Ga naar inhoud

Bektronics

Lid
 • Aantal items

  141
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bektronics

 1. @Beerke 10. 't Ja ze hebben het er allemaal niet gemakkelijker op gemaakt. Dit komt ook omdat mensen O zo nieuwsgierig zijn naar andermans berichten (Hackers) en ze daarom deze maatregelen ingevoerd zijn. Mijn instelling is altijd een tweewegs verificatie. Zo kan nooit iemand anders je account hacken zonder je telefoon bij de hand te hebben voor het codecijfer dat gevraagd word. Simpel toch. Thunderbird is ook niet "de ideale oplossing" als mailserver te gebruiken, te veel instellingen en om de vijf voet veranderen ze zelf de gegevens bvb bij een update. Dan kun je weer niet dit meer en dan kun je weer niet dat meer. Steeds gezeik met die troep. Koop een degelijk e-mail programma zoals outlook en OK gedaan met die frustatie telkens bij een update. Dat heb je nou eenmaal bij deze gratis programma's steeds problemen. Hopelijk hebben we nu allemaal de (voorlopig) goede instellingen voor onze mails en kunnen we weer aan de slag. Bij deze allemaal nog een gezellige en gezonde jaarwissel gewenst. GRTS Bektronics.
 2. @nokiaprox Whooi, dat is fijn. Geeft en mens al een hele voorsprong. Heb deze vlug in mijn bookmarks gezet. Alvast bedankt hoor. heb niet altijd de tijd om uren lang te zitten zoeken naar dingen op internet, kom meestal op de verkeerde sites uit. Daarom vraag ik het liever eens aan mensen die er al mee te maken hebben gehad en er meer verstand van hebben dan ik. Hardware is voor mij geen probleem, maar software is een ander paar mouwen. 't Ja je kan niet alles kennen in je leven nietwaar en je bent nooit te oud om bij te leren. Nogmaals dank. GRTS.
 3. @Droske. Thanks voor de like en de link naar de instellingen voor Thunderbird. Zou toch leuk zijn niet, moest alles zo eens netjes op een rij geplaats worden en niet zo van de ene link naar de andere. Misschien als iemand hem hiermee bezig houd dat daarentegen de instellingen al veranderd zijn, wie weet?? Het gaat veeeeeeeeeel te vlug in zowel de hardware als de software. Als het maar verkoopt!!! Vele groetjes en maak er gezellige feestdagen van.
 4. @Falstring. Bedankt voor de info. Gelukkig kan je bij Thunderbird eerst je instellingen testen en geeft deze aan of er verbinding met de server kan gemaakt worden. Is mij ondertussen al meer duidelijker geworden om de verschillende servers in te stellen. Zo is er een andere instelling nodig voor Hotmail, Telenet, gmail, live.be, live .com,outlook.be, outlook.com, Yahoo.be, Yahoo.com en ga zo maar door. Moest er iemand een lijstje kunnen opstellen van al deze instellingen, poorten, imap, pop, smtp en beveiliging dan zou dat een groot pluspunt zijn voor velen. (Is maar een voorstel hé) Heb het nu wel voor elkaar gekregen met mijn Live.be. MVG Bektronics.
 5. Beste. Ik heb nog steeen mailadres dat eindigd op @live.be. Ben ondertussen al een tijdje overgeschakeld naar Thunderbird maar heb nooit dit mailadres toegevoegd. Ik zou graag alle account instellingen als ook de poorten en versleuteling willen wete die ik moet ingeven om deze account te activeren in Thunderbird. Version Thunderbird: 78.4.3 (32 bits) met Win7. Ik weet wel wat de IMAP en SMTP willen zeggen maar weet niet juist welke instelling van de server moet maken. heb ondertussen al verschillende types geprobeerd zonder resultaat. bvb: IMAP Inkomende server: outlook.office365.com poort: 993 SSL beveiliging Uitgaande server smtp.office365.com poort: 587 inloggen vereist en nog enkele andere allemaal zonder resultaat. Graag de juiste gegevens hiervoor zou zeer welkom zijn. Alvast mijn dank.
