Ga naar inhoud

Biskwietje

Lid
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Biskwietje

  1. Ik ga binnenkort mijn PC upgraden (moederbord, CPU en SSD) Hierbij wil ik ook de twee HDD's transplanteren die er nu nog in zitten. De eerste (500Gb) heeft een C- (Besturingssysteem) en een D-partitie met films ed. De tweede schijf (E) is enkel voor opslag. Ik wil dus de gegevens van D en E nog kunnen benaderen als ik de HDD's heringebouwd heb. Eerder is me weleens overkomen dat een externe schijf geformatteerd moest worden na ontkoppelen. Alles kwijt dus. Dit wil ik deze keer uieraard voorkomen dus hoe ontkoppel ik de gebroeders HDD zonder dataverlies? Gewoon eerst stroom uitzetten en dan loshalen? Of moet ik hem terwijl de Pc aanstaat 'veilig afsluiten' zoals je met een Usb-stick doet?
  2. Goed, omdat ik nav dit topic schijnbaar het zelf mag uitzoeken ga ik hier verder >> http://www.pc-helpforum.be/f167/d-partitie-accepteert-geen-game-installaties-57033/
  3. Ik had voorheen al mijn spellen op D staan maar als ik dit nu probeer zegt de Pc dat als ik het spel op doe lokatie installeer, het systeem instabiel kan worden. Ik heb geprobeerd mijn C-schijf te vergroten na D te hebben verkleind. Partition Master zou dit probleemloos kunnen doen, Mijn C is echter wel groter geworden maar mijn D was nadat PM zijn ding had gedaan niet meer toegankelijk en moest geformatteerd. Na formatteren accepteert de D-partitie dus geen gameinstallaties meer. Moet ik iets veranderen ofzo? Voorheen lukte dit altijd? Tweede keer formatteren haalt niets uit? Ben eerder hier 'geholpen' http://www.pc-helpforum.be/f167/vraag-mbt-partitionwizard-56995/ maar daar hoor ik niets meer.
  4. Sorry voor het 'ongeduld' maarreh, ik wil graag verder met het herstellen van de schade.
  5. Moet ik de D-schijf soms 'Actief' maken? Als ik die optie kies begint ie te jengelen over of er een besturingsgedoe op staat omdat systeem anders niet meer werkt. Ik zit flink te balen hier..
  6. Ik heb partitie D dus weer in beeld, EN geformatteerd aangezien het eruitzag alsof alles verloren was. Als ik er nu een spel op probeer te installeren zegt Windows dat het systeem mogelijk instabiel wordt als ik dat daar doe. Eerder stonden AL mijn spellen op de D-partitie. Wat doe ik niet goed?
  7. Goed dat ging dus compleet fout en vervolgens ben ik een zooi games, films en muziek kwijt. Geen backup gemaakt maar daar wil ik het nu even niet over hebben. Mijn D schijf (partitie is nu niet meer zichtbaar in Mijn Computer. En nu?
  8. Ik wil Partition Wizard gebruiken om mijn C-partitie (68GB groot en 15 GB over) met 20 GB te vergroten met een deel van de D-partitie (397GB groot en 132GB over). Nu zit ik met de wellicht ietwat suffe vraag of je dit mogelijk schadelijk is voor bestanden die op de D-partitie staan en óngewijzigd moeten blijven.. Hoe zit dat?
  9. Ik heb mijn Pc gelinkt aan een HDtv en speel op de Pc ook games. Als ik wil gamen kies ik via het geluidsicoon onderin voor afspeelapparaten en schakel ik de bureauluidsprekers in als 'standaardapparaat'. Als ik film wil kijken op mijn tv moet ik dat switchen en de tv als standaardapparaat kiezen. Dat switchen zie ik als een probleem, mede doordat het geluidsmenu vaak erg lang op zich laat wachten, maar vooral omdat het voorheen volgens mij wél automatisch ging. Ik heb 2x ATI Radeon HD5770 in de pc zitten mocht dat belangrijke info zijn.
  10. Nou ik weet nu nog steeds niet wat nou het probleem was en aangezien ik ook een klantenservice kon bellen heb ik dat gedaan. Moest vervlgens de router resetten wat eerst ook niet lukte maar via de helpdesk lukte het wel en zat ik even later in het configuratiescherm waar ik moest zijn. Probleem is dus opgelost. Dank voor het meedenken nog.
  11. Dat ziet er dan zo uit Ow wacht.. Toch maar een bijlage. ipconfig.txt
  12. Ik heb een Experia Box router type Thomson TG789vn. Een tijd geleden heb ik een poort opengezet voor uTorrent waarvoor ik een nieuwe regel moest maken en dus in het settings-gedeelte moest zijn. Dat lukte toen gewoon. Momenteel wil ik weer de settings in om een vast IP-adres te maken voor de VLC afstandsbediening die ik op mijn smartphone heb staan maarrr... Ik kom de router-configuratie dus niet meer in? Ik probeer het door http://192.168.2.254 in het adresveld te typen maar als ik op enter druk krijg ik na een korte tijd de melding ' The connection to the server was reset while the page as loading'. Ook met andere eindcijfers in het adres zoals 0, 1, of wat dan ook, ik kom niet waar ik zijn moet. Hoe pak ik dit aan zodat ik VLC Remote toch dat vaste IP-adres kan geven?
