Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  1.118
 • Registratiedatum

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

1.922 profielweergaven
 1. Correctie aangebracht. PC-H Cor-Ass2.xlsm
 2. Er staat een fout in het door mij hierboven geplaatste bestand. Ik zal die herstellen en het bestand opnieuw plaatsen.
 3. Een oplossing zoals ik hierboven schreef. Klik in het eerste blad 1x op de macroknop en dubbelklik dan op 1 van de ingevulde cellen in kolom C. PC-H Cor-Ass.xlsm
 4. De namen Tablijst A en Tablijst B staan die beide in het eerste blad ? Is de naam van het eerste blad Tablijst A? Een eenvoudige oplossing is om bv. in het eerste blad in kolom A vanaf A2 alle bladnamen te plaatsen en dan door met een dubbelklik in de betreffende cel naar het gewenste blad te 'springen'. Dan moet je natuurlijk die namen liefts niet onderbreken met 'Tablijst A' en 'Tablijst B' (die 2 namen kun je bv. ook in kolom B plaatsen).
 5. Onderaan in elk blad zie je links van de eerste bladnaam kleine zwarte pijltjes staan. Als je met de rechtermuisknop op 1 van die pijltjes klikt, verschijnen de namen van alle bladen en door op 1 van die namen met de linkermuisknop te klikken, heb je meteen het gewenste blad voor je. Dit is de snelste manier om naar een (bepaald) ander blad te gaan.
 6. Een keuzelijst gebruiken uit de formulier- of activeX-besturingselementen. Die verandert niet van grootte als je de kolombreedte wijzigt.
 7. Dit is ook een mogelijkheid (zie bijlage). PC-H Patrick79 .xlsm
 8. Inderdaad popipipo, dat is de beste oplossing denk ik.
 9. Dan zou ik wel eens willen weten welke formule je bij vw. opmaak gebruikt als in alle cellen in je bereik een aselecttussen-formule staat. Geen van beide, want: - wát zou je moeten kiezen ? - en met wát zou je moeten vergelijken ? Een vba-oplossing lijkt mij meer aangwezen.
 10. De formule geeft het juiste resultaat, er zou geen extra voorwaarde bij moeten komen, als tenminste de vraagstelling niet gewijzigd is. Kijk de formule die je gebruikt eens goed na. Let ook goed op als je de formule kopieert. In de formule komt verschillende keren A1 voor en vóór de 1 van A1 heb ik met opzet geen dollarteken geplaatst omdat ik ervan uitging dat je de formule naar beneden zou moeten kunnen kopiëren. Maar als er steeds alleen maar naar A1 gekeken moet worden en (na kopiëren) niet naar A2, A3, enz. dan moet je in de formule A1 vervangen door A$1 (4 keer in de formule).
 11. Natuurlijk: =ALS(A1<1;0;ALS(A1<10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))))
 12. Het kan nog wel iets korter: =ALS(A1<=10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))) Je had niet vermeld wat er moet gebeuren als er een getal groter dan 100 wordt ingevoerd, anders had daar ook nog rekening mee gehouden kunnen worden.
 13. Op een factuur voor 1 en dezelfde klant ga je toch zeker niet een x aantal keer dezelfde klantnaam en hetzelfde relatienr. herhalen? Die gegevens 1 x vermelden is voldoende.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...