Ga naar inhoud

Nederbelg

Lid
  • Items

    148
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Nederbelg

  • Verjaardag 14-07-1968

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

Contact Info

  • Skype
    paul.bastings
  • Website URL
    https://www.facebook.com/DataBit.CyberServices

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Windows 10 Home (64 bits)
  • Monitor
    Philips 273V5 LED
  • Moederbord
    Hewlett-Packard (HP 500-214ed) 2AF7
  • Processor
    Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz
  • Geheugen
    8GB Hynix/Hyundai 1600MHz
  • Grafische Kaart
    Intel(R) HD Graphics 4600
  • Harde Schijf
    Hynix/Hyundai, 1863,01 GB
  • Geluidskaart
    IDT High Definition Audio CODEC
  • Behuizing
    Ik bezit meerdere computers, bij correspondentie zal ik steeds apart vermelden welke pc het betreft.

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Professionele Kennis

Nederbelg's prestaties

Meewerkend lid

Meewerkend lid (7/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. Beste, Heb je de modem en routers al eens gereset? De meeste modems/routers kun je resetten door (ongeveer) een minuutje de stroom stekker uit te trekken en daarna weer insteken.
  2. Beste, is het inmiddels gelukt met de her-installatie? Laat even iets weten of alles weer oké met je pc is.
  3. Sorry vergat er bij te vertellen. Je Windows was al voorgeinstalleerd op je computer, je zal daarom geen cd gekregen hebben.... Geen zorgen, Windows staat afgeschermd op je pc en zal niet verwijderd of beschadigd raken bij een her-installatie, daarom er kan niets verkeerd gaan.
  4. Beste, als de Windows al op de nieuwe (in de winkel) aangekochte computer zat, betekend dat je de Windows licentie ook erbij gekocht hebt. (De Windows is daar al bij de computer prijs inbegrepen) Voor her-installatie ga naar het ''actie centrum'' (soort Wit ''spraakwolkje'' in de buurt van je pc-klok) >Alle instellingen, kies ''Systeem en beveiliging" > Systeem herstel > Deze pc opnieuw instellen > Bij het scherm "kies een optie" Kies je "alles verwijderen" (Windows 10 wordt na de verwijdering opnieuw geïnstalleerd) ** Kun je meteen vooraf opzoeken of je Windows licentie actief is, dit kun je ook zien in >systeem en beveiliging>Activering. (Er moet daar staan: Windows is geactiveerd met een digitaal recht) ** LET OP!! - Na de her-installatie begint je weer met een schone lei en alle eigen geïnstalleerde programma's op je computer worden verwijderd, ook je printer, webcam en enz. wordt verwijderd. * MAAK EERST BACK UPS VAN AL JE PERSOONLIJKE MAPPEN!! - Je moet later alle eigen programma's weer opnieuw downloaden/installeren, denk ook eraan dat je eventuele aangekochte licenties van (beveiliging) programma's later opnieuw moet gaan invoeren. (Zorg daarom ervoor dat je de licentiecodes nog hebt, schrijf ze vooraf op of zet de gegevens op een usb stick)
  5. Beste, je Windows opnieuw installeren is vaak veel sneller dan het blijven zoeken naar oplossingen. (Natuurlijk zijn alle tips wel goed bedoeld van iedereen) Maak wel eerst backups van je foto's, documenten, videos en enz. (maak eventueel ook back ups van je eigen programma instellingen) Bij een her-installatie, hoef je later alleen maar je Windows instellingen opnieuw in te stellen, je eigen programma's opnieuw te downloaden en alles zal weer werken. (Ongeveer een uurtje werk om na de her-installatie je Windows en eigen programma's weer na eigen ''smaak'' in te stellen) Her-installatie gaat automatisch en je hoeft niet bij je pc te blijven wachten. Had hetzelfde probleem met een niet werkende ''start knop'' ook alle tips en adviezen uitgevoerd die ik kon vinden, maar niets hielp. (Blijkbaar heeft de MS update van januari iets gesloopt, ben niet 100 % zeker ervan, maar mijn problemen begonnen wel meteen na de MS updates)
  6. Heb dus ook HP computers en blijkbaar zijn deze gevoelig voor MS updates. Heb al tig keren gehad dat een een MS update al mijn 7 HP computers sloopt en ze alle opnieuw moet installeren. Microsoft helpdesk schreef me ooit eens dat dit een typisch HP probleem is. Tja en de HP helpdesk geef uiteraard Microsoft weer de schuld.
