Ga naar inhoud

christelrosa

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door christelrosa

  1. Boet je dan niet aan kwaliteit in? Iemand moest mij onlangs 2 foto's opsturen om te laten afdrukken en hij deed dat via de cloud omdat de kwaliteit anders te slecht zou zijn?
  2. Airbridge is 1 vd programma's die ik bedoelde. Dank voor de uitleg, het is wel heel erg omslachtig allemaal. Wanneer ik bv. iets wil verkopen, neem ik een paar foto's en zat die dan via de kabel op de PC. Kan me voorstellen dat het voor grote hoeveelheden foto's wel te doen is, maar vind het wel een heel gedoe voor een foto of 2.
  3. Ik denk niet dat veel mensen nog met een USB-kabeltje werken, iedereen werkt met "de cloud". Ik vermoed ook dat het aan een update ligt, want vroeger werkte het wel. Jammer dat men geen systeemherstel meer kan doen naar een vorig herstelpunt, zoals vroeger met Windows. Ik heb gezien dat er wel een aantal gratis programma's bestaan waarmee men draadloos foto's kan overbrengen van GSM naar PC. Persoonlijk verkies ik gewoon een kabeltje, maar er zal niks anders opzitten, vrees ik.
  4. Ik heb een soortgelijk probleem. Wanneer ik mijn Xiamoi Redmi 9 Pro (Android 11) via een USBkabel met mijn PC (Windows 10) verbind, de optie voor bestandsoverdracht aanvink op de smartphone en dan via Verkenner naar DCIM/Camera ga op de GSM, kan ik meestal slechts de 1ste foto openen die ik aanklik (niet steeds dezelfde), bij de volgende foto's die ik aanklik krijg ik de melding: Afbeeldingen kunnen dit bestand niet openen omdat de indeling op dit moment niet wordt ondersteund of omdat het bestand is beschadigd. Wanneer ik dan via Verkenner via Knippen/Plakken of Kopiëren/Plakken probeer om foto’s te verplaatsen naar de PC, krijg ik volgende melding: Fout bij kopiëren van bestand op map. De opgegeven bron is bezet. In het verleden is het altijd prima gelukt, nu opeens werkt dit niet meer. Heb dit geprobeerd met 2 verschillende USBkabeltjes, in verschillende poorten, met 3 verschillende GSMs (2 Xiaomi, 1 Oneplus) met Android11 en 1 oudere LG met een ander soort USB kabel, op 2 verschillende PC's met Windows 10, het probleem stelt zich telkens opnieuw. De helpdesk van Xiaomi dacht dat het aan Windows zou kunnen liggen, dat men iets moet downloaden opdat Windows de bestanden zou kunnen lezen. Misschien komt het door een update? Vroeger kon met met Systeemherstel naar een vorig herstelpunt gaan bij Windows, maar bij 10 kan dat niet meer helaas. Heb contact gehad met de helpdesk die een reset van Windows hebben uitgevoerd, zonder resultaat. Volgens hen kan het een van de beperkingen zijn van het huidige systeem van Windows na de nieuwste updates.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.