Ga naar inhoud

Yoyo

Lid
  • Items

    265
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Yoyo

  1. Ik kan een meer specifieke vraag stellen: Als ik een kleurafbeelding inscan, dan worden de rode weergegeven als bruinachtige kleur. (Sommige rode kleuren worden zelfs NIET mee overgenomen in de scan!) De vraag is dus: hoe kan ik ervoor zorgen dat de rode kleuren ook rood wordt weergegeven op de computer. De situatie is ernstig, want ik kan dus geen kleuren inscannen. De printer/scanner is dus onbruikbaar. Ik heb dit probleem reeds enige tijd, maar ik vermoed dat de situatie verergert. Ik vrees ervoor dat ik alweer een nieuwue printer moet kopen?
  2. Ik gebruik een HP ENVY PRO 6400 Scanner. Wanneer ik een kleurafbeelding inscan, dan geeft mijn beeldscherm niet de correcte kleurweergave weer van het originele document. Ik ben verplicht om via Photoshop de saturatie en kleurbalans bij te regelen, en dit per ingescand document. Dat kan toch niet? De kleuren na afdrukken deugt ook niet.
  3. Correct. Ik weet echter niet meer in verband met welke laptop het ging. Vermoedelijk mijn laptop, maar mogelijk niet deze die ik nu heb... Het was wel alleszins niet de laptop waar nu het probleem zich voordoet... Neen. De computer waar het probleem zich voordoet is niet mijn computer. En de eigenaar maakt zich -vreemd genoeg- niet druk dat er nu een halfsclachtige oplossing is met die 'nachtlamp' functie! De eigenaar wil ook niet de computer in de winkel achterlaten voor bijvoorbeeld nazicht... Wat ik momenteel wel kan doen is gewoon de vraag eens stellen in de winkel waar hij gekocht werd (Madia Markt). Maar zonder computer te tonen is dat eigenlijk een beetje zinloos, denk ik zo.
  4. Terloops even het volgende. Wat ik wel eens merk op mijn computer, die verder probleemloos werkt, is dat bij het starten alle elementen op het scherm lichtblauw worden getoond, om dan een seconde of zo later het scherm alle kleuren krijgt zoals bij de kleurinstellingen is ingesteld ... Dit is/was dan toch een Windows probleem? of toch een technisch probleem? Op een vorige computer, heb ik gehad dat de ingestelde kleuren helaas NIET kwamen opdagen. Ik weet echter niet meer of -en hoe- dit toen werd opgelost. Misschien nieuwe computer moeten kopen. Ik heb alvast geen link naar een post op dit forum in verband daarmee teruggevonden.
  5. Hallo, Ik heb nu toch maar de Windows Photo Viewer geïnstalleerd, volgens de aanwijzingen via een link hogerop in deze ladder, en zonder problemen. Dank voor info! Hier mag slotje op.
  6. O.K. Ik geef toe dat het een beetje gekkenwerk wordt om zelf nog verder te ploeteren. Alvast bdankt voor jullie tijd en bijdragen. De computer moet nu vandaag weer terug naar de eigenaar. Dus ik heb hem niet meer hier bij de hand. Ik hou jullie op de hoogte als er nieuws is.
  7. Ik wens hier nog even te benadrukken dat tijdens de callibratie wel degelijk te zien was dat er een correctie blauw kon doorgevoerd worden. Het schuifbalkje voor blauw heb ik ongeveer een derde naar links geschoven. Maar als ik de beeldschermcallibtratie voltooi en de callibratie sluit, dan wordt de gewijzigde instelling niet doorgevoerd! Ook niet na heropstart computer.
  8. Ik heb al die items overlopen en uitgeprobeerd (behalve nieuw kleurprofiel omdat ik geen grafisch vormgever ben of drukker), maar niets hielp. Ik heb ook een beeldschermcallibratie doorlopen waar naar het einde toe gevraagd werd om via een schuifbalkje de blaiwe tint uit grijsschakeringen te halen. Ik hoopte dat dit de redding ging zijn, maar helaas levert het resultaat geen beterschap.