 6. Beste Abbs. Ik heb het filmpje eens bekeken en ik geloof dat ik het daar ook gezien heb, ben niet zeker. Heb de proef op de som genomen en de waarde van de CSD version veranderd in 300 i.p.v. 100. Dan even gekeken in mijn computer, eigenschappen, en ja er staat dan SP3 i.p.v. SP1. Verder zie ik geen verschil in opstart en/of iets anders op de pc. Dus het lijkt mij ook alleen maar een woord aanpassing, no more no less. Alvast bedankt voor de reactie. Moest er nog een reactie komen, graag dan. Anders mag er van mij gerust een op. MVG.
 7. Beste Abbs. Ik ruikte al onraad, maar voor de zekerheid toch even deze vraag. Wat mij ook opviel was dat deze schrijver op die site (maar vraag me echt niet meer welke site) het volgende schreef, om op met SP3 te kunnen werken in Win 7 Home. Start Type in "zoeken": "Regedit" Regedit verschijnt en zoek nu links de "Hkey_Local_Machine" Klik hierop en ga in de submenu naar "System" Ga weer in de submenu naar "Current Control Set" Ga weer in de submenu naar "Control" Ga weer in de submenu naar "Windows" Zoek hier op de rechterzijde "CRDVersion" en dubbelklik hierop. Er verschijnt dan een kader met een nummer in. Deze kunnen zijn: 100 = SP1 200 = SP2 300 = SP3 Hij rade aan de waarde te veranderen van 100 naar 300, en dan zou SP3 in actie komen.( Zie zlfs 200 niet staan) Ik heb dit niet gedaan, en heb het gewoon op 100 laten staan. Het leek mij een heel raar gedoe om in de registereditor iets te gaan veranderen van waarde. Trouwens er was een foto bij, van zogezegd zijn pc, waar onder in het venster stond 100 = SP1 enz... en hij beweerde dat dit zonder enige moeite ging. Maar eerst moest ik volgende zaken downloaden en installeren: - Windows6.1-KB3020369-x64 (of x86 naargelang je systeem) - Windows6.1-KB3172605-x64 (of x86 naargelang je systeem) Ik weet dat de KB3020369 de rollup is voor Win7 en is bij mij reeds geïnstaleerd. Maar die andere KB daar ben ik maar afgebleven. Het zijn wel KB van Microsoft zelf maar als ik lees wat KB3172605 is, is deze niet geschikt voor mijn systeem. (Dus niet installeren) Vertrouwde echt de zaak niet. Wat denk jij hier over? MVG.
 8. Hallo allrmaal. Ik zat zo terloops wat te lezen op het forum en ik ontdekte iemand die sprak over een PC waar Windows 7 SP3 op geïnstalleerd is. Ik weet nu wel dat er een SP1 bestaat voor Win7 en een roll-out voor Win7 is, die we zogezegd als SP2 kunnen beschouwen, maar een SP3 ? Is er soms iemand die hierover meer weet, of is dit een fabeltje of een tikfout van de topicstarter? Misschien is de roll-out een versie SP2 en SP3? Ik zie enkel en alleen in mijn overzicht van de pc staan "Windows 7 Home en SP1" Toch heb ik ook de roll-out geïnstalleerd destijds, maar misschien is die niet zichtbaar in het algemeen overzicht. Even wat uitleg is welkom. MVG
 9. Beste Vrienden. Hartelijk dank om mij een riem onder het hart te steken. Het is natuurlijk niet alleen mijn verdienste, mijn vriend heeft hieraan ook goed mee geholpen en mijn dank gaat ook uit naar alle leden van het forum (en moderators) om hun bevindingen en mogelijke oplossingen aan te bieden. SUPER !!! Mijn motto is dus: GEEF NIET TE VLUG OP - DENK NA EN VRAAG HET VOORAL AAN VRIENDEN OF HIER OP HET FORUM (2 weten altijd meer dan 1) Voor mij mag er nu gerust een op deze topic. Hopelijk tot later en hou het elektronica gebeuren leuk. MVG Bektronics.
