Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

stevenboom

Lid
 • Aantal items

  28
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over stevenboom

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Beste, Ik zou graag een nieuwe Game-PC in mekaar franselen. Wat ik wil = Een PC die zo lang mogelijk de nieuwste games kan draaien , daar ik ik niet iedere 3 jaar een nieuwe wil/kan kopen. om heel lang de nieuwste games te kunnen draaien , koop ik dan beter een iets duurdere videokaart en bespaar ik op de rest. Ik heb nu een AMD FX(tm)-4130 Quad-Core Processor 3.80Ghz kan ik mss dit behouden of is dit onvoldoende om binnen een 3 tal jaar nog de nieuwste games te draaien ? ik heb ook 2 x 4Gb aan geheugen , ben ik best 2 X 8Gb te kopen of koop ik 2 X 4Gb erbij zodat ik 4 X 4Gb heb zitten ? Mijn videokaart is de NVIDIA GeForce GTX 750 Ti is dit echt al te weinig. En dan nog een vraagje , ik kocht Windows 8.1 een paar jaar terug , toen Windows 10 uitkwam heeft Windows de upgrade gemaakt , dus draait mijn 8.1 nu als een 10 .... als ik die 8.1 nu terug in mijn nieuwe PC zou installeren gaat die dan terug updaten naar Windows 10 of was dat een tijdelijke aktie ? Dat zijn héél wat vragen , maar als jullie vinden koop best het hele zootje nieuw hebben jullie dan ideetjes , want ik volg de nieuwste trends niet zo dus ben totaal niet op de hoogte. Wel zou ik liefst bij AMD blijven (makkelijk te overclocken). oh en mss belangrijk om weten , ik kan max 750€ besteden ! Alvast bedankt en vriendelijke groeten !
 2. Eerst en vooral beiden weer hartstikke bedankt voor het snelle reageren en bieden van hulp.... en verstaanbaar !! BEDANKT !!! Passer, puntje 1) OK ik ga voor 300-700 omdat ik toch voor héél wat zaken mijn C gebruik programmas en games ..... of installeer ik die beter op die andere partitie en niet in Program Files dan ? Punt 2) Wat is het verschil/Voordeel met GPT - MBR ? en is het verstandig om GPT en MBR door mekaar te gebruiken ? Punt 3) Ik wil liever een Clean install ... maar weet jij of ik nog gratis kan upgraden naar de 10 of was dat een tijdelijke aktie van Microsoft ? ALS ik toch voor het klonen zou gaan , want ik twijfel een beetje ... wat met het register en zo ??? maar goed ik denk als die upgrade naar win 10 nog gratis is toch liever de Clean install denk ik . Punt 4) komt goed ! Punt 5) afwachten dus ... Abstraks Voor jou dezelfde vraag .... ik ga voor 300-700 omdat ik toch voor héél wat zaken mijn C gebruik programmas en games ..... TENZIJ ik die beter op die andere partitie en niet in Program Files dan ? dan kan ik idd voor 200-800 gaan he ? idd wel veiliger als ik ook games en zo elders kan installeren
 3. Beste forumvrienden , Ik heb een vraagje , ik heb al elke keer geholpen geweest hier op dit forum , ook heel lang geleden met ander account. ieder probleem heb ik telkens kunnen oplossen , meestal met hulp van dit forum, waarvoor héél veel dank !!! Nu een nieuw probleem(pje) .... Ik heb dus een nieuwe Darde Schijf gestoken totaal 3 schijven nu 2000GB , 320GB en nu een nieuwe van 1000GB bijgestoken , die van 2000GB is stervende dus wil ik 1) mijn nieuwe van 1000GB opsplitsen in 2Partities van 500GB 2) Op 1deel wil ik Windows 8.1 installeren die ik heb liggen nu heb ik mijn 8.1 op mijn oude schijf daar heb ik de upgrade naar win 10 gedaan. Hier is de vraag als ik mijn Nieuwe Schijf wil activeren kan ik kiezen tussen MBR Master Boor Record of GPT GUID Partitielabel ik koos MBR is dat OK ? 3) Nu wil ik Windows 8.1 installeren op die nieuwe schijf maar om dan op te starten van die nieuwe schijf met 8.1 en niet de oude met win 10 .... wat doe ik dan precies ? Moet ik dan in BIOS instellen om te booten vanaf die nieuwe schijf ? klopt dit ?? ben ik mis ? of is er meer ? groetjes en alvast bedankt hoor !
 4. Ja idd klopt , ik boot vanaf de oude schijf met de 10 erop ! en wil booten vanop de nieuwe schijf met 8.1 ... kan ik dat gewoon in de BIOS instellen primary Boot de nieuwe schijf instellen .... klopt dit ? want ik ben niet zo'n held in BIOS vandaar de vraag ?? Wis maar gerust die 2de vraag hoor
 5. Beste forumbezoekers , Ik heb een vraagje .... Ik plaatste een nieuwe HDD met daarop windows 8.1 Op mijn oude HDD die stervende is stond diezelfde 8.1 met een upgrade naar windows 10. Ik zou graag al mijn bestanden vanop mijn oude HDD overzetten naar mijn nieuwe ...MAAR ??? Telkens ik mijn PC opstart start die vanzelf steeds op van mijn oude HDD met die Windows 10 Kan iemand me zeggen hoe ik kan instellen dat mijn PC vanaf nu altijd opstart vanop mijn nieuwe HDD met win 8.1 aub ?? Alvast bedankt en groetjes !
