Ga naar inhoud

Kadoim

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kadoim

  1. Moest iemand ooit een vergelijkbare vraag hebben: ik heb een oplossing gevonden in aantallen.als.: Met =AANTALLEN.ALS(B6:B11;"1";C6:C11;"1") kan ik per twee kolommen (aka vormingen) zien hoeveel mensen zich voor beide vormingen hebben ingeschreven. In het document in bijlage zie je hoe dat tot een oplossing heeft geleid. Onder de kolom kan ik nu snel zien welke opleidingen op één dag gepland kunnen worden, nl. de opleidingen waarvoor bovenstaande formule als resultaat '0' (of een laag getal) geeft. Kopie van Voorbeeld voor pc helpforum draaitabel - oplossing.xlsx
  2. Inderdaad. Het hoe of waarom van onze organisatorische beslissingen hoeft hier niet ter discussie te staan - zeker niet als dat leidt tot het opwerpen van clichématige beelden over leerkrachten. Dergelijke discussies zijn wel het laatste wat ik wilde bereiken. Ik vroeg me af of iets technisch kon in Excel, dus ik stelde een vraag. Van chaos is geen sprake, daarin kan ik u gerust stellen. Ik zou meer uitleg kunnen geven zodat het wel duidelijk en logisch wordt, maar zoals je zelf al zegt: de inhoud doet er eigenlijk niet toe. Soit. Mijn vraag is blijkbaar moeilijk te beantwoorden. Sluit het draadje maar - ik zoek wel een andere manier.
  3. Het gaat over interne navormingen voor onze eigen leraren. Elke maandagnamiddag is iedereen vrij voor interne navormingen. Normaal maken we eerst de kalender en laten we mensen dan kiezen waarvoor ze zich willen inschrijven. Nu de inschrijvingen automatisch in een lijst worden gezet, zagen we dat als een opportuniteit om precies te kunnen zien waar mensen interesse in hebben (in plaats van wat goed past in hun agenda), en om te zorgen dat ze zoveel mogelijk vormingen waarin ze geïnteresseerd zijn ook effectief kunnen volgen. Andere jaren gebeurde het dat twee vormingen die op eenzelfde dag doorgingen (wegens op voorhand vastgelegd) soms erg veel overlappende inschrijvingen hadden. Beide groepen werden dan heel klein (wat nadelig kan zijn voor bv. vormingen die met materiaalontwikkeling te maken hebben) en sommige mensen waren teleurgesteld dat ze niet aan beide vormingen konden deelnemen. Daarom dat we ons deze vraag stellen; om het aanbod zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op de vraag en interesse van onze leraren.
  4. Niemand... ? :-( Is mijn vraag nog altijd onduidelijk? Of is het gewoon iets wat niet kan met Excel?
  5. Mensen schrijven zich in voor (= tonen hun interesse in) interne vormingen via een online formulier. De resultaten daarvan kan je als beheerder bekijken in excel, maar het is een weinig overzichtelijke / praktische lijst. Die heb ik vertaald in een 0 als ze zich niet hebben ingeschreven, en een 1 als ze zich wel hebben ingeschreven. Uiteraard kan niemand in twee gesplitst worden... De data voor de interne vormingen moeten nog bepaald worden. Er zijn veel meer vormingen dan vormingsdagen, dus er gaan altijd verschillende vormingen door op één dag. Doordat we de inschrijvingen op voorhand krijgen, kunnen we proberen rekening te houden met wie zich waarvoor inschrijft, of er bv. twee vormingen zijn waarvoor geen overlappende geïnteresseerden zijn. Dan kunnen we in dat geval die twee vormingen op eenzelfde dag plannen, zodat mensen maximaal kunnen deelnemen aan de vormingen waarvoor ze zich hebben opgegeven. Als de kalender eens klaar is, en mensen hebben zich ingeschreven voor twee vormingen die op eenzelfde dag doorgaan, dan zullen ze moeten kiezen - maar dat willen we dus minimaal laten voorkomen. Daarom vraag ik mij af of er een snelle manier is om te zien welke kolommen de minste overlappende 1-tjes (= inschrijvingen) hebben. In het voorbeeld is dat snel genoeg te zien, maar in de praktijk gaat het over een 70-tal vormingen. Helpt dit?
