Ga naar inhoud

Evelien84

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Evelien84's prestaties

  1. geen vragen meer dikke merci voor de aangeboden hulp! topic mag gesloten worden
  2. Bedankt voor jullie reacties! Ik had al begrepen dat een simpele kloon dan toch niet zomaar ging lukken. Mijn opzet was wel om enkel de C-schijf (slechts 62 in gebruik) over te zetten naar de nieuwe SSD van 240 GB zodat er nog voldoende ruimte over was. Van de data D-schijf had ik al een back up gemaakt op een externe harde schijf en die data moet zeker niet op de SSD schijf komen. Dus inderdaad minder geheugen op deze harde schijf dan mijn vorige maar omdat ik niet té veel risico wou nemen met onze oude laptop die - los van de harde schijf problemen - wel nog goed functioneert, had ik inderdaad geopteerd voor een niet al te dure SSD-schijf. Ik heb inmiddels de raad opgevolgd en een propere installatie van windows op de SSD gezet en raar maar waar toen lukte het ineens wel :-) dus dat klonen was dan inderdaad toch niet de beste optie. Maar... Veel belangrijker, we hebben weer een snellere laptop en vooral geen problemen meer bij het opstarten waar er om de haverklap wel een melding kwam dat de harde schijf moest gecontroleerd en gerepareerd worden. Dus in plaats van een nieuwe laptop ben ik toch blij met deze goedkopere oplossing. Voor hoelang, dat zullen we moeten afwachten natuurlijk :-)
  3. Ik zou graag mijn bestaande HDD die verschikkelijk traag geworden is vervangen door een interne SSD die ik pas aangekocht heb. Volgens de handleiding van coolblue (https://www.coolblue.be/nl/advies/harde-schijf-klonen-ssd.html) zou dit gemakkelijk moeten lukken, maar hier uiteraard weer niet... Al vrij snel stopt het programma Macrium Reflect Free bij het klonen met de melding clone failed error 0 mft corrupt error code = 6. Please run 'chkdsk /r' errors Jammer genoeg had ik al een repair van de C-schijf gedaan omdat ik ervoor al dezelfde foutmelding kreeg, althans het eerste deel. Toen was het enkel clone failed error 0 mft corrupt zonder de rest erbij. Iemand een idee / oplossing hoe ik mijn HDD toch zou kunnen klonen naar mijn nieuwe SSD? Of wat ik anders nog kan doen? Ik vermoed dat die kloon toch echt wel nodig is om ook windows en andere programma's mee over te zetten? Ik stuur ook de beginsituatie in Macrium Reflect mee. Waarom staan er maar liefst 7 partities (?) om uit te kiezen? De D-schijf heb ik alvast overgezet naar een andere externe harde schijf, maar welke dien ik aan te vinken om over te zetten? Enkel de C? Of heb ik die anderen ook nodig?
  4. denk dat het gelukt is... zie bijlage ASUS-PC.txt
  5. bedankt nog voor je update de laptop is ondertussen al 6 a 7 jaar oud, dus jammer genoeg geen garantie meer. De laptop werkt ook niet meer zonder voeding dus de batterij is ook al verloren. Heeft het dan nog veel zin om te investeren in zo'n SSD schijf? En sluit je zo'n schijf extern aan zoals bijvoorbeeld een externe harde schijf? Of hoe werkt dit precies? De CHKDSK heb ik ook nog gedaan maar heeft niet veel geholpen. De laptop werkt wel nog maar durft regelmatig nog wel uitvallen uit het niets...
  6. dat was eventueel de volgende stap, maar als die niet echt nodig was, had ik die stap liever niet genomen...
  7. ik heb gisteren belangrijke mappen en bestanden kunnen overzetten naar een externe harde schijf en erna ook windows geherinstalleerd met behoud van persoonlijke bestanden. Eerst leek dit allemaal perfect te zijn. Ik had antimalwarebytes laten lopen en die had 20 bedreigingen gevonden die erna verwijderd werden. Ik wou dan ook nog een volledige scan via windows defender maar toen de laptop hier een tijdje mee bezig was, viel hij nog maar eens uit met een BSOD scherm met de melding Kernel Data Inpage Error.
  8. hallo, bedankt voor je input het overzetten van de persoonlijke bestanden en mappen is een hele klus, omdat ik het echt in stukken en brokken moet doen omdat de laptop al verschillende keren is uitgevallen tijdens het overzetten... niet echt handig dus ik zal eerst dan de herinstallatie proberen met behoud van bestanden eens ik de nodige bestanden heb overgezet en zal jullie op de hoogte houden ik maakte standaard om de x aantal maanden wel zelf een back up via het programma dat op windows zit, maar klopt het dat deze back ups alleen bruikbaar zijn op dezelfde pc? en kan ik deze back up dan niet op een andere computer gebruiken / overzetten? indien deze manier niet zo interessant is, wat raden jullie dan voor de toekomst aan? op regelmatige basis belangrijke mappen en bestanden overzetten door middel van copy paste? maar dan zit je op termijn met veel dubbele bestanden waarschijnlijk?
  9. ben ik in dat geval ook alle programma's kwijt (zoals office, photoshop,...)? ik hoop van niet, maar vrees van wel?
  10. ik wilde zonet ook eens windows defender laten lopen maar ook deze start niet op melding: Kan de Windows Defender Antivirus Service - service op Lokale computer niet starten. Fout 0x80070005: Toegang geweigerd
  11. inmiddels gelukt om het op usb te zetten en zo te openen op de pc, de laptop leek hersteld, want hij werkte weer, tot ik aan mijn backup wou beginnen... BSOD scherm en de computer viel uit... Nog verschillende keren geprobeerd, maar ik slaag er maar niet in om een back up te maken omdat de computer om de haverklap uitvalt met het blauwe scherm. Om moedeloos van te worden. Ik heb via opdrachtprompt sfc /scannow gedaan maar deze geeft een foutmelding en ook DISM.exe/Online/Cleanup-image/Scanhealth lukt niet...
  12. Hoi, net even geprobeerd. Op de usb-stick staat nu toepassing rufus-3.9.exe . Als ik de usb in de laptop eerst steek en dan de laptop wil opstarten vanaf de usb stick, schakelt die terug over naar de normale opstartprocedure met opnieuw bovenstaande schermen. Moet ik eerst nog iets anders doen met dat exe bestand?
  13. ok super, ik hoop dat het lukt... ik laat straks nog iets weten! bedankt!
  14. Bedankt voor je reactie! Dus best de tweede stap eerst proberen dan. Ik klik gewoon door op de link en download daar het bestand. Dat zet ik op een usb stick en dan verander ik in de bios (ben ik inderdaad gisteren wel ingeraakt) de opstartvolgorde zodat usb eerst komt. En als de pc dan opnieuw opstart, zou dit vanaf het bestand op de usb stick moeten gebeuren? En hoe geraak ik dan concreet aan mijn bestanden? Wijst zich dit vanzelf uit? Ik ga het vanavond proberen, hopelijk met succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.