Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  988
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

1.281 profielweergaven
 1. alpha

  probleem met layout bij meerkeuzelijst

  Ik zie op blad 2 in kolom A telkens het woord 'kleur' staan. Bedoel je dat de cellen in kolom A een kleur hebben (voor zover er in kolom B wat staat), of bedoel je dat de cellen in kolom B gekleurd zijn. Maak je voorbeeld aub zoals het in werkelijkheid is! Als het alleen om de kleur te doen is, is dan het antwoord van EmielDS niet afdoende?
 2. alpha

  probleem met index

  Uit je tekst en figuren is niet op te maken wat er precies opgeteld moet worden. Wat ik er uit begrijp is, dat waar in kolom A een 1 staat de tijden in kolom D opgeteld moeten worden als de rijen blauw gekleurd zijn, en idem waar in kolom A een 2 staat. Maar wat de gegevens in kolom C daar bij doen, is niet duidelijk. En deze zin "Nu moet ik een index maken waarbij ik de Job_plan en de sequence_num met het grootste getal uit de duration ." is waarschijnlijk voor iedereen een mysterie.
 3. alpha

  probleem met layout bij meerkeuzelijst

  Dat kan, en nog wel zeer eenvoudig ook, door vanuit het menu een keuzelijst in te voegen uit de groep besturingselementen. In dit geval een activeX-besturingselement (in te voegen via Ontwikkelaars - Invoegen - Keuzelijst). De tab Ontwikkelaars is standaard niet zichtbaar in Excel, die is zichtbaar te maken via Bestand - Opties - Lint aanpassen. Zie de cellen A9 en A12 in de bijlage. PC-H DieterVG.xlsx
 4. alpha

  automatisch doorgaan met nummeren

  En waarom klik je, zonder wat te typen, niet meteen in het menu op het icoon van het opsommingsteken?
 5. alpha

  Gegevensvalidatie hulp

  @Victor, de trapsgewijze validatie die jij zoekt, daarover zijn op internet vele websites te vinden. Maar ook op dit forum is daarover al eerder een vraag gesteld (het kan zinvol zijn soms eens te zoeken op dit forum). Bekijk bv. dit item op dit forum (klik in de zwarte balk in onderstaand venster).
 6. alpha

  automatisch doorgaan met nummeren

  Bij een opsomming zoals in de opgaven gebruik je toch geen spatie(s)? Die worden dan automatisch al geplaatst. Het is het één of het ander: ofwel gebruik je opsommingstekens en geen spaties, ofwel gebruik je die niet. In het laatste geval moet je dan zelf a. typen, gevolgd door een druk op de TAB-toets. Je moet er dan uiteraard wel voor zorgen dat je vooraf een tabulatorstop hebt ingesteld.
 7. alpha

  Datumvalidatie klopt niet

  Het gaat alleen om datums Emiel; uren, minuten, en seconden zijn niet nodig. Nu kun je die laatste met de celopmaak wel verbergen, maar ik zou ze toch maar achterwege laten en de oplossing van JeanPaul gebruiken.
 8. alpha

  automatisch doorgaan met nummeren

  Probeer dit: - Kies in Word: Bestand - Opties - Controle. - Klik aan de rechterkant op "AutoCorrectie-opties". - Kies bovenaan de tab "AutoOpmaak tijdens typen". - Zorg dat onder de kop "Toepassen tijdens typen" WEL is aangevinkt: "Automatische opsommingstekens" en "Automatisch genummerde lijst". De andere opties onder diezelfde kop NIET aanvinken.. - Zorg dat onder de kop "Automatisch tijdens typen" WEL is aangevinkt: "Begin van item in lijst opmaken zoals voorgaand item" en "Linker en eerste inspringing bij tabs en backspaces instellen". Het resterende item onder dezelfde kop NIET aanvinken. - Klik onderaan in het venster op "Ok". - Zorg ervoor dat in de eerste cm's van elke regel (daar waar je opsommingstekens gebruikt) geen tabulatorstop staat ingesteld ! - Als je (bv). hebt ingevoerd: "Opgave 48" en je hebt op Enter gedrukt, behoort de cursor aan het begin van de regel te staan. Klik daarna NIET op de tabtoets maar klik bovenaan in het menu in de groep "Alinea" op het icoon voor automatische nummering en kies het voor jou gewenste opsommingsteken(a, b, c). Automatisch verschijnt dan a. waarnaast je dan de gewenste tekst kunt invoeren. Als je daarna op Enter drukt, behoort op de juiste plaats b. te verschijnen, enz. Als er geen volgend opsommingsteken meer moet komen, dan enkele keren op "Backspace" drukken zodat de cursor aan het begin van de regel komt te staan. Dan 2 x op Enter drukken om "Opgave 49" in te voeren. Het eerste opsommingsteken daaronder behoort dan weer a. te zijn.
 9. alpha

