Ga naar inhoud

Mayo

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

562 profielweergaven

Mayo's prestaties

  1. Hallo, Zegt je volgende foutmelding iets: 'error 9 Het subscript valt buiten bereik'. Ik heb er een kennis ook eens laten naar kijken en deze foutmelding krijgen we als we in de macro de zin 'On Error GoTo Einde' weghalen. Er gaat dus iets mis tijdens 'For Each pb In ActiveSheet.HPageBreaks'. Maar wat? Het document bevat heel wat pagina's, is dat het probleem? Nochtans was dit vorig jaar ook zo, en dan werkte het prima. Sedertdien heb ik wel Windows10 geïnstalleerd, het heeft daar toch niets mee te maken? In de bijlage vind je een document waarin de macro wel werkt (zat.maagd), een waarin ze niet werkt (zon.werkdoc) en het basisdocument waarin de macro is gezet. Zelfs wanneer ik het goede document onder een andere naam bewaar werkt daarin de macro ook niet. Kan je eens testen of ontdekken wat er misgaat? Alvast bedankt. Kassasysteem 2017 macro - zat maagd.xlsm Kassasysteem 2017 macro - zon werkdoc.xlsm Basis voor macro huidige pag.xlsm
  2. Een vraagje aan alpha (of iemand anders) die me verleden jaar geholpen heeft met een macro te maken om in excel met een druk op de knop de huidige actieve pagina (en enkel die) afdrukt. Dit dus zonder de pagina te moeten selecteren of invoeren in het printdialoogscherm. Het excel document dient als kassasysteem voor een eetfestijn van mijn vereniging, en bevat per pagina 1 bestelling van de maaltijd. De pagina's moeten dus worden afgedrukt in functie van het verschijnen van de klanten. Dit jaar houden we terug een eetfestijn, maar ik merk dat de macro niet meer werkt. Nochtans is er met de macro volgens mij niets mis, want hij werkt wel op sommige andere documenten. Ik heb van de macro een opdrachtknop gemaakt in de 'werkbalk snelle toegang'. Bij het aanklikken hiervan licht deze even op, maar komt er geen afdruk, ook geen foutmelding. Ik heb alles eens volledig overgedaan (verwijderd en terug aangemaakt), maar niets helpt. Ik denk dat het te maken heeft met de plaats waar ik de macro bewaar: ik doe dit in een eenvoudig basisdocument, zonder veel tekst of formules. Als ik in mijn werkdocument klik op de opdrachtknop in de 'werkbalk snelle toegang' wordt dit basisdocument automatisch geopend het nodig is wil de macro werken. Doe ik daar iets verkeerd of moet er een documentgebonden macro worden gemaakt, zo ja, hoe dan, want dat vind ik niet. Het gaat over de volgende macro: Sub macro1() Dim pb As HPageBreak, pnr As Integer On Error GoTo einde pnr = 1 For Each pb In ActiveSheet.HPageBreaks If pb.Location.Row > ActiveCell.Row Then Exit For End If pnr = pnr + 1 Next pb ActiveSheet.PrintOut From:=pnr, To:=pnr einde: End Sub Alvast bedankt voor een antwoord.
  3. Hallo allen, Ik ben momenteel aan opruimings- en reorganisatiewerken bezig in garage,werkhuis en zolder. Dit slorpt heel wat tijd en energie op en is momenteel wat prioritair, ik ga Acrobat Reader later proberen in orde te maken, zodat ik dat op een rustige manier kan doen. Eens zover, laat ik wel weten wat het resultaat is. Bedankt en tot later.
  4. Hallo, Bedankt voor de tip, maar al die handelingen ga ik echter voorlopig niet toepassen. Het is tenslotte maar een klein euvel, waarvan ik dacht dat de oplossing iets eenvoudig was. Wellicht is dit euvel dan ook verdwenen bij een volgende update. Ik zie later nog wel. Alleszins toch bedankt voor de info, tijd en de moeite.
  5. Hallo, Ook deze instelling staat bij mij aan, en toch komt het keuzescherm steeds terug. Is dit dan alleen bij mij, er moeten toch nog gebruikers zijn die dit ondervinden?
  6. Hallo, Ik heb de instellingen nagekeken en die staan perfect identiek aan degene die je voorstelt. Ik heb er totnogtoe dan ook nog niets in gewijzigd, maar ik heb de indruk dat er vanzelf iets is veranderd. Het keuzescherm verschijnt nu enkel bij het openen van een eerste pdf-document, zolang ik dit niet sluit kan ik bijkomende pdf's openen zonder dat het keuzescherm verschijnt. Voorheen kwam dit steeds bij elke opening van een pdf, ook al stond er nog een of meer open. Daar kan ik nog mee leven, maar ik vind het wel vreemd dat dit nu ineens anders is. Het viel mij wel op dat het systeem bij de opening van de eerste pdf mij nu vroeg op de standaardapplicatie te kiezen voor het openen van pdf's, Misschien heeft het daarmee iets te maken? Ik zal wel ondervinden wat dit in de toekomst gaat doen, alleszins bedankt voor de info. Mocht er toch nog ergens een instelling zijn om dit keuzescherm ook niet bij het eerste pdf-document te laten verschijnen, laat het maar gerust weten.
  7. Telkens ik een pdf-document open krijg ik een scherm waarin ik moet kiezen voor een kleurenthema (donker of licht). Kan ik dit standaard instellen zodat ik dit scherm niet telkens moet wegklikken of invullen. Ik vind wel een scherm in het menusysteem om dit aan te passen, maar is geen standaardinstelling want systeem blijft het vragen. Alvast bedankt voor een antwoord. Acrobat kleurenthema.xlsx
