Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Theo2602

Lid
 • Aantal items

  1.081
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theo2602

 • Titel
  Vaste Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ok, bedankt, maar dat wordt iets voor morgen. Ik laat het resultaat, uiteraard weten.
 2. Alles stond af, maar aan windows update heb ik niet gedacht. Ik heb, zoals de vorige keren, op restart gedrukt.
 3. De laatste dagen heb ik tweemaal de schijf van mijn laptop gekloond. De eerste keer naar de HD van een andere laptop, om te zien of ik het kon, de tweede keer naar een SSD. Beide keren liep dat zonder problemen, en het resultaat was overweldigend. Dus besloot ik ook in mijn vrouw haar laptop de gewone HD door een SSD te vervangen, en dat lukt niet! Het begon al bij het erkennen van de nieuwe SSD terwijl de vorige keren, na letter geven en formateren, er twee delen kwamen, 'door het systeem gereserveerd', en de eigenlijke schijf (foto 1= voorbeeld) Was dat nu totaal anders.(foto 2) En volgens mij ligt daar de fout. Ik heb de foto's gezet in volgorde van de gebeurtenissen. Wie helpt mij uit deze ellende? AUB
 4. Eerst en vooral wat dat geheugen betreft, als je spreekt van in het Bios te rammelen, dat is niets voor mij. Wat een SSD in een oude laptop betreft, ik heb geen geld om nieuw te kopen, en de SSD in mijn, nog oudere, DELL maakte dat heropstarten 50 seconden duurt, ipv daarvoor 6 minuten. Wat ik minder plezierig vind, is dat jij zegt dat alle SSD schijven voor laptops passen, terwijl ik in mijn vorig topic dit antwoord kreeg: Topicstarter Lid 12 1.077 berichten Rapporteer bericht Geplaatst: woensdag om 13:40 Nog een vraagje: is dit een SSD schijf die ik in mijn Dell laptop kan steken?? https://www.interngeheugen.com/p37194/kingston-480g-ssdnow-uv500-msata.html porrelaar Lid Lid 375 1.992 berichten Rapporteer bericht Geplaatst: woensdag om 14:17 (aangepast) Nee, want jouw moederbord beschikt niet over een mSATA slot (= aansluiting). En zo'n aansluiting heb je nodig voor die Kingston mSATA SSD. Op jouw moederbord zit een SATA II aansluiting voor de harde schijf. Deze Crucial MX500 zou wel kunnen: https://tweakers.net/pricewatch/1126239/crucial-mx500-2-komma-5-inch-500gb.html Die kost ongeveer evenveel als de Kingston 480G.
 5. Ik heb in mijn DELL Laptop de HD vervangen door een SSD, zoals in het topic Beste gratis Kloonprogramma staat beschreven. Het succes is zo groot, dat ik dat ook in de laptop van mijn vrouw wil doen. Zij heeft een Laptop TOSHIBA C870-1K1 http://www.toshiba.be/nl/discontinued-products/satellite-c870-1k1/#Mijn vragen: is deze SSD schijf ook geschikt voor die laptop: https://tweakers.net/pricewatch/1126239/crucial-mx500-2-komma-5-inch-500gb.html Vraag 2: In die Toshiba zit maar 4 GB terwijl er acht in kan, nu heb ik nog twee latjes van 4 GB uit mijn vorige laptop HP Pavillion G7 Intel core I3 8gb ram. volgens mij zijn dat dezelfde, maar er staat op ELPIDA China 4GB 1RX8 PC3-12800S-11-10-B2 Hoe kan ik weten of dat dezelfde zijn, en als dat zo is, dan best een latje van 4GB van de vorige laptop bijsteken of het geheugen dat er in zit verwijderen en er twee latjes van 4 GB bij steken?
 6. De SSD zit er in, en het is wel wat wennen. als gaat sneller dan ik kan lezen. Hartelijk bedankt voor iedereen die geholpen heeft, en dit mag dicht.
 7. Het klonen van de schijf van mijn Laptop, naar de schijf van mijn vroegere laptop is goed verlopen. Hert data overschrijven duurde wel twee uur. De kloon ook in de laptop gestoken, en alles liep perfect. Het klonen deed ik met Minitool Partition Wizzard (met dank aan Kweezie Wabbit) Nu een SSD bestellen, en hetzelfde doen. In bijlageVerkenner met de twee schijven