  9. Ik weet niet of de computer goed werkte bij aankoop. De blauwe waas werd een week of twee na aankoop plots vastgesteld, maar het kan zijn dat die eerste 14 dagen niet naar afbeeldingen werd gekeken waar die blauwe waas echt in het oog springt. Ik heb zelf maar kunnen vaststellen toen jij er op gewezen hebt dat mogelijk ALLE afbeedingen die blauwe waas hebben maar door context factoren bij sommige afbeeldingen minder opvalt. Dat is dus inderdaad zo. Ik krijg geen tabblad 'control center' of soortgelijk te zien op die andere computer. Ik heb de andere tabbladen even opengedaan, maar nergens iets ivm kleurverbetering / gammawaarde / tint...: (PS. ook op mijn computer -met een AMD RadeonR7- staat dit niet.)
  10. Neen dus, want ik had geschreven: Ik ging zoeken waar ik iets aan de kleur van het beeldscherm kon wijzigen en kwam zo terecht bij Instellingen/ systeem/ beeldscherm en daar ontdekte ik dan plots die nachtlampknop. Ik kon het dan niet nalaten om even te klikken op "Instellingen voor Nachtlamp" 😄 Wel, ja, ik hoop dat we nu op hetzelfde spoor zitten... Ik kan dan mijn vraag herhalen. Op mijn computer Window 10 heb ik geen blauwe tint met de nachtlamp UIT, en met de nachtlamp aan kan het alleen maar roziger worden. Als jij met Windows 11 werkt, en de nachtamp staat NIET aan, dan heb je toch geen blauwe tint te zien? Als dit correct is, waarom heb ik dat dan wel op die andere computer? Moet er nu continu op die andere computer met de nachtlamp AAN worden gewerkt om die blauwe waas wat weg te krijgen, met als gevolg dat de witte velden een licht roze tint hebben? ☹️ En ik heb ondertussen nog een ander nadelig gevolg van die nachtlamp ontdekt. Als ik op internet doorheen een tekst scroll, dan kleurt de tekst steeds effens roos! ☹️
  11. Eens UITzetten? En of er dan iets verandert? Kijk, standaard staat deze UIT, ook bij jouw computer vermoed ik, tenzij je hem manueel inschakelt ofwel via een timer zelf doet in werking treden en stoppen op bepaalde tijden. Ik vertelde in mijn vorige post dat ik had ontdekt dat als ik hem AAN zet, dat ik dan die blauwe schijn wat kan wegkrijgen, maar met een paar nadelen daaraan verbonden. Hier een herhaling daarvan:
  12. Het resultaat is witter dan wit. Eigenlijk witter dan mijn wit blad papier! Blokjes aan rand en centrumzone zijn perfect wit, zonder enige waas. Wat ik wél vaststel is dat het blokjesveld rond het witte midden een blauwe waas hebben. Als ik de test doe op mijn computer, dan hebben deze blokjes géén blauwe waas, maar zijn wat lichtjes buinachtig. Interessant. Ik heb daarom zelfs even op internet via google search een aantal afbeeldingen op het scherm laten verschijnen, een aantal interieurdecors bijvoorbeeld. Welnu, als ik hetzelfde op mijn computer doe dan stel ik vast dat ALLE getoonde afbeeldingen warmere kleuren hebben. Zeg maar gewoon meer kleur en kleurschakkeringen hebben. Ik heb dan bij toeval in de instellingen de functie 'nachtlamp' ontdekt. Zo'n nachtlampinstelling geeft warmere kleuren om precies de voor de ogen schadelijke blauwe kleuren uit het beeldscherm weg te cijferen. Je zal het amper geloven, maar als ik op die andere computer met de schuifbalk van 'nachtlamp' wat zit te schuiven -eigenlijk heel ver zit te schuiven, tot wel 35 op de schaal tot 100, dan worden ook op die andere computer alle afbeeldingen -alsook al die blauwe- voller van kleur en dus minder blauw. Het PROBLEEM is nu wel dat de witte vlakken een licht roos/bruine tint krijgen! Het hele scherm lijkt ook wat minder scherp. Dat kan ik dan weer wat bijstellen door de helderheid van het scherm te vergroten, tot wel boven 90 procent om alles weer wat scherper te krijgen!! Echt bevredigend voor zo'n nieuwe computer kan ik dit moeilijk noemen. Ik denk toch dat er iets fout is gelopen met de standaardinstelling op die andere computer, wat betreft kleurinstelling. Op mijn computer, ook al schuif ik die nachtlamp/warmere kleurinstelling tot helemaal links, dan nog krijg ik op mijn computerscherm GEEN blauwe waas. Waarom dan wel op die andere computer? Het kan toch niet dat op die andere computer iedereen die met Windows 11 werkt genoegen neemt met een standaardinstelling die een blauw beeld geeft? Werkt iemand van jullie met Windows 11 om dit te bevestigen? Een laatste punt dat mogelijk met dit probleem verband houdt. Het is mogelijk om de achtergrondkleuren van de werkbalken te wijzigen. Op mijn computer lukt dit prima. Op de andere computer lukt dit maar half. Want daar past hij de gevraagde andere kleur wel toe op bijvoorbeeld het browserblad van Firefox, maar NIET op het blad waar verkenner met mappen staat. Daar blijft steeds enkel zo'n lichtblauwe achtergerondkleur in de werkbalk bovenaan het scherm. Het lijkt mij dus toch dat die andere computer iets fout zit. Misschien een virus? Malware? Maar daar werd niets gevonden... (Avast, Malwarebytes, CCleaner, vinden niets.)
