Ga naar inhoud

DieterGK

Lid
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over DieterGK

  • Verjaardag 26-05-1979

DieterGK's prestaties

  1. Vergeet niet dat je met deze samenstelling je windows zelf moet installeren. Als je wilt dat dit door azerty.nl wordt gedaan moet je deze server selecteren: Azerty Montage + Windows Installatie 1 Jaar Garantie @ Azerty
  2. Als je niet gaat overklokken, wat gezien de keuze van je chipset niet mogelijk is dan lijkt me een Mugen 3 PCGH cpu koeler meer dan overkill. Een CoolerMaster Hyper TX3 Evo die je aan de helft van de prijs hebt is voor zo een setup meer dan voldoende.
  3. als 5760x1080 resolutie wilt over meerdere schermen (bv nvidia surround technologie) kan je best eens op volgende link kijken dan kan je per type kaart kijken wat mogelijk is 3D Vision Surround | System Requirements | GeForce Ik ken het spel "arma 3" niet maar als het een 3D-Shooter is dan vrees ik dat een gtx 650TI op 5760x1080 px zelfs niet low settings zal gedraait krijgen.
  4. bovenstaande laptops zijn denk ik mijn inziens geen goede keuze omdat ze beide over een extra grafische kaart beschikken. Orlane geeft aan de laptop te gebruiken voor standaard zaken en "geen games". Dus ga op zoek naar een laptop met onboard grafische kaart dat spaart je geld uit of je zal voor het zelfde geld betere cpu of meer geheugen of grotere hdd hebben. De samsung NP350E5C lijkt me hier dan een betere keuze. Ruwweg 100 euro goedkoper dan die asus/sony en heeft daarbij de snelste cpu. Voor de rest is er ook alles op aanwezig. Aangezien je dan toch een budget van 700 euro hebt, zou ik persoonlijk de notebook upgraden met een ssd. Haal de standaard hardeschijf eruit en gebruik die als externe usb hardeschijf (usb doosje aanschaffen). Met een Samsung 120GB ssd komen de meesten al wel toe. En dan heb je voor in totaal nog geen 700 euro een serieus snel laptopke. Een ssd plaatsen is de enigste echte effectieve methode om een laptop een serieuse boost te geven. Een standaard laptop hardeschijft draait aan 5400rpm en zorgt gewoon dat heel uw systeem traag is ongeacht hoeveel geheugen of wat voor cpu.
  5. Een laptop met 8GB is al meer dan voldoende. 16GB geheugen is in feite al overdreven voor gamepc dus laat staan voor een laptop. Maar goed, laptops met 16GB worden verkocht dus als je ene wilt kan je er zeker ene kopen Win8 is tegenwoordig de standaard, als je iets koopt met Win7 dan is het een oud model dat nog ergens op stock lag en niet verkocht geraakte ... Macbook met zijn eigen OS is zeker degelijk spul, maar persoonlijk vind ik dat te duur. Als je de notebook voor school gebruikt (richting ICT) moet je altijd eerst even goed nadenken. Op school gebruikt men soms applicaties of geeft men tooltjes die enkel op windows werken en dan heb weer een ander systeem nodig om daarmee te werken. Wat betreft je bovenstaande systeem eisen laat je veel keuze open. Dus kan je zeker eens kijken naar de voor de hand liggende notebookskes van HP (DV6-7350 of DV6-7380) Persoonlijk zou ik in dit geval dan de keuze maken voor het goedkoopste model. Maar zowiezo ongeacht wat je kiest zou ik zeker aanraden om de standaard hardeschijf er uit te smijten en een SSD te plaatsen. De standaard hardeschijf kan je in een usb doosje steken zodat hem als externe usb hardeschijf kan gebruiken. In de laptop steek je dan een SSD van 120GB of 250GB naar gelang wat je denkt nodig te hebben. Het plaatsen van een SSD is de beste en enigste optie om een laptop echt beduidend veel sneller te maken. 16GB of 8GB geheugen maakt niets verschil!
