Ga naar inhoud

Poike

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Poike's prestaties

  1. Uw hulp wordt zeker geapprecieerd! ;-) Ik vraag me ook af hoe je bij deze site bent terecht gekomen, aangezien ik al volop "gegoogeld" had op de trefwoorden Medion, Aldi-laptop en Akoya, maar de site die u me gegeven heeft ben ik niet tegen gekomen.
  2. Het Frans is geen probleem hoor. Jammer dat het blijkbaar gaat om een model waarbij je het achterpaneel ook moet weghalen om aan de harde schijf, RAM en Wifi te kunnen. Bij mijn model is dat geen probleem, aangezien hiervoor aparte vlot demonteerbare panelen zijn voorzien. Ik zou er echter in moeten slagen om de ganse achterbehuizing los te maken, zoals ook getoond op die website, maar dat lukt bij mij toch niet op de manier als ze daar aangeven. ;-)
  3. Kan je eventueel aangeven welke instellingen je gebruikt hebt? Normaal gezien voor POP3, gebruik je voor inkomende mail "in.telenet.be" en voor uitgaande mail "uit.telenet.be". Eventueel kan de link hieronder helpen: http://onlinesupport.telenet.be/eCustomer/iq/telenet/request.do?create=kb:TelenetKB_Master_CR&report()=q[agent] Punt 7 gaat over het instellen van Windows mail.
  4. Kan je dan nog eens de output geven van het commando 'ipconfig /all' uitgevoerd op de laptop?
  5. Robbie, Kan je in de router die waarde bij 'DNS Relay Selection' eens wijzigen naar 'No DNS relay' en deze instelling opslaan? Herstart nadien de laptop volledig en probeer opnieuw connectie te maken met het internet.
  6. Ik vermoed dat je een probleem hebt met de DNS instellingen. Om te zien of het probleem zich op de laptop bevindt of in de settings van de router, zou je de huidige DNS settings van de router eens kunnen doorgeven? Normaal gezien zou je deze moeten kunnen terugvinden door in een browser (internet explorer,...) te surfen naar http://192.168.1.1/ . Ik vermoed dat je dan de vraag zal krijgen om in te loggen. Als je dit gedaan hebt, klik dan op de tab 'status' vanboven en noteer de waarde die staat ingevuld bij 'DNS server'. Klik daarna op de tab 'Home' en dan links op het menu-item 'DNS'. Geef van deze pagina eens door wat er staat bij 'DNS relay selection' en, indien ingevuld, de waarden van de user configuratie.
  7. Robbie, kan je me aangeven of op dit moment de laptop op het internet kan of de pc?
  8. Zou je van beide toestellen de output van een 'ipconfig /all' commando eens kunnen plakken? Dit commando kan je gemakkelijk uitvoeren via 'Start' - 'Run...' - Typ 'cmd' + enter - In het zwarte commando venster typ 'ipconfig /all'. De uitvoer die je dan krijgt zou ons al wat verder moeten helpen.
  9. Ja, excuseer voor de vraag, 'k zag het nu ook staan in je specificatie lijst. Als je zegt dat je 'verbinding' probeert te maken, heb je het dan over het verbinding maken met het locale draadloze netwerk dat niet met beide toestellen samen lukt? Of puur de toegang tot het internet? Probeer eventueel al eens de pc en de laptop wired te connecteren op de router?
  10. Hey Robbiesings, Wat bedoel je juist met 'router'? Heb je het dan over de kabelmodem (telenet) of modem (Belgacom) of echt een apart aangeschafte router?
  11. Hey, Ik heb al een kleine twee jaar een laptop, merk Medion Akoya. Deze had de laatste maanden last van een sputterende ventilator en nu twee weken geleden heeft de grafische kaart het begeven, hoogstwaarschijnlijk omwille van de oplopende temperatuur. De eerste reactie zou nu natuurlijk zijn dat dit een garantie geval is, maar aangezien ik al een andere laptop besteld heb, wil ik me de miserie besparen waarover ik op verschillende fora al zoveel gehoord heb in verband met de service van Medion. Ik ben trouwens al beginnen prutsen aan die laptop, dus ja.. Nu zou ik toch willen proberen om de laptop alsnog te recupereren en ben dus begonnen met deze open te vijzen. Ik heb nu ijverig alle schroeven aan de onderkant verwijderd, maar buiten een beetje speling op het onderste paneel lijkt het geheel nog stevig in elkaar te zitten. Ik heb ook het toetsenbord eens verwijderd, maar daaronder zie ik geen schroeven zitten. Vandaar mijn vraag: Heeft er misschien iemand ervaring met het demonteren van een Medion Akoya om me op weg te helpen om tot bij de grafische kaart te raken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.