Ga naar inhoud

Yoyo

Lid
  • Items

    265
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

2.408 profielweergaven

Yoyo's prestaties

  1. Ik kan een meer specifieke vraag stellen: Als ik een kleurafbeelding inscan, dan worden de rode weergegeven als bruinachtige kleur. (Sommige rode kleuren worden zelfs NIET mee overgenomen in de scan!) De vraag is dus: hoe kan ik ervoor zorgen dat de rode kleuren ook rood wordt weergegeven op de computer. De situatie is ernstig, want ik kan dus geen kleuren inscannen. De printer/scanner is dus onbruikbaar. Ik heb dit probleem reeds enige tijd, maar ik vermoed dat de situatie verergert. Ik vrees ervoor dat ik alweer een nieuwue printer moet kopen?
  2. Ik gebruik een HP ENVY PRO 6400 Scanner. Wanneer ik een kleurafbeelding inscan, dan geeft mijn beeldscherm niet de correcte kleurweergave weer van het originele document. Ik ben verplicht om via Photoshop de saturatie en kleurbalans bij te regelen, en dit per ingescand document. Dat kan toch niet? De kleuren na afdrukken deugt ook niet.
  3. Correct. Ik weet echter niet meer in verband met welke laptop het ging. Vermoedelijk mijn laptop, maar mogelijk niet deze die ik nu heb... Het was wel alleszins niet de laptop waar nu het probleem zich voordoet... Neen. De computer waar het probleem zich voordoet is niet mijn computer. En de eigenaar maakt zich -vreemd genoeg- niet druk dat er nu een halfsclachtige oplossing is met die 'nachtlamp' functie! De eigenaar wil ook niet de computer in de winkel achterlaten voor bijvoorbeeld nazicht... Wat ik momenteel wel kan doen is gewoon de vraag eens stellen in de winkel waar hij gekocht werd (Madia Markt). Maar zonder computer te tonen is dat eigenlijk een beetje zinloos, denk ik zo.
  4. Terloops even het volgende. Wat ik wel eens merk op mijn computer, die verder probleemloos werkt, is dat bij het starten alle elementen op het scherm lichtblauw worden getoond, om dan een seconde of zo later het scherm alle kleuren krijgt zoals bij de kleurinstellingen is ingesteld ... Dit is/was dan toch een Windows probleem? of toch een technisch probleem? Op een vorige computer, heb ik gehad dat de ingestelde kleuren helaas NIET kwamen opdagen. Ik weet echter niet meer of -en hoe- dit toen werd opgelost. Misschien nieuwe computer moeten kopen. Ik heb alvast geen link naar een post op dit forum in verband daarmee teruggevonden.
  5. Hallo, Ik heb nu toch maar de Windows Photo Viewer geïnstalleerd, volgens de aanwijzingen via een link hogerop in deze ladder, en zonder problemen. Dank voor info! Hier mag slotje op.
  6. O.K. Ik geef toe dat het een beetje gekkenwerk wordt om zelf nog verder te ploeteren. Alvast bdankt voor jullie tijd en bijdragen. De computer moet nu vandaag weer terug naar de eigenaar. Dus ik heb hem niet meer hier bij de hand. Ik hou jullie op de hoogte als er nieuws is.
  7. Ik wens hier nog even te benadrukken dat tijdens de callibratie wel degelijk te zien was dat er een correctie blauw kon doorgevoerd worden. Het schuifbalkje voor blauw heb ik ongeveer een derde naar links geschoven. Maar als ik de beeldschermcallibtratie voltooi en de callibratie sluit, dan wordt de gewijzigde instelling niet doorgevoerd! Ook niet na heropstart computer.
  8. Ik heb al die items overlopen en uitgeprobeerd (behalve nieuw kleurprofiel omdat ik geen grafisch vormgever ben of drukker), maar niets hielp. Ik heb ook een beeldschermcallibratie doorlopen waar naar het einde toe gevraagd werd om via een schuifbalkje de blaiwe tint uit grijsschakeringen te halen. Ik hoopte dat dit de redding ging zijn, maar helaas levert het resultaat geen beterschap.
  9. Ik weet niet of de computer goed werkte bij aankoop. De blauwe waas werd een week of twee na aankoop plots vastgesteld, maar het kan zijn dat die eerste 14 dagen niet naar afbeeldingen werd gekeken waar die blauwe waas echt in het oog springt. Ik heb zelf maar kunnen vaststellen toen jij er op gewezen hebt dat mogelijk ALLE afbeedingen die blauwe waas hebben maar door context factoren bij sommige afbeeldingen minder opvalt. Dat is dus inderdaad zo. Ik krijg geen tabblad 'control center' of soortgelijk te zien op die andere computer. Ik heb de andere tabbladen even opengedaan, maar nergens iets ivm kleurverbetering / gammawaarde / tint...: (PS. ook op mijn computer -met een AMD RadeonR7- staat dit niet.)