  6. Met een systeem zoals die ACER M3970-207 ga je al helemaal geen games kunnen spelen. Er steekt wel een goede snelle cpu in, maar dat is ook alles. Het belangrijkste bij games is een goede grafische kaart en dat heeft die pc in de verste verte niet. Wat betreft de hoeveelheid ramgeheugen. Bij de meeste hedendaagse games ga je weinig tot helemaal geen verschil merken als je 4gb/6gb of 8gb in je pc hebt steken. 4gb is momenteel de standaard om 90% van alle pc voor zowat 90% van alle taken meer dan vlot te lapen lopen. De hardeschijft grootte heeft evenmin (geen) invloed op prestaties tijdens het gamen. Als je echt gaat voor een game pc. Dus een evenwichtige pc afgestemt voor maximale gaming performance en dit met een beperkt budget dan moet je ongeveer zo iets samenstellen: AMD FX 4100 gaming pc Daarmee ga je wat betreft gaming veel verder mee komen en veel meer grafische prestaties uit halen dan met die acer m3970. Mocht je toch wat meer budget hebben dan zou ik persoonlijk voor deze gaan: Intel 2500K gaming pc
  7. is er een reden waarom je een merk pc wilt zoals een acer. Het probleem bij merk pc's is namelijk dat ze vaak een slecht evenwicht hebben tussen cpu en gpu. En dat is dus slecht voor game prestaties. een voorbeeld: Acer Predator G3 - G3600 - P67 -> prijs 999 euro cpu: i7 2600 gpu: nvidia GT 440 -> combinatie van snelle cpu met trage grafische kaart : GEEN gamingplezier. Als je een merk pc zoekt met een deftige grafische kaart dan betaal je meestal veel te veel en kan je beter iets laten samenstellen.
  8. Moederbord: Neem gewoon een goede middenklasser. P67 of Z68. Die dure Asus Maximus dingen zijn hun geld niet waard. Asus is goed als je het doet voor de 3j garantie die je van asus krijgt. Maar asrock heeft meestal een betere prijs en wordt op tweakers toch ook altijd zeer goed gereviewed. Dus dat is zeker het overwegen waard. cpu koeler is goed, eventueel overwegen om een scythe mugen 2 of 3 te nemen. Die zijn ietsje goedkoper en worden op tweakers eveneens keer op keer zeer goed gereviewed. een corsair tx 950 watt voeding is normaal wel ruimschoots voldoende voor een GTX 580 in sli en een overclock op je systeem.
  9. cyberdragon250 -> wilt een gaming laptop van max 800 euro en die moet 7 jaar meegaan!Dit is gewoon onredelijk. Een gaming laptop van max 800 euro daar ga je max 2 jaar plezier aan hebben. Daarna zal je zowiezo een nieuwe moeten kopen als je de games van dat moment nog deftig wilt spelen. Dus pas even je budget aan of je eisen
  10. Het is in feite geen slecht slecht systeem. Maar in die prijsklasse kan je normaal toch al iets samenstellen met een Intel Core i5 2500K. Dat cpu'ke is toch al een stuk sneller dan die amd die je hebt gekozen en is niet zoveel duurder. Eventueel om wat uit te sparen kan je gewoon 4GB geheugen nemen ipv 8gb. Het prestatieverschil tussen 4gb of 8gb is momenteel zo goed als niets. Later kan je nog altijd een latje bijsteken. Dat is snel gedaan. Hardeschijf zou ik een Samsung spinpoint F3 nemen. Dat is wel een sata 2 schijf, maar die is gewoon sneller dan vele standaard sata 3 hardeschijven en is daarbij ook een stuk goedkoper. Op de voeding zou je ook wat kunnen uitsparen voor zo een systeem is 500/550 watt meer dan voldoende. Mogelijks heb je dan nog een beetje budget voor upgrade naar bijvoorbeeld een Nvidia GTX 560 ti. Tov een AMD Radeon hd6870 is dat zeker de moeite. Upgraden naar een Amd Radeon HD6950 is zeker ook ok, maar die zijn momenteel wel ietsje duurder dan de Nvidia GTX 560 Ti. Dus ik zou het op de Nvidia GTX 560 Ti houden.
  11. regio hasselt, asus notebookske met alles wat je nodig hebt. (Asus N55SF) 15,6 Inch, FullHD scherm 1920X1080, want als je gaat moeten ontwerpen/designen enzoverder werkt dat altijd veel fijner dan op een crappy 1366x768 schermpke. snelle 7200 toeren hardeschijf. krachtige processor en grafische kaart. en met 6gb geheugen zal je de komende jaren ook wel toekomen. 2j p&r garantie, usb3 aansluitingen,... Enige nadeel 6cell batterij voor zo een stevige notebook, dus regelmatig opladen. Mocht de praktijk uitwijzen dat je echt niet zou toekomen met die 6cell kan je altijd een 2 bijkopen via gespecialiseerde online batterij shops. Dat is dan en stuk goedkoper en je kan langer werken.
