Ga naar inhoud

mark1978

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

322 profielweergaven

mark1978's prestaties

  1. wat meer onderzoek, en nu lijkt de dvd het weer te doen. Dus hij spint ook gewoon discs weer. Maar pakt de rode laser om een bluray disc te lezen. Dus, disc in de drive, drive scant met blauwe en rode laser, pakt dan de rode laser en probeert de disc te lezen. Na een paar pogingen geeft de drive het op. Heb dus gewoon de nieuwe laserunit gerepositioneed, dus de schroeven van de rails waarover de unit loopt wat losser gedraaid.
  2. al met al kom ik op deze terecht: LV8741V-TLM-E
  3. als ik het aantal uitgangen tel, kom ik op de volgende twee chips uit. 1758689.pdf 2160833.pdf
  4. de chip op het pcb heeft dus 44 pootjes en geen 40. Weer farnell nageslagen. 1758689.pdf 1759700.pdf 1759702.pdf 1759703.pdf 1759718 (1).pdf 1759719.pdf 2160833.pdf 2255358.pdf
  5. heb er farnell.com op nageslagen. Kom dan uit op 3 stappen drivers met de juiste hoeveelheid pootjes. L6474.pdf L6228.pdf LV8729V-D-278452.pdf
  6. De enige reden die ik kan bedenken dat een compressor de bluray brander kapot maakt, is dat door de luchtdruk het rubberen koelgeleider stukje dat op de chip zat, wat is verschoven. Daardoor werd de warmte van de chip niet goed afgevoerd naar de metalen behuizing, werd de chip dus te warm en ging kapot. De enige chip die ik zo kan vinden, is de chip van een paar posts terug. Kan iemand bevestigen of dat de goede is? Dus deze chip.
  7. Het zou deze chip kunnen zijn. Nou zou het kunnen zijn dat ik aan het rubbertje/koelrubber, dat tussen het frame en de chip zit wat verwijderd heb, en dat daardoor de chip slecht gekoeld was en kapot ging. In ieder geval, de gevonden chip heeft 22 pootjes aan weerszijden en het is een stappen motor driver.
  8. misschien dat een reflow ook al helpt. Dus met een heatgun alle solderingen verhitten en opnieuw laten stollen. Las een verhaal dat iemand als laatste redmiddel z'n bluray brander probeerde schoon te blazen met een compressor en dat de bluray het daarna ook niet meer deed.
  9. Geloof dat ik deze chip moet vervangen (IC301).
  10. kan het zijn dat de moterdriver kaduuk is? Heeft dat dan iets te maken met het blazen met een compressor? Een moter driver: https://www.antratek.nl/motor-driver-dual-tb6612fng-1a?gclid=CjwKCAjwwtTmBRBqEiwA-b6c_zea5_FMMsWhvq-ykBFy3uaIrABtFkvvvzp0ZsUA9S_qozUcc12oVxoCSHgQAvD_BwE Het is een enkele chip die de moter aanstuurt.
  11. Ok, 8 volt op de aders gezet, en de motor draait gewoon. Dus het is toch iets met de aanstuurprint.
  12. ok, wat meer youtube gekeken. Het lijkt erop dat het een stappenmotor is, dus 4 aderige kabel, dus je zet gewoon een voltage op een willekeurige set aders en de motor zou een stapje moeten zetten. In het filmpje is het 10 volt voor een cdrom drive motor, zowel de spinmotor als de railsmotor.
  13. heb nu de bovenkant erafgelaten en toen aangesloten. Zag gewoon de rode en blauwe lasers oplichten, maar de motor spint niet. Heb wat weerstand gemeten over de 4 aders van de motor, meestal 1.6 ohm, 1 keer 0,6 ohm. Verder een beetje vaag, leek wat of er in de ene polariteit geen weerstand werd gemeten en de andere wel. Logisch gezien, als de leds oplichten en ze zijn ook aangesloten op de print waar de motor op is aangesloten. Zal die print het nog wel doen, maar de motor defect zijn. Ook omdat ergens aangegeven stond dat de motor als 1 van de eersten het meestal begeeft. Maar, nu moet ik of de motor repareren, of vervangen. Kunt niet gewoon dat element van de motor openhalen ofzo. Kan wel wat meer meten. Weet iemand toevallig hoe dat zit met die windingen en de 4 aderige bandkabel? Wat moet ik meten? Normaal zou ik gewoon proberen schoon te maken met alcohol, maar om er maar gewoon alcohol tussen te knooien is ook al zo wat. Kan het misschien met WD40?
  14. Heb eens een cdrom motor bekeken, en die heeft dus 3 draden, een plus, een min en een rotatiesnelheidscontroledraad. Nu heeft de bluray brander motor dus 4 draden. Geloof dat de motor van de cdrom op 3,3 volt loopt. Iemand een idee waar die 4 draden voor zijn?
  15. Hoi Captain Kirk, dank je voor je reactie! Om eerlijk te zijn, heb er met een compressor doorgeblazen. Dus door de hele unit heen. De brander was al iets kaduuk, las geen bluray meer wel dvd's. Toen als laatste redmiddel de compressor gepakt. Op het internet las ik dat iemand ook zoiets gedaan had met de compressor en dat de brander toen helemaal niets meer deed. Kort door de bocht komt het eropneer dat de brander geen enkele disk meer spint nadat ik er met een compressor doorgeblazen heb. Heb er wel een nieuwe sled zoals dat heet, dus de laserunits ingezet. Wat ik wel kan doen is de motor testen met een kleine spanning, of die draaien wil. De motor heeft een 4 aderige kabel, misschien gewoon per soort schijf een ander toerental, dus één ader als plus voor cd, een ander als plus voor dvd en nog een ander als plus voor bluray, en dan een massa-ader. Als dat zo is, moet ik alleen de spanning nog weten en welke ader de massa is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.