Ga naar inhoud

alpha

Lid
  • Items

    1.124
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door alpha

  1. Ervan uitgaande dat je gegevens in rij 2 beginnen, kun je dit gebruiken: =index(A$2:A$100;vergelijken(min(J$2:J$100);J$2:J$100;0))
  2. Het scheidingsteken voor de duizendtallen (of de punt al dan niet moet worden weergegeven) kun je instellen bij de celeigenschappen. Als je daar onder Categorie kiest: Getal, kun je aan de rechterkant aanvinken: Scheidingsteken voor duizendtallen (.) gebruiken.
  3. En dezelfde vraag werd door dezelfde vragensteller ook op onderstaand forum gesteld: https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/959751-Cellen-koppelen?highlight=koppelen+cellen en als ik me niet vergis ook nog op een ander forum. Ik had al een complete macro gemaakt, maar toen ik dat zag heb ik van plaatsing afgezien.
  4. Bericht wijzigen of verwijderen lukt niet.
  5. Probeer dit: =ALS(L7=0;"";ALS(D7="HEMA";L7*1,1/E7*G5;(L7*$G$1)+L7/E7*G7))
  6. Correctie aangebracht. PC-H Cor-Ass2.xlsm
  7. Er staat een fout in het door mij hierboven geplaatste bestand. Ik zal die herstellen en het bestand opnieuw plaatsen.
  8. Een oplossing zoals ik hierboven schreef. Klik in het eerste blad 1x op de macroknop en dubbelklik dan op 1 van de ingevulde cellen in kolom C. PC-H Cor-Ass.xlsm
  9. De namen Tablijst A en Tablijst B staan die beide in het eerste blad ? Is de naam van het eerste blad Tablijst A? Een eenvoudige oplossing is om bv. in het eerste blad in kolom A vanaf A2 alle bladnamen te plaatsen en dan door met een dubbelklik in de betreffende cel naar het gewenste blad te 'springen'. Dan moet je natuurlijk die namen liefts niet onderbreken met 'Tablijst A' en 'Tablijst B' (die 2 namen kun je bv. ook in kolom B plaatsen).
  10. Onderaan in elk blad zie je links van de eerste bladnaam kleine zwarte pijltjes staan. Als je met de rechtermuisknop op 1 van die pijltjes klikt, verschijnen de namen van alle bladen en door op 1 van die namen met de linkermuisknop te klikken, heb je meteen het gewenste blad voor je. Dit is de snelste manier om naar een (bepaald) ander blad te gaan.
  11. Een keuzelijst gebruiken uit de formulier- of activeX-besturingselementen. Die verandert niet van grootte als je de kolombreedte wijzigt.
  12. Dit is ook een mogelijkheid (zie bijlage). PC-H Patrick79 .xlsm
  13. Inderdaad popipipo, dat is de beste oplossing denk ik.
  14. Dan zou ik wel eens willen weten welke formule je bij vw. opmaak gebruikt als in alle cellen in je bereik een aselecttussen-formule staat. Geen van beide, want: - wát zou je moeten kiezen ? - en met wát zou je moeten vergelijken ? Een vba-oplossing lijkt mij meer aangwezen.
  15. De formule geeft het juiste resultaat, er zou geen extra voorwaarde bij moeten komen, als tenminste de vraagstelling niet gewijzigd is. Kijk de formule die je gebruikt eens goed na. Let ook goed op als je de formule kopieert. In de formule komt verschillende keren A1 voor en vóór de 1 van A1 heb ik met opzet geen dollarteken geplaatst omdat ik ervan uitging dat je de formule naar beneden zou moeten kunnen kopiëren. Maar als er steeds alleen maar naar A1 gekeken moet worden en (na kopiëren) niet naar A2, A3, enz. dan moet je in de formule A1 vervangen door A$1 (4 keer in de formule).
  16. Natuurlijk: =ALS(A1<1;0;ALS(A1<10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))))
  17. Het kan nog wel iets korter: =ALS(A1<=10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;A1;INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1))) Je had niet vermeld wat er moet gebeuren als er een getal groter dan 100 wordt ingevoerd, anders had daar ook nog rekening mee gehouden kunnen worden.
  18. Op een factuur voor 1 en dezelfde klant ga je toch zeker niet een x aantal keer dezelfde klantnaam en hetzelfde relatienr. herhalen? Die gegevens 1 x vermelden is voldoende.
  19. Als de 10 getallen in E1:E10 staan en de zoekwaarde in A1, typ dan in A2: =ALS(A1<=10;10;ALS(AANTAL.ALS(E$1:E$10;A1)>0;VERT.ZOEKEN(A1;E$1:E$10;1;0);INDEX(E$1:E$10;VERGELIJKEN(A1;E$1:E$10)+1)))
  20. Dat komt omdat Excel digitaal rekent, dan kun je dergelijke afrondingsverschillen krijgen. Als je die niet wil, moet je voor de uitkomst de functie AFRONDEN gebruiken. Op internet kun je daar veel over vinden, bv. hier: Klik .
  21. Nee, Emiel; zoals Bakerman al opmerkte: het gaat in deze vraag niet om Excel maar om een Google spreadsheet, dan kun je de vba van Excel niet (of toch niet zo gemakkelijk) gebruiken. Als ik in een Google spreadsheet CTRL-pijlnaarbeneden tik, dan wordt de eerste niet lege cel in die kolom geselecteerd, niet de laatste.
  22. alpha

    datumnotatie

    Als je in Word het samenvoegveld met de datum hebt ingeveoegd, klik dan op dat veld met de rechtermuisknop en kies in het verschijnende menu: Andere veldweergave. Stel dat je datumveld de naam mijndatum heeft, dan krijg je zoiets te zien: { MERGEFIELD mijndatum M_01022015 } Het gedeelte dat begint met M zal bij jou wat anders zijn. Wijzig wat tussen de accolades staat als volgt (let op de spaties en op de hoofletters bij MM, anders werkt het niet) : { MERGEFIELD mijndatum \@ "dd/MM/yyyy" }
  23. Ook op desktops en laptops is die beveiliging van Excel er gemakkelijk, zéér gemakkelijk, af te halen !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.