  13. Ik ben terug op mijn computer. Ik heb met photoshop met en extra layer even een 'normale' afbeelding omgetoverd tot hoe het ongeveer lijkt op de 'andere' computer. Ongeveer zo, al is deze wel iets te paars...: En zo ziet het er uit op mijn computer:
  14. Daar zat ik ook aan te denken. Maar ik heb in 'instellingen' alles uitgeprobeerd, ik vind geen oplossing. Ik heb geen toegang tot een derde computer. Is dit zinvol? Want dit het probleem doet zich voor bij bepaalde afbeeldingen. als ik kalibreer, met nodige aanpassingen, dan gaat dit ook de andere 'normale' afbeeldingen wijzigen... ? ik het hier nu twee laptops staan. Geen losse monitor.
  15. Ik ben hier nu bezig op de andere computer, en ik stel vast -een beetje verwacht eigenlijk- dat hier op deze 'andere' computer mijn vorig bericht waar nu de afbeelding blauw getint is. Hieronder zet ik nu een blauw getinte screenshot die op deze 'andere' computer werd genomen en daar nu nog steeds staat: Deze ziet er hier -ik zit hier nu dus aan de andere computer- uiteraard blauw uit, maar op jullie computer vermoedelijk dus niet...
  16. Ondertussen heb ik die andere computer hier naast mij en heb ik enkele zaken nagekeken. Let wel, ik zit nu momenteel bezig met MIJN computer. (Op het einde van deze post zal ik even verhuizen naar de andere computer, om redenen die volgen.) 1. Ik heb een aantal afbeeldingen op mijn computer (dus niet blauwe afbeeldingen) gecopieerd op een usb stick. Als ik deze stick in de andere computer steek, dan heb ik reeds prijs. Van op die andere computer via verkenner naar die afbeeldingen kijken op de stick geeft mij voor bepaalde afbeeldingen alweer die blauwe tint. Ik moet dus zelfs niet deze afbeeldingen op de harde schijf van die andere computer te zetten om het probleem zichtbaar te maken. Als ik nu vanop de stick afbeeldingen op de harde schijf van die andere computer plaats, dan verandert de situatie niet: ze blijven op die computer blauw. 2. Na onderzoek doorheen al de afbeeldingen op die andere computer, lijkt het er wel op dat de afbeeldingen die met blauwe tint weergegeven worden op die andere computer (en dus NIET op mijn computer) eigenlijk downloads zijn van bepaalde websites. Bijvoorbeeld het Felixachief te Antwerpen. Ik heb dan even de oefening gedaan om zowel op mijn computer, als op de andere computer, even online naar enkele archieven gesurft -bijvoorbeeld een bevolkingsregister uit 1800-, om enkele documenten te bekijken en te downloaden. Resultaat: 1. Als ik op de pagina van het felixarchief een pagina van het bevolkingsregister kan bekijken -eigenlijk is het een pdf document waar ik online in blader- , en dus VOORDAT ik iets download, dan zie ik op die andere computer dat in hun viewer die documenten BLAUW zijn getint. Doe ik hetzelfde op MIJN computer, dan zijn deze NIET blauw getint! Als ik dan een document download, of het totale pdf document, via de andere computer, dan zijn die op de andere computer blauw. Doe ik deze oefening op mijn computer, dan is niets blauw. Het maakt nu niet verder uit wat ik met de gedownloade afbeeldingen doe: op mijn computer tonen ze niet blauw, op de andere computer wél, hoe ik het ook draai of keer! 2. Het maakt ook niet uit welke browser ik gebruik op die andere computer. Met Firefox zien de documenten op de felixarchiefsite blauw, en zo ook met Microsoft Edge. Hier wou ik nu even het verschil in kleur tonen, maar dit lukt niet. Eerst even wat ik zie op mijn computer -via Firefox: En nu wou ik hier even posten hoe hetzelfde er blauw uitziet op de andere computer met Firecfox en Egde, maar dit lukt mij niet WANT ik heb screenshots gemaakt van die felixsite op die andere computer (die zien er dan op die andere computer blauw uit), en je zou verwachten dat ik deze 'blauwe' screenshots tenminste op mijn computer dan OOK blauw zouden tonen, maar neen hoor, ze tonen het document ZONDER blauwe tint!! en dus is het zinloos om dit hier nu ook te tonen. Zelfs als ik die blauwe screenshot hier op mijn computer rechtstreeks op de usb stick ga bekijken, dan is die NIET blauw getint! Wat ik nu ga proberen is om van op de andere computer zo'n blauwe afbeelding hier voor jullie te posten. Even geduld.