 8. Ik heb ontdekt hoe ik de HD van mijn vorige laptop met mijn knutseltuig toch aan de laptop gaat verbinden. ik ga nu de HD van mijn laptop daar naar klonen, en als dat goed loopt, die HD in mijn laptop steken, en als dat werkt zal het met de SSD ook wel lukken. Hopelijk zijn er hier helpers die mij bij het klonen kunnen helpen. Voor de rest bedankt, voor je hulp, en, meer nog, je geduld.
 9. Die verkenner is nu ook. Ik had in 'Groeperen op' Type en Oplopend' aangeduid. Maar in gewoon sorteren had ik hetzelfde gedaan, en daar moest 'Naam en Oplopend' worden geselecteerd (zie foto's) Het ergste is, dat mijn ineengeknutselde koppeling misschien wel werkte, en die schijf ook vanboven stond, omdat die leeg was. En ik ze daardoor ook niet zag.
 10. Wat die verkenner betreft ik heb alles in groep verzet, maar in gewoon sorteren weet ik niet of ik daar 'OP NAAM' heb gezet, zal dadelijk kijken als ik op laptop ben. Nu ben ik op desktop. Die overlaps is in dit geval niet erg, omdat je allebei hetzelfde zegt. Erger is het als de helpers verschillende ideen hebben, en de een kwaad is omdat je de aanwijzingen van de ander hebt gevolgd. Ondertussen ben ik wel helemaal in de war. Op YouTube en andere Google bronnen, leek dat Klonen zo simpel.
 11. Passer, ik wilde niemand op een verkeerd been zetten, en had het oorspronkelijk maar over één ding: hoe kloon ik de HD van mijn laptop naar een SSD schijf. Ik dacht en zag op YouTube dat je gewoon je SSD met een speciale USB kabel naar je laptop. En dan met een, soms, bijgeleverd programma, een kloon te maken. Dan de SSD in de laptop te steken ter vervanging van de HD. Dat was alles! Dus gemakkelijk. Nu weet ik het niet meer! Wat het maken van dat ISO bestand betreft. Tussen alle uitleg door vroeg ik hoe dat werkte om een Clear installatie te doen. Toen kreeg ik die uitleg, en maakte ik die schijf voor als er ooit..... MAAR het hoofddoel was mijn HD vervangen door een SSD
 12. Echt juist is het nog niet, maar verkenner trekt er toch op. Wat ik ook niet snap is dat jij zegt dat je me niet kan helpen bij klonen, maar dat je dan een uitleg geeft dat ik bij klonen moet opstarten met de DVD. Ik dacht dat bij klonen je de nieuwe (SSD) schijf met die kabel met USB verbind, en dat je dan gewoon met een kloonprogramma (bijgeleverd bij die schijf) gewoon moest op klonen drukken. Overigens heb ik het gevoel dat jij, en de meeste helpers hier, de voorkeur geeft aan een 'Clean' installatie, en dat begrijp ik niet goed. Ten eerste kan er al veel fout gaan bij die installatie (ik heb telkens de hulp van iemand anders moeten inschakelen, maar de ene leeft niet meer, en de ander is gestopt) Maar ALS het lukt, moet je daarna al je programma's terug installeren. Buiten het werk betekent ook dat ik de, weinig, gekochte programma's opnieuw moet kopen, want OFFICE wordt maar met een licentie voor één computer geleverd. En de firma waar ze retail(?) verkochten, en waarvan ik hier het adres kreeg, doet het niet meer, want ze zijn gehakt.
 13. Sorry Porrelaar, maar die computerwinkel van die kabel, laat enkel betalen met Paypal, en dat heb en wil ik niet. Is deze kabel ook geschikt? https://www.bol.com/nl/p/usb-naar-sata-kabel/9200000049642929/?country=BE&Referrer=ADVNLGOO002013-RRVFZ575BWDFO-351944093913&gclid=CjwKCAjwuqfoBRAEEiwAZErCskCBVdGKgI5py7HGLz_zmtOGXVwboYebzeLHMa_XAdwFY4Z7TguWYBoCXNsQAvD_BwE Hij is wel wat duurder, maar de andere was uiteindelijk ook zoveel omdat er nogal wat vervoerkosten waren.
 14. Nog vergeten, ik heb al die trukjes om de CD in Verkenner terug te vinden getest. niets werkt.
 15. Opdracht volbracht: foto 1= inhoud schijf Foto 2= verkenner met schijf in speler Foto 3= Verkenner zonder schijf in speler Dus verdwenen
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.