Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Theo2602

Lid
 • Aantal items

  1.011
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Theo2602

 1. Voor een specialist als jij misschien wel, maar ik denk dat de 'doorsnee' gebruiker dat niet kent. Overigens zal die nu waarschijnlijk tot het einde van mijn dagen ergens in de kast liggen.
 2. Ik heb de bestanden die ik nodig had er afgehaald en de schijf geformateerd. Dus dit mag dicht
 3. Ik ben heel de morgen weg geweest of zat voor aan de laptop. Ik weet zeker dat ik de kabels goed gestoken had. Nu heb ik echter de 3.5 inch niet enkel afgekoppeld, maar ook verwijderd, zodat ik de HD van de laptop daar niet bovenop legde. En iets anders dat 'tuinhuisje' is een gebouw van 15 op 4 meter, met living/slaapkamer, keuken en badkamertje. De ouders van de vroegere eigenaar en later mijn dochter met haar vriend woonden daar.
 4. Ja, ik moet gisteravond iets fout hebben gedaan, want nu werkte het wel, en ik heb dus die belangrijke VM bestanden er kunnen afhalen. Hopelijk doet dat nu op de 'nieuwe' laptop wat ik hoop. Ben wel vergeten om van dit ogenblik gebruik te maken om de HD te formateren.
 5. Ik heb die doos (kan je nog eens lachen) terug aangekoppeld, en ben de bestanden aan het kopiëren.
 6. Ik ben veel minder bang om met die 'doos' te werken, dan aan de computer zelf te foefelen. Bij die doos is de HD van de laptop met de computer verbonden met een USB kabel. Direkt aan de computer werken geeft welk gevaar???
 7. Uiteraard, een stroomkabel en een USB verbinding. De 3.5inch werkt zonder problemen, zowel voor als na de test die ik heb gedaan. En de kabels van de laptop HD, zaten er goed in.
 8. In de laptop is inderdaad Sata aansluiting, en ik kan mijn tweede drive uittrekken en dat proberen. Maar moest eigenlijk die aansluiting in die 'doos' van een gewone 3.5inch disk niet werken? Ik denk niet dat het voor vandaag is, en ik wacht zeker op een antwoord over de aansluiting die ik gisteren probeerde. (in doos 3.5inch) De kabel zat zeker goed, want het zelfde als in de 3.5 inch. die schijf kwam uit een DVD/HD speler opnemer. Toen die stuk ging, heeft mijn, ondertussen gestorven, vriend die in de omhulsing gestoken; zodat ik de films er kon afhalen. Die man was 80 en van zijn 20 computerspecialist in grote bedrijven, oa IBM.
 9. In de laptop is inderdaad Sata aansluiting, en ik kan mijn tweede drive uittrekken en dat proberen. Maar moest eigenlijk die aansluiting in die 'doos' van een gewone 3.5inch disk niet werken? Ik denk niet dat het voor vandaag is, en ik wacht zeker op een antwoord over de aansluiting die ik gisteren probeerde. (in doos 3.5inch)
 10. Uiteraard ben ik er NIET zeker van dat die schijf in de laptop nu nog werkt. ze deed dat wel op het ogenblik dat de laptop uitviel. Wat die draden betreft die waren tijdens de proef goed ingeplugd. pas toen ik ze al had verwijderd bedacht ik dat ik daar misschien best foto`s van nam. de stroomdraad en kabel naar de laptop waren er dan al uit, en ik stak de kabels oppervlakkig terug in. in geen van mijn beide desktops liggen er losse kabels om nog een schijf aan te sluiten. normaal, in allebei zitten twee HD`s en twee DVD spelers>
 11. Met die `gewone`bedoelde ik, zoals ik nu lees, 3,5 inch. Die zit toch in een omhulsel (doos?) ik deed zo een open, en zag dat de kabels dezelfde waren als deze waarmee die van de laptop in de HP zaten. Dus die laptop HD daar aangekoppeld, maar dat deed dus niets.