  17. Goede vraag. Ik denk dat het steeds dezelfde zijn. Maar dit moet ik eerst op die andere computer nakijken... Het is een nieuwe computer die enkele weken oud is, dus ik zou eerder denken dat de software plots iets fout heeft gedaan...? Ja maar, waarom dan tegelijkertijd die honderden afbeeldingen en andere niet? Er werd niets speciaals gedaan met die afbeeldingen die wél blauw zijn geworden... Heel goede vraag. Maar ik moet hiervoor eerst weer bij die andere computer geraken. Ik zal proberen om die andere computer enige tijd bij mij in huis te halen. Even geduld...
  18. Sorry, maar dit is niet correct. Daarom opnieuw even een overzicht van het probleem: Het probleem met het blauw worden is opgetreden enkel op een andere computer dan de mijne. Op die andere computer stonden en staan een hele reeks afbeeldingen. Op die computer werden honderden afbeeldingen plots blauw. Tot zover het probleem. Ik stel dan vast dat op die andere computer bijvoorbeeld ook een blauwe afbeelding staat die ik twee weken geleden van mijn computer naar die andere computer via bijlage in mail heb doorgestuurd. Let wel, op mijn computer was en is die afbeelding NIET blauw. Maar op de andere computer beland werd die blijkbaar op een bepaald moment blauw, te zamen met honderden andere afbeeldingen die reeds op die andere computer stonden, maar niet noodzakelijk van mijn computer afkomstig zijn. Welnu als ik vanop die andere computer die ene afbeelding -die dus op die andere computer is blauw geworden- terug naar mijn computer zendt, dan stel ik op mijn computer vast dat die afbeelding NIET blauw is. Deze afbeelding was dus op mijn computer NIET blauw, op de andere computer wél plots blauw geworden, en terug op mijn computer NIET blauw. Het blauw worden is dus gelinkt enkel en alleen aan die andere computer. Wat logisch is vermits er honderden afbeeldingen op die andere computer plots blauw zijn geworden. Maar door die test die ik uitgevoerd heb denk ik te mogen besluiten dat de afbeeldingen op zich blijkbaar niet blauw werden, enkel de weergave, want dan had die blauwe afbeelding die ik terug op mijn computer heb ontvangen NOG STEEDS BLAUW moeten zijn, wat NIET het geval is. Ik moet hier een oplossing voor vinden, zoniet is die computer onbruikbaar geworden ...
  19. Die andere computer is nieuw aangekocht. Nog geen twee weken oud, en de eerste week werkte alles O.K. Neen. Trouwens, ze kan het niet 'terug' hebben vermits de afbeelding oorspronkelijk niet blauw was. Even samenvatten: Op mijn computer was afbeelding niet blauw. Op de andere computer wel blauw. Terug op mijn computer alweer niet blauw (dus zoals oorspronkelijk was) . De afbeelding op zich is dus blijkbaar op de andere computer niet blauw geworden. Enkel de weergave van de afbeelding in Verkenner en viewer op die andere computer.
