Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  1.078
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over alpha

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

1.505 profielweergaven
 1. Als dat het geval is, dan is ook de formulebalk verdwenen. Je kunt dan beide in 1 keer terug plaatsen door in het menu te kiezen: Bestand - Opties - Geavanceerd, en dan aan de rechterkant onder het kopje "Weergave" aan te vinken: "Formulebalk weergeven".
 2. Wellicht handig om te weten (als je het nog niet weet): Excel heeft ook een macrorecorder: als je die aan zet terwijl je een handeling uitvoert en uit zet als die handeling is afgelopen (bv. een celinhoud kopiëren), dan heb je meteen de gewenste macro (min of meer). Kijk of boven het lint de tab "Ontwikkelaars" aanwezig is. Indien niet: Kies "Bestand - Opties - Lint aanpassen" en plaats (indien nodig) in de rechterkolom een vinkje bij "Ontwikkelaars". Die tab "Ontwikkelaars" bevat een groep met de naam "Programmacode" met daarin de knop "Macro opnemen".
 3. ActiveCell.Value = "Test1" of, als Test1 in B3 staat: ActiveCell.Value = Range("B3").Value
 4. Dat kan op verscheidene manieren, dit is er 1 van: Sub macro1() Range("B3").Copy Range("C4:C9").Select ActiveSheet.Paste End Sub of korter: Sub macro1() Range("B3").Copy Range("C4:C9") End Sub of: Sub macro1() Range("C4:C9").Value = Range("B3").Value End Sub
 5. Je verstrekte informatie is onvoldoende om een goed antwoord te kunnen geven. HOE wordt die andere cel ingevuld? Handmatig, of met een formule? Een cel waarin een formule staat bijvoorbeeld, is niet leeg.
 6. Arno, het is op dit- en ook op de meeste andere forums gebruikelijk om bij een vraag als de jouwe een (voorbeeld)-Excelbestand aan je bericht toe te voegen, zodat degenen die je vraag willen beantwoorden niet moeten gaan fantaseren hoe je werkbladen (in dit geval blad1 en blad2) er precies uitzien. Als je dat doet, dan is de kans ook veel groter dat lezers reageren. Nu je dat niet gedaan hebt, ga ik van het volgende uit: Stel dat in blad1 de datum van de factuur in A3 staat, het factuurbedrag excl. BTW in E12, de BTW in E13, en het factuurbedrag incl BTW in E14. Plaats dan in blad1 een knop en wijs daaraan onderstaande macro toe. De hierboven vermelde gegevens worden dan door 1 x klikken op die knop in blad2 overgenomen in de kolommen A t/m D, te beginnen in rij 2. Sub macro1() Dim lr As Integer With Sheets("Blad2") lr = .Range("A" & .Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 .Range("A" & lr) = Sheets("Blad1").Range("A3") .Range("B" & lr & ":" & "D" & lr) = Application.Transpose(Sheets("Blad1").Range("e12:e14")) End With End Sub
 7. Probeer dit: Sub macro1() Dim lr1 As Integer, lr2 As Integer With Sheets("Blad1") lr1 = .Cells(.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row lr2 = CInt(lr1 / 2) + 1: If WorksheetFunction.IsOdd(lr2) Then lr2 = lr2 + 1 .Range(.Cells(lr2, 1), .Cells(lr1, 4)).Cut .Cells(1, 6) With .Columns("a:i") .Font.Size = 10 .AutoFit End With End With End Sub
 8. Ik hoop dat dit is wat je bedoelt (kolommen G en H). Kolom E kun je eventueel verbergen. PC-H SandraHouben2.xlsx
 9. In kolom E (zie ik nu) hadden nog de totalen per persoon moeten komen, maar die kun je zelf wel toevoegen neem ik aan (al dan niet met vba). Het woord 'quasi' is hier wel op zijn plaats, want 'direct' (in enkele minuten) lukt dit slechts weinigen (mij niet in elk geval).
 10. Enkele opmerkingen: Per naam had in het blad "Februari 2019" meestal 5 rijen beschikbaar, maar op 1 of twee plaatsen 6 rijen. Ik heb er overal 5 rijen van gemaakt. Zou je er overal 6 van willen maken, dan moet je ook de macro aanpassen (wat niet moeilijk is). Pas op met het samenvoegen van cellen als je macro's gebruikt. In de kolommen A:B bv. heb je per naam de eerste rij (met in de B-kolom de naam) miet samengevoegd, de rijen daaronder wel. Zou je nu in de rij met de naam de A- en B-kolom ook samenvoegen, dan zal de macro niet meer werken. Verder is voor goede werking van de macro vereist dat ALLE namen zijn ingevuld (wat ik in dit voorbeeldbestand gedaan heb). Bovenstaande zijn allemaal zaken die gewijzigd kunnen worden, maar bij programmeren moet je een keuze maken en het is daarbij vooral belangrijk om consequent te zijn. Een macro moet je eigenlijk pas schrijven als de indeling van het blad waarin de macro moet werken niet meer gewijzigd wordt. Een macro past zich nl. nooit automatisch aan als je de indeling van het blad wijzigt. Zoals je ziet geeft de macro alleen de maandtotalen. De dagtotalen zijn wel in te voegen door in de macro per dag een optelling tussen te voegen, maar de dagtotalen zijn ook eenvoudig in het eerste blad te zien, daarom heb ik ze achterwege gelaten. PC-H Petra68.xlsm
 11. Toch wel ! Met vert.zoeken of met Index-Vergelijken kun je het ook oplossen. Is wel wat bewerkelijk , want je moet dat dan voor elke dag doen (maar is sneller gebeurd dan het schrijven van een macro). Mijn vraag in vorig bericht stelde ik (ook) omdat het produceren van alleen het aantal uren (en de onderverdeling daarvan in fixed-variable-en overuren) met een macro tamelijk makkelijk zou kunnen. Dus als je daar nog behoefte aan zou hebben....
 12. @Petra, Als je zou aangeven of had aangegeven hoe je de info over de uren precies zou willen, dan is een antwoord daarop aan te passen. Als je bv. alleen maar een overzicht wil van het aantal uren en de onderverdeling in 'Fixed' - 'Variable', en 'Overuren', dan kan het een en ander achterwege gelaten worden. In het blad 'Februari 2019' is immers zonder berekeningen ook veel te vinden.
 13. alpha

