Ga naar inhoud

Behemoth

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Windows XP / 2003 / 2008 / Vista / 7

Behemoth's prestaties

  1. Het valt mij op dat er vrij ongebruikelijke adressen in de ip config staan voor een private range. Meestal komen deze in een 10.0.x.x of een 192.168.x.x range terecht. Krijg je het IP adres rechtstreeks van je provider bij toeval?
  2. ximi, Wanneer je op de vaste PC een ipconfig /all geeft in de command line welke info krijg je hier mee terug. Is het misschien mogelijk dat je op de laptop of de desktop pc gebruik maakt van een "fixed ip" welke zelf is geconfigureerd?
  3. Mijn provicer is concepts ICT, het gaat hier ook om een glasvezel aansluiting.
  4. Stegi, Dat is precies wat ik bedoel. Het signaal van de tv wat ook over de ethernet kabel komt kan ik met mijn router niks mee en het signaal van het internet kan mijn tv ontvanger uiteraard niks mee. en nee dit is niet van Telenet. Simpelweg komt het er op neer dat zowel mijn internet als tv over de cat5 kabel worden gestuurd die thuis ligt, nu staat zowel op het tv signaal als op het internet signaal een dhcp te jengelen. Dit geeft dan dus conflicten. Mijn idee is om het signaal dus naar een specifiek mac adress te sturen, omzetten van multicast naar unicast... En hier verval ik dan weer in mijn vraag, hoop dat ik zo duidelijk ben
  5. Beste mensen, Het probeem waar ik mee zit is dat ik via mijn provider 2 dhcp adressen op mijn netwerk krijg. 1 voor internet, de ander voor digitale tv. Mijn bedoeling is echter om dit signaal de splitsen zodat ik geen oneindig aantal kabels overal door het huis moet gaan trekken. Nou is het probleem echter dat ik op zoek ben naar een manier om dit te doen. Ik hoop een oplossing te vinden als in de mogelijkheid om traffic welke op een bepaalde poort binnen komt op een switch (managed) door te sturen naar een specifiek mac adress. Mijn vraag hierbij uiteraard, is dit mogelijk en zo ja, welke switch zou ik hiervoor moeten hebben. Alvast bedankt. Groeten Behemoth
  6. Kan het misschien zijn dat je numlock aan hebt staan op de laptop? Deze is over het algemeen uit te zetten in combinatie met de functie knop.
  7. Vermoedelijk staat je toetsenbord indeling niet goed, probeer eens op de toetscombinatie ctrl + shift te drukken en probeer het dan nogmaals.
  8. Beste, Bij het starten van de PC kan je opstarten van de windows cd welke je tot je beschikking hebt doormiddel van het drukken op een toets wanneer hier om gevraagd word. Wanneer je dan de stappen hierna volgt kan je de harde schijf formatteren en hierna ook direct een nieuwe installatie starten van windows.
  9. Ik denk dat stegi hier bedoelt dat je in veilige modus moet starten. In veilige modus zou je zonder problemen de driver kunnen verwijderen.
  10. Beste, de mogelijkheid bestaand hier wel dat windows ergens een 2e scherm vandaan wil halen ookal is deze niet aangesloten. Ga eens naar je beeldscherm instellingen. Rechts klik op bureaublad > persoonlijke instellingen > beeldscherm instellingen Worden hier 2 scherm aangegeven? Zo ja, staat het vinkje aan bij "Het bureaublad naar dit scherm uitbreiden" wanneer je het 2e scherm aanklikt ?
  11. Beste, De IP adressen van de routers moeten in dezelfde range komen, bijv. 192.168.0.x Als voorbeeld zal ik deze ipv x, 1 en 2 noemen. met 2 routers heb je waarschijnlijk ook 2 dhcp servers draaien, hiervan zal je er 1 uit moeten zetten. Als het goed is zijn dan bijde routers te benaderen. Tevens zitten op de meeste routers een wan en lan aansluiting. sluit de router welke je als AP (accespoint) wil gebruiken op de andere aan dmv een kabel in de LAN aansluiting op de beide routers. Vanaf dit punt zou je alleen het wireless nog in moeten stellen met benamingen en eventuele beveiliging. ---- Om alleen via wireless te werken zal je hier ook de verbinding in stand moeten brengen tussen beide routers. Hierbij geld ook hetzelfde principe, er mag maar 1 dhcp server aan staan. Wanneer er 2 aan staan gaat dit problemen geven tenzei ze allebij een verschillende range uitdelen, bijv. 1 t/m 100 en 101 t/m 254
  12. Is het nog wel mogelijk om de laptop te starten in bijv. veilige modus ? druk herhaaldelijk op F8 tijdens het opstarten van de pc, je zal een keuze menu krijgen waarin je veilige modus kan kiezen om te starten.
  13. Word er bij schijfbeheer wel een drive letter aangegeven bij de harde schijf ? Zo niet rechts klik op de schijf en wijs deze toe, hierna zal dan de schijf in de verkenner komen te staan. Het gebied dat niet toegewezen is moet eerst toegevoegd worden als partitie, rechts klik hier op en maak hier een partitie van. vergeet niet de drive letter er aan te hangen.
  14. Roel, Heb je ook onder schijfbeheer gekeken of de harde schijf daar te vinden is? Rechts klik op deze computer > beheer > schijfbeheer Wanneer de harde schijf wel correct herkend word zou deze hier tussen moeten staan, het is echter mogelijk dat hier geen drive aan gekoppeld is waardoor hij niet word weergeven in de verkenner.
  15. Een optie welke je kan proberen is het instellen van een nieuw outlook profiel. Je zal je mail server wel opnieuw in moeten stellen en alle mail opnieuw binnen moeten halen, de mail zal verdere inkomende en uitgaande mails echter niet blokkeren. Volg onderstaande stappen om een nieuw outlook profiel in te stellen. configuratiescherm > e-mail > profiel. Maak hier een nieuw profiel aan en volg de wizard om je mailserver van je provider in te stellen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.