 10. Beste vrienden allemaal. Zoals ik gezegd had in vorige topic ben ik met mijn printer naar mijn vriend thuis gegaan. Hij heeft, zoals ik, zijn eigen labo, dus we konden rustig werken zonder gestoord te worden. Op de desktop van mijn vriend staat wel Win10 en hij werkt met Office 365. De printer die hij gebruikt is dus ook een ENVY 3050, heeft het zelfde stuurprogramma geïnstalleerd en zijn printer werkt perfect. We hebben eerst een e-mail afgedrukt met bijlage in PDF alsook een Word dokument, een Excel sheet een kleine Powerpoint en een foto. (Alles via Wifi) Al deze zaken zijn feilloos uit "zijn" printer gekomen. Afdruktaken waren dus verwijderd. PC afgesloten en gewisseld van printer. PC opgestart, printer geconfigureerd voor zijn netwerk, de rest hoefde niet want we gebruiken dezelfde printer, dus driver mocht blijven. Opnieuw dezelfde e-mail met PDF bijlage afgedrukt (op mijn printer dus) --> Dit liep normaal zoals bij mij thuis. Dan nu naar hetzelfde Word, Excel, Power Point en foto dokument --> proberen afdrukken, mijn printer weigerde pertinent dienst. Niets dus. Even gekeken in de afdruktaken en ja, daar stonden de afdruktaken, maar zoals ik reeds vermeld heb met zo een raar icoon er voor. Afdruktaak leeggemaakt en printer afgesloten. Zijn printer terug aangesloten en alles verliep terug normaal. BESLUIT: er moest iets zijn in de hardware van de printer zelf. Aangezien we beiden goed onderlegd zijn in hardware en mijn vriend een goed uitgerust labo heeft, hebben we besloten om mijn printer open te maken en te kijken wat er aan de hand is. Het openen ging nogal vrij vlot (gelukkig) en we moesten niets van het mechanische deel verwijderen of losmaken (Oef !) Naar de mechanica moesten we niet kijken, want hij werkte goed voor een e-mail en PDF. Dus het moest in de elektronica ergens zitten. Uit ondervinding weten we dat de zwakste schakels steeds schakelaars, en verbindingen of stekkers zijn. Dus dit was onze eerst opdracht. Kijken naar deze hoe het gesteld was hiermee. Op het eerste zicht leek alles vrij normaal, maar we stuiten toch op een aansluiting die gesoldeerd was via een stekker op de print, die er nog al raar uitzag. Het leek er ook op dat er vocht of condensatie was ingedrongen rond deze aansluiting. (Stekkercontact had een beetje een blauwe kleur) Even de microscoop erbij gehaald en ja............daar kwam de dader aan het licht. Door condensatie licht aangevreten contactje en ook nog een koudsoleerpunt gevonden voor ditzelfde contactpunt. Alles grondig gereinigd met fiber borsteltje en de koud soldeer even verholpen en dan "cross our fingers". Terug alles dichtgemaakt en proberen maar. HANDGEKLAP ALLOM................ mijn printer doet het perfect, print alles af naar behoren. Nu naar huis en proberen daar !!! Weer HOERA, HOERA, de printer bij mij thuis doet het perfect. Print alles af, e-mails, bijlage in PDF, Word dokument, Excel sheet, foto enz. Zelfs doet hij het ook in Open Office.(Alles via WIFI) Ik vermoed dat tijdens de verscheping van het toestel er ergens condensatie moet opgetreden zijn en uiteraard naderhand heeft dit zijn gevolgen. Heb nog niet gebeld met HP, maar ik vermoed dat het wel niet waar zal zijn volgens hun steeds professionele uitleg (Koop dan een nieuwe) Jammer dat we geen foto's gemaakt hebben van het probleem, dit zijn we vergeten in onze euforie. Zo zie je maar dat er toch nog rare dingen kunnen gebeuren tijdens transport van goederen of misschien tijdens opslag in een magazijn. Sorry voor de lange tekst, maar korter kon het echt niet denk ik. Iedereen bedankt voor de hulp en hopelijk komt niemand dit tegen, want zonder elektronica ervaring sta je dan nergens. Alvast nog een dikke mercie voor iedereen, en hou het forum levendig. MVG
 11. # Stegisoft. Ben even gaan kijken in de link die jij me opgegeven hebt. Ik vind het volgende: C:\Program Files (X86)\Microsoft Office\root\Office14 Dus ik werk niet met versie 16 maar met versie 14. Even scrollen naar beneden en ...ja WINWORD staat aangegeven als "Toepassing" wat in mij ogen het een extentie "Exe" heeft. De groote van de Exe = 1399kB. Deze zaken bestaan ook in dezefde root voor Excel, Powerpoint enz.. Dus ik denk dat het programma Office goed geïnstalleerd is. Aldus mij bevinding hierover. MVG
 12. @ Falstring Ja, maar ik zou niet graag in de clinch komen met deze . Is een kop groter dan mij en wel wat jonger en sterker. Liever vriend blijven hé. Ben ook wel eens benieuwd wat het resultaat zal zijn als ik de printer bij hem thuis aansluit. Heb hem reeds gebeld en hij vind het geen bezwaar (goeie knul hé) dat ik dat eens probeer. Later hierover meer nieuws. Alvast groeten en prettig WE verder.