  Cellen vergelijken

  Typ in E1 en kopieer naar beneden: =ALS.FOUT(INDIRECT("C"&VERGELIJKEN(D1;A$1:A$8;0));"")
 14. @Sandra, als je hebt uitgevoerd wat ik hierboven schreef, dan zal het je opgevallen zijn dat in kolom F 2 x dezelfde waarde voorkomt. De reden is dat in kolom E 2x eenzelfde aantal voorkomt (24), de functie vergelijken neemt dan altijd de eerste. Om dat te voorkomen, dus om beide waarden te zien met als aantal 24, doe het volgende: In het blad "Klanten", typ in E2 en kopieer naar beneden t/m E849: =ALS(AANTAL.ALS(C$2:C2;C2)=1;AANTAL.ALS(C$2:C$850;C2)+RIJ()*0,00001;"") De formules in kolom F kunnen ongewijzigd blijven (zie daarvoor mijn bericht hierboven). Door de wijziging van de formules in kolom E, verschijnen er nu in kolom F geen zelfde waarden meer. Typ in G2 en kopieer naar beneden t/m G11: =AFRONDEN(GROOTSTE(E$2:E$849;RIJ(A1));0) Als de laatste formule een foutmelding geeft, moet je AFRONDEN vervangen door AFRONDING .
 15. Ja, dat kan. In het blad "Klanten", typ in E2 en kopieer naar beneden t/m E849: =ALS(AANTAL.ALS(C$2:C2;C2)=1;AANTAL.ALS(C$2:C$849;C2);"") Typ in hetzelfde blad in F2 en kopieer naar beneden t/m F11: =INDEX(C$2:C$849;VERGELIJKEN(GROOTSTE(E$2:E$849;RIJ(A1));E$2:E$849;0)) In F2:F11 staat nu de 'top-10' van de meest voorkomende codes in kolom C. De aantallen staan al in kolom E, maar als je die aantallen naast de 'top-10' wil hebben, typ dan in G2 en kopieer naar beneden t/m G11: =GROOTSTE(E$2:E$849;RIJ(A1))
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.