Ga naar inhoud

alpha

Lid
 • Aantal items

  1.120
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

2.052 profielweergaven
 1. Bericht wijzigen of verwijderen lukt niet.
 2. Probeer dit: =ALS(L7=0;"";ALS(D7="HEMA";L7*1,1/E7*G5;(L7*$G$1)+L7/E7*G7))
 3. Correctie aangebracht. PC-H Cor-Ass2.xlsm
 4. Er staat een fout in het door mij hierboven geplaatste bestand. Ik zal die herstellen en het bestand opnieuw plaatsen.
 5. Een oplossing zoals ik hierboven schreef. Klik in het eerste blad 1x op de macroknop en dubbelklik dan op 1 van de ingevulde cellen in kolom C. PC-H Cor-Ass.xlsm
 6. De namen Tablijst A en Tablijst B staan die beide in het eerste blad ? Is de naam van het eerste blad Tablijst A? Een eenvoudige oplossing is om bv. in het eerste blad in kolom A vanaf A2 alle bladnamen te plaatsen en dan door met een dubbelklik in de betreffende cel naar het gewenste blad te 'springen'. Dan moet je natuurlijk die namen liefts niet onderbreken met 'Tablijst A' en 'Tablijst B' (die 2 namen kun je bv. ook in kolom B plaatsen).
 7. Onderaan in elk blad zie je links van de eerste bladnaam kleine zwarte pijltjes staan. Als je met de rechtermuisknop op 1 van die pijltjes klikt, verschijnen de namen van alle bladen en door op 1 van die namen met de linkermuisknop te klikken, heb je meteen het gewenste blad voor je. Dit is de snelste manier om naar een (bepaald) ander blad te gaan.
 8. Een keuzelijst gebruiken uit de formulier- of activeX-besturingselementen. Die verandert niet van grootte als je de kolombreedte wijzigt.
 9. Dit is ook een mogelijkheid (zie bijlage). PC-H Patrick79 .xlsm
 10. Inderdaad popipipo, dat is de beste oplossing denk ik.
 11. Dan zou ik wel eens willen weten welke formule je bij vw. opmaak gebruikt als in alle cellen in je bereik een aselecttussen-formule staat. Geen van beide, want: - wát zou je moeten kiezen ? - en met wát zou je moeten vergelijken ? Een vba-oplossing lijkt mij meer aangwezen.
 12. De formule geeft het juiste resultaat, er zou geen extra voorwaarde bij moeten komen, als tenminste de vraagstelling niet gewijzigd is. Kijk de formule die je gebruikt eens goed na. Let ook goed op als je de formule kopieert. In de formule komt verschillende keren A1 voor en vóór de 1 van A1 heb ik met opzet geen dollarteken geplaatst omdat ik ervan uitging dat je de formule naar beneden zou moeten kunnen kopiëren. Maar als er steeds alleen maar naar A1 gekeken moet worden en (na kopiëren) niet naar A2, A3, enz. dan moet je in de formule A1 vervangen door A$1 (4 keer in de formule).
 13. Natuurlijk: =ALS(A1<1;0;ALS(A1<10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))))
×
×
 • Nieuwe aanmaken...