  6. Is er een manier in Excel om automatisch te laten berekenen welke kolommen de minste overlap hebben? Ik heb een draaitabel (mijn eerste...) gemaakt van de inschrijvingen in bepaalde opleidingen. De opleidingen gaan altijd door op maandagnamiddag. Door het toevoegen van slicers kan ik één voor één bekijken welke opleidingen géén overlappende inschrijvers hebben, maar voor het opmaken van de opleidingskalender, zou ik ook graag automatisch te zien krijgen welke opleidingen de minste overlappers hebben - aangezien het niet altijd haalbaar is om de opleidingen te plannen zonder enige overlap. Ik heb een bestandje toegevoegd als voorbeeld. Vertaald naar dat voorbeeld zou ik dus graag weten of het mogelijk is om op een snelle, geautomatiseerde manier te weten te komen welke twee kolommen de minste overlappende 1'tjes hebben, zodat ik weet dat ik die opleidingen eventueel op eenzelfde dag kan laten doorgaan. Alvast bedankt voor de hulp! Voorbeeld voor pc helpforum draaitabel.xlsx
  7. Bedankt voor jullie hulp en meedenken!! De oplossing van emielDS werkte (ook jij bedankt!), maar ik heb uiteindelijk gekozen voor de eerste oplossing die alpha voorstelde. Werkte perfect! Heel erg bedankt - dat scheelt me heel wat tijd! :-)
  8. Zie bijlage. Ik wil dus de data uit het eerste tabblad onder elkaar krijgen in het tweede tabblad. Bedankt alvast voor het meedenken! Voorbeeld voor vraag pc forum.xlsx
  9. Het moet net niet overal B7 zijn, maar B7, C7, D7 ... De kolom moet dus doorgevoerd worden, maar de rij niet. (Maar op het nieuwe tabblad moeten ze dus onder elkaar komen, terwijl ze in het oorspronkelijke tabblad naast elkaar staan.) Ik maak morgen eens een voorbeeld.
  10. Hallo! Ik zou in een document de gegevens uit een rij in één tabblad (bv. B7-P7) willen overnemen in een kolom in een ander tabblad. De eerste cel overnemen in cel A4 van een ander tabblad, doe ik met ='Naam_tabblad'!B7. Als ik dan echter wil doorvoeren naar beneden, zodat C7 in A5 wordt overgenomen, lukt het me niet. Excel neemt automatisch B8, B9, B10 enz. Ik heb al geprobeerd met ='Naam_tabblad'!B$7 (aangezien de rij dezelfde moet blijven, maar de volgende kolom genomen moet worden), maar dan neemt Excel gewoon de volledige formule identiek over (dus overal B7). Wie kan mij helpen? Ik moet op die manier heel wat gegevens overnemen, en één voor één de formules aanpassen is onbegonnen werk... Alvast bedankt!
  11. Dag allemaal, Bestaat er een manier in PowerPoint 2016 om uit te schakelen dat je automatisch naar de volgende slide gaat wanneer je op een dia klikt? Ik zou willen werken met enkel actieknoppen, en niet met de automatisch klik-naar-de-volgende-dia-functie. Ik heb al heel wat zitten Googlen en blijkbaar bestond de functie - makkelijk vindbaar - in vorige versies van PowerPoint wel, maar ik heb me nu al dood gezocht in PP 2016, en tevergeefs. Wat ik al gevonden heb, is de 'nepoplossing' om een onzichtbaar kader voor je dia's te plaatsen waaraan je de actie 'geen' verbindt. Het probleem is dat alle andere video's, fragmenten en/of actieknoppen dan ook niet meer aanklikbaar zijn. Kan iemand mij helpen? Alvast heel erg bedankt! Kadoim
  12. Ik zou graag een laptop kopen, maar ik heb naar mijn gevoel te weinig verstand van computers om een verantwoorde keuze te kunnen maken. Wat ik nodig heb, is een laptop voor thuisgebruik - vnl de Officeprogramma's en internet. Ik werk ook nogal eens graag met fotobewerkingsprogramma's of programma's om filmpjes te maken (zoals bvb Magix). Daarnaast is het zeker de bedoeling om er nu en dan eens een gedownloade film op te bekijken, dus het scherm is liefst minimum 17" groot - bij voorkeur led aangezien dat veel minder verbruikt (tenzij iemand van mening is dat dat laatste geen goed idee is). Ik word nogal zenuwachtig van trage computers (wie niet?), dus de kloksnelheid is liefst hoog genoeg en aangezien ik veel foto's trek en daar filmpjes van maak, heb ik graag een geheugen van minimum (!) 500GB - bij voorkeur meer. Een ingebouwde kaartlezer, een numeriek klavier en voldoende USB-poorten zijn zekere pluspunten. Budgettair gezien hoop ik toe te komen met een € 1200. Bij Eurosys is het binnenkort computerfestival en het zijn opendeurdagen bij LB Computer Systems - voor de mensen die dat kennen. Beide winkels hebben een promotiefolder uitgebracht, te bekijken op Eurosys promotiefolder en http://www.lbcomputersystems.be/folder/folder.pdf. Denken de kenners dat daar een goede laptop voor mij tussen staat? Of moet ik me niet laten verblinden door tijdelijke promoties en hebben jullie een ander model in gedachten dat bij mij lijkt te passen? Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.