Ga naar inhoud

josc1965

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door josc1965

  1. Hoi Arnoud, In mijn beleving kan dat niet met een simpele formule, misschien kan het wel maar reikt mijn kennis niet zo heel ver. Wat je natuurlijk zou kunnen doen is de kolommen op het tabblad ooien verbergen, dan zie je ze niet maar behouden ze wel hun functie. Wat een andere optie zou kunnen zijn is dat je het met VBA oplost, maar daar strekt mijn kennis niet zo heel ver om dat even 1,2,3 op touw te zetten.
  2. Je heb duidelijk niet mijn verbeterde versie bekeken.... Overigens doe ik de berekeningen vanuit registratie lammeren.
  3. Laat ik dan gelijk maar even de versie sturen waarbij ik even de verschillende ras perikelen er uit gehaald heb. nu klopt de uitkomst op de resultatenpagina wel test(josc).xlsm En mocht je de lammeren nog willen onderverdelen in ooien en rammen, dan kun je eenvoudig de formule splitten op de ooien sheet
  4. Dat is vreemd inderdaad..... Nu dan maar een poging met het juiste bestand. Overigens krijg je dus door die foute invoer wel een afwijkend totaal Wanneer je ooi en ram lammeren zou bijeentellen dan kom je dus op 29 identieke moeders..... test(josc).xlsm
  5. Wat ik overigens opmerkelijk vind dat ooinr BE176710022 schijnbaar 2 verschillende rassen heeft geworpen Is dat de slettenbak van de groep?
  6. Kijk maar of dit je bevalt, uitkomst in D4 = 11 Dit is overigens in mijn beleving alleen mogelijk wanneer je een aantal hulpkolommen gebruikt in je tabblad Ooien. Ik zou je adviseren om je tabel in laatstgenoemde tabblad uit te breiden met 4 kolommen voor de verschillende rassoorten test(josc).xlsx
  7. Jouw initiële vraag best goed begrepen hoor, wat minder begrijpelijk was wat je precies wilde, ik ben geen schapenhouder en begrijp wellicht sommige termen iets minder goed. Maar goed de ooi is dus een moeder? en je zoekt de unieke moeders, niet de hoeveelheid dochters, die dochters geworpen hebben? dus de moeder die 3 dochters geworpen heeft wil je voor 1 laten tellen? begrijp ik je zo voldoende?
  8. Sorry, ik las je vraag in eerste instantie niet goed.... formule moet zijn: =AANTALLEN.ALS(lammering[Ras];D2;lammering[geslacht];"O") dan krijg je de ooien = 16 stuks.
  9. AANTAL.ALS(lammering[Ras];D2) Volgens mij kan dat simpel zo. uitkomst = 26
  10. klik eens op de fx knop links naast je formulebalk, er gaat een wereld voor je open
  11. Met zoveel modules in dat bestand mag je wel even vermelden in welke module we deze code vinden. Tevens is het voor de leesbaarheid wenselijk dat je jouw code tussen <code > tags plaatst.
  12. Dat maak ik niet op uit de vraag van TS: dus er kan ook 4,50 komen die dan op 5,00 moet worden afgerond... Maar goed TS is aan zet om duidelijkheid te geven hierover.
  13. =als(a1>=3,5;afronden(a1;0);afronden(a1;1))
  14. =ALS(logische test;Waarde als WAAR;Waarde als ONWAAR) dus bij de logische test: ALS B3 is gelijk aan 1 Dan bij Waarde als WAAR: De waarde uit A3 overnemen Bij ONWAAR: Maak de cel leeg
  15. Is dit wat je bedoeld? test(josc).xlsx
  16. Ik wil niet in een discussie verzanden waarbij uw beeld over hoe en wat ingericht zou moeten zijn, komt bij mij alleen over als complete chaos en omgekeerde wereld. Het lijkt mij als op datum A Vorming 1 en 2 kan worden gevolgd mensen zich daar op inschrijven. Als door de jaren heen ook nog niet geleerd is welke vormingen wel of juist niet samen gaan dan zou ik het plan eerst maar eens in de koelkast zetten en zorgen dat er historische data voorhanden is om beter te kunnen plannen. Ik weet niet veel over leraren, wat ik wel weet is dat het zelden een eensgezinde groep mensen is die allemaal de neuzen naar dezelfde kant heeft staan. Maar goed we lijken nu wel een stelletje docenten die om de topic heen, een discussie aan het voeren zijn terwijl de inhoud belangrijker is.
  17. Wat u wilt klinkt nogal onlogisch. Wie schrijft zich nu in voor een bijeenkomst waarvan datum en tijdstip nog niet vast staan? Als ik uw redenatie probeer te volgen dan wilt u uw agenda aanpassen aan de cursisten. Waarom niet een programma maken en daar op in laten schrijven? Uw methode zal resulteren in chaos(vorming)
  18. Dank voor je terugkopeling En ik begrijp je keuze best, de mijne was verre van 100% ideaal
  19. Ik heb geprobeerd jouw redenatie te volgen, maar dat lukt mij niet helemaal. JE hoeveelheid geneste Als'en maakt het wel erg onoverzichtelijk. Misschien moet je ook eens aan het volgende denken =ALS(I7=I9;3;ALS(EN(I6=20;I7=1);4;ALS(EN(I6<20;I7=1);5;ALS(EN(I6=20;I8>I10);1;2)))) Wanneer je dit doorvoert in je gehele formule krijg je een foute melding wanneer niet elke voorwaarde ook is ingevuld
  20. Ik heb een deel van de uitdaging proberen te vatten in een formule, ander deel is m.i. niet mogelijk middels een formule, wellicht via VBA maar daar is mijn kennis onvoldoende voor om in te duiken... dagen tellen chocola-JoSc.xlsx
  21. Met alle respect die er bij hoort, maar er is gewoon geen chocola te maken van jouw werkblad. Wellicht dat een nieuwe opzet een betere hanteerbaarheid tot gevolg kan hebben. Het aantal voorwaarden die je stelt lijken op enkele punten zichzelf tegen te spreken en dat laat het werkblad ook duidelijk zien. Voor jou is wellicht heel duidelijk wat je voor ogen heb, maar als je hier mee verder wil zul je in Jip en Janneke taal moeten gaan uitleggen wat de bedoeling is van dit, no offence, gedrocht. ik heb 30 minuten besteed om te doorgronden wat je nou bedoeld met alle voorwaarden en ik kom er niet uit. Is het werkelijk nodig om een uren registratie zo nodeloos ingewikkeld te maken?
  22. https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/948145-Gemiddelde-berekenen-van-de-getoonde-resultaten-na-filtering-dmv-slicers
  23. Beste, De formule is niet foetsie maar wordt doordat er rijen verborgen worden, verborgen. Zet u de formule in Y1 en hij blijft zichtbaar.
  24. Het was ook een voorbeeld gebaseerd op niets omdat er geen voorbeeld was met wat je precies wilde
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.