Ga naar inhoud

Impala

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Impala

  1. Dag, ik heb een vraag i.v.m. met lightbox2. Ik heb lokaal een website voor onze vereniging gemaakt met een goed werkende lightbox2. Ik wil nu graag verschillende reeksen van foto's maken die elk in een aparte lightbox openen. Een voorbeeld: link naar onderwerp 01 (ik had gedacht om te linken via <a href="images/totaal/onderwerp_01/">Onderwerp 01</a> maar dat werkt niet, dan krijg ik een pagina met de files in de parent directory.) de code in html: <a href="images/totaal/onderwerp_01/image-1.jpg" rel="lightbox[onderwerp_01]" title=" Foto 01"><img src="images/totaal/onderwerp_01/thumb-1.jpg"></a> link naar onderwerp 02 (Foto's en thumbs over onderwerp 02 staan dan in de map "images/totaal/onderwerp_02" ) de code in html: <a href="images/totaal/onderwerp_02/image-1.jpg" rel="lightbox[londerwerp_02]" title=" Foto 01"><img src="images/totaal/onderwerp_02/thumb-1.jpg"></a> Mij leek het niet zo moeilijk te zijn, toch kom ik er niet uit. Als iemand een antwoord weet op mijn probleem, of meer informatie wil, dan hoor ik het graag, alvast bedankt voor uw aandacht. Hartelijke groeten, Impala.
  2. Hoi iedereen, het lijkt mij duidelijk dat het beeldscherm de grote schuldige is. Ook met een andere harde schijf blijft hij hangen bij apparaten op 66%. Tijdens de installatie lijkt het beeldscherm stabiel, totdat de apparaten geïnstalleerd worden. Het lijkt mij dat dan de software voor het beeldscherm geïnstalleerd wordt, het begint dan te flikkeren en loopt uiteindelijk vast. Beeldscherm vervangen lijkt mij een brug te ver, dit wordt het einde van deze laptop, jammer maar het zij zo, enkele dingen kunnen misschien alsnog gerecupereerd worden. Ik hou er aan iedereen te bedanken die hier tijd heeft ingestoken, het is fijn om te weten dat dit forum een heel breed publiek heeft van specialisten tot absolute leken. Daarenboven wil ik graag iedereen die hier op dit forum langs komt een heel mooi kerstfeest en een schitterend eindejaar toewensen, heel veel liefde en geluk, en vooral een goede gezondheid in 2022. Met hartelijke groeten, Impala.
  3. Hallo iedereen, wij hebben nu ook kennisgemaakt met de virale infectie waarover in de media al bijna 2 jaar iedere dag wordt bericht. Of hoe de realiteit het leven in enkele uren tijd tot heel andere proporties kan leiden. Ik ben gelukkig herstellende en zal aan de ziekte weinig of geen complicaties overhouden, dankzij preventief ingrijpen. Of hoe alles plots relatief belangrijk of niet belangrijk wordt. Ik herinner mij nog dat ik de HD nagekeken heb op fouten, na een grondige controle van 9 uur werden geen fouten gevonden. Ik ga als laatste optie een andere geformatteerde HD in de laptop steken en de Win 10 daarop proberen te installeren, lukt het met deze niet, dan gooi ik de handdoek in de ring. Ik heb ook nog gemerkt dat het scherm van de laptop het niet lang meer volhoudt, het flikkert en je moet het in een bepaalde hoek zetten wil je nog degelijk kunnen zien. Misschien is dat wel de trigger die alles ophoudt, het stopt immers altijd bij "apparaten 66%"?
  4. Hoi, dank voor de feedback, in inderdaad, ik geef niet graag op, maar als het moet, dan moet het hé. Nog even verder gaan, en dan zien we wel weer. Ondertussen heeft de schijf, nadat ik terug heb opgestart, een andere schijfletter gekregen, het is nu G:\ Beide testen terug gedaan, hieronder het volledig resultaat van CrystalDiskInfo, HD Tune gaf hetzelfde rode resultaat. Morgen ga ik een ander schijfcontroleprogramma laten lopen, Gratis EaseUS Partitie Software zou de klus ook kunnen klaren. Daarna verder met het installeren van Win 10. Voor nu nog een fijne avond, Impala.
