Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  872
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

1.123 profielweergaven
 1. Spaties tusssen woorden

  Voor de één al meer dan voor de ander...
 2. Spaties tusssen woorden

  Maar de tekst in het bestand die je hier op het forum plaatste, is toch al zonder pijltjes?
 3. Spaties tusssen woorden

  ik niet, met Word 2010.
 4. Spaties tusssen woorden

  Als je de tekst kopieert en plakt als 'niet-opgemaakte tekst' of 'Unicodetekst', dan zie je de spaties weer verschijnen. Je bent dan uiteraard van de tekst wel de opmaak kwijt.
 5. Spaties tusssen woorden

  Een forum is HTML, daar hebben lezers van je bericht niets aan. Daarom schreef ik ook: Als je een hier (een gedeelte van) het bestand zou plaatsen...."
 6. Spaties tusssen woorden

  Mijn eerste gedacht is 'zoeken en vervangen'. Als je een pdf-reader hebt waarmee dat kan, meteen in het pdf-bestand. En als je die niet hebt, dan proberen in het Wordbestand. Als je een hier (een gedeelte van) het bestand zou plaatsen, valt er misschien meer van te zeggen.
 7. Spaties tusssen woorden

  HOE (in welke vorm) heb je die tekst gekregen? Is het een Worddocument? Indien niet, hoe dan wel?
 8. Optellen met voorwaarden

  Ook mogelijk in F102 (en kopiëren naar beneden in kolom F): =aantallen.als(B$1:B$100;B102;F$1:F$100;"=ok")
 9. cel kleuren

  @grijzegeus, iedereen die nog maar een kwartier met Excel bezig is geweest, die weet dat met A1 en A7 cellen worden bedoeld. En als men dat niet zou weten, dan kan men dat zeer gemakkelijk te weten komen, bv. met een Excelcursus voor beginners. Van 1 zo'n cursus kun je de eerste les bekijken door op de link onder deze tekst te klikken. Scroll op die webpagina wat naar beneden en je zult zien dat daar in een afbeelding met een pijl cel A1 wordt aangeduid. (Terzijde: ik ben op geen enkele manier bij die site betrokken). In mijn antwoorden op dit forum (en dat zijn er vele) voeg ik inderdaad soms commentaar toe, nl. als ik vind dat dat daar aanleiding toe is. Het staat iedereen vrij om het daar wel of niet mee eens te zijn. Klik hieronder voor de cursus: http://www.gratiscursus.be/Excel_2010/excelles001.html
 10. cel kleuren

  Als Bucky schrijft: "Dit kan met voorw. opmaak" en als je niet weet wat dat betekent, dan is het toch logisch dat je in het menu en in de helpfile van Exel eens bij voorw. opmaak gaat kijken? Het is niet erg iets niet te weten, maar wel om zelf geen enkele inspanning te doen iets te weten te komen.
 11. nachtvergoeding

  Jammer, dat je van de antwoorden zo weinig hebt opgestoken, anders had je dit probleempje zelf kunnen oplossen. Formule voor C1: =ALS(EN(A1>=0;B1>=0;A1<>"";B1<>"");MAX(5/24-A1;0)+ALS(B1<A1;3/24+B1-MAX(A1-21/24;0)-MAX(B1-5/24;0);+ALS(EN(A1>=0,5;B1>=0,5);MAX(B1-21/24;0)-MAX(A1-21/24;0);+ALS(EN(A1<=0,5;B1>=0,5);MAX(B1-21/24;0);-ALS(EN(A1<=0,5;B1<=0,5;A1<B1);MAX(5/24-B1;)))));"")
 12. Je mag gerust samengestelde cellen blijven gebruiken, als je met het gebruik van formules er maar rekening mee houdt als dat nodig is (maar je kunt ook in samengestelde cellen formules blijven gebruiken). Zoals in jouw bestand formules gebruikt worden, is er geen gevaar. Bij gebruik van vba let het nauwer, maar ook dan nog kun je samengestelde cellen gebruiken, als je maar goed oplet met gebruik van de vba-code. Maar opletten moet je bij álles doen wat je doet
 13. onzichtbare tekst

  Niet echt, maar je kunt wel doen alsof. Je kunt de tekstkleur wit maken en via een macro ervoor zorgen dat die tekst bij openen van het bestand na een bepaalde datum of tijdstip zwart en dus weer zichtbaar wordt.
 14. @Plongske, ook jouw laatste versie is niet correct. Kies als procedure in A9 maar eens "Concurrentiegerichte dialoog", dan geeft die keuze zowel bij 'Werken', als bij 'Leveringen', als bij 'Diensten' in 4 van de 5 gevallen een fout resultaat (dat is natuurlijk ook wel weer aan te passen als jij daar behoefte aan zou hebben). Jouw opmerking dat mijn oplossing 'moeilijk is om mee verder te werken' : dat valt wel mee hoor. Als je het begin van de formule door hebt, dan zie je dat dezelfde zaken steeds herhaald worden.
 15. @Plongske, dat was mij ook opgevallen. Die zijn inderdaad niet nodig (maar kwaad kunnen ze hier niet). Ik heb alles zoveel mogelijk intact gelaten opdat de vragenstelster het bestand zou krijgen zoals ze het wilde. Het zou bv. kunnen dat ze onder doc1, doc2, enz. de rijhoogte overal hetzelfde wenst.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×