Ga naar inhoud

Duelen

Lid
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Duelen

  1. Beste PC Helpers, Ik werk nu iets meer dan een jaar met een Surface Pro 8 en twee externe LG monitors. Geregeld duikt er echter een probleem op in Windows 11 Pro. Soms als ik opnieuw opstart, krijg ik onderstaande foutmelding: "De service User Profile-service verhindert het aanmelden. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen." In het verleden was het probleem quasi direct opgelost door Windows opnieuw in veilige modus op te starten, maar de laatste keer dat deze fout zich voordeed duurde het al veel langer vooraleer het probleem verholpen was. De exacte reden waarom het na opstartpoging 15 ineens wél lukte weet ik niet. Het enige vreemde was dat de afstand van mijn bureaublad iconen plots enorm gewijzigd was toen ik wél terug toegang had tot mijn gebruikersprofiel. Dit opstartprobleem baart me serieus zorgen, aangezien ik alles van mijn werk vanop deze laptop regel en ik ook veel instellingen ed aangepast heb. Ik zit dus écht niet te wachten op een herinstallatie. Ik durf nu uit angst om werkvertraging op te lopen de laptop zelfs niet meer uit te schakelen. Maar vanzelfsprekend is dit geen geschikte oplossing op lange termijn, zeker niet omdat ik nu ook nog eens zonder geluid zit (aangezien dit een herstart vereist). Mijn vragen zijn nu als volgt: (1) Waar vind ik - nu ik wél toegang heb tot mijn Windows gebruikersprofiel - de BitLocker-herstelsleutel terug? Tijdens het proberen op te lossen van het probleem werd hiernaar gevraagd. Ik kan deze echter niet vinden. (2) Is er een manier om dit probleem voor eens en altijd te verhelpen zonder hierbij een herinstallatie te moeten uitvoeren? Het zou me een mental breakdown besparen, aangezien ik destijds een week ben bezig geweest met alles voor mijn werk goed in te stellen. (3) Hoe kan ik binnen Windows 11 Pro voor alle zekerheid een back-up maken zodat ik geen software, instellingen, gegevens etc verlies wanneer dit probleem zich opnieuw zou voordoen?
  2. UPDATE: het topic aanpassen kan klaarblijkelijk niet, maar het is intussen gelukt om te daisy chainen. Echter is er nu een nieuw 'probleem' ontstaan. Ik kies bij beeldscherminstellingen voor de externe monitors twee keer voor "bureaublad uitbreiden naar dit beeldscherm", echter worden de bureaublad pictogrammen enkel weergegeven bij het scherm dat wordt aangevinkt als "Dit beeldscherm instellen als hoofdbeeldscherm." Als ik één van de externe monitors instel als hoofdbeeldscherm, zorgt een klik op bv Google Chrome ervoor dat dit venster enkel opent op mijn laptop in plaats van op de externe monitor zelf... Kan dit verholpen worden? Als ik de Surface Pro met twee keer USB-C verbindt, lukt het wél om zoals het hoort te navigeren tussen de laptop en de twee externe monitors.
