Ga naar inhoud

Duelen

Lid
 • Aantal items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Duelen's prestaties

 1. Thanks voor je antwoord @ZJB700. Ik vrees dus inderdaad ook dat het niet kan. Ik heb MEGA nogmaals gecheckt, maar daar zou ik €50 per jaar betalen voor 400GB opslag, hetgeen ik qua hoeveelheid niet nodig heb. De helft volstaat voor mij momenteel. Qua snelheid heb ik eigenlijk nog weinig problemen gemerkt, al gebeurt het ook niet zo vaak dat ik hele grote bestanden naar mijn Google Drive zit te exporteren. Veiligheid is uiteraard belangrijk, maar daar kunnen alle cloud diensten ons wijsmaken wat we willen. We zullen toch nooit een kijkje in de keuken krijgen. Of ben jij ervan overtuigd dat de ene veiliger is dan de andere?
 2. Beste PC helpers, Momenteel gebruik ik een Google Drive van 200GB om ál mijn bestanden veilig te bewaren. Het grootste voordeel hiervan vind ik dat ik een Windows bureaublad mapje "Google Drive" heb met daarin al mijn werkbestanden. Alles wat ik toevoeg, update of verwijder wordt dus automatisch gesynchroniseerd met mijn Google Drive. Zo hoef ik nooit meer te klooien met externe harde schijven en het feit dat je dan om de x aantal tijd de hele nacht alles moet laten draaien om een 'recente' backup te hebben. Het is echter van cruciaal belang voor mij dat ik mijn bestanden in de cloud nooit verlies. De kans is klein, maar ik begrijp dat het alsnog wel degelijk mogelijk is dat je je cloud bestanden verliest? Daarom zou ik als extra veiligheid nog een extra cloud willen inbouwen. Echter wil ik niet elk bestand zowel in mijn 'Google Drive' map als in mijn 'Cloud X' te hoeven toevoegen. Dat zou namelijk dubbel zoveel werk zijn en op lange termijn scheelt dat heel wat. Zou dit vanuit één map mogelijk zijn? Dat ik dus een bestand toevoeg, update of verwijder in één map en het automatisch gesynchroniseerd wordt naar zowel Google Drive als Cloud X? Of is dit simpelweg onmogelijk? Alvast bedankt voor de hulp!
 3. Bedankt voor de tips porrelaar en droske. Het gaat hier dus inderdaad om één schijf met 2 partities, aangezien zowel C als D op schijf 0 staan. Wat betreft de Windows back-ups: ik kan me niet meer herinneren of ik die zelf ooit heb ingesteld. Ik zal ze alleszins niet tegengehouden hebben als dit automatisch ingesteld stond. Betwijfel ook sterk of ik in staat zou zijn om op deze wijze een back-up terug te zetten. Ik ben in het bezit van een externe harde schijf, maar het is - zeur zeur - altijd zo'n gedoe om die te koppelen en dan een hele nacht te moeten laten draaien voor een back-up. Vooral omdat ik dit proces niet elke week wil herhalen en ik ook niet langer dan een week bestanden kwijt wil zijn. Daarom heb ik gekozen voor de cloud. Ik heb een snelkoppeling van Google Drive (100 GB opslagruimte) op mijn bureaublad staan en hier kunnen al mijn belangrijke bestanden die ik nooit kwijt wil geraken in. Al mijn werk gebeurt dus rechtstreeks in deze map en wordt automatisch gesynchroniseerd. Lijkt me toch ook een goeie oplossing, niet?
 4. @droske: zowel die gele als blauwe ruimte (beide met rood omkaderd) zijn voor Windows backups @passer: geen idee hoe het precies zit eerlijk gezegd. Feit is dat ik zelf ook nog een back-up heb van een oude laptop op de C schijf dus dat verklaart veel.
 5. Zie bijlagen. Thanks voor de tip over Treesize. Ik zag zo dat Windows quasi alle ruimte op de D schijf nodig had voor back-ups. Intussen verandering in kunnen brengen en probleem dus opgelost. Maar ik post het toch even om anderen met gelijkaardig probleem te helpen.