 6. OK thanks ... ik ga dit stap voor stap eens testen , en ja ik heb recent de processer er eens af gehaald en afgekuist en dan opnieuw in mekaar gestoken met een nieuwe koelblok ... maar er zat al past op zo wat stadaard ..... ben ik mss beter met koelpasta ? want die heb ik ook liggen , ik had die gekocht omdat ik niet wist dat er standaard al wat pasta ging op kleven . Maar ik ga nu al die testjes uitvoeren die je opsomde zie . Alvast bedankt hoor en tot later ......
 7. wat ik zie met mijn driver-booster is dat ik updates nodig heb voor 1 Netwerkadapter Realtek PCIe GBE Family-Controller 2 AMD IOMMU Device 3 AMD SMBus 4 en een onbekend systeemapparaat ? Kan 1 van deze voor overhitting zorgen of toch mijn BIOS zoals ik hierboven postte ?
 8. is dit de goeie ? https://www.msi.com/Motherboard/support/970A-G46.html#support_download ik snap er echt niks van ... ik heb 10.3 en deze gaan van 1.0 tot 2.8 .... ik ben zo bang iets verkeerd te doen en er staat bij die BIOS updates " execute the file in USB pen drive only" ??? wat ? kan ik dan niet gewoon downloaden en installen ?
 9. Ik wou geen apart Topic starten .... maar ik heb een vraagje .... kan iemand me helpen hier , ik heb enorm veel schrik om de BIOS te updaten en iets verkeerd te doen . Ik steek zelf mijn computer in mekaar en zo , maar een bios updaten heb ik nog nooit gedaan .... voel me een beetje stom nu . Mijn PC wordt ook altijd héél heet dus ...... Mijn moederbord is van MSI 970A-G46 als ik via dxdiag op zocht komt er = systeemmodel MS-7693 Biosversie v10.3 kan iemand mij helpen aub ?
 10. Oh ik had uw 1ste post mislezene ... ik dacht dat je sprak over CPU-Fan ... maar er stond GPU !!! Controleer uw drivers van videokaart !!! Probeer eens zonder Videokaart op te starten dan ??
 11. Welke fans draaien en welke niet ? Je spreekt over de fan van de videokaart ? Maar draait de fan van de CPU ? Heb je overal de juiste drivers geinstalleerd ?? http://www.windowswally.com/how-to-fix-the-kernel_security_check_failure-error/ Als je op zeker wil spelen zou ik terugsturen ....
 12. Je kan toch met het zijpaneel eraf zien of je fans al dan niet draaien ? Ik heb zelf net een defecte fan gehad dus .... als de fan niet draait probeer eens met een fan uit een andere (oude) PC ....
 13. Ik wil vandaag een nieuwe Harde Schijf gaan kopen .... ik neem meestal de goedkoopste maar wel groot genoeg .... zo zou ik er nu één kopen van 2TB voor maar 75 euro ... maar je kan er ook een kopen van 1TB voor dezelfde prijs , dus moet die stukken beter en dus ook sneller zijn ... is dat verschil echt merkbaar , want ik moet veel data verplaatsen en speel veel zware games ????? Kan ieùmand me eventueel een schijfje tippen ???
 14. Jeezes wat heb ik een sterke PC zeg .... das echt een tank denk ik ..... ik koppelde mijn HDD los en koppelde een andere aan Schiet heel de bak in de fik en echt wel fik een fameuze vlam meteen power uit getrokken en brandje meteen kunnen stoppen . Ik dacht nou is het bakkie er echt aan total loss ...... ik duw op mijn power knop .....niks ...... even kabeltjes nog in en uit en terug op power knop en ? ....... Jawel hij doet het weer .... niet normaal .... de hdd die in de fik gestaan heeft is weg uiteraard .... die ziet een beetje zwart ...hahaha... wat ben ik blij dat alles terug normaal werkt zeg .... wat kan dat nou geweest zijn ? kan dat door stof zijn of zo ? Ach ik ga vrijdag een andere HDD halen en dan verder backuppen ik durf zo niet echt meer nu ...hahaha.... even rustig houden nu !
 15. OK ... Bedankt .... 1) Ben volop aan het back uppen belangrijkste is al OK ! 2) Ik heb een extra fan aan mijn MB gekoppeld en rechtstreeks op mijn HDD gericht om lekker koel te houden . ....... Oh en die tik is helemaal weg ??? Maar dat wil niks zeggen zeker .... resultaat van dat progje was duidelijk blijkbaar .... the end is near ? Of is er toch nog hoop ??? Ja das ook een goeie tip .... ik kan eventueel windows installeren op mijn andere HDD en dan zo alles overzetten op mijn draagbare BU schijf ? Jongens .... bedankt voor de SNELLE hulp hoor .... echt tof ! Ik hoop dat het nu niet plots uitvalt en ik ook mijn games kan backuppen en andere minder belangrijke zaken ! Ik ben bvb een fervent FIFA speler en ik heb maanden werk steken in FIFA 16 ik heb die helemaal zef up to date gezet omdat ik FIFA 17 dat ik ook heb maar niks vind .... maar als ik die niet kan backuppen dan is dat MAANDEN werk naar de maan ... dus die zou ik graag nog redden , maar fotos en andere belangrijke zaken zijn al OK ! Groetjes !
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...