  5. @ Calvus de oplossing had ik net gevonden op Tweakers en ondertussen ook al toegepast. Zodoende kan ik nu de schijf zien in Verkenner. Toch bedankt voor uw inbreng. @porrelaar hieronder een printscreen van Chrystaldiskinfo: en hier een printscreen van HD Tune Het ziet er allemaal nogal dramatisch uit, maar is het ook zo? Grtz. Impala.
  6. Hoi, ik slaag er maar niet in om van een USB-stick of CD met Windows 7 Live op te starten op de betreffende laptop. Heb de .iso dus ook als opstartbare CD gebrand, het Bios aangepast naar 1. opstarten van CD, 2. opstarten van USB en 3. opstarten van externe CD lezer. Geen enkele wil opstarten, geen drivers gevonden voor CD lezer, bij USB gebeurd er niets, cursor blijft knipperen. Heb de HD er uitgehaald en in een HD Docking station van een vriend gestoken, teneinde ze van op mijn laptop te controleren en evt. te herstellen, helaas kan ik ze niet vinden in verkenner. Bij schijfbeheer staat ze wel, maar zoals je ziet klopt er iets met de partitie niet. Wie weet raad, ik hoor het graag, ondertussen groetjes van Impala.
  7. Hoi porrelaar, het bios naar de standaardwaarden heeft niet gewerkt. Heb het nog een paar keer geprobeerd, de installatie gaat heel vlot tot op apparaten voorbereiden, daar stopt de installatie telkenmale. Ga morgen een schijfcontrole doen om te zien of er beschadigde sectoren op de HD staan en die indien mogelijk dan te repareren. Welk programma kan ik hiervoor op een cd/dvd branden en opstarten vanaf de cd lezer? Grtz. Impala
  8. Hallo porrelaar, ik ga er van uit dat de installatie vast zit omdat het zandlopertje (ronde stipjes die ronddraaien) blijft stilstaan. Een uurtje afgewacht zonder dat er iets gebeurde. Geen muis of ander apparaat aangesloten, de installatie gaat erg vlot tot het punt waar hij vastloopt. Morgen verder met een internetkabel, we zien dan wel weer. Slaap ze, grtz. Impala.
  9. Iedereen bedankt, ik dacht dat we naar er wel gingen komen, helaas blijft de laptop hangen bij " apparaten voorbereiden (66 %) ". Ondertussen 3 x geprobeerd, elke keer terug de procedure opgestart, maar hij geraakt maar niet verder. Sectoren van de HD kapot of iets anders? Het zag er alleszins zeer belovend uit. Grtz. Impala
  10. Dag porrelaar, dank voor je snelle antwoord. Vraagje, ook deze partitie waar de recovery op staat? Die was niet zichtbaar op vorige foto. Grtz. Impala.
  11. Sorry, maar ondanks mij 69 zit ik nog op de schoolbanken van het dag- en volwassenenonderwijs, je bent immers nooit te oud om te leren. Btw mijn nick op Breekpunt was Lobeda, dit terzijde. Ondertussen is de installatie vanaf de zelfgemaakte dvd toch opgestart. Bijgevoegd een afbeelding van een venster dat verschijnt, en waar ik geen enkele optie kan van kiezen die me verder brengt. Ik ga er dan ook vanuit dat er eerst een partitie moet bewerkt worden, of geformatteerd of nog iets anders. Niet te zien op de afbeelding, een zesde optie: Station 0 Partitie 6: Recovery 17,7 GB 2,2 GB OEM (gereserveerd) Wanneer ik een van de opties kies, bijv. de primaire partitie, dan staat er: Windows kan niet worden geïnstalleerd op station 0 partitie 4. Details: Kan Windows niet op deze schijf installeren. De geselecteerde schijf heeft een GPT-partitiestijl. Het lijkt er op dat het toch wel kan lukken, mits de juiste partitie op de juiste manier gemanipuleerd wordt, ik hoor graag hoe dat dat in zijn werk gaat. Ondertussen wens ik iedereen al te bedanken voor zijn suggesties en geduld, met de groeten van Impala.
