Ga naar inhoud

douweziel

Lid
  • Items

    102
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door douweziel

  1. Ik heb de laptop binnen en tot nu toe is het een schitterend apparaat. Ik heb echter nog niet kunnen kijken of Finale werkt omdat die geïnstalleerd staat op de interne harde schijf van mijn oude PC. Die PC is nu defect maar ik geloof dat beide interne harde schijven nog gewoon intact zijn. Ik hoorde dat het mogelijk is om van de interne HDD een externe HDD te maken, is dit zo? Dan kan ik namelijk gewoon met mijn oude bestanden verder werken.
  2. Dag, bedankt voor het snelle en zeer complete antwoord! Heb de laptop onmiddellijk aangeschaft, ben zeer benieuwd.
  3. Dag, ja, het nieuws is zoals verwacht: mijn ouders vinden het te veel risico/gedoe voor wat het oplevert en mijn vader vindt het helemaal niet erg "om op deze manier verder te klooien om een oplossing te zoeken". Echter heeft Asus al aangegeven dat op deze manier verder gaan met aanmodderen ook geen zin heeft dus ik maak er nu officieel het probleem van mijn ouders van, wat betekent dat deze topic gesloten mag worden. Bedankt dat jullie hebben geprobeerd een oplossing te vinden en zo veel geduld hadden en jammer dat herstel alleen met een herinstallatie kan.
  4. Dag, ja, het nieuws is zoals verwacht: mijn ouders vinden het te veel risico/gedoe voor wat het oplevert en mijn vader vindt het helemaal niet erg "om op deze manier verder te klooien om een oplossing te zoeken". Echter heeft Asus al aangegeven dat op deze manier verder gaan met aanmodderen ook geen zin heeft dus ik maak er nu officieel het probleem van mijn ouders van, wat betekent dat deze topic gesloten mag worden. Bedankt dat jullie hebben geprobeerd een oplossing te vinden en zo veel geduld hadden en jammer dat herstel alleen met een herinstallatie kan.
  5. Te late edit: ik hoef niet per se een cd/dvd-drive.
  6. Waarvoor heb je een laptop nodig? - Muziekcompositie waarbij ik gebruik maak van Finale i.c.m. zware samplepakketten zoals East West Symphonic Orchestra, Vienna Symphonic Library en/of Kontakt. Wat is mijn budget? - Max. €800,- Heb ik een voorkeur voor bepaalde merken? - Geen Apple. Heb ik al die nieuwe functies nodig? - Nee. Wel (gewoon) Wi-Fi en een LAN-poort. (vraag: wat zijn Wi-Fi ac en Thunderbolt en hoe kom ik erachter of ik ze nodig heb? Googlen leverde me weinig op...). Welke schermgrootte heb ik in gedachten? De grootte van het scherm is niet belangrijk. Heb ik nog randapparatuur nodig? - Ik ben in het bezit van een externe harde schijf en een muis. Heb ik nog overige specifieke wensen? - De enige vereiste is dat ik Finale soepel kan laten lopen terwijl ik gebruik maak van bovengenoemde programma's. Ik weet dat die in ieder geval nogal veel RAM in beslag kunnen nemen, doorgaans minimaal 4GB maar soms meer. Ik heb geen idee wat voor processor en geluidskaart ik nodig heb hiervoor. Mocht een geschikte laptop buiten mijn budget vallen dan zal ik wellicht moeten overwegen een desktop PC te kopen omdat die (naar ik meen) meestal een lagere prijs voor dezelfde specs hebben. Woon je in België of Nederland en heb je een specifieke (web)shop in gedachten? - Ik woon in Nederland. Het maakt mij verder niet uit in welke (web)shop ik de laptop aanschaf. Als er verdere vragen naar specificaties zijn dan hoor ik die graag!
  7. Dag, ik zal overleggen met mijn ouders. Op dit moment zijn wij niet in het bezit van externe geheugendragers en ik vermoed dat er nogal wat programma's zijn waar de installatiediskette van kwijtgeraakt is (waaronder wellicht die van Windows). Ik post volgende week het antwoord!