 12. Hoe die laptop is beschadigd speelt eigenlijk geen rol, maar voor wie het wil weten. op zeker ogenblik moet de scharnier tussen het toetsenbord en het scherm geblokkeerd zijn, en heeft dus de plaat beschadigd. op die plaats zit ook de `startknop` maar ik heb nog een tijdje kunnen starten, door het deksel half dicht te doen, tot uiteindelijk alles is losgescheurd. Wat dit een rol speelt, weet ik ook niet, maar die laptop wordt bijna elke dag van de studio naar het woonhuis getransporteerd, en gaat ook mee op verlof. Wat de verwarring betreft over toestellen: in mijn studio staat de 11 jaar oude desktop, waar ik eigenlijk alles op doe. daarna staat nog een veel oudere desktop, waarop W7 en XP staat. W7 gebruik ik niet meer, maar XP regelmatig. Dan heb ik ook nog een smartphone, mijn vrouw heeft ook een laptop, en ik heb 5 katten. Wat mijn eerste plan betreft, de HD uit de HP in de Dell plaatsen, kreeg ik hier zoveel negatieve reacties, dat ik het niet heb aangedurfd. Toen vroeg ik of ik de HD van de HP niet op de een of andere manier, als externe HD, kon aankoppelen zodat ik enkele bestanden in verband met mijn Virtuele Machine kon binnenpakken. Dan kon ik ze daarna op de Dell zetten, en zouden alle problemen in dat verband opgelost zijn. Anders moet ik niet enkel de VM terugzetten, maar ook de Dbase en GWbasic programma`s verbeteren. Hopelijk is iedereen terug bij, en morgen zal ik foto`s nemen van het binnenste van de desktop(pen) om te zien of de nodige draadjes daar hangen. Misschien kan dan ook iemand uitleggen waarom de HD van de laptop niet draaide in de `doos` van een gewone HD, want daar zitten toch de juiste draden in!
 13. Morgen zal ik foto's nemen van de binnenkant van mijn desktop, in de hoop die kabels te vinden.
 14. Ik had dat al bedacht en deed een externe HD open. En ja hoor, dezelfde aansluiting, dus snel ingeplugd, resultaat noppes. Ik heb zowel voor als na de test met de laptop schijf, de originele schijf getest en alles ok. Onderaan wat foto`s van mijn experiment
 15. Die HD verwijderen was iets van niets, maar hoe koppel ik die aan?
 16. Sorry, ik heb nog geen enkele laptop gehad, waar een knop op staat om WiFi in of uit te schakelen. Dit mag dus dicht
 17. Ik ken niemand meer, daarom zit ik hier zo vaak. Twee jaar geleden stierf de man die mij altijd hielp. Ik heb nog wel externe HD's kan het zijn dat ik daar dat ding kan insteken?
 18. Toen ik vanmorgen mijn, pas tweede hands gekochte, laptop Dell latitude E6420 , opzette kreeg ik geen verbinding meer met WiFi. In plaats van het normale kadertje met bereikbare punten kwam er iets totaal anders. Zie foto's: op de eerste (geen kanaal) zie je dat er geen kanalen komen maar WiFi handmatig inschakelen. Hoe vind ik niet terug. Dus daaronder op Netwerk- en internetinstellingen gegaan en dan naar WiFi, daar kwam WiFi opnieuw inschakelen en daarboven UIT. Dus geschoven op AAN er begon een rondje te draaien, en dan niets!!! Wie kan mij helpen???
 19. Ik bedoelde inderdaad de laptop die stuk is. Ik hoopte dat ik die HD daar uit kon halen, en dan op de een of ander manier met mijn PC (desktop) of laptop langs USB verbinden.
 20. Ik deed dat nog nooit. Overigens heb ik al problemen met de laptop, hij vindt plots zijn wifi niet meer. Moet ik daar een nieuw item voor maken of kan dat hier?
 21. Kan ik de HD van mijn kapotte lattop, op de een of andere externe manier aan mijn computer koppelen, zodat ik er belangrijke data kan afhalen?
 22. Neen, bedankt, dat heb ik al meer gedaan, enkel tegen dat Virtuele Machine zie ik op, niet voor het installeren van de box, of XP dat er inkomt, maar de programma`s die ik Dbase draai, moeten bijgewerkt worden.
 23. ik hoop het ook, bedankt, en dit mag dicht
 24. Ik denk dat de meesten hier alle 2de hands toestellen zullen afkeuren.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.