  8. Hallo allen, Bedankt voor jullie info en tijd. De meningen zijn blijkbaar wat verdeeld, maar ja dat heb je nogal dikwijls met de steeds wijzigende software. De instelling voor automatische defragmentatie staat op uit, en toch blijft de 'optimalisatie' (wat dit dan ook inhoudt) gebeuren maar laat er ons best van uit gaan dat Windows 10 weet wat zij of hij moet doen met de SSD-schijven. De toekomst zal het dan wel uitwijzen zeker?
  9. Hallo Passer, Een ganse boterham hoor, maar als ik het goed begrijp moet ik mij eigenlijk geen zorgen maken. Simpel bekeken is optimaliseren voor een SSD-schijf Trimmen, voor een gewone harde draaiende schijf Defragmenteren? Blijkbaar worden de 2 begrippen door elkaar gebruikt. Toch wel vreemd dat als ik de instelling op Uit zet, toch een optimalisatie gebeurt. Misschien omdat het Trimmen best wel gebeurt voor de SSD-schijf? Maar goed, die ene SSD-schijf wordt bij mij enkel gebruikt voor Windows 10 en andere softwarepakketten, geen (constant wijzigende) data, dus veel wijzigingen gebeuren hier sowieso niet in. Alleszins bedankt voor het antwoord.
  10. Droske, Dan moet ik mij wel zorgen maken, de instelling staat inderdaad op Uit, maar toch blijft het systeem een defragmentatie doen (14-daags). Het is eigenlijk dat dat ik heel vreemd vind.
  11. Hallo Passer, Een ganse boterham hoor, maar als ik het goed begrijp moet ik mij eigenlijk geen zorgen maken. Simpel bekeken is optimaliseren voor een SSD-schijf Trimmen, voor een gewone harde draaiende schijf Defragmenteren? Blijkbaar worden de 2 begrippen door elkaar gebruikt. Toch wel vreemd dat als ik de instelling op Uit zet, toch een optimalisatie gebeurt. Misschien omdat het Trimmen best wel gebeurt voor de SSD-schijf? Maar goed, die ene SSD-schijf wordt bij mij enkel gebruikt voor Windows 10 en andere softwarepakketten, geen (constant wijzigende) data, dus veel wijzigingen gebeuren hier sowieso niet in. Alleszins bedankt voor het antwoord.
  12. Hallo Passer, Een ganse boterham hoor, maar als ik het goed begrijp moet ik mij eigenlijk geen zorgen maken. Simpel bekeken is optimaliseren voor een SSD-schijf Trimmen, voor een gewone harde draaiende schijf Defragmenteren? Blijkbaar worden de 2 begrippen door elkaar gebruikt. Toch wel vreemd dat als ik de instelling op Uit zet, toch een optimalisatie gebeurt. Misschien omdat het Trimmen best wel gebeurt voor de SSD-schijf? Maar goed, die ene SSD-schijf wordt bij mij enkel gebruikt voor Windows 10 en andere softwarepakketten, geen (constant wijzigende) data, dus veel wijzigingen gebeuren hier sowieso niet in. Alleszins bedankt voor het antwoord.
  13. Bedankt voor het antwoord, maar de instelling staat volgens mij op uit. Hierbij zoals gevraagd de screenshots van de instellingen waarvan ik denk dat die een automatische defragmentatie tegenhouden. Laat maar weten of dit al dan niet klopt. screenshot PCForum Defragm.xlsx
  14. Ik heb onlangs een nieuwe PC gekocht met 2 SSD-schijven en 1 gewone harde schijf. Ik weet intussen dat het niet goed is voor een SSD-schijf om die te defragmenteren. Daarom heb ik de automatische defragmentatie in Windows 10 uitgezet, initieel enkel voor de SSD-schijven, niet voor de gewone. Maar ik ondervond dat Windows dit toch deed, daarom heb ik later de automatische defragmentatie uitgeschakeld voor alle schijven. Wat blijkt; Windows blijft dit automatisch doen voor de SSD-schijf waar Windows opstaat, de andere laat hij ongemoeid. Hoe kan dit, doe ik iets verkeerd? In de instelschermen spreekt men wel van optimalisatie, maar voor zover ik het begrijp is dit sinds Windows 10 hetzelfde als defragmentatie. De verkoper zegt dat de nieuwe generatie SSD-schijven minder onderhevig zijn aan slijtage door schrijven, wissen en herschrijven. Maar om zeker te zijn: hoe kan ik Windows 10 instellen dat er effectief geen automatische defragmentatie gebeurt (op de SSD-schijven)? Alvast dank voor een antwoord.
  15. Hallo allen, Sorry mensen, ik had niet door dat dit forum enkel voor excel bestemd is. Maar toch bedankt voor het vlugge antwoord. Intussen is mijn probleem zelfs al opgelost, door mijn eigen dochter dan nog wel, die gisteren op bezoek was, dus soms is 'the answer blowin' in the wind'. Het is gelukt een archief te maken, de bestandsgrootte hiervan is slechts een derde van het initiële volledige bestand, en dat kan wel perfect op een SD-kaartje. Wat inderdaad bij nazicht geformatteerd is volgens FAT32, dus dit zal dan de oorzaak zijn dat het grote bestand niet overgezet geraakte. Dit item mag voor mijn part worden afgesloten. Allen bedankt!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.