  8. Beste Asus, Zoals ik eerder heb aangegeven, is dit niet mijn eigen pc maar die van mijn ouders. Daar zij enigszins digibeet zijn moet ik dit voor ze doen. Ikzelf woon echter niet bij mijn ouders en heb dus alleen tijd om ze te helpen als ik bij ze op bezoek ben, en zoals je helaas hebt gemerkt is dat niet zo vaak. Over de herinstallatie: is er een eenvoudige manier om dit aan te pakken zonder dat ik bestanden kwijtraak of programma's opnieuw moet installeren? Het kan ook best zijn dat mijn ouders geen probleem zien en dus zullen weigeren als ik voorstel om Windows opnieuw te installeren, vandaar dat ik het eerst via deze weg probeer.
  9. Dag, ik heb nu een groot aantal keer geprobeerd om sfc /scannow uit te voeren maar iedere kreeg krijg ik diezelfde melding; "Er wordt momenteel een andere servicing- of herstelbewerking uitgevoerd. Wacht totdat deze bewerking is voltooid en voer sfc opnieuw uit."!
  10. Als ik poog sfc /scannow uit te voeren dan krijg ik de melding "Er wordt momenteel een andere servicing- of herstelbewerking uitgevoerd. Wacht totdat deze bewerking is voltooid en voer sfc opnieuw uit."
  11. Dag, ik heb het programma gedownload en aangezet vanmiddag rond 14:00. Het is nu 22:33 en de installer komt niet verder dan 'Zoeken naar updates op deze computer...', wat die nu nog steeds aan het doen is.
  12. Stappen uitgevoerd. Bijgevoegd het resultaat van de winupd.bat, hij scheen een probleem te hebben met het afsluiten van windows update. PC opnieuw opgestart, windows update blijft nog steeds haken bij 0%...
  13. Ik zit dus helaas nog steeds vast, ook na herhaaldelijk opnieuw opstarten en opschonen met CCleaner...
  14. Ik ben weer thuis. Scan is op dit moment aan het lopen.
  15. De status is helaas hetzelfde. De updates blijven nu voor onbepaalde tijd hangen bij 2%.
  16. Alle stappen uitgevoerd, Windows Update ging weer aan. Windows update aangezet om 19:00, de huidige status om 03:25 is nog steeds: 50 updates downloaden (0 kB in totaal, 0% voltooid)...
  17. Dag, De Windows Update Troubleshooter geeft dit aan. De huidige situatie is dat ik Windows Update niet aan kan zetten, ook niet als ik de pc opnieuw opstart. De command line wuauclt /detectnow heeft ook geen effect.
  18. Goedendag, Excuses voor de manier waarop dit topic is verlopen. Deze topic is oorspronkelijk voor het probleem op de PC op mijn kamer in Utrecht, echter hier is het opgelost door Windows 10 te installeren. Op mijn PC in Hardenberg, die door meerdere mensen gebruikt wordt, lukt het niet om de updates te installeren noch om Windows 10 te installeren via de installer van de Windows-website. Ik zal wanneer ik in Hardenberg ben meer details kunnen geven en ook tips kunnen uitvoeren. Ik hoop op uw geduld. Ik schat ergens aankomende week in Hardenberg te zijn. Met vriendelijke groet, Douwe
  19. Goedendag, Als ik op mijn laptop met Windows 8.1 probeer updates te installeren met Windows Update, Bitdefender of SuperAntiSpyware dan gaat dat niet. Alledrie zeggen ze dat het niet gelukt is. Ik kan voor Windows Update niet de troubleshooter downloaden: de downloadpagina weigert. Dit gebeurt ook bij Fix it. Ik heb geprobeerd Fix it op mijn laptop te zetten via USB maar ook nu kan er geen verbinding met de servers gemaakt worden. Mijn internetverbinding is verder perfect (getuige een lag-loze skypesessie en een probleemoplossing die niets vindt). Als ik probeer Windows Defender aan te zetten gebeurt er niets. Het zou fijn zijn als iemand mij hierbij kon helpen. Bij voorbaat dank, Douwe
  20. Ik heb gepoogd updates te installeren via een clean boot state. Werke al beter - 19 van de 22 belangrijke updates zijn nu geïnstalleerd. De overige 3 willen nog steeds niet - sterker nog, er zijn nu 42 belangrijke en 4 optionele updates beschikbaar. Windows Verkenner crasht nog steeds als ik wil zien welke updates er beschikbaar zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.