  10. Neen dus, want ik had geschreven: Ik ging zoeken waar ik iets aan de kleur van het beeldscherm kon wijzigen en kwam zo terecht bij Instellingen/ systeem/ beeldscherm en daar ontdekte ik dan plots die nachtlampknop. Ik kon het dan niet nalaten om even te klikken op "Instellingen voor Nachtlamp" 😄 Wel, ja, ik hoop dat we nu op hetzelfde spoor zitten... Ik kan dan mijn vraag herhalen. Op mijn computer Window 10 heb ik geen blauwe tint met de nachtlamp UIT, en met de nachtlamp aan kan het alleen maar roziger worden. Als jij met Windows 11 werkt, en de nachtamp staat NIET aan, dan heb je toch geen blauwe tint te zien? Als dit correct is, waarom heb ik dat dan wel op die andere computer? Moet er nu continu op die andere computer met de nachtlamp AAN worden gewerkt om die blauwe waas wat weg te krijgen, met als gevolg dat de witte velden een licht roze tint hebben? ☹️ En ik heb ondertussen nog een ander nadelig gevolg van die nachtlamp ontdekt. Als ik op internet doorheen een tekst scroll, dan kleurt de tekst steeds effens roos! ☹️
  11. Eens UITzetten? En of er dan iets verandert? Kijk, standaard staat deze UIT, ook bij jouw computer vermoed ik, tenzij je hem manueel inschakelt ofwel via een timer zelf doet in werking treden en stoppen op bepaalde tijden. Ik vertelde in mijn vorige post dat ik had ontdekt dat als ik hem AAN zet, dat ik dan die blauwe schijn wat kan wegkrijgen, maar met een paar nadelen daaraan verbonden. Hier een herhaling daarvan:
  12. Het resultaat is witter dan wit. Eigenlijk witter dan mijn wit blad papier! Blokjes aan rand en centrumzone zijn perfect wit, zonder enige waas. Wat ik wél vaststel is dat het blokjesveld rond het witte midden een blauwe waas hebben. Als ik de test doe op mijn computer, dan hebben deze blokjes géén blauwe waas, maar zijn wat lichtjes buinachtig. Interessant. Ik heb daarom zelfs even op internet via google search een aantal afbeeldingen op het scherm laten verschijnen, een aantal interieurdecors bijvoorbeeld. Welnu, als ik hetzelfde op mijn computer doe dan stel ik vast dat ALLE getoonde afbeeldingen warmere kleuren hebben. Zeg maar gewoon meer kleur en kleurschakkeringen hebben. Ik heb dan bij toeval in de instellingen de functie 'nachtlamp' ontdekt. Zo'n nachtlampinstelling geeft warmere kleuren om precies de voor de ogen schadelijke blauwe kleuren uit het beeldscherm weg te cijferen. Je zal het amper geloven, maar als ik op die andere computer met de schuifbalk van 'nachtlamp' wat zit te schuiven -eigenlijk heel ver zit te schuiven, tot wel 35 op de schaal tot 100, dan worden ook op die andere computer alle afbeeldingen -alsook al die blauwe- voller van kleur en dus minder blauw. Het PROBLEEM is nu wel dat de witte vlakken een licht roos/bruine tint krijgen! Het hele scherm lijkt ook wat minder scherp. Dat kan ik dan weer wat bijstellen door de helderheid van het scherm te vergroten, tot wel boven 90 procent om alles weer wat scherper te krijgen!! Echt bevredigend voor zo'n nieuwe computer kan ik dit moeilijk noemen. Ik denk toch dat er iets fout is gelopen met de standaardinstelling op die andere computer, wat betreft kleurinstelling. Op mijn computer, ook al schuif ik die nachtlamp/warmere kleurinstelling tot helemaal links, dan nog krijg ik op mijn computerscherm GEEN blauwe waas. Waarom dan wel op die andere computer? Het kan toch niet dat op die andere computer iedereen die met Windows 11 werkt genoegen neemt met een standaardinstelling die een blauw beeld geeft? Werkt iemand van jullie met Windows 11 om dit te bevestigen? Een laatste punt dat mogelijk met dit probleem verband houdt. Het is mogelijk om de achtergrondkleuren van de werkbalken te wijzigen. Op mijn computer lukt dit prima. Op de andere computer lukt dit maar half. Want daar past hij de gevraagde andere kleur wel toe op bijvoorbeeld het browserblad van Firefox, maar NIET op het blad waar verkenner met mappen staat. Daar blijft steeds enkel zo'n lichtblauwe achtergerondkleur in de werkbalk bovenaan het scherm. Het lijkt mij dus toch dat die andere computer iets fout zit. Misschien een virus? Malware? Maar daar werd niets gevonden... (Avast, Malwarebytes, CCleaner, vinden niets.)
  13. Ik ben terug op mijn computer. Ik heb met photoshop met en extra layer even een 'normale' afbeelding omgetoverd tot hoe het ongeveer lijkt op de 'andere' computer. Ongeveer zo, al is deze wel iets te paars...: En zo ziet het er uit op mijn computer:
  14. Daar zat ik ook aan te denken. Maar ik heb in 'instellingen' alles uitgeprobeerd, ik vind geen oplossing. Ik heb geen toegang tot een derde computer. Is dit zinvol? Want dit het probleem doet zich voor bij bepaalde afbeeldingen. als ik kalibreer, met nodige aanpassingen, dan gaat dit ook de andere 'normale' afbeeldingen wijzigen... ? ik het hier nu twee laptops staan. Geen losse monitor.
  15. Ik ben hier nu bezig op de andere computer, en ik stel vast -een beetje verwacht eigenlijk- dat hier op deze 'andere' computer mijn vorig bericht waar nu de afbeelding blauw getint is. Hieronder zet ik nu een blauw getinte screenshot die op deze 'andere' computer werd genomen en daar nu nog steeds staat: Deze ziet er hier -ik zit hier nu dus aan de andere computer- uiteraard blauw uit, maar op jullie computer vermoedelijk dus niet...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.