Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  770
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

944 profielweergaven
 1. Melding verval datum

  In het menu bij de voorwaardelijke opmaak, dat is in mijn voorbeeld toch duidelijk aangegeven?
 2. Melding verval datum

  Ik zou het met voorw. opmaak doen, want als je met meldingen zou werken, dan vliegen de messageboxes je bij een groot bestand voortdurend om de oren. In de bijlage een voorbeeld waarbij een rij wordt rood gekleurd als het verschil tussen begin- en einddatum 365 dagen of minder bedraagt. Vb exelbestand.xlsx
 3. excel wil geen document openen

  Een aantal oorzaken zijn mogelijk, je kunt het volgende proberen: 1. Kies Bestand (in Excel 2007 de grote ronde Offieknop linksboven) - Opties - Geavanceerd en kijk onder het kopje "Algemeen" of de optie "Andere toepassen negeren die Dynamic Data Exchange (DDE) gebruiken" is aangevinkt. Indien ja, haal dan dat vinkje weg en klik onderaan op Ok. 2. Kies bovenaan in het menu van Excel: "Start", klik in de groep "Cellen" op "Opmaak" en kijk onder "Zichtbaarheid" of er 1 of meer bladen zijn verborgen (dat is het geval als daar de optie "Blad(en) zichtbaar maken" aanklikbaar maken. Als er bladen zijn verborgen, maak ze dan zichtbaar. 3. Klik bovenaan in het menu op "Beeld", kies in de groep "Venster" op "Alle vensters", klik onder "Schikken" op "Naast elkaar" (staat waarschijnlijk al aangeduid), en klik op Ok. Je ziet nu aan de rechterkant boven de kolomletters 3 grote iconen. Klik op het middelste icoon (rechthoek). 4. Sluit Excel en start het opnieuw. Probleem niet opgelost? Ga dan verder met punt 5. 5. Zorg dat Excel gesloten is en ga in Windows Verkenner naar: C:\Gebruikers\Jouw gebr.naam\AppData\Roaming\Microsoft\Excel In die map bevindt zich waarschijnlijk een (gele) map met de naam XLSTART. Die mag blijven staan, maar zie je daar nog andere mappen of losse bestanden staan, verwijder die dan. Als er zich in de map XLSTART ook bestanden bevinden, verwijder die dan ook allemaal. 6. Sluit Windows Verkenner en start Excel om te controleren of het probleem is opgelost. Indien niet, ga dan verder met punt 7. 7. Ga naar het configuratiescherm (in Windows 10 kan dat door op de loep (rechts naast Start) te klikken en dan in te voeren: Configuratiescherm). Kies in dat scherm: "Programma's en onderdelen". Selecteer in dat venster jouw MS Office-versie en klik op "Wijzigen". 8. Sta toe dat wijzigingen mogen worden aangebracht en kies in het eerste venster dat verschijnt: Herstellen. Controleer na afloop of het probleem is opgelost. 8. Laat aub even weten of deze mogelijkheden jouw probleem hebben opgelost.
 4. vergelijken

  Een iets kortere oplossing (ook invoeren in F3 en naar beneden kopiëren): =ALS(AANTAL.ALS(C$3:C$28;G3)=0;"";G3)
 5. vergelijken

  Typ in F3 en kopieer naar beneden: =ALS.FOUT(INDEX(C$3:C$28;VERGELIJKEN(G3;C$3:C$28;0));"")
 6. toepassing C3A werkt niet

  Zie deze webpagina van Microsoft: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/922849/opening-a-file-is-blocked-by-your-registry-policy-setting-or-file-bloc
 7. vergelijken

  Ervan uitgaande dat in een kolom geen zelfde getallen voorkomen, typ in G3 en kopieer naar beneden: =ALS.FOUT(INDEX(G$3:G$18;VERGELIJKEN(F3;G$3:G$18;0));"")
 8. Kunnen de formules ALS OF en EN gecombineerd worden

  Graag gedaan !
 9. Kunnen de formules ALS OF en EN gecombineerd worden

  Typ in F2 en kopieer naar beneden: =ALS(OF(EN(D2="Werken";E2>=5548000);EN(OF(D2="Leveringen";D2="Diensten");E2>=144000));"Ja";"")
 10. Compileerfout in VBA

  Tijden zijn getallen, dus sowieso moet je bij fRestantUren = "0" en Tijd1VerlofUren = "0" de aanhalingstekens bij de nullen weghalen. Of je macro dan wel probleemloos zal werken, is zo niet te zeggen (zie opmerking Bucky).
 11. Nulwaarde verbergen in cellen met tijdnotatie

  Er is in Excel een optie om nulwaarden te verbergen. In Excel 2010 (voor Windows) is die te vinden als volgt: Kies Bestand - Opties - Geavanceerd, dan vind je aan de rechterkant onder de kop: "Weergave-opties voor dit werkblad" de optie: "Een nul weergeven in cellen met een nulwaarde". Als je dat niet wil, haal je daar het vinkje weg en klik je rechts-onderaan op Ok.
 12. Een volledige kolom "mailto" maken

  Het kán een registerprobleem zijn of het kan te maken hebben met het e-mailprogramma dat je gebruikt. Zie: https://ficility.net/tag/microsoft-fix-it-50388/ (dat gaat weliswaar over Outlook, maar het geldt ook voor Excel). Let op als je MicrosoftEasyFix50388.msi wil downloaden. Op de in de vorige zin vermelde website niet op de groene downloadknop klikken want dat is een advertentie, maar op de blauwe tekst "Microsoft Fix it 50388"(MS source). Zie ook: https://www.msoutlook.info/question/242 .
 13. Color cell's in new sheet

  Het getal 397 staat in een ander rooster op blad1. Je moet de formules voor voorw. opmaak per rooster van blad1 instellen. Dus: zelfde manier als hierboven door Haye vermeld: op blad1 het bereik $J$4:$J$29 een naam geven en dan een zelfde soort formule gebruiken als hierboven vermeld.
 14. Color cell's in new sheet

  Goed opgemerkt Haye ! Ik kon het me niet meer herinneren, het is te lang geleden dat ik met Office 97-2003 gewerkt heb. In de Excelversies na 2003 is bij voorw. opmaak verwijzen naar andere werkbladen wel mogelijk.
 15. Color cell's in new sheet

  Stel de opmaak in voor 1 cel en kopieer die opmaak daarna naar de andere cellen.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×