  12. Hoi Passer, oude krijger, Breekpunt was mijn allereerste forum ooit, mooie herinneringen aan. Heb na het aanpassen van het bios gesaved met F10, maar ik ben er meer en meer van overtuigd dat hier iets fout staat, waarbij bij het opstarten van de laptop niet de installatie van een nieuw OS wordt uitgevoerd, maar naar de HD wordt gekeken (waar uiteraard geen OS meer op staat). Wat ik wil bereiken is een nieuwe Win 8.1 op een lege HD (C: partitie) zetten, daarna mogelijk de Win 10 terug opzetten, zodat de laptop nog enkele maanden gebruikt kan worden. Een van de opties in het opstartmenu van de laptop is een systeemkopie terugzetten, je probeert van alles tenslotte, en toen verscheen er een venster (zie eerdere post, iets grotere afbeelding) met de inhoud van de HD, vandaar. Grtz. Impala.
  13. @ porrelaar Identiek zo te zien. Het maakt niet uit welk systeem er op de laptop komt, ik wou graag Win 8.1 installeren (waarvan ik originele dvd's heb, mij toegestuurd van HP) maar hoe ik ook probeer op te starten via de cd-lezer, hij gaat steeds terug naar de HD. Er moet iets fout in het bios staan, ik maak morgen nog een printscreen. Inderdaad, er zat geen batterij in omdat de laptop constant aan de stroom hangt. Ook zou ik eens willen proberen om via de opdrachtprompt naar de cd-lezer te gaan, en vandaar de dvd en setup te starten, zoals in het Dos tijdperk, bijv. E:\setup.exe Alleen weet ik niet wat ik dan kan verwachten. Groetjes, Impala
  14. Klopt, heb het bios inderdaad aangepast en het extern cd/dvd bovenaan gezet. Wat ik niet begrijp is dat de recovery niet loopt zoals het zou moeten, dat Win 8 hierop geïnstalleerd wordt maakt niets uit. Ik heb zelfs de originele installatie dvd's van HP Win 8.1 die ik eventueel hiervoor kan gebruiken, daarvoor moet ik eerst van de dvd kunnen opstarten, de 😄 partitie formatteren en dan de installatie uitvoeren. Niet dat het allemaal zo belangrijk is, de dochter heeft de hoop inmiddels opgegeven, maar er is dat duiveltje in mij dat niet wil opgeven hé. Bij het keuzemenu bij het opstarten staat ook de optie "opdrachtprompt", kan ik hier iets mee? Groetjes, Impala.
  15. Bedankt voor je antwoord porrelaar, maar voor het eerst zie ik nu dat er nog van alles (partities) op de HD staat, o.a. de recoverypartitie, WinRe (A:) en Boot (X:) Is het niet mogelijk om die te benaderen en daar iets mee te doen? Harde schijf formatteren? Ik heb ook geprobeerd met een externe CD/DVD player, gaf ook geen resultaat. Groetjes, Impala.
  16. Iets grotere afbeelding. Grtz. Impala.
  17. Vandaag heb ik eens een andere optie geprobeerd, een systeemkopie terugzetten. Ik weet eigenlijk niet wat de mogelijkheden hiervan zijn, iemand enig idee of dit voor een doorbraak kan zorgen? Uiteindelijk heeft mijn dochter besloten geen nieuwe SSD te installeren omwille dat er sowieso een nieuwe (verplichte) laptop voor mijn kleinzoon komt. De kleindochter heeft die ook verplicht aangeschaft, en er zijn ook nog de tablets natuurlijk. Groetjes, Impala.
  18. Hoi Eddy X, ik heb gisteravond letterlijk de stekker er maar uitgetrokken, het cirkeltje (zandlopertje) draaide al lang niet meer en ben deze morgen terug begonnen. Afwachten maar hoe het vandaag verloopt. De HD vervangen in deze laptop is kinderspel, die optie had ik ook in gedachten en ze er al eens uitgehaald, ik bespreek het na deze poging met mijn dochter. Bedankt alvast, groetjes, Impala.
  19. Update 2: Windows installatie blijft hangen op 9 % Vrees dat ik de installatie moet onderbreken. Ik zoek nog wel wat op internet, mocht iemand goeie raad hebben, graag. @Eddy X bedankt voor uw feedback, ik vrees dat de moeilijkheden wat te maken hebben met de staat van de HD, ik vermoed dat daar toch wat problemen liggen, alhoewel dat ze aan het begin gecontroleerd is. Groetjes, Impala.