  3. Beste PC helpers, Mijn setup is als volgt: • Surface Pro 8 • 2x LG 24QP750 externe monitor Het is de bedoeling om de Surface Pro 8 te koppelen met één externe monitor dmv USB-C. Dit werkt zonder problemen. Vervolgens is het de bedoeling om de gekoppelde externe monitor dmv daisy chaining te koppelen aan de tweede externe monitor. Ik gebruik hiervoor een DisplayPort kabel en verbind van OUT naar IN. Dan krijg ik echter de melding dat er geen signaal gevonden wordt. Hoe kan het dat de DisplayPort functie het niet doet? Ik heb al zoveel mogelijk opgezocht om dit probleem te verhelpen, maar weet echt niet waar het aan kan liggen. Wat ik tot dusver al gedaan heb: • Alle drivers geüpdatet • Getest of het aan de externe monitor zelf ligt, maar dat is niet het geval. Beide externe monitors werken namelijk wél als ik ze koppel via USB-C • Op aanraden van de LG klantendienst heb ik Dual Controller en OnScreen Control geïnstalleerd. Dit hielp niet. Integendeel, het programma OnScreen Control zegt constant "U kunt OnScreen Control niet gebruiken tijdens AirPlay" en als ik de externe monitor ontkoppel staat er "U kunt OnScreen Control niet gebruiken als er geen monitor gekoppeld is" - lekker handig dus • De CoolBlue expert vertelt me dat hij quasi niets terugvindt over daisy chaining bij deze externe monitors, terwijl ze het expliciet vernoemen en uitspelen als USP op hun productpagina. In de plaats daarvan word ik doorverwezen naar de BlueBuilt docking station van henzelf Iemand die me aub kan verder helpen? Tot slot nog twee kleine bijkomende vragen: (1) Weet iemand of je ergens settings kan terugvinden voor een zo goed mogelijke kleurweergave van de externe monitors? (contrast, color temp,...) (2) Ik zou graag mijn Surface Pro 8 dichtklappen en op beide externe monitors tegelijk werken. Nu las ik dat dit op lange termijn sowieso nefast is door de hoge temperatuur die dan gecreëerd wordt bij de laptop zelf. Is het dan echter mogelijk om de Surface Pro 8 wel gewoon 'open' te laten staan, maar het beeldscherm niet weer te geven op de laptop? Voor zover ik kan terugvinden, kan dit enkel in combinatie met 1 externe monitor?
  4. Niemand die hier kennis van heeft en kan/wil helpen?
  5. Hey allemaal, Ik ben in het bezit van een Microsoft Surface Pro 8 en wil hier nu twee externe monitors aan verbinden. Ik heb gekozen voor 2x de LG 24QP750 als externe monitor. Nu ben ik op zoek naar een geschikte dock die: • Compatibel met Surface Pro 8 + LG 24QP750 externe monitor • Dock die minstens twee 4K 60Hz displays gelijktijdig aankan • Ethernet-kabel rechtstreeks in dock • Dock die daisy chaining ondersteunt Ik kom via Tweakers uit op 4 opties: https://tweakers.net/pricewatch/compare/1578548;1699682;1563820;1874262/ Nog een vijfde optie die ik niet op Tweakers terugvind is deze: https://plugable.com/products/ud-ultc4k De goedkoopste optie (Microsoft Surface USB-C Travel Hub) valt echter af omdat die geen twee 4K 60Hz displays aankan? Of kan één externe monitor via HDMI en één via USB-C? Wat lijkt jullie verder de beste optie en waarom? Alvast bedankt voor de inzichten!
  6. Hi allen, Ik ben op zoek naar een 2-in-1 laptop / tablet en heb mijn oog laten vallen op onderstaand model: Microsoft Surface Pro 9 i7/16GB/256GB GRAPHITE Deze lijkt me enerzijds sterk genoeg om al mijn werk op te doen (Photoshop, Movie Maker, tekstverwerking, surfen, mailen,...) en anderzijds ideaal om als tablet los te koppelen om bijvoorbeeld werk te presenteren aan klanten. Een vriend van mij is heel tevreden over dit model en ook online zijn er zeer veel positieve reviews te vinden. Een nadeel is de prijs, die na het aanschaffen van het bijhorende type cover toetsenbord & de touchpen oploopt. Om dit te counteren zou ik de 256GB versie aanschaffen en zou ik de SSD zelf upgraden naar 1 TB. Ik zie op Youtube immers dat dit mogelijk is. Nu is het wel zo dat ik op eigen kantoor om ergonomische redenen altijd met een in hoogte verstelbare laptopstandaard werk & een extern toetsenbord. De poorten van de Surface Pro 9 zijn echter beperkt en nu weet ik niet of dat bij dit model ook kan? Zijn er hier mensen die dit weten / die ervaring hebben met de Microsoft Surface Pro 9? Of die denken dat alternatieven een betere optie zijn (geen Apple producten)? Alvast bedankt!
  7. Veel dank porrelaar voor de inzichten, ik ga hier verder mee aan de slag. Nu hoorde ik van mijn boekhouder heel veel goeds over de microsoft surface laptop. Is hier toevallig iemand die hier ervaring mee heeft?
