten voor een paar minuten voordat hij reageerd). Ik krijg inderdaad pieptonen: Lang kort kort. Dit blijft hij doen (na 20x sloot ik de computer af door powerknop ingedrukt te houden). Ik heb 2 geheugen latjes. Eentje van 2GB 800Mhz en eentje van 1GB 800Mhz. Er staat verder A DATA op wat ik aan neem dat de merk is. Heb deze twee latjes sinds 2008.
  16. Naast de eerder genoemde hardware heb ik de DVD drive en de HDD aangesloten aan de voeding en het moederbord. Ik heb ook mijn beeldscherm, muis en toetsenbord aangesloten.
  17. Ik had alle hardware uit mijn case gehaald en buiten mijn case weer in elkaar gezet (om beter te kunnen bij alle kabels en om te zien of er ergens zichtbare problemen waren). Hierbij had ik alle verbindingen van de PSU met alle andere hardware zoals mijn moederbord, GPU et cetera losgemaakt. Dit had echter geen effect op mijn probleem. Ik heb het zojuist nog een keer geprobeerd en dit keer alleen de voeding van de moederbord weggehaald en opnieuw verbonden maar het had weer geen effect. Toch bedankt! Zijn er verder suggesties?
  18. Goedendag en alvast bedankt voor het helpen. Het gaat om een probleem van het opstarten van mijn desktop. Hier heb ik al een paar weken last van en ik heb het probleem niet zelf kunnen oplossen. Ik hoop dat de ervaring op deze forum mij verder kan helpen. De hardware waar het om gaat is: MB: Asus P5K PSU: be quiet! 530w CPU: Core 2 Quad 9300 (geen overclock) + Freezer Pro 7 GPU: Ati Radeon HD 4870 (geen overclock) Hierop staat Windows Vista 32bit. Het systeem komt uit 2008 maar heb ongeveer in eind 2009 de stock intel cooler vervangen voor een Freezer Pro 7 en in mid 2010 de PSU en GPU vervangen voor wat ik nu heb. (Wat ik eerst had weet ik niet meer.) De situatie is als volgt. Mijn computer reageerde niet op het aan knopje aan de voorkant van mijn case. Ik wist voor een week niet wat de oorzaak was. Ik had de voorkant van mijn case er al af gehaald en gekeken of de kabels misschien kapot waren maar dit was niet zo. De moederbord zag er ook nog prima uit. Na een tijdje merkte ik echter iets op over het gedrag van mijn aan knop. Ik heb normaal de stekker eruit en ontvangt de computer geen stroom. Voor ik de computer aan doe, doe ik het stekker in het stopcontact. Na een paar minuten pas reageert mijn computer op het aan knopje. Ik was hier tevreden mee en liet het voor wat het was. Vandaag is de situatie echter verergert. De computer reageerde totaal niet meer, zelfs na een kwartier in het stopcontact te hebben gezeten. Ik denk niet dat het mijn PSU is. Mijn moederbord heeft een led dat licht geeft als het verboden is met de PSU en stroom ontvangt. Deze brand gewoon. Ik heb mijn hele computer ontmantelt, al het stof wat ik kon vinden voorzichtig weggehaald en alles opnieuw verboden. Ik heb ook gekeken naar de panel dat het stroomknopje verbindt met mijn moederbord. Alles ziet er normaal uit, geen krassen in het moederbord. Ik heb zelfs geprobeerd de moederbord handmatig op te starten door de 2 pinnen van het opstart knopje te verbinden met een schroevendraaier maar hier reageerde de computer ook niet op. Zonet sloeg ik mijn case omdat er een vlieg op zat (dus niet hard) en ineens springt mijn computer die op mijn bureau ligt aan. (Moederbord etc liggen verbonden op mijn bureau.) Hierbij gaf de computer drie piepjes aan. (Iets met mijn Ram dus.) Deze had ik hiervoor eruit gehaald en opnieuw ingedaan. Dit is waarschijnlijk ongerelateerd maar is ook een probleem._ Dit is alles wat ik kan vertellen over mijn situatie. Wellicht kan iemand mij helpen om het probleem op te lossen. Het liefst koop ik geen nieuwe onderdelen want ik hoop over een paar maanden en nieuwe computer te bouwen. Alvast bedankt! - Richard
  19. Helaas als ik op F11 druk begint de computer meteen met het formatteren van de schrijf en de computer naar fabrieksinstellingen te brengen. Hoevaak ik dit ook probeer het brengt altijd de error dat PSHED.DLL mist. Deze error kreeg ik pas sinds ik de laptop terug naar fabrieksinstellingen bracht. Daarvoor kreeg ik altijd een blue screen met de enige optie om de computer terug naar fabrieksinstellingen te brengen. Is er een manier om dit bestand te plaatsen in het systeem zonder in windows te gaan? Aangezien de errorcode aangeeft dat PSHED.DLL niet bestaat. Of zijn er andere oplossingen mogelijk?
