Ga naar inhoud

IE8

Lid
  • Items

    200
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door IE8

  1. Die heb ik ook, onmiddellijk na de installatie van Windows 10 gemaakt. Bedankt voor de interesse in mijn probleem, het is nu opgelost.
  2. Na de finish houden jullie nog niet op, bedankt daarvoor. Het tooltje heeft zijn opdracht prima volbracht. Nogmaals dank voor alle hulp.
  3. Schitterend! Nooit gedacht dat dit nog zou lukken! Na alles uitgevoerd te hebben, valt van AVG geen spoor meer te bekennen. Enkel in de opstartitems bleven de vermeldingen nog staan, maar die kon ik dit keer probleemloos verwijderen. Een dikke pluim voor dorado en abbs, die zo veel tijd in de oplossing van dit probleem geïnvesteerd hebben. Héél erg bedankt !!! zoek-results.txt
  4. Gezien ik een incrementele backup maak van data en systeem, zullen mijn data wel OK zijn, maar vrees ik dat de systeem backup de fouten opgeslagen heeft.
  5. Hierbij de gevraagde log: Fixlog.txt
  6. Bedankt ! Klaar voor een allerlaatste poging dan. (Ondertussen heb ik al een en ander gewijzigd aan mijn pc, maar ik veronderstel dat dit geen probleem zal vormen). Addition.txt FRST.txt
  7. Hartelijk dank voor de verleende hulp. Ik wens echter geen beslag op jouw tijd te leggen. Wegens nog andere foutmeldingen heb ik besloten Windows volledig opnieuw te installeren. Nogmaals dank !
  8. Heel erg bedankt voor jullie hulpvaardigheid. Allerlei geprobeerd, maar er is niets dat lijkt te werken. AVG Remover meldt zelfs dat er geen AVG bestanden op de computer te vinden zijn, terwijl AVG er nu wel degelijk terug op staat. Ik wens je tijd niet langer in beslag te nemen. Ik ga over tot het volledig nieuw installeren van mijn pc. Nogmaals hartelijk dank!
  9. Heel erg bedankt voor jouw inzet. Stap 2 geeft - ook na het uitschakelen van Windows Defender - volgende melding:
  10. Je hebt in ieder geval veel geduld hiermee, hartelijk dank. Ik voeg hier alle resultaten in bij. delavgvalues.txt logemptyvalues.txt
  11. Nogmaals dank. De logvalues.txt vind je in bijlage. logvalues.txt Mag ik onmiddellijk verder gaan met de instructies uit jouw tweede posting?
  12. Bedankt, met zo'n nauwkeurig stappenplan kun je niets verkeerd doen. Dit is de log.txt: log.txt
  13. Na het verwijderen van AVG met AVG Remover (van AVG zelf) zijn nog 3 items achtergebleven (zie afbeelding) die niet te verwijderen zijn. Iemand een idee hoe die alsnog verwijderd kunnen worden? Beste dank bij voorbaat.
  14. OK, ik heb 'Program Files' (x86) hier vertaald naar 'programma's'. Op de afbeelding kun je het pad aflezen.
  15. Hetzelfde, de afbeelding (schermopname) is het resultaat van het klikken op chrome.exe in programma's.
  16. Bedankt voor jouw reactie. Normaal gezien via snelkoppeling op bureaublad. Toen dit niet werkte ook geprobeerd in programma's (zoals te zien in de afbeelding hierboven). (Ook volledige pc op malware gescand, zonder resultaat.)
  17. Bedankt voor de reactie. Het gaat om zelfgemaakte scripts, eventuele verwijzingen staan allemaal lokaal opgeslagen, precies zoals online, waar ze probleemloos werken. IE vermeldt bij offline gebruik nog netjes dat scripts geblokkeerd worden en hoe die blokkering op te heffen. De andere browsers blokkeren bij offline gebruik ook, maar hoe die blokkering op te heffen vind ik nergens terug. Bij vorige edities browsers kon ik nog de beveiligingsinstellingen wijzigen om toe te staan dat scripts offline uitgevoerd werden, vanaf windows 10 lukt dit niet meer.
  18. Wanneer ik de Google Chrome browser wil openen verschijnt een bericht dat chrome.exe niet gevonden wordt. Volg ik het pad van de snelkoppeling dan kom ik op chrome.exe uit. De browser verwijderd en opnieuw geïnstalleerd: maakt niets uit, dezelfde foutmelding verschijnt. Ra,ra,ra, wie weet raad?
  19. Browsers reageren anders op scripts online dan offline. Op welke manier kun je IE11, Edge en Chrome instellen zodat ze offline javascripts uitvoeren? Bij voorbaat dank voor elke reactie.
  20. Bedankt voor jouw hulp. Op de pagina die je opgeeft vermeldt Microsoft hetzelfde: emailadres en wachtwoord volstaan om de verbinding in te stellen. Via trial and error heb ik ondertussen de oplossing gevonden. Die deel ik hier nog mee voor wie met hetzelfde probleem te kampen heeft: 1. Dit zie je als je de Microsoft hulppagina opent (Windows 10 Mail 1.png) Hiermee kom je niet verder, je kunt niet zelf je instellingen invullen. 2. Hier komt de oplossing: ga met de muis op de rechterkant van het venstertje staan, dan verschijnt een schuifbalk (Windows 10 Mail 2.png) Schuif je die naar beneden dan verschijnt de verborgen optie 'Geavanceerde Configuratie' . Dit is de enige plaats waar je zelf je instellingen kunt invullen.
  21. Even getest met Outlook 2016. Hier kan ik de instellingen zelf invullen en alles werkt naar behoren. Dan zal ik voortaan terug Outlook gebruiken en Windows 10 Mail verwijderen. Enkel of ik die aanmelding via SPA nog moet aanvinken weet ik niet. Graag nog advies hierover. In ieder geval bedankt voor jouw interesse in dit probleem.
  22. Bedankt voor je reactie. Windows 10 Mail nog niet eerder gebruikt, maar dit is een vreemde vogel. Enkel e-mailadres en wachtwoord invullen zou voldoende zijn ? Wellicht omdat ik nog een Skynet adres heb, dat Microsoft de verkeerde gegevens (die van Proximus) invult. Ik kan er echter niet aan om die zelf in te vullen. Zie bijlage
  23. Tabula rasa gemaakt en Windows 10 opnieuw geïnstalleerd. Windows Mail ingesteld als e-mailprogramma. Mails worden ontvangen maar ik kan geen mail versturen. Wie kan me hierbij helpen? Bij voorbaat dank.
  24. Zie ook: geen enkele website wordt ingeladen Het ging even goed na het bijwerken van het stuurprogramma van de netwerkadapter, tot hetzelfde probleem zich opnieuw manifesteerde. Een goede uitleg van wat je allemaal kunt ondernemen vond ik op https://support.microsoft.com/nl-be/help/10741/windows-10-fix-network-connection-issues#network-problems=windows-7&v1h=win8tab1&v2h=win7tab1&v3h=winvistatab1&v4h=winxptab1 Wat voor mij de oplossing bracht was het legen van de DNS cache: windows-toets +R cmd + Enter ipconfig/flushdns Lost dit voor jou het probleem nog niet op, dan staan alle stappen duidelijk beschreven op bovenvermelde site.
  25. Alles werkt nu perfect. Het probleem is hiermee opgelost. Bedankt voor jouw interesse in mijn probleem.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.