 13. @ Stegisoft Ja, denk ook dat we elkaar verkeerd hebben begrepen. OK, heb gedaan wat je gevraagd hebt. Zie verschillende programma's staan in de linker kolom, maar echt, en geloof mij op mijn woord, GEEN Word of Excel te bespeuren. Wel andere zaken van Microsoft zoals One-Note, Outlook (zelfs twee maal deze) en nog een deel andre programma"s die ik gïnstalleerd heb en gebruik. Toch is het programma Microsoft Office 2010 Student geïnstalleerd want ik kan het gebruiken en zie het ook staan in "Programma's" Begrijp er nu echt niets meer van. Als je wil kan ik je er en snapshot van door zenden. Heb je soms nog een trucje dat je uit je kast kan halen? want ik ben ten einde raad. Alvast bedankt MVG
 14. @ Droske Natuurlijk voldoet Ccleaner. Maar heb toch al eens gemerkt dat System Mechanic toch nog een registersleutel meer vind dan Ccleaner. Daarom, voor de zekerheid, laat ik ze beiden los. Heb nog nooit probleem gehad met System Mechanic (Is wel betalend) waarom zou ik het dan plots afbreken en het naar de prullenmand verwijderen. Ik speel zeker, liever twee programma's loslaten en zien wat er gebeurd dan maar betrouwen op één. (Doe trouwens hetzelfde voor virusscannen, 1 vaste op pc en af en toe eens scannen met een scanner on-line) Natuurlijk GEEN 2 virusscanner installeren op je pc dat geeft zo wie zo conflicten. MVG
 15. @ Falstring Goede vraag ! Dit zullen we van dit WE eens grondig uitzoeken en proberen. Verhaal komt later op de topic. MVG.
 16. @ Droske ersta niet goed wat je bedoeld met "Een puinhoop maken met System Mechanic". Gebruik dit al enkele jaren en heeft steeds goede dienst bewezen. Er word niets weg gedaan va Windows, doet eigenlijk hetzelfde als Ccleaner. Rommel opruimen en register reinigen. Heb eerst Ccleaner er op los gelaten en daarna System Mechanic, maar deze laatste vond niets speciaals meer, zelfs geen register foutje. Besluit: alles was al goed opgeruimd door Ccleaner. "Quote" Met je HP printer is niets mis. Heb deze namiddag samen met een vriend even de situatie bekeken. Het toeval wil dat hij ook een ENVY HP 3050 heeft. Hij heeft deze even meegebracht naar mij thuis en we hebben samen het toestel aangesloten en geconfigureerd zoals ik steeds heb gedaan. Mijn vriend zij mij dat alles correct is gïnstalleerd en dat ik geen fout heb gemaakt in de configuratie. (Zo ver ben ik ook wel op de hoogte van pc's) Wat bleek nu: De printer van mijn vriend drukt af: e-mails, bijlagen, en ook...................jawel, microsoft Word, Excel enz. zonder problemen. Wij gelukkig, en dus de printer van mijn vriend verwijderd en mijn printer in de plaats gezet. De driver moesten we niet veranderen want het is dezelfde printer. Juist het wachtwoord om op het netwerk te geraken. Resultaat: Mijn printer drukt af: e-mails, bijlage in pdf maar NIET Word, Excel e.d. Het enige dat we kunnen besluiten dat er wat loos is met de printer zelf. HP gebeld, veel bla bla en ta ta, gesproken over garantie, want het toestel is nog in garantie, maar dat bleek uit den boze want volgens de HP man zou het mijn fout zijn dat het toestel defect is. Kan wel hersteld worden, buiten garantie, kostprijs 185 Euro. (Met dan nog niet de garantie dat hij zou werken op mijn pc zoals het hoort) Heel het verhaal gedaan met mijn vriend zijn toestel, maar hier lijken ze geen horen naar te hebben. Kan niet, mag niet enz..... Op het einde van het gesprek kwam het zo ver dat de man zij, "Koop gewoon een nieuwe, kost toch niets meer tegenwoordig" Was zo boos dat ik gewoon de hoorn neergegooid heb. Met zo een lui wens ik geen gesprek aan te gaan. Zal zo nog effe verder doen, maar nooit meer een HP. Heb ondertussen al eens een oogje geworpen op de Cannon MB5450. Denk wel dat dit wel iets voor mij is, foto's druk ik toch maar zelden af. Tot daar mijn verhaal. Allemaal hartelijk dank voor de reactie's maar jammer genoeg geen passende oplossing gevonden. Alvast vele groeten.