  20. Update: Nadat de recovery bijna 4 uur op 40% is blijven hangen, zie ik nu het blauwe scherm dat Windows aan het installeren is. Ik dat het niet normaal is dat dat zolang duurde, maar wat ben ik blij dat ik de recovery niet onderbroken heb. Toch nog afwachten of het vooralsnog lukt, maar het ziet er alvast beter uit dan vanmorgen toen ik er aan begon. Verder nieuws volgt nog. Groetjes, Impala.
  21. Hallo, uiteindelijk is het me gelukt om de recovery via de F11 op te starten. Daar heb ik gekozen om de pc opnieuw en zonder behoud van bestanden te recoveren. Helaas blijft hij al enkele uren hangen op 40% en weet ik niet goed wat ik nu verder nog kan doen. De dochter heeft al wel een mail van Google gehad (op haar telefoon) om haar Google-account te bevestigen. Iemand een voorstel om alsnog de laptop werkende te krijgen? Toch al iedereen bedankt om mee te denken, groetjes, Impala.
  22. Hoi porrelaar, het lukt mij niet om de laptop aan de praat te krijgen, ook via usb stick lukt het niet. Na enkele seconden verschijnt het HP-logo en probeert de laptop op te starten vanaf de hd waarna hij dan vastloopt en er verder niets meer gebeurd. Ik heb ook al geprobeerd op te starten via installatie dvd's Win 8.1, hij vraagt dan om van de dvd op te starten, maar ook hier loopt ie na verloop van tijd vast. Het scherm wordt blauw, maar uiteindelijk komt er een foutmelding van de recoverymanager. Ik heb ook al het diagnostisch programma laten lopen (bijna 5 uur) zonder dat er problemen gevonden werden. Het gaat hier om een onderbroken herinstallatie, kan ik de hd niet op een of andere manier formatteren? Laat maar iets weten, ondertussen groetjes, Impala.
  23. Dag porrelaar, ik slaag er maar niet in om op te starten van cd/dvd. HP blijft baas over de opstartprocedure, ik hoor de cd-drive dan wel draaien, maar opstarten doet ie niet. Secure boot en Legacy support disabled, all Secure keys cleared, er helpt geen lievemoederen aan. Er staat ongetwijfeld iets fout in het bios, maar ik weet niet wat. Jij enig idee? Ik hoor het dan wel, alvast bedankt om mee te denken en groetjes, Impala.
  24. Hoi porrelaar, dank voor uw antwoord, ik ga er meteen mee aan de slag. Er moet niet op een toets gedrukt worden maar de optie "Secure boot" in het bios moet uitgeschakeld zijn. Ik heb het al geprobeerd (niet op de foto) dvd/cd draait wel maar start het programma niet op (Kaspersky Rescue Disk en Linux Bootable CD). Ik ga vanavond nog aan de slag met jouw voorstel tot oplossing, je hoort van mij morgen gelijk met het resultaat. Hartelijke groeten, Impala.
  25. Dag, mijn dochter haar (oude) laptop werkte niet meer naar behoren en ze startte een herstel naar fabrieksinstellingen. Dit proces werd onderbroken doordat de kleinzoon de voedingskabel per ongeluk uittrok. Sindsdien lukt het niet meer om de hersteloperatie terug op te starten, laptop blijft op een gegeven ogenblik altijd hangen. Ik probeer nu op te starten d.m.v. van een bootable cd/dvd, helaas lukt het mij niet om via het bios in het menu van de cd/dvd te komen. Bij het opstarten kom ik in een startup menu waar ik kan kiezen tussen F1 System Information, F2 System Diagnostics, F9 Boot Device Options, F10 Bios Setup en F12 Network Boot. Ik heb zowat alles geprobeerd maar hij blijft maar in een lus draaien. Ook een nieuw systeem opzetten met originele dvd's lukt niet. Iemand een idee wat ik fout doe? De laptop zou nog even gebruikt worden omdat de kleinzoon verplicht wordt om in het nieuwe schooljaar een laptop via de school aan te kopen. Ik kijk graag uit naar een evt. oplossing, dank bij voorbaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.