Ga naar inhoud

josc1965

Lid
 • Aantal items

  37
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over josc1965

 • Titel
  Geregeld Bezoeker

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hoi Arnoud, In mijn beleving kan dat niet met een simpele formule, misschien kan het wel maar reikt mijn kennis niet zo heel ver. Wat je natuurlijk zou kunnen doen is de kolommen op het tabblad ooien verbergen, dan zie je ze niet maar behouden ze wel hun functie. Wat een andere optie zou kunnen zijn is dat je het met VBA oplost, maar daar strekt mijn kennis niet zo heel ver om dat even 1,2,3 op touw te zetten.
 2. Je heb duidelijk niet mijn verbeterde versie bekeken.... Overigens doe ik de berekeningen vanuit registratie lammeren.
 3. Laat ik dan gelijk maar even de versie sturen waarbij ik even de verschillende ras perikelen er uit gehaald heb. nu klopt de uitkomst op de resultatenpagina wel test(josc).xlsm En mocht je de lammeren nog willen onderverdelen in ooien en rammen, dan kun je eenvoudig de formule splitten op de ooien sheet
 4. Dat is vreemd inderdaad..... Nu dan maar een poging met het juiste bestand. Overigens krijg je dus door die foute invoer wel een afwijkend totaal Wanneer je ooi en ram lammeren zou bijeentellen dan kom je dus op 29 identieke moeders..... test(josc).xlsm
 5. Wat ik overigens opmerkelijk vind dat ooinr BE176710022 schijnbaar 2 verschillende rassen heeft geworpen Is dat de slettenbak van de groep?
 6. Kijk maar of dit je bevalt, uitkomst in D4 = 11 Dit is overigens in mijn beleving alleen mogelijk wanneer je een aantal hulpkolommen gebruikt in je tabblad Ooien. Ik zou je adviseren om je tabel in laatstgenoemde tabblad uit te breiden met 4 kolommen voor de verschillende rassoorten test(josc).xlsx
 7. Jouw initiële vraag best goed begrepen hoor, wat minder begrijpelijk was wat je precies wilde, ik ben geen schapenhouder en begrijp wellicht sommige termen iets minder goed. Maar goed de ooi is dus een moeder? en je zoekt de unieke moeders, niet de hoeveelheid dochters, die dochters geworpen hebben? dus de moeder die 3 dochters geworpen heeft wil je voor 1 laten tellen? begrijp ik je zo voldoende?
 8. Sorry, ik las je vraag in eerste instantie niet goed.... formule moet zijn: =AANTALLEN.ALS(lammering[Ras];D2;lammering[geslacht];"O") dan krijg je de ooien = 16 stuks.
 9. AANTAL.ALS(lammering[Ras];D2) Volgens mij kan dat simpel zo. uitkomst = 26
 10. klik eens op de fx knop links naast je formulebalk, er gaat een wereld voor je open
 11. Met zoveel modules in dat bestand mag je wel even vermelden in welke module we deze code vinden. Tevens is het voor de leesbaarheid wenselijk dat je jouw code tussen <code > tags plaatst.
 12. Dat maak ik niet op uit de vraag van TS: dus er kan ook 4,50 komen die dan op 5,00 moet worden afgerond... Maar goed TS is aan zet om duidelijkheid te geven hierover.
 13. =als(a1>=3,5;afronden(a1;0);afronden(a1;1))
 14. =ALS(logische test;Waarde als WAAR;Waarde als ONWAAR) dus bij de logische test: ALS B3 is gelijk aan 1 Dan bij Waarde als WAAR: De waarde uit A3 overnemen Bij ONWAAR: Maak de cel leeg
 15. Is dit wat je bedoeld? test(josc).xlsx
×
×
 • Nieuwe aanmaken...