 17. Beste vrienden. Ben weer de ganse morgen bezig geweest om de printer toch te laten werken zoals behoren. Dit zijn mij resultaten: @Droske en @Stegisoft Klopt dat je alle meuk moet verwijderen van je pc. Heb ik dan ook gedaan. Geen updates te vinden die klaarstaan om geïnstalleerd te worden. Alles is dus up to date. Alles verwijderd van HP met Revo uninstaller, Ccleaner er verschillende malen op los gelaten, alsook Systeem Mechanic. Alles is verwijderd van HP. Geen bestand meer te vinden alsook de registersleutels zijn verwijderd. Opnieuw opgestart en heb even de raad van Stegisoft opgevolgd. Uitgevoerd zoals je me voorgeschreven hebt en dit is het resultaat: "Geen schendingen intrigiteit gevonden" dus so far so good. Even de DISM link gebruikt: "Fout 87" "Wordt niet herkend in deze context, raadpleeg help voor meer info" (Typisch MS) Er werd mij ook een path gegeven waar ik de DISM zou kunnen vinden: C:\windows\logs\DISM\dism.log In bijlage vind je het DISM log bestand. PC terug opgestart. Dan even gekeken in het path voor DISM en dit bleek nu helemaal leeg te zijn, geen enkele folder of verborgen bestand te zien. Het programma dat ik gebruik om de ENVY 3050 te installeren (+ driver) zie bijlage aub. @Clarkie Wanneer je een nieuwe printer installeert dan krijg je een venster met de verschillende merken van toestellen (links) en aan de rechterzijde vind je dan het type toestel. Het meest voorgaande driver is veelal een passende goede driver. (Zeggen ze bij HP zelf) Dus ik heb de voorgaande driver voor de HP5100 genomen en zie het werkt toch (Al is het niet normaal ben ik mee akkoord) Nu, vrienden, het grote ogenblik........ Web pack terug geïnstalleerd en alles gevolgd zoals er mij werd voorgeschoteld. Enkel de inkt heb ik afgewezen. Resultaat..............................Zoals voorgaande wee hetzelfde liedje. Denk dat ik printer buitengooi en een ander merk aanschaf. NOOIT meer HP. Tot zover mijn bevindingen. Alvast mijn dank en groetjes. dism.log EN5000_Full_WebPack_44.3.2218.exe
 18. #Falstring. Deze handeling heb ik reeds 2 of 3 maal gedaan, zonder telkens resultaat. Altijd hetzelfde liedje. Ik zet het hieronder even op een rij. Choose a different product Detected operating system: Windows, Windows 7 (64-bit) Change Version File size Release date Driver-Product Installation Software (2) ImportantHP ENVY 5000 All-in-One Printer series Full Feature Software and Driver 44.3.2218 129.2 MB Apr 27, 2018 Download HP's Terms of Use Details Type: Driver-Product Installation Software Version: 44.3.2218 Operating systems: Windows 7 (64-bit) Release date: Apr 27, 2018 File name: EN5000_Full_WebPack_44.3.2218.exe (129.2 MB) Description: The full solution software includes everything you need to install and use your HP printer. This collection of software includes the complete set of drivers, installer and optional software. Fix and enhancements: Enhanced wireless setup Simplified and Quicker setup Improved Install Flows to resolve / provide better recommendations for Printer Not Found issues. Het WebPack is in ZIP vorm, dus uitpakken en de installatieprocedure volgen. Lijkt mij niet zo moeilijk en lukt vrij aardig zonder problemen. HP is wel een beetje opdringerig met hun inkt management, maar daar doe ik niet aan mee. Goedkoper in Nederland. Voor de rest zie ik geen problemen. Wordt verbonden met router door middel van WPS toetsen. Krijg een IP adres dat aansluit bij mijn netwerk, dus dat is OK. Met de optionele software die ze aanbieden ben ik niets en hoef ik ook niet te installeren, dus hier gaat vinkje weg. Ik kan het nog eens proberen, maar ik vertrouw er niet te veel op. Kom er later nog op terug. Moesten er nog oplossingen zijn, graag. MVG