  20. Ja. Naar andere computer is nu voltooid. Antwoord: Neen. Dit zou erop wijzen dat de afbeelding op zich dus gelukkig geen blauwe schijn bevat... Daar kan ik momenteel nog niet op antwoorden. Maar toch dit: als je met 'viewer bedoelt de app om de afbeelding weer te geven, dan kan ik toch melden dat het verschil van blauw gekleurde en niet blauw gekleurde documenten reeds te zien is in het overzicht van verkenner, dus zonder dat er een afbeelding reeds werd 'geopend'. Het ligt dus niet aan een viewer denk ik dan... Zo'n afbeelding in Word kan ik van hieruit nu niet proberen. Welnu, ik bedoelde daarmee: niet alle jpg afbeeldingen hebben deze blauwe schijn gekregen. Dus de oorzaak, veronderstel ik dus, is niet bij het jpg formaat. Ik moet nog verder onderzoeken bij welke extenties het nog is opgetreden.
  21. Plots hebben een groot aantal opgeslagen afbeeldingen een algemene blauwe tint gekregen. Reeds op het overzicht van alle afbeeldingen in verkenner zie je het verschil met de afbeeldingen waar deze blauwe tint in voorkomt. Het vreemde is dat ik niet kan uitmaken waarom bepaalde afbeeldingen dit hebben en andere niet, want: Het is niet beperkt tot bepaalde mappen, het ligt blijkbaar ook niet aan het type afbeelding, noch de oorsprong van de afbeelding (screenshots, downloads, bijlagen van mails enz). Ook niet de datum wanneer de afbeelding werd gemaakt. Ik heb Ccleaner gedraaid, alsook Malware, maar niets helpt. Ik kan hier nu geen voorbeelden posten want het probleem stelt zich met een computer die ik niet bij de hand heb. Ik weet niet of het nuttig kan zijn, maar ik kan er voor zorgen dat zo'n blauw getinte afbeelding van die andere computer naar mijn computer gestuurd wordt om uit te maken of op mijn computer deze afbeelding dan ook nog die blauwtint heeft. Misschien helpt dit voor jullie reacties? Dank bij voorbaat voor jullie reacties.
  22. Hallo iedereen. Ik heb moeten vaststellen dat plots de standaardinstelling voor het openen van een afbeelding is gewijzigd. Gisteren was het nog dat waardeloos appje, maar momenteel worden de afbeeldingen met de Foto's app -waarvan sprake hogerop- geopend!! En met deze app is het geen probleem om via scrollen de weergave van de afbeelding te vergroten en te verkleinen. Ik zal bijgevolg nog even wachten om de Windows Photo Viewer te activeren mocht het nog nodig zijn. Alvast bedankt voor de hulp.
  23. Ja, maar daar kan ik niets mee aanvangen. Ik word knettergek als ik een (en zeker meerdere) afbeelding(en) wil inzoemen en dan weer even uitzoemen (wat niet gaat, je moet helemaal terug naar de oorspronkelijke weegave) enz. Gewoon onbruikbaar. Ik stel mij de vraag wie zoiets kan bedenken. Met Windows Photo viewer kan je scrollen om te vergroten en verkleinen. Gaat vele malen vlugger dan die Foto's app. Misschien, maar ik ben te weinig technisch aangelegd om wat daar uitgelegd wordt uit te voeren... Dat wordt dus risico's nemen :-( Die alternatieven ken ik niet. Moet ik deze eerst allemaal installeren en uittesten? Ik hoop dat ik Windows Photo Viewer zonder kleerscheuren kan installeren, zoniet beklaag ik mij om zo'n Windows 11 in huis te halen!
  24. Hoe kan ik in Windows 11 foto's en dergelijke openen/bekijken met Windows Photo Viewer? Ik zie dit programma niet staan in de lijst van 'openen met'... ?? Dank voor bij voorbaat voor info.
  25. Hallo iedereen. Ik heb een uitvoerige communicatie gevoerd met de GoPlay support, en uiteindelijk werd het probleem opgelost. Het werd me wel een beetje te technisch en heb er iemand moeten bijhalen die even in mijn computer de instellingen heeft nagekeken op aanwijzing van de support. Blijkbaar was er een instelling in firefox die de oorzaak was. Iets met 'geschiedenis niet onthouden' waarin dan een adblokker zou verwerkt zitten...?? Of iets in die aard....? De juiste oorzaak ken ik dus niet, maar het werkt ondertussen nu wel. Dank voor alle geboden hulp. Hier mag slotje op.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.