Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  938
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

1.208 profielweergaven
 1. VBA Code voor copy/paste in zelfde document

  Zonder het document en de reeds aanwezige code in te zien, is daar door NIEMAND een oplossing voor te geven. Laat staan dat zoiets 'zo uit de mouw' (jouw woorden) te schudden is.
 2. rode lijnen over diagram - tss waarden

  In Open Office Calc kun je natuurlijk ook een lijn trekken, het zou wel heel erg vreemd zijn als dat niet zo zou zijn. Slechts even zoeken op internet leert mij dat je in het menu moet klikken op het icoon "Tekenfuncties weergeven" en bij die functies staat uiteraard ook een lijn.
 3. Date picker - Excel 365 - Win 10

  Dan doe je iets fout. Wát dat is, is alleen te zeggen als je meedeelt hóe je de gegevensvalidatie in jouw bestand hebt ingesteld. In zijn algemeenheid valt wel te zeggen dat, als je het bereik dat je in gegevensvalidatie gebruikt een naam geeft, dat er dan weinig mis kan gaan. (Zie mijn laatste bestand, waarin ik het bereik Blad2!A$1:A$365 de naam "Datums" heb gegeven).
 4. Date picker - Excel 365 - Win 10

  Maar als je in het laatste bestand dat ik hierboven plaatste, in 1 van de cellen van A1:A20 een datum wil kiezen, gaat dat dan niet? Dat lijkt mij nl. erg onwaarschijnlijk.
 5. rode lijnen over diagram - tss waarden

  Op mijn computer staat Libre Office Calc versie 6.0.5.2 (x64), dat is de laatste versie (of 1 van de laatste versies). En verder kan ik over je probleem niets zeggen zolang je hier niet een bestand plaatst met je gegevens en grafiek, aan een plaatje hebben we niets (deze rubriek is geen forum voor Photoshop). Eén ding valt wel te zeggen: in Calc kun je in een grafiek een rechte lijn niet in 3D weergeven. In plaats van een grafiek met cylinders in 3D zul je, als je de grafiek met rechte lijnen wil combineren, dan een kolommengrafiek moeten kiezen (tenzij je er geen bezwaar tegen hebt dat de rechte lijnen niet in de zijkant worden weergegeven). Heb je geprobeerd de 'doorzichtige' grafiek met rechte lijnen te maken? Daar schrijf je niets over...
 6. Date picker - Excel 365 - Win 10

  En krijg je in dit bestand ook die melding? Datums2.xlsx
 7. Date picker - Excel 365 - Win 10

  Hier een voorbeeldje, waarbij je in A1:A20 een datum kunt kiezen in 2018. Maar een datum kiezen via een 'datepicker' (kalender) gaat iets sneller. Datums.xlsx
 8. Celverwijzingen

  Inderdaad Haye! Fout van mij, goed dat je dat hebt opgemerkt! Maar op mijn computer is het linker-Alttoets-F11 die ik moet gebruiken. Wat ook kan: met de rechtermuisknop onderaan op de naam van een blad klikken en dan kiezen: "programmacode weergeven".
 9. Celverwijzingen

  Toets in Excel Shift-F11, je komt dan in de vba-editor. Druk dan op de F1-toets, dan verschijnt de vba-helpfile en daarin staat alles wat met Excel-vba te maken heeft. Je kunt ook een korte inleiding inzien over het opnemen van macro's op deze website (ook goed voor andere onderdelen van Excel): http://www.gratiscursus.be/Excel_2016/excelles074.html En als je in Google of een andere zoekmachine vba invoert als zoekopdracht, dan vind je duizenden pagina's.
 10. Celverwijzingen

  Inderdaad! Dat is alleen m.b.v. vba op te lossen.
 11. Celverwijzingen

  Als die rij in alle 6 bladen op dezelfde plaats moet worden ingevoegd, kun je (onderaan) al die 6 tabbladen selecteren (met ingedrukte Ctrl- of Shifttoets) en terwijl die alle 6 geselecteerd staan op 1 blad een rij invoegen. Dan wordt in al die bladen op dezelfde plaats een rij ingevoegd.
 12. Celverwijzingen

  Je voegt dan op het blad "Hoeveelheid" een rij in (dat bleek niet direct uit je eerste bericht). Als je een rij invoegt in een blad, gebeurt dat nooit automatisch ook in een ander blad. Via vba valt daar wel wat aan te doen, maar dat is toch nogal bewerkelijk.
 13. Celverwijzingen

  De cel $H$1 kun je weglaten in je formule, je kunt gebruiken (zonder een spatie tussen de aanhalingstekens): =ALS(Werkzaamheden!E6="";"";Werkzaamheden!E6) Als de celeigenschappen op 'standaard' staan ingesteld, geeft deze formule (en ook de formule die jij plaatste) geen 0 in het blad "Invoer". En voeg je in het blad "Werkzaamheden" later een activiteit toe, dan moet die in het blad "Invoer" ook door beide formules worden overgenomen. Is dat niet zo, plaats dan hier je Excelbestand (of een gedeelte er van), zodat er kunnen zien wat er aan de hand is (een Excelbestand plaatsen is altijd verstandig).
 14. rode lijnen over diagram - tss waarden

  Als minimum en maximum niet vaak wijzigen, kun je het eenvoudig doen, nl: twee rechte lijnen invoegen op de plaats waar je minimum en maximum wenst (via 'Invoegen'- 'Vorm' - 'Lijn'). Cylinders en lijnen best niet dezelfde kleur geven. Als min en/of max wijzigen moet je met deze oplossing de lijnen ook handmatig verplaatsen. Als je het wat professioneler wil doen: een nieuwe grafiek maken op basis van de waarden van min en max met dezelfde grootte als de grafiek met de gemeten waarden, alle opmaak uit die tweede grafiek verwijderen, ze doorzichtig maken, en die tweede grafiek over de grafiek met gemeten waarden 'heen leggen'. De plaats van de min- en max-lijnen in de grafiek veranderen dan mee met de wijzigingen van min en max in het tabelletje met min- en max-waarden.
 15. Aantal.als

  Vooraf dit: Het is niet verstandig om je op dit forum met een vraag tot 1 persoon te richten. De kans bestaat dan dat, als die persoon niet in de gelegenheid is om te antwoorden, je geen enkel antwoord meer zult krijgen. Op dit forum zijn mensen actief die in bepaalde zaken veel beter onderlegd zijn dan ik, het is niet verstandig die op voorhand uit te sluiten. Dat gezegd zijnde, ga ik in op jouw probleem. Wat in kolom B staat, zijn getallen neem ik aan. Nu heb je voor je gehele werkblad de celeigenschappen ingesteld als tekst, waardoor Excel de inhoud van kolom B niet meer als getallen beschouwt. Dat is dus niet verstandig. Verder gebruik je als decimaal teken een punt, wat misschien wel juist is, misschien ook niet; dat is afhankelijk hoe dat op jouw computer staat ingesteld. In de Nederlandstalige versie van Excel wordt doorgaans een komma daarvoor gebruikt. Dat is in mijn bijlage ook het geval, maar moest het bij jou een punt zijn, dan zou dit automatisch aangepast moeten worden bij openen van het bestand. Als de instellingen in het blad juist zijn, is het antwoord eenvoudig (zie de bijlage), nl: =aantal.als(b3:b28;"<0") PC-Helpf Ran2.xlsx
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×