Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  1.037
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

1.394 profielweergaven
 1. alpha

  Visual basic regel win 10 pro versus win 10 home

  Het is te laat om het bericht hierboven aan te passen, maar ik wilde daaraan nog toevoegen dat ik je macro's uitvoerde op een computer met Windows 10 Home en Excel 2010.
 2. alpha

  Visual basic regel win 10 pro versus win 10 home

  De zichtbare macro's geven op de computer waarop ik ze nu uitvoer, geen foutmelding (voor zover er niet naar andere bestanden wordt verwezen) geen foutmelding. Zonder op de code in te gaan: voeg als eerste regel in de macro met de naam "TekenShapes" eens in (en kijk of dat effect heeft): Sheets("Diagram").Activate
 3. alpha

  Actieve rij laten oplichten

  Als je OF in een functie gebruikt, dan moet er een keuze zijn, en die is er niet in =OF(RIJ()=CEL("row")) . OF kun je dus zonder meer weglaten. Het woord row tussen aanhalingstekens in die functie begrijp ik ook niet, kun je dat eens uitleggen?
 4. alpha

  Actieve rij laten oplichten

  Ja, dat kan. Maar ik vind het niet aan te bevelen en zou dat zelf niet snel gebruiken. Zeker als je dat over een groot bereik wil toepassen, vertraagt dat de werking van de sheet enorm. Maar dat het wel kan, kun je in de bijlage zien. Een cel die geselecteerd wordt, krijgt automatisch al een 'vette' rand (nog niet gemerkt?). Dat er nog aan toevoegen zouvoor nóg meer vertraging zorgen, want bij selectie van een andere cel moeten álle cellen van je tabel doorlopen worden om te kijken welke cel omrand was. PC-H Lancelot.xlsm
 5. Typ in C2 van het blad "Producten" en kopieer naar beneden: =SOMMEN.ALS(stock!$B$2:$B$41;stock!A$2:A$41;B2) Ook andere oplossingen zijn mogelijk. Opm: Het eerste gedeelte in je formule: =ALS(ISFOUT(SOMPRODUCT((stock!$A$2:$A$41=$B2)*(stock!$B$2:$B$41))) heeft geen enkel nut, want het resultaat daarvan is nooit 'fout' (zoals aan je resultaten te zien is); het is ofwel 0 ofwel een ander getal. Maar somproduct is voor een groot aantal rijen nooit aan te bevelen.
 6. alpha

  Als en functie

  Zie de bijlage. Let er op dat in A2:A4 de formules moeten worden ingevoerd via Ctrl-Shift-Enter (=Ctrl en Shifttoets ingedrukt houden terwijl je op Enter drukt). Kijk ook naar de formules in de tweede tabel. PC-H Jor2018.xlsx
 7. alpha

  Als en functie

  Ik bedoelde je andere bestand met "Stijging, Daling", enz. Daar heb ik een oplossing voor die ongeveer de helft korter is dan die je nu hebt, als mijn veronderstelling m.b.t. de vragen die ik stelde juist is. Wil je die nog even beantwoorden? Hier zie je welke probleem ontstaat als je verschillende vragen in 1 topic stelt. Dat kun je beter niet doen en is eigenlijk ook niet geoorloofd. De regel op het forum is: voor elk nieuw probleem een nieuw topic. Voor de berekening van de jaartallen in "mega4.xlsx" heb ik wel een oplossing, maar die zal ik niet in deze reactie plaatsen anders wordt de verwarring nog groter.
 8. alpha

  Als en functie

  @Jor2018, ik ben ook nog even naar je bestand aan het kijken en zal zo meteen met een reactie komen als je nog even wil antwoorden op deze vragen: - in rij 8: wat betekenen de getallen in G8 en H8 ? Is het alleen maar van belang of er in de kolom(men) na kolom C 1 of meerdere getallen staan en als dat zo is moet er dan "Re-entry" als resultaat komen? - Zelfde vraag voor de getallen 2 in G30 en het getal 6 in H31.
 9. alpha

  MS Office Excel Grafieken

  Volkomen duidelijk. De indeling van de x-as (met zoveel gegevens er op) was zodanig dat de kolommen niet breder konden. Nu je de indeling 'ruimer' hebt gemaakt, kunnen automatisch ook de kolommen breder worden. Dank voor je reactie en voor alle lezers van dit forum een gezond en gelukkig 2019 !
 10. alpha

  MS Office Excel Grafieken

  En hoe het probleem is opgelost, dat willen wij nu juist zo graag weten. Als je dat niet weet (wat uitermate vreemd zou zijn), plaats dan eens de grafiek (of beter nog een bestand met de grafiek) zoals die er na oplossing van je probleem uitziet.
 11. alpha

  Als en functie

  Foutje in mijn formule in het bericht hierboven: bij 0 in A1 moet B1 niet 0 zijn maar "Stationair". De formule wordt dan: =ALS(ISLEEG(A1);"";ALS(A1=0;"Stationair";ALS(A1<=-1;"Daling";ALS(A1>=1;"Stijging";""))))
 12. alpha

  Als en functie

  @Bucky: typ in A1 eens 1 van de waarden die ik hierboven onder 1 en 2 noem(bv. -0,8 en 0,5) en kijk naar het resultaat met jouw formule.
 13. alpha

  Als en functie

  In de vraag is niet vermeld: 1. wat B1 moet zijn als A1 groter is dan -1 en kleiner dan 0, en 2. wat B1 moet zijn als A1 groter is dan 0 en kleiner dan 1. In de veronderstelling dat er in B1 dan niets moet worden weergegeven, kan dit worden gbruikt in B1: =ALS(ISLEEG(A1);"";ALS(A1=0;0;ALS(A1<=-1;"Daling";ALS(A1>=1;"Stijging";""))))
 14. alpha

  Kolommen onder elkaar samenvoegen

  Ja, ik zie het, nu ik je bestand heb gedownload.
 15. alpha

  Macro start mee op als ik werkmap open

  Kijk eens WAAR die macro's staan. Ga naar de vba-editor (via ALT-F11) en dubbelklik aan de linkerkant op "This workbook" en "Blad1". Als je dan in de rechterkolom 1 of meerdere macro's ziet staan, kijk dan eens met wat die beginnen.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.