  8. Ik denk er al lange tijd aan om mijn laptop te vernieuwen. Mijn huidige is volgens mij van 2016 of 2017 en is om meerdere redenen aan vervanging toe. Black Friday is dan mogelijk de ideale gelegenheid om de knoop door te hakken. Helemaal onderaan vinden jullie de specificaties van mijn huidige laptop. Wat ga je met je laptop doen? Het is een vreselijke gewoonte van mezelf, maar ik heb vaker wel dan niet 10+ tabbladen openstaan in mijn webbrowser. Soms kan het ook echt niet anders en geregeld zitten daar wat zwaardere sites tussen (bookmakers die odds moeten inladen). Verder gebruik ik vaak programma's als Photoshop en Windows Movie Maker. In de toekomst is het zeker mogelijk dat dit aangevuld wordt met wat zwaardere video editing software. Voorts de typische Office-programma's, met soms ook zware Excel-files met veel data. Wat is je budget? Ik ben zelfstandige en zit voor mijn werk 8 à 10 uur per dag aan mijn laptop. Qua budget is het gewoon belangrijk dat de laptop voldoet aan mijn vereisten. Ik wil niet meer of minder uitgeven dan nodig is om mijn werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Het absolute maximum is wel echt €2000. Ben je van plan je laptop veel mee te nemen? Mijn laptop staat steevast op een verhoog met een laptopstandaard en wordt voor het werk non-stop gebruikt met een extern Azerty toetsenbord. Heel af en toe neem ik mijn laptop mee naar klanten. Desondanks heb ik bij voorkeur een ietwat groter beeldscherm (nu heb ik 17,3", wat weliswaar ongebruikelijk groot is). Verder is het belangrijk dat de laptop minstens 2 à 3 uur zonder stroom kan. Heb je nog bepaalde (merk)voorkeuren Geen Apple. Voor de rest maakt het mij niet uit. Ik heb nu een ASUS (zie onderaan) en ben daar op zich wel altijd tevreden van geweest. Must-haves? • Windows laptop • Minstens één USB-poort en HDMI-poort • Degelijke ingebouwde webcam voor videocalls • Mogelijkheid om internetkabel rechtstreeks in de laptop te steken Nice to haves • Beeldscherm waarbij het mogelijk is om buiten te werken, nu lukt dat moeilijk • Externe Logitech S220 Luidsprekers zou ik liefst nog kunnen aansluiten (kleine ronde ingang, geen idee hoe dit heet) • Touchscreen? (lijkt me meer en meer voor te komen in de toekomst) Wat ik voorlopig aan het vergelijken ben: • ASUS ROG Strix G15 G513IH-HN008W • ASUS ROG Zephyrus G14 GA401QE-K2065T • ASUS VivoBook Pro 15 OLED M3500QC-L1079W Link om te vergelijken: https://tweakers.net/pric.../1793858;1751292;1760908/ Al is het nogmaals geen must dat het een ASUS is, maar ik heb nooit een ander merk gehad dus kan moeilijk vergelijken en heb ASUS dan gewoon als vertrekpunt genomen. Zijn bovenstaande modellen volgens jullie een goeie keuze voor hetgeen ik nodig heb? Waarom is de Zephyrus €800 duurder dan de andere twee? Wat is de voornaamste reden hiervoor en heb ik dit wel nodig? En wat moet ik me precies voorstellen bij de "glanzende" beeldschermcoating van de Vivobook? Alvast heel veel dank voor de antwoorden! Processor: Intel(R) Core(TM) i7-6500U CPU @ 2.50GHz 2.59 GHz Geïnstalleerd RAM-geheugen: 8,00 GB (7,90 GB beschikbaar) Type systeem: 64-bits besturingssysteem, x64-processor Pen en aanraken Pen- of aanraakinvoer is niet beschikbaar voor dit beeldscherm Editie Windows 10 Home Versie 21H2 Installatiedatum: ‎8/‎04/‎2021 Build van besturingssysteem: 19044.2251 Ervaring: Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0 Fabrikant: ASUSTek Computer Inc.
  9. Deze bestanden zijn doorgestuurd voor werkdoeleinden en zou ik dus moeten bewaren. Maar ik zal ze eens proberen te converteren. Thanks voor de tip!