 19. @ Stegisoft. Ja juist, dikke larie en apekool van HP, maarje zit toch maar met de problemen. Goed. Heb even je raad opgevolgd en hieronder het resultaat. Je weet dus dat er twee printers geïnstaleerd zijn nl. de ENVY 5030 en de HP5100. Deze staan ook in "apparaten en printers" separaat vermeld. De beide wachrijen zijn leeg. Eerste sennario: Ik zet de Envy als standaard printer (Groen vinkje duid dit aan) Sluit "Apparaten en printers" en open een leeg Word document in MS Office. Schrijf een kleine tekst erin en druk op "opslaan als" geef het een naam en een plaats bvb op het bureublad. Ik ga naar bureaublad en open Word, so far so good. Druk nu op "printen" en............... er gebeurd niets. Printer print niet af. Ik kijk in de wachtrij van de ENVY en ja, daar staat het document doch met een raar icoontje steeds voor. (Zelfde icoon als je bvb een programma verwijderd hebt en ergens nog een snelkoppeling staan heb, begrijp je) Printer gans de nacht laten aanstaan, geen resultaat. Verwijder de printeropdracht uit de wachtrij. (Knop "annuleren") Printerwachtrij is nu leeg. Tweede sennario: Ik duid de HP5100 printer aan als standaard. (Groen vinkje bevestigd dit) Doe weer hetzelfde als hier boven en geef de opdracht "Printen" Envy printer drukt onmiddelijk de taak af, maar trager dan normaal, doch alles duidelijk en op de juiste plaats. Printerrij is daarna natuurlijk leeg in printer HP5100. Derde sennario. Ik duid ENVY 5030 printer aan als standaard. Open een e-mail met bijlage. Printer drukt e-mail af (sneller dan de HP5100) alsook de bijlage die meestal een pdf is. Wachtrij is daarna leeg van de ENVY. Begrijpe wie begrijpen kan. Dit gebeurd op al mijn pc's op dezelfde manier. Heb ondertussen op het internet gevonden dat er een nieuwe firmware was voor de ENVY5030 en heb deze geïnstaleerd. Cross my fingers, maar steeds hetzelfde liedje. Zing nu gans de dag het liedje "Hopeloooooos". Groetjes.
 20. @ Falstring. Heb deze optie al verschillende keren geprobeerd. Zelfs alles verwijderd van Microsoft Word enz. en opnieuw geïnstalleerd. (Heel het programma student 2010 dus waar ik ook een werkende licentie voor heb) Brengt jammer genoeg geen aarde aan de dijk. Steeds hetzelfde resultaat. Vandaag met de support van HP gebeld. Zij zeggen dat het aan MS Win 7 ligt. Moet maar overstappen naar WIN 10 of een andere printer kopen. Op de vraag "Welke wifi printer dan?" kunnen ze geen antwoord geven. Onze printers doen het allemaal even goed. Volgens mij zijn ze er enkel op uit om printers te verkopen en de rest kan hun weinig verdommen. Volgende printer zal wel GEEN HP meer zijn. Moesten er nog mensen zijn met een eventuele oplossing, graag.................. Alvast mijn dank. MVG
 21. @ Droske Ik stuur de printeropdrachten steeds naar de juiste printer. De printertaken die niet afgedrukt worden zijn steeds onmiddellijk verwijderd door mij. (Via printers en apparaten - juiste printer aanduiden - printertaken annuleren en wachten tot het vak leeg is. De instalatie is uitgevoerd zoals beschreven in de manual. (Want voor e-mails en pdf bestanden werkt de Envy wel correct) Wanneer ik het dtuurprogramma voor de HP5100 verwijder (deze staat ook in "Printers" aangeduid als een separate printer) dan kan ik niets afdrukken in Word, Excel Enz. Wel e-mail en pdf (maar dan wel ENVY 5030 printer aanduiden als standaaard) Bij Word, Excel enz duid ik de HP5100 aan als standaard en dan werkt het wel. (Maar zeer traag) @ Stegisoft Heb je raad opgevolgd, maar deze mappen waren reeds leeg, dus er was niets om te verwijderen. Pc al verschillende keren opnieuw opgestart, geen resultaat. Blijft zoals hierboven beschreven. Dank voor de info, maar jammer geen oplossing. MVG
