Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

alpha

Lid
 • Aantal items

  1.118
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door alpha

 1. Correctie aangebracht. PC-H Cor-Ass2.xlsm
 2. Er staat een fout in het door mij hierboven geplaatste bestand. Ik zal die herstellen en het bestand opnieuw plaatsen.
 3. Een oplossing zoals ik hierboven schreef. Klik in het eerste blad 1x op de macroknop en dubbelklik dan op 1 van de ingevulde cellen in kolom C. PC-H Cor-Ass.xlsm
 4. De namen Tablijst A en Tablijst B staan die beide in het eerste blad ? Is de naam van het eerste blad Tablijst A? Een eenvoudige oplossing is om bv. in het eerste blad in kolom A vanaf A2 alle bladnamen te plaatsen en dan door met een dubbelklik in de betreffende cel naar het gewenste blad te 'springen'. Dan moet je natuurlijk die namen liefts niet onderbreken met 'Tablijst A' en 'Tablijst B' (die 2 namen kun je bv. ook in kolom B plaatsen).
 5. Onderaan in elk blad zie je links van de eerste bladnaam kleine zwarte pijltjes staan. Als je met de rechtermuisknop op 1 van die pijltjes klikt, verschijnen de namen van alle bladen en door op 1 van die namen met de linkermuisknop te klikken, heb je meteen het gewenste blad voor je. Dit is de snelste manier om naar een (bepaald) ander blad te gaan.
 6. Een keuzelijst gebruiken uit de formulier- of activeX-besturingselementen. Die verandert niet van grootte als je de kolombreedte wijzigt.
 7. Dit is ook een mogelijkheid (zie bijlage). PC-H Patrick79 .xlsm
 8. Inderdaad popipipo, dat is de beste oplossing denk ik.
 9. Dan zou ik wel eens willen weten welke formule je bij vw. opmaak gebruikt als in alle cellen in je bereik een aselecttussen-formule staat. Geen van beide, want: - wát zou je moeten kiezen ? - en met wát zou je moeten vergelijken ? Een vba-oplossing lijkt mij meer aangwezen.
 10. De formule geeft het juiste resultaat, er zou geen extra voorwaarde bij moeten komen, als tenminste de vraagstelling niet gewijzigd is. Kijk de formule die je gebruikt eens goed na. Let ook goed op als je de formule kopieert. In de formule komt verschillende keren A1 voor en vóór de 1 van A1 heb ik met opzet geen dollarteken geplaatst omdat ik ervan uitging dat je de formule naar beneden zou moeten kunnen kopiëren. Maar als er steeds alleen maar naar A1 gekeken moet worden en (na kopiëren) niet naar A2, A3, enz. dan moet je in de formule A1 vervangen door A$1 (4 keer in de formule).
 11. Natuurlijk: =ALS(A1<1;0;ALS(A1<10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))))
 12. Het kan nog wel iets korter: =ALS(A1<=10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))) Je had niet vermeld wat er moet gebeuren als er een getal groter dan 100 wordt ingevoerd, anders had daar ook nog rekening mee gehouden kunnen worden.
 13. Op een factuur voor 1 en dezelfde klant ga je toch zeker niet een x aantal keer dezelfde klantnaam en hetzelfde relatienr. herhalen? Die gegevens 1 x vermelden is voldoende.
 14. Als de 10 getallen in E1:E10 staan en de zoekwaarde in A1, typ dan in A2: =ALS(A1<=10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;VERT.ZOEKEN(A1;E$1:E$10;1;0);INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1)))
 15. Dat komt omdat Excel digitaal rekent, dan kun je dergelijke afrondingsverschillen krijgen. Als je die niet wil, moet je voor de uitkomst de functie AFRONDEN gebruiken. Op internet kun je daar veel over vinden, bv. hier: Klik .
 16. Nee, Emiel; zoals Bakerman al opmerkte: het gaat in deze vraag niet om Excel maar om een Google spreadsheet, dan kun je de vba van Excel niet (of toch niet zo gemakkelijk) gebruiken. Als ik in een Google spreadsheet CTRL-pijlnaarbeneden tik, dan wordt de eerste niet lege cel in die kolom geselecteerd, niet de laatste.
 17. alpha

  datumnotatie

  Als je in Word het samenvoegveld met de datum hebt ingeveoegd, klik dan op dat veld met de rechtermuisknop en kies in het verschijnende menu: Andere veldweergave. Stel dat je datumveld de naam mijndatum heeft, dan krijg je zoiets te zien: { MERGEFIELD mijndatum M_01022015 } Het gedeelte dat begint met M zal bij jou wat anders zijn. Wijzig wat tussen de accolades staat als volgt (let op de spaties en op de hoofletters bij MM, anders werkt het niet) : { MERGEFIELD mijndatum \@ "dd/MM/yyyy" }
 18. Ook op desktops en laptops is die beveiliging van Excel er gemakkelijk, zéér gemakkelijk, af te halen !
 19. De formule hierboven is wel juist, maar de uitkomst daarvan is niet 7 maar 6 personen.
 20. Mijn (laatste) formule hierboven kijk naar zowel voor- als achternaam (dat is ook aan de formule te zien). Niettemin ben ik niet onfeilbaar, daarom mijn vraag: geef a.u.b. eens een voorbeeld waarbij mijn formule tot een onjuist resultaat leidt. Ik vermeld het nog maar eens voor de zoveelste keer, want het wordt vaak vergeten: je hebt de formule toch wel ingevoerd via Ctrl-Shift-Enter, d.w.z.: de Ctrl- en Shifttoets ingedrukt gehouden terwijl je op Enter drukte?
 21. Een iets kortere versie van mijn formule hierboven. Typ in C3 (afsluitend met Ctrl-Shift-Enter) en kopieer naar beneden: =als(isnb(vergelijken(a3;als(e$3:e$510=b3;d$3:d$510;0)));"Nee";"Geantwoord") Als je ook nog wil controleren of de A- en B-cel zijn ingevuld, typ dan in C3 (natuurlijk ook weer afsluitend met Ctrl-Shift-Enter): =als(en(a3>0;b3>0);als(isnb(vergelijken(a3;als(e$3:e$510=b3;d$3:d$510;0)));"Nee";"Geantwoord");"")
 22. Ik neem aan dat je alleen de namen in kolom i bedoelt, omdat je alleen daarvan het aantal maanden hebt berekend. Als de namen in kolom D ook mee moeten doen kun je best alle namen onder elkaar plaatsen, anders moet je onderstaande berekening twee keer uitvoeren en de uitkomsten optellen. "Tussen 4 maanden en 15 maanden" wil zeggen: meer dan 4 maanden en minder dan 15 maanden. Dat kun je bv. op deze manier berekenen: =aantal.als(L7:L31;">4")-aantal.als(L7:L31;">14") Uitkomst: 7 Voor het aantal tussen 16 en 30 maanden moet je in bovenstaande berekening alleen de getallen van de maanden aanpassen.
 23. Dit zal wel het resultaat geven wat je wenst. Typ in C3 en sluit de invoer af met Ctrl-Shift-Enter (vergeet dat niet!!) : =als.fout(als(vergelijken(a3;als(e$3:e$10=B3;d$3:d$10;0));"Geantwoord";"");"Nee")
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...