  12. In die pc van tones lijkt geen echte gamers grafische kaart te zitte. Not done dus. Lijkt dan ook vrij duur voor wat het is. Tones is ooit een prijszetter geweest in Belgie, maar die tijd is jammer genoeg allang voorbij. Service is altijd goed geweest en nog steeds, daar zeg ik niets van De HP pc is not done omwille van het feit dat merkpc's (in het algemeen dus ook andere merken) moeilijk te upgraden zijn. Meeste gamers willen na verloop van tijd toch iets upgraden. Dus stel zelf iets samen of kies een complete desktop dat gebruik maakt van standaard hardware die je ook echt los zou kunnen kopen. Zoals bijvoorbeeld die desktop van tones of alternate of andere shop. Maar dus niet van een merk zoals HP, medion, acer, ... als je een compleet systeem wilt zonder zelf iets te doen zou ik op volgende link eens kijken. Daar vindt je echte gaming systemen, vrij scherpe prijs, 3j garantie alles erop en eraan. [gaming pc's] als je toch liever zelf wat knutselt maar je hebt nog wat hulp nodig dan laat je dat maar weten.
  13. Als je van plan bent om het een en ander te upgaden. Neem dan geen merk pc zoals medion, hp, acer of andere. Maar stel zelf iets samen. Lees de topics op dit forum. Er zijn zoveel mensen die een hun merk pc'ke willen upgraden en telkens weer moeten we deze mensen teleurstellen omdat dergelijke pc's niet gemaakt zijn om te upgraden. Er is altijd wel iets aan waardoor je dit af of dat niet kunt upgraden. Als het pas voor met kerstmis is kom tegen dan nog eens terug, waarschijnlijk liggen de prijzen dan heel anders en gaan er vermoedelijk weer nieuwe zaken op de markt zijn. Het is zinloos om je daar nu al koppijn over te maken
  14. Als je echt een klein bakje wilt waar je je monitor wilt opzetten. Moet je bij de itx standaard blijven. Nadeel is wel dat deze producten vaak duurder uitvallen, omdat dit formaat niet zoveel gevraagd is. Een ander nadeel is dat itx en performance niet altijd samengaat omdat itx toch eerder bedoeld is voor zuinige toepassingen. Net zoals bij een notebooks die in verhouding ook niet even performant zijn als een desktop (aan dezelfde prijs). Natuurlijk zijn er zeker wel itx moederbordjes te vinden waar je gewone desktop cpu's kan op monteren. Dus heb je de performance van een gewone desktop. Maar dan moet je weer rekening houden met het verbruik. Dat je dus een behuizing neemt met een voeding die voldoende watt kan leveren. Als je een compacte pc wilt met alles erop en eraan zou je momenteel eigenlijk bij de nieuwe AMD apu's moeten kijken op socket FM1. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor dergelijke toepassingen. Ze leveren goede prestaties op alle gebied en hebben een geintegreerde grafische controller die alle multimedia en meer aankan. Momenteel hebben deze apu's wel een TDP van 100watt dus voor een heel itx systeempje ga je toch iets moeten zoeken met een voeding van 150watt minimaal. Als je weinig download zou ik je ook een SSD hardeschijf aanbevelen. Dit type hardeschijf is zowiezo meestal in 2.5 inch formaat wat vaak in ITX behuizingen wordt gebruikt. Neem dan een SSD van 60gb waarop je je windows zet. Je foto's en dergelijke bewaar die op een usb stick of als je echt terrabytes aan fotos hebt zet ze dan op een externe usb hardeschijf. Een SSD is gewoon mega snel. Met een gewone hardeschijf start je pc op in 2min. Met een SSD is dat nog geen 20 sec. Ik heb er zelf een en dat werkt echt de max! Natuurlijk is zo een SSD wel duur. je zou dan bijvoorbeeld zo iets kunnen samenstellen: behuizing Antec ISK 310-150 of ISK 300-150 moederbord Asrock A75M-ITX cpu AMD A6-3650 of A8-3850 ssd 60gb ocz vertex2 doe daar nog 4gb geheugen bij, een slimline dvd-rw, windows en eventueel uw assemblage en je hebt je klein bakske dat vooral heel klein is en toch dezelfde prestaties geeft als een gewone desktop pc.
  15. Wat voor voeding steekt er in die pc? Het zwaarte model volgens de link die je hebt gegeven is 400watt. Dat is niet voldoende voor de upgrade die wilt. MerkPC's deftig upgraden is altijd miserie!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.