  10. Thanks voor je aangeboden hulp. Het gebeurt allemaal op mijn computer, maar wel in een map die automatisch gesynchroniseerd wordt met mijn Google Drive. De beperkte plaats is van toepassing op mijn Google Drive. Op mijn computer zelf vind ik deze terug als "Google Drive (G:)" --> 5,60 GB van 200 GB beschikbaar. Fout synchroniseren lijkt me niet het geval, aangezien het altijd op dezelfde manier gebeurt en ik hier nooit iets aan veranderd heb. Dit gebeurt gewoon via "Google Drive for desktop". Elk bestand wat ik in die map zwier, synchroniseert automatisch met mijn Google Drive. Ik heb ook geen Apple, dus geen idee wat HEIC-bestanden precies zijn.
  11. Beste mensen, Sinds een tijdje doet mijn Google Drive moeilijk. Ik heb een map op mijn Windows computer staan waarin al mijn Google Drive bestanden gesorteerd zitten. Om een of andere reden werden er onlangs tientallen submappen en losse bestanden vanzelf verplaatst naar de 'hoofdlocatie' (hiermee bedoel ik dat ze meteen zichtbaar waren als ik op het mapje 'Mijn Drive' klikte). Ik hoor jullie al denken: "vanzelf verplaatst, dat kan niet", maar toch is het effectief zo. Ik ben op het autistische af gestructureerd en zie onmiddellijk als er iets in mijn Google Drive structuur niet klopt. Vervolgens had ik alle opgedoken bestanden op de 'hoofdlocatie' terug netjes op zijn plaats gezet. So far, so good. Maar een week later is exact hetzelfde gebeurd. Identiek dezelfde bestanden zijn weer zonder mijn toedoen naar de 'hoofdlocatie' verplaatst. Zelf weet ik de verklaring niet, maar onderstaand alvast wat zaken die mogelijk tot deze fout zouden kunnen bijdragen: * Mijn opslagruimte is bijna vol: 194,38 GB van de 200 GB is in gebruik * Ik heb onlangs grote bestanden uit mijn drive gehaald om plaats vrij te maken, mogelijk is dit niet goed gesynchroniseerd * Bij de bestanden die van plaats veranderen is er één map met foto's bij die soms vreemd doet en niet wil inladen, het gaat om HEIC-bestanden Alvast heel veel dank voor de hulp! PS: verplaats dit topic gerust als het hier niet thuishoort.
  12. Thanks, heb dit even nagekeken en dit staat juist ingesteld (misschien door de tip van Passer toe te passen).
  13. Bedankt voor de uitleg Passer, ik ga in de gaten houden of het nu wel correct blijft staan.
  14. Overal. Ik heb dus 'oude' mappen die vol staan met PDF's, maar nu zijn dat allemaal Chrome HTML documenten geworden. Echter kan ik via "openen met" nog steeds voor Adobe Acrobat kiezen, maar dat is vanzelfsprekend een omweg om te openen. Als ik een PDF-bestand via mail ontvang, lijkt hij dit nu ook verkeerdelijk op te slaan als "type: Chrome HTML Document"
  15. Beste PC Helpers, Sinds een tijdje slaat mijn computer (Windows 10 Home) PDF-bestanden automatisch op als Chrome HTML Documenten en dit ook met terugwerkende kracht. Erg vervelend en ik weet niet hoe ik dit terug kan aanpassen. Iemand die raad weet? Alvast bedankt!
  16. Thanks voor je antwoord @ZJB700. Ik vrees dus inderdaad ook dat het niet kan. Ik heb MEGA nogmaals gecheckt, maar daar zou ik €50 per jaar betalen voor 400GB opslag, hetgeen ik qua hoeveelheid niet nodig heb. De helft volstaat voor mij momenteel. Qua snelheid heb ik eigenlijk nog weinig problemen gemerkt, al gebeurt het ook niet zo vaak dat ik hele grote bestanden naar mijn Google Drive zit te exporteren. Veiligheid is uiteraard belangrijk, maar daar kunnen alle cloud diensten ons wijsmaken wat we willen. We zullen toch nooit een kijkje in de keuken krijgen. Of ben jij ervan overtuigd dat de ene veiliger is dan de andere?