  Vaste bedragen toekennen aan een bepaalde dag

  Je kunt in Excel bij wijziging van celwaarde of selectie van een cel in blad1 wel 1 of meerdere cellen in blad2 automatisch (onmiddellijk) laten aanpassen, maar dat kan niet bij wijziging van kleur van een cel in blad1. Althans niet automatisch, het kan wel als je daar met een knop of sneltoets opdracht voor geeft (opdracht om een macro uit te voeren). Dotchiejack heeft daarvan al een goed voorbeeld gegeven. In plaats van wat hij heeft gedaan, is ook een macro te maken die je zou kunnen uitvoeren telkens nadat je in blad1 een cel een andere kleur hebt gegeven, waarmee dan de overeenkomstige cel in blad2 dezelfde kleur krijgt en het bijbehorende bedrag in de cel in diezelfde cel in blad2 wordt geplaatst. Daarvoor moet bekend zijn welke kleuren je wil gebruiken en welk bedrag bij welke kleur hoort. Ik tel nu (blanco- en zwart gekleurde cellen inbegrepen) 15 kleuren. Wil je nog meer kleuren gebruiken of blijft het daarbij? En wil je bij elke opdracht telkens 1 cel laten aanpassen of meerdere cellen tegelijk? Bij meerdere cellen tegelijk wordt de uitvoeringsduur voor de macro flink groter, omdat dan bij elke opdracht niet voor 1 cel je lijst met kleuren moet doorlopen worden, maar alle cellen van alle maanden (dus pakweg 12 x 30 x aantal kleuren).
 10. alpha

  rekenen met datums

  Als je wil corrigeren voor onjuiste datums of lege cellen in kolom A, dan zou ik hieraan de voorkeur geven (voor C3): =ALS(A3="";"";als.fout(datumverschil(A3;vandaag();"y")&" jaar";""))
 11. alpha

  rekenen met datums

  Tyo in C3 en kopieer naar beneden: =datumverschil(A3;vandaag();"y")&" jaar."
 12. alpha

  #N/B in combinatie met ALS-functie werkt niet

  @brivan, Er is een verschil tussen wat jij als fout beschouwt en wat Excel als fout beschouwt. Jij wil in kolom D controleren of, wat in kolom C is ingevuld, volgens jou juist is. Dat is een heilloze weg ! Als in kolom C een tekst (niet zijnde een formule) zou moeten worden ingevuld, dan zou controle in D eenvoudig zijn, maar je kunt in D niet met een formule controleren of de tekst van een formule in C juist is (dat kan overigens wel met vba). Je kun dus in D alleen controleren of het resultaat van een formule in C wel of niet juist is, maar dat wordt in kolom C zelf ook al gedaan! Iemand die kolom C invult ziet al meteen in die kolom of de gebruikte formule qua syntax juist is, daarvoor is kolom D niet nodig, zelfs compleet overbodig. Daarnaast: kolom C is op eenvoudige wijze zodanig in te vullen dat het resultaat van de formule juist lijkt, ook al is die niet juist ! Voorbeeld =als.fout((hier een willekeurige tekst of formule, doet er niet toe wat);0) . In plaats van 0 kun je een willekeurig ander getal of willekeurige andere tekst invullen, het resultaat is dan een 0, ander getal, of een willekeurige getal. Bovendien: in kolom C kan ook een andere formule dan vert.zoeken gebruikt worden en dat antwoord kan ook juist zijn. Jij test in kolom D alleen op vert.zoeken. Tenslotte: de formule van Haije. Hoe verdienstelijk ook, die controleert wel of de formule in kolom C een juist resultaat geeft qua syntax (maar zoals al eerder gezegd: dat is in kolom C ook al te zien), maar als de formule in C fout is, wordt niet gecontroleerd WAT VOOR FOUT dat dan is. Dat kan ook niet. Stel bv. dat in C6 wordt ingevuld: =VERT.ZOEKEN(B4;$F$2:$G$6;2;ONWAAR). Het resultaat zal zijn: "Komt niet voor", terwijl schoenmaat 45 wel degelijk voorkomt. Besluit: het blad zoals het er nu uitziet kun je beter niet gebruiken, dat is ál te amateuristisch!
 13. alpha

  4 cijfers laatste kolom na reversie

  Ok, maar je voegt toch nog een afbeelding met een fout resultaat toe. Als het nu in orde is, dan laat je het maar zo en hoef je geen andere afbeelding meer te plaatsen.
 14. alpha

  4 cijfers laatste kolom na reversie

  Als ik het goed zie, heb je in 1 cel 2 formules geplaatst. Die worden met elkaar vergeleken, waardoor je als resultaat TRUE of FALSE krijgt.
 15. alpha

  4 cijfers laatste kolom na reversie

  Ik zie in jouw afbeelding in de formulebalk wel wat anders staan dan bij mij !
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.