  20. Ik had gister een nieuwe laptop gekocht, ik wou een backup maken dus ik controleerde eerst op mijn oude laptop of de dvd's leeg waren. Sinds dien crashte mijn computer om de paar seconde voor soms een halfuur lang en ging daarna verder. Een klik met de muis en er was weer een crash. Ik besloot een schrijfcontrole te doen en er waren een heleboel corrupte sectoren, na een uur of 6 bezig te zijn stond die voor ruim een paar uur vast op 13% op een sector. Ik besloot de computer opnieuw op te starten. Eenmaal in windows bleef het crashen en deed ik een tweede poging om een schrijfcontrole uit te voeren. Dit keer kwam de laptop niet zover, er kwam een blue screen (voor een halve tel dus ik kon niet opschrijven wat er stond) en er kwam een bericht dat ik opnieuw kon proberen of de pc terug naar fabriekinstellingen kan brengen. Na 10 keer proberen op te starten besloot ik hem maar terug te brengen naar fabrieksinstellingen. Zelfs daarna deed mijn laptop het niet. Dit keer (elke keer als ik opstartte) gaf het de error aan dat PSHED.DLL mist. Nu heb ik al rondgekeken en elke oplossing geeft aan dat ik in CMD een command moet uitvoeren om het te repareren. Helaas kan ik niet in windows komen. Ook niet in een van de safe modes. Ik heb geen herstel DvD gekregen van HP en de garantie is al verlopen, steun willen ze niet leveren. Moet gewoon opnieuw installeren maar dat werkt niet. Mijn vraag is wat ik kan doen om mijn oude laptop nog te redden. Alvast bedankt voor de hulp. Extra Gegevens: HP ProBook 4510s Windows Vista Business 32bit
  21. Ik lees gemixde reviews. Consumenten zijn vaak negatief maar consumenten zijn vaak minder betrouwbaar. Critics geven vaak gemiddelde reviews. Ik vind dat artikel handig. Ik wist dat Acer slecht was maar dat HP slechter was had ik niet verwacht. Heeft iemand suggesties als alternatief op Dell dat dezelfde prijs heeft en ook hardware dat evengoed presteert? Een toevoeging: het is een laptop dat goed moet kunnen omgaan met programma's zoals Sony Vegas, Adobe CS4 en dergelijke. Het moet gebruikt worden in de multimedia branche. Daarnaast speel ik ook games als ik niets te doen heb maar het is een lage prioriteit. Een klasse 2 kaart is voldoende.
  22. Beste forum, Ik ben van plan om een nieuwe laptop voor thuisgebruik en mijn studie te kopen. Op het moment heb ik een HP Probook 4510s waarin een Core 2 Duo P7570 (2.26Ghz), 3GB Ram en een Ati M Radeon HD 4330 zit. Deze had ik gekocht bij Norrod en ondanks dat hij het nog doet was ik hiermee aardig ontevreden. (Heel veel software van HP dat de laptop traag maakte en niet verwijderd kon worden en Norrod had veel problemen met het leveren van de laptop.) Nu ik een nieuwe koop lijkt het me verstandig om een paar mensen te raadplegen dat hier meer verstand over hebben dan mij. (Voornamelijk op het gebied van bedrijven en merken.) Ik heb wat rondgekeken en ik denk erover na om een Dell Inspiron 15R te kopen en dan de versie van 579 Euro. Meer informatie over Inspiron 15R-laptop | Dell Wat betreft de hardware lijkt het mij een goede aankoop maar gezien mijn budget kan ik niet gebruik maken van een duurdere verzekering via Dell. Daarnaast hoor ik vaak dat het een slechte merk is dat snel kapot gaat en dat de service slecht is. Mijn vraag is dan ook of deze laptop maar ook het bedrijf Dell een verstandige keuze is. Ook of Dell er heel veel onnodige software op plaatst zoals HP of niet. Alvast bedankt voor de hulp. Richard
  23. Ben nederlands. Gebruik altijd QWERTY. Hmm, wat is er zo bijzonder aan de i3? Dat is ook gewoon een duo core. En de processor die ik nu heb is een P7570 @ 2.26Ghz dus een T4400 @ 2.2Ghz maakt niet veel uit kwa verschil neem ik aan. (Maar zit niet voor niets op deze forum, weet niet veel van laptops.) Ik zou ook wel deze kunnen: Packard Bell Easy Note Tj77 Jn :: Azerty Maar staat niet bij of het 64bit is, wat vaak aanduid dat het een 32bit is. Dan geld net als bij vista een limit van 3GB aan ram toch?
  24. Dacht zelf meer aan deze. http://laptop.azerty.nl/30-1237-263685/toshiba-satellite-l500-1zr-p.html Volgens mij is dat beter en goedkoper dan de dell laptops. Ben zelf niet echt fan van Dell. Te duur geprijsd net als macs.
  25. Beste forum. Sinds kort heeft mijn laptop het opgegeven. De spatie viel er van af en kan niet worden gerepareerd. Ik ben nu zoekend naar een nieuwe laptop. Het liefst eentje die net zo goed of beter is. Op het moment heb ik een HP Probook 4510s. Een budget is er niet want ik ben redelijk blut maar kan altijd een kleine lening aanvragen. De maximale prijs die ik er echter aan wil besteden is 700 euro. De bedoeling van de laptop is puur voor school. Soms werk ik ook met programma's zoals photoshop dus een werkgeheugen van 4GB is gewenst. Met games hoeft geen rekening te houden te worden. Verder wil ik minstens 15" zodat ik het wat makkelijk kan zien, Windows 7 64bit spreekt voor zich. (Werkgeheugen.) Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.