  17. Beste PC helpers, Momenteel gebruik ik een Google Drive van 200GB om ál mijn bestanden veilig te bewaren. Het grootste voordeel hiervan vind ik dat ik een Windows bureaublad mapje "Google Drive" heb met daarin al mijn werkbestanden. Alles wat ik toevoeg, update of verwijder wordt dus automatisch gesynchroniseerd met mijn Google Drive. Zo hoef ik nooit meer te klooien met externe harde schijven en het feit dat je dan om de x aantal tijd de hele nacht alles moet laten draaien om een 'recente' backup te hebben. Het is echter van cruciaal belang voor mij dat ik mijn bestanden in de cloud nooit verlies. De kans is klein, maar ik begrijp dat het alsnog wel degelijk mogelijk is dat je je cloud bestanden verliest? Daarom zou ik als extra veiligheid nog een extra cloud willen inbouwen. Echter wil ik niet elk bestand zowel in mijn 'Google Drive' map als in mijn 'Cloud X' te hoeven toevoegen. Dat zou namelijk dubbel zoveel werk zijn en op lange termijn scheelt dat heel wat. Zou dit vanuit één map mogelijk zijn? Dat ik dus een bestand toevoeg, update of verwijder in één map en het automatisch gesynchroniseerd wordt naar zowel Google Drive als Cloud X? Of is dit simpelweg onmogelijk? Alvast bedankt voor de hulp!
  18. Bedankt voor de tips porrelaar en droske. Het gaat hier dus inderdaad om één schijf met 2 partities, aangezien zowel C als D op schijf 0 staan. Wat betreft de Windows back-ups: ik kan me niet meer herinneren of ik die zelf ooit heb ingesteld. Ik zal ze alleszins niet tegengehouden hebben als dit automatisch ingesteld stond. Betwijfel ook sterk of ik in staat zou zijn om op deze wijze een back-up terug te zetten. Ik ben in het bezit van een externe harde schijf, maar het is - zeur zeur - altijd zo'n gedoe om die te koppelen en dan een hele nacht te moeten laten draaien voor een back-up. Vooral omdat ik dit proces niet elke week wil herhalen en ik ook niet langer dan een week bestanden kwijt wil zijn. Daarom heb ik gekozen voor de cloud. Ik heb een snelkoppeling van Google Drive (100 GB opslagruimte) op mijn bureaublad staan en hier kunnen al mijn belangrijke bestanden die ik nooit kwijt wil geraken in. Al mijn werk gebeurt dus rechtstreeks in deze map en wordt automatisch gesynchroniseerd. Lijkt me toch ook een goeie oplossing, niet?
  19. @droske: zowel die gele als blauwe ruimte (beide met rood omkaderd) zijn voor Windows backups @passer: geen idee hoe het precies zit eerlijk gezegd. Feit is dat ik zelf ook nog een back-up heb van een oude laptop op de C schijf dus dat verklaart veel.
  20. Zie bijlagen. Thanks voor de tip over Treesize. Ik zag zo dat Windows quasi alle ruimte op de D schijf nodig had voor back-ups. Intussen verandering in kunnen brengen en probleem dus opgelost. Maar ik post het toch even om anderen met gelijkaardig probleem te helpen.
  21. Beste pc-helpers, Op mijn Windows 10 home (64-bit) heb ik nog 140 van de 371 GB beschikbaar op de OS (C:) schijf. Op de DATA (D:) schijf heb ik nog maar 448 MB van de 558 GB beschikbaar. Onlangs ben ik eens gaan kijken in de D schijf, maar hier zijn nauwelijks bestanden in terug te vinden. Ik had een download van iets meer dan 1 GB verplaatst van de D naar de C schijf, maar een paar dagen later is de D schijf opnieuw bijna vol. Ik heb Malwarebytes Anti-Malware al laten scannen en de threats verwijderd. Is het niet mogelijk om de D schijf ruimte te "geven" van de C schijf? Of welke oplossing raden jullie aan? Alvast bedankt voor de hulp!
  22. Zojuist geprobeerd, maar dit lijkt enkel effect te hebben op computer zelf. Zo ziet de tekst bij mijn bureaubladpictogrammen er nu ook een beetje vreemd uit Op internet geen verandering helaas.. :/
  23. Sinds een tijdje worden lettertypes enorm slecht weergegeven op eender welke internetbrowser op mijn laptop. Ik heb hier al veel over Gegoogled, maar de oplossingen die ik daar vind, blijken niet te werken. In bijlage een voorbeeldje van hoe erg het gesteld is. Echt heel frustrerend. Ik heb Windows 10 Home.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.