Ga naar inhoud

crockysam

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

crockysam's prestaties

  1. Gebruiken jullie afzonderlijke Firefox profielen of afzonderlijke Windows profielen misschien?
  2. Het zou best kunnen dat het trojaans paard TDSSkiller blokkeert. Probeer het eens te downloaden op een andere pc, te hernoemen en dan via een usb-stick op je computer te runnen.
  3. Je moet regedit starten met Administrator rechten. Dat doe je door regedit te typen en ipv op ENTER te duwen, duw je op Ctrl+Shift+Enter om het te starten ;-)
  4. Gebruikt je man dezelfde browser? Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari? Dit lijkt eerder op malware die IN de browser zit... Probeer anders eens met een andere browser te surfen
  5. Ok. Aangezien je toch die Kaspersky Rescue CD hebt, zou ik het daarmee eens proberen. Ga naar de File Manager en zoek het bestandje boot.ini op je C-schijf. Daarin moet je het volgende verwijderen: /SAFEBOOT:MINIMAL Het kan ook zijn dat er iets anders na de dubbele punt komt, dat ben ik niet zeker, maar dat moet dus ook weg. Dat is het commando die je Windows vertelt dat hij in veilige modus moet starten. Als je het bestandje opslaat en je pc herstart, zou hij terug in normale modus moeten opstarten. groeten, Sam
  6. Bij het insteken van je xp-installatie-cd kun je kiezen voor: - installeren van windows - herstellen door op R te drukken Zoiets ga je zien: "Herstellen" is een beetje misleidend want je Windows wordt niet hersteld, je krijgt alleen de herstelconsole om het zelf te doen ;-) Je zou dan zoiets moeten krijgen: Daarin kan je "bootcfg \rebuild" typen Je bestanden ben je nooit kwijt zolang je niet gaat formatteren (en dan nog bestaat er software om bestanden terug te halen ;-))
  7. Moest ik jou zijn, zou ik opnieuw installeren en de automatische updates uitschakelen ;-) Als je hem toch maar als reserve laptop gebruikt,... Ik zou hooguit Service Pack 3 installeren: Download: Netwerkinstallatiepakket voor IT-specialisten en -ontwerpers voor Windows XP Service Pack 3 - Microsoft Download Center - Download Details Zelf werk ik ook zo op mijn oude laptop en ik ondervind weinig tot geen problemen...
  8. Volgens mij KAN de persoon helemaal niet meer in normale modus komen. Dit omdat hij SAFEBOOT moest aanvinken in msconfig. Windows probeert nu voortdurend in veilige modus te starten, wat sowieso al niet ging... Het probleem met die politie-virus in XP is dat malware in XP meteen Administrator-rechten heeft en dus kan het zich veel beter wegsteken in de registry. Op plaatsen waar het in Vista/7 zelfs niet zou aankunnen. Ik heb het zelf ook meegemaakt en de enige manier was om Malwarebytes Anti-Malware te installeren en te runnen vanuit veilige modus. Ik zal thuis eens kijken als ik de logs nog liggen heb om te zien wat hij heeft verwijderd. Maar eerst moet je dat SAFEBOOT-vinkje zien uit te krijgen in msconfig. Alleen, zonder windows is dat nogal moeilijk ;-). Nu, dat vinkje zorgt er eigenlijk voor dat er in een bestandje C:\boot.ini een extra regel "\safeboot" wordt toegevoegd. Dit zou je moeten wegkrijgen door met je XP-installatie-cd in de herstelconsole te gaan en "bootcfg \rebuild" uit te voeren. Meer info hier: A discussion about the Bootcfg command and its uses Dit zou je C:\boot.ini bestandje terug moeten herstellen naar z'n oorspronkelijke toestand waardoor windows terug in normale modus kan opstarten.
  9. Met de GParted Live CD kun je dit ook denk ik
  10. De kans is groot dat het hiermee opgelost is ja ;-) Het is alvast een eerste stap die je zelf kunt ondernemen.
  11. Kun je de windows map die op je C: schijf staat veranderen van naam? Zo ja, dan maakt hij waarschijnlijk gebruik van de windows map die op je externe harde schijf staat (anders zou je die niet kunnen veranderen van naam). Probeer ook eens hetzelfde met de windows map op je harde schijf, en laat iets weten.
  12. kijk eens in je windows logs wat hij op het moment van uitvallen doet: configuratiescherm, systeembeheer, logboeken
  13. en doet hij het ALTIJD goed in Windows Mail?
  14. ik zou zeggen, probeer nog eens xp te installeren. Zolang je het windows millenium scherm nog ziet en je harde schijf geen vreemde geluiden maakt of traag begint te gaan, is je harde schijf niet gecrasht. Waarschijnlijk is hij gewoon in de war met de nieuwe XP installatie. Je kan best je harde schijf formatteren (als dat mag je van je vriendin uiteraard) en XP op een lege harde schijf (of lege partitie) installeren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.