 6. Beste pc-helpers, Op mijn Windows 10 home (64-bit) heb ik nog 140 van de 371 GB beschikbaar op de OS (C:) schijf. Op de DATA (D:) schijf heb ik nog maar 448 MB van de 558 GB beschikbaar. Onlangs ben ik eens gaan kijken in de D schijf, maar hier zijn nauwelijks bestanden in terug te vinden. Ik had een download van iets meer dan 1 GB verplaatst van de D naar de C schijf, maar een paar dagen later is de D schijf opnieuw bijna vol. Ik heb Malwarebytes Anti-Malware al laten scannen en de threats verwijderd. Is het niet mogelijk om de D schijf ruimte te "geven" van de C schijf? Of welke oplossing raden jullie aan? Alvast bedankt voor de hulp!
 7. Zojuist geprobeerd, maar dit lijkt enkel effect te hebben op computer zelf. Zo ziet de tekst bij mijn bureaubladpictogrammen er nu ook een beetje vreemd uit Op internet geen verandering helaas.. :/
 8. Sinds een tijdje worden lettertypes enorm slecht weergegeven op eender welke internetbrowser op mijn laptop. Ik heb hier al veel over Gegoogled, maar de oplossingen die ik daar vind, blijken niet te werken. In bijlage een voorbeeldje van hoe erg het gesteld is. Echt heel frustrerend. Ik heb Windows 10 Home.
 9. Oké bedankt voor de tips, ga ik werk van maken dan!
 10. Bedankt Veng (en Asus), jammer genoeg ben ik allesbehalve handig, dus aan zo'n klus durf ik eerlijk gezegd niet te beginnen. Soms hoor ik het geluid een hele dag niet op de laptop, soms komt het 3x x aantal minuten op een uur... Weet niet goed wat ik ermee moet, want heb m'n laptop echt elke dag nodig voor m'n werk.
 11. Bedankt voor de antwoorden Veng en Asus. Het gaat om een Toshiba Satellite C855-233. http://speccy.piriform.com/results/xGqAzosgziJppZZW3tqMmys
 12. Het geluid komt van rechtsboven ongeveer van het klavier. Ik zou dus denken de koelerfan.
 13. Hey allemaal, Sinds kort maakt mijn laptop een heel vreemd en luid geluid. Het gaat om een Toshiba Eerder maakte hij al wel eens meer geluid dan normaal, maar deze keer was het echt een hard en storend geluid, dat zelfs heel wat mensen rondom mij konden horen (op 10 meter afstand zeg maar). Ik heb de laptop toen meteen uitgeschakeld, maar weet verder niet wat ik eraan kan doen. Het geluid is intussen nog eens opnieuw gekomen, maar verdween vanzelf ook weer na verloop van tijd. De laptop is 2 jaar oud en staat misschien wat te vol? C schijf: 40 GB beschikbaar van 170 GB D schijf: 145 GB beschikbaar van 294 GB Voor de rest is het wel zo dat ik heel vaak veel tabbladen open heb staan voor mijn werk (echt 15-20) en dat ik de laptop heel vaak in slaapstand zet (om zo snel terug verder te kunnen werken aan lopende projecten). Kan dat er mee te maken hebben? Alvast bedankt voor de hulp!
 14. Beste Pc-helpers, Naar aanleiding van een eerder topic (Plots DNS fout op verscheidene websites), wat intussen gesloten is, vroeg ik me af hoe het kan dat Kotnet niet op mijn laptop werkt. Vorige jaren lukte wel gewoon. Mijn buren op kot hebben wel gewoon internet (via dezelfde modem), dus daar zou het op zich niet aan mogen liggen. Iemand die raad weet? Heel vervelend dit! Alvast bedankt!
 15. Bedankt voor de reacties! Ik had al geprobeerd om de inhoud erboven en eronder te kopiëren, maar dat werkte (in eerste instantie niet), omdat hij de lijn op één of andere mysterieuze wijze dan toch mee kopieerde. Intussen nog eens geprobeerd en wél gelukt, waarvoor dank. Zit ik hier een masterproef te schrijven, maar zoiets achterlijk krijg ik dan niet meteen klaargespeeld Wat betreft de inhoudsopgave ga ik het bekijken. Het gaat dus zoals gezegd om een masterscriptie en dan zijn er 1001 belachelijke regeltjes dat sommige pagina's wel een nummering moeten hebben, anderen weer niet en dat soort zaken... Bedankt alleszins!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...