Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  1.119
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

1.739 profielweergaven
 1. alpha

  Breedte drop down menu

  Een keuzelijst gebruiken uit de formulier- of activeX-besturingselementen. Die verandert niet van grootte als je de kolombreedte wijzigt.
 2. alpha

  Excel selectie maken

  Dit is ook een mogelijkheid (zie bijlage). PC-H Patrick79 .xlsm
 3. Inderdaad popipipo, dat is de beste oplossing denk ik.
 4. Dan zou ik wel eens willen weten welke formule je bij vw. opmaak gebruikt als in alle cellen in je bereik een aselecttussen-formule staat. Geen van beide, want: - wát zou je moeten kiezen ? - en met wát zou je moeten vergelijken ? Een vba-oplossing lijkt mij meer aangwezen.
 5. Elk getal is nog geen datum.
 6. De formule geeft het juiste resultaat, er zou geen extra voorwaarde bij moeten komen, als tenminste de vraagstelling niet gewijzigd is. Kijk de formule die je gebruikt eens goed na. Let ook goed op als je de formule kopieert. In de formule komt verschillende keren A1 voor en vóór de 1 van A1 heb ik met opzet geen dollarteken geplaatst omdat ik ervan uitging dat je de formule naar beneden zou moeten kunnen kopiëren. Maar als er steeds alleen maar naar A1 gekeken moet worden en (na kopiëren) niet naar A2, A3, enz. dan moet je in de formule A1 vervangen door A$1 (4 keer in de formule).
 7. Natuurlijk: =ALS(A1<1;0;ALS(A1<10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))))
 8. Het kan nog wel iets korter: =ALS(A1<=10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))) Je had niet vermeld wat er moet gebeuren als er een getal groter dan 100 wordt ingevoerd, anders had daar ook nog rekening mee gehouden kunnen worden.
 9. Op een factuur voor 1 en dezelfde klant ga je toch zeker niet een x aantal keer dezelfde klantnaam en hetzelfde relatienr. herhalen? Die gegevens 1 x vermelden is voldoende.
 10. Als de 10 getallen in E1:E10 staan en de zoekwaarde in A1, typ dan in A2: =ALS(A1<=10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;VERT.ZOEKEN(A1;E$1:E$10;1;0);INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1)))
 11. alpha

  cijfers na de komma

  Dat komt omdat Excel digitaal rekent, dan kun je dergelijke afrondingsverschillen krijgen. Als je die niet wil, moet je voor de uitkomst de functie AFRONDEN gebruiken. Op internet kun je daar veel over vinden, bv. hier: Klik .
 12. Nee, Emiel; zoals Bakerman al opmerkte: het gaat in deze vraag niet om Excel maar om een Google spreadsheet, dan kun je de vba van Excel niet (of toch niet zo gemakkelijk) gebruiken. Als ik in een Google spreadsheet CTRL-pijlnaarbeneden tik, dan wordt de eerste niet lege cel in die kolom geselecteerd, niet de laatste.
 13. alpha

  datumnotatie

  Als je in Word het samenvoegveld met de datum hebt ingeveoegd, klik dan op dat veld met de rechtermuisknop en kies in het verschijnende menu: Andere veldweergave. Stel dat je datumveld de naam mijndatum heeft, dan krijg je zoiets te zien: { MERGEFIELD mijndatum M_01022015 } Het gedeelte dat begint met M zal bij jou wat anders zijn. Wijzig wat tussen de accolades staat als volgt (let op de spaties en op de hoofletters bij MM, anders werkt het niet) : { MERGEFIELD mijndatum \@ "dd/MM/yyyy" }
 14. Ook op desktops en laptops is die beveiliging van Excel er gemakkelijk, zéér gemakkelijk, af te halen !
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.