  13. Gister op de Pc een game gespeeld, toen het ding een of twee uur laten rusten waarna het geluid bij dat spel ineens niet meer doet. Het probleem doet zich voor tijdens het spelen van Crysis2 maar niet als ik BF3 speel? Ook heb ik geen geluid in mijn FF-browser, VLC en WinAmp maar de games Prototype 2, MW3 en DeadSpace2 geven weer wel geluid?? Via hoofdtelefoon doet zich hetzelfde voor, dat maakt dus geen verschil. Ik heb wat dingen nagelopen zoals de kabels opnieuw ingeplugd, de afspeelapparaten gechecked of daar misschien iets in was veranderd, de mute-knop op mijn keyboard een paar keer in- en uitgedrukt. Zelfs systeemherstel gedaan omdat ik oa SAS, MBAM en Avast in de tussentijd had geupdate maar niets haalde iets uit. Ook in 'Apparaatbeheer is niets bijzonders te zien. Pc; Win7 CPU; AMD Phenom 3Core GPU; Ati Radeon 5770 (2 stuks)
  14. Alles klar Herr Commisar Nogmaals dank. Mag slotje..
  15. Oké ik heb officieel mijn eerste slechte ervaring met HDClone. Ik koos dus voor kopieeren en dat heeft ie welgeteld 7 minuten gedaan. Daarna loopt ie vast, gebeurt er niets meer en zie ik dat er megaveel schrijffouten zijn gemaakt(50.000+). Moest het programma afsluiten via Taakbeheer want hij reageerde nergens meer op. En vervolgens is mijn externe schijf ook uit 'mijn computer' verdwenen!?!? Opnieuw opstarten van de pc verandert niets aan deze onzichtbaarheid. Externe schijf uit/aanzetten of los/vast koppelen ook niet. En nu? Edit; Externe schijf bleek teruggezet naar 'status niet toegewezen'. Heb hem opnieuw moeten formatteren want bleek niet toegankelijk zonder.. Ik hoop dat die Geeknerds Drive Clone beter werkt Edit2; Met de Geeknerds Demoversie kan ik maximaal maar 120Gb clonen blijkt.. Ik kopieer de zooi wel. Dan maar een beetje meer geduld en later wellicht een mp3repairprogje indien nodig.
  16. Het is een tijdje geleden maar nu toch besloten maar eens een andere schijf te bestellen. Nu is de defecte schijf nog gewoon toegankelijk en ben ik momenteel bezig met muziekbestanden naar de nieuwe schijf te kopieeren. Dat gaat traag maar het gaat. Is het ondanks dat trage nu tóch aan te bevelen om HDClone te gebruiken? Wat zou daar het voordeel van zijn vergeleken met hoe ik het nu doe?
  17. Ik heb de schijf nog niet opgestuurd omdat ik de data dus wil proberen te kopieeren. Ik hoop dat ze naar aanleiding van de screenshots zeggen dat de schijf inderdaad stuk is en ze me een nieuwe sturen zodat ik de oude schijf kan klonen. Affijn, wordt vervolgd dus.
  18. Allereerst een diepe buiging voor je uitgebreide uitleg Ik zal zeker berichten hoe dit verhaal verder verloopt. Mijn eerste probleem is dat ik graag de data (films en muziek) wil behouden maar de schijf moet opsturen naar de webwinkel. Ik wacht dus nu op antwoord van hoe ze denken dat ik dit moet oplossen aangezien ik mogelijk de schijf vergoed krijg in de vorm van een andere. Jammer trouwens dat ik niet meteen een grotere kan kopen omdat ie voor het klonen dezelfde grootte moet hebben.. Ik kan op dit moment dus nog niet aan de slag met HDclone maar stay tuned. Wordt vervolgd.. Nogmaals dank.
  19. Ik heb twee schijven in mijn pc, een van 500GB verdeeld over twee partities (C en D) en een van 1 TB (E) die alleen voor opslag van films en muziek wordt gebruikt. Nu start de laatse dagen de pc op met een schijfcontrole van E. Er worden dan helaas een behoorlijk aantal 'errors' gevonden. (zie plaatjes hier) Wanneer ik een 'Diagnostic test' van Western Digital laat lopen sluit deze na bijna een uur af met de melding; 'Too many errors found'. Dit terwijl de test vlak daarvoor een verwachtte testduur aangeeft van 4 uur?? Wanneer ik de schijfcontrole bij opstart annuleer, start de pc gewoon op en kan ik van de 500Gb schijf alles gebruiken(OS staat op C en games op D) Als ik echter een film wil starten ( deze staan op E) opent het scherm van de E schijf wel maar de lokatiebalk of adresbalk loopt heel langzaam vol(wordt groen). Ook wanneer ik een film start duurt het 15 a 20 seconden voordat de film start. Dit terwijl de adresbalk dan weer zeer traag volloopt en groen wordt. Daarnaast reageert Winamp ook heeeel traag als ik een nummer van een van de playlists wil luisteren. De schijf lijkt dus naar zijn grootje te zijn, maar hoe weet ik nu of en welke andere bestanden nog onbeschadigd gekopieeerd kunnen worden naar een nieuwe? Eerst nog een test doen met een ander programma?
  20. Done! Werkt weer als vanouds, icoon verschijnt weer en alles voelt weer fris en fruitig Hartelijk dank voor de instructies. Super!
  21. Was er even bang voor maar Firefox start gelukkig niet meer zo traag als vóór de verwijdering van Combofix. De map C:\Qoobox was niet aanwezig en Ccleaner en herstelpunt-verhaal ook uitgevoerd. Enige probleem wat blijft is dat het Avast icoon nog altijd niet rechtsonderin verschijnt na heropstart van de pc, terwijl deze optie wel staat aangevinkt in de instellingen. Het programma staat ook niet meer in de opstartlijst of Taakbeheer/Processen maar wel in Taakbeheer/Services. Zal ik deze proberen te herinstalleren of..? Eerst nog iets anders proberen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.