  7. Beste de "ontvangstbevestiging of leesbevestiging" zit niet in de W10 mail app. (komt misschien nog, want de mail app wordt elke maand opnieuw verbeterd) De mail app ziet er wel heel mooi en modern uit, prachtige layouts, maar vond de Live mail toch veel handiger werken. Moest zelf dit jaar ook verplicht overstappen naar de W10 mail app. Microsoft kondigde onlangs aan dat Live mail deze maand nog zou verdwijnen. Gaven wel nog een fix/update uit om de Live mail langer te blijven gebruiken, maar deze fix zorgde ervoor dat sommige merken van mijn Email clients niet meer werkte op de Live Mail.
  8. Heb dit probleem laatst ook gehad. Blijkbaar heeft de laatste MS update van Januari bij bepaalde types computers het start menu vernield. Heb zelf ook alle tips geprobeerd die ik op internet kon vinden, maar niets hielp en heb W10 opnieuw geïnstalleerd en het werkt weer... Maar 2 dagen later werkt het MS app programma alweer niet meer. Ook de geluidsdrivers verdwijnen vaak zomaar. (Fijn OS is W10 he) En nee.... Behalve Ccleaner, gebruik ik geen cleaningstools.
  9. Van de instellingen van deze werk programma's kun je geen back up maken. Normaal is dit geen enkel probleem en kun je de instellingen van een ander pc afkijken... Maarja dit gaat moeilijk als alle 5 de computers in huis crashen en alle 5 met een schone lei moeten beginnen. Heb nu dus foto's gemaakt van alle programma's instellingen.
  10. Ze zijn alle 5 opnieuw werkend. (Windows opnieuw geïnstalleerd) Vorige week heeft trouwens een andere MS update, opnieuw 2 HP computers vernield. (Alweer bleven ze hangen in het opstart scherm en heb opnieuw Windows moeten installeren) Heb contact met Microsoft gehad en zij geven HP de schuld, er zou een conflict zijn met een standaard geïnstalleerd HP programma???? Tja, En HP geeft natuurlijk weer de schuld aan Microsoft... HP zegt dat er fouten in de MS update zaten. Het zou iets te maken hebben met de Windows 8.1 afschrijving, zegt HP. (Maar waarom worden dan alleen van de HP computers het Windows OS gesloopt, mijn Dell computers hebben nergens last van) Daarom weet ik nog steeds niet waarom dit zo vaak gebeurt en ook niet welk HP programma een conflict kan veroorzaken. (Heb behalve het HP recovery programma, geen enkel HP programma dat automatische opstart of zelfs gebruik) Ps, zal morgenavond dit topic afsluiten, Clarkie (Ben toch benieuwd of iemand anders met HP computers deze problemen herkent)
  11. Klein probleempje, heb momenteel geen pc voor het te downloaden. Je geloof het natuurlijk niet, maar heb 5 computers en alle 5 blijven ze hangen in het opstartscherm. (Alle 5 zelfde types HP computers) Dit kan toch geen toeval meer zijn hè. Ben bezig met 1 pc terug te zetten naar fabrieksinstellingen (Aan het wachten tot hij eindelijk eens klaar is met zijn Windows opstart instellingen) Hopelijk dat ik dan, de andere computers kan ''redden'' met de online hersteldisk die je me aanbeveelt. Heb op alle computers speciale software staan voor mijn werk en als ik deze programma's door een factory reset opnieuw moet gaan instellen, dan kan ik mijn lol wel weer op. Dank je wel Microsoft (Ze helpen me nog niet eens en zeggen alleen ''tja, kan gebeuren'') dit is trouwens nu al de 5 keer in 2 jaar tijd, dat een MS update mijn computers sloopt. Ik laat weten of de andere computers ''gered'' kunnen worden, zodra ik een pc beschikbaar heb om de hersteldisk te downloaden. Alvast bedankt voor je hulp en meld me weer snel met informatie.
  12. Heb helaas geen herstelschijf. Heb wel de pc inmiddels kunnen uitlezen en het blijkt geen hardware probleem te zijn. De enigste mogelijkheid is Windows opnieuw installeren. Ik kom wel in een HP helpprogramma als ik bij opstarten op F4 druk en daar staat deze herstel mogelijkheid. (Helaas is daar geen mogelijkheid voor systeemherstel) Ik wacht nog eventjes op tips en anders doe ik maar Windows hetstellen naar fabrieksinstellingen.
  13. Komt niet meer uit het scherm. Heeft uren aangestaan en gewacht. Pc zeker 100 keer al opnieuw opgestart. Dit is nu al de 5de keer dat een MS update mijn computer vernield. (Heb de computer nodig voor mijn werk, commentaar van Microsoft helpdesk is alleen "kan wel eens gebeuren") Nog meer tips?
  14. Ps, Het betreft de pc, die in de specificaties van mijn account beschreven is.
  15. HP pc start niet meer op sinds de laatste MS updates van gisteravond. Heeft gisteravond bij het afsluiten de MS updates geïnstalleerd en vanmorgen start de pc niet meer op. blijft in zijn HP opstart scherm hangen. Weet er iemand nog tips?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.