 22. Hallo beste vrienden. Ik heb onlangs een nieuwe HP ENVY 5030 wifi printer geïnstalleerd in mijn netwwerk. Ik werk met Windows 7 op alle pc's, behalve mijn vrouw die werkt met Win 8.1. Het istalleren van de printer ging vrij vlot en hij blijkt ook (deels) te werken. (Heeft een IP adres gekregen) Als ik een mail binnenkrijg op één van mijn Win 7 pc dan kan ik die zonder problemen afdrukken, zelfs op de Win 8.1 pc. Het probleem stelt zich wanneer ik bvb Microsoft Word (2010) of Excel (2010) open en iets wil afdrukken. De printer weigert dan het gekozen blad of bladzijden af te drukken. Deze worden wel in de afdrukrij gezet van de printer, maar blijven daar eindeloos staan. Na even zoeken heb ik een tweede driver die van de HP5100 geïnstalleerd. Wanneer ik deze printer aanduid in het keuzemenu bij afdrukken in Word of Execel, dan drukt hij wel het blad of bladzijden af, maar veel trager dan anders. Nogthans zijn de instellingen op "Snel afdrukken" gezet. De driver van de ENVY zelf drukt normaal een e-mail af in een behoorlijke tijd, en in de stand "Normaal" Kan iemand mij zeggen wat er juist aan de hand is om de Envy ook te laten afdrukken in Word en Excel of waarom dit niet gaat. Het driverpakket van de Envy 5030 is op de correcte manier geïnstalleerd. Er staat ook nergens een geel vraagteken bij "Apparaatistellingen" Het is natuurlijk lastig om telkens te moeten wisselen van printer om iets te kunnen afdrukken. Ik vermoed dat de ENVY 5030 het wel allemaal aan kan of zit de fout in het Microsoft pakket 2010 (Student) Vroeger had ik een oudere printer van HP staan op één van mijn pc's. Die was dan gedeeld, maar het probleem was dat deze pc steeds moest blijven aanstaan om met de andere pc's iet te kunnen afdrukken. Deze methode ging perfect, ook met het pakket Word, Excel... (2010) en zelfs nog een ouder pakket (97) Alle info en vragen zijn welkom natuurlijk. Hopelijk is een oplossing voorhanden. MVG
 23. Beste vrienden. Ik ben op zoek naar een relatief eenvoudig schema om mijn soldeerbout op een lagere temperatuur te doen werken wanneer ik deze niet gebruik. Een soort stand by dus. Dit bespaart op de soldeerstiften die dan langer meegaan. Eens ik hem dan nodig heb kan ik met behulp van een schakelaar bvb de solderbout naar zijn vol vermogen laten gaan. Ik werk met een vaste soldeerbout 230 Vac van 25Watt, 35Watt en 100Watt. Graag een schema dat voor deze alle kan ingezet worden. Alvast mijn dank bij voorbaat. MVG Bektronics.
 24. OK bedankt boys, dat weten we dan weer al Telenet ?????? Deze topic mag gesloten worden . Bedankt.
 25. Beste. Onlangs heb ik een probleem met mijn internetverbinding. Operator = Telenet Na modem staat een Wireless N gigabit router DIR-655 Mijn laptog heeft windows 7 en heeft steeds goed gewerkt met deze configuratie. Nu plots niet meer. In het Netwerkcentrum zie ik de laptop staan gaat dan naar Onbekend netwerk en gaat dan naar Internet Tussen laptop en Onbekend netwerk een uitroepteken en tussen Onbekend netwerk en Internet een rood kruis. Even de probleemoplosser er op los gelaten en deze verteld mij: Draadloze netwerkverbinding heeft geen geldige IP configuratie. Heb volgende reeds gedaan: Ben naar start - alle programma's - bureauaccesoires gegaan. Het icoon van het opdrachtprompt en erop geklikt met de rechter muisknop, kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen. In het opdrachtprompt typ ik ipconfig /all > c:\ipconfig.txt en druk enter. Let op de spatie voor de / en voor en na de >. C is de schijfletter van de systeemschijf. Open de verkenner en klik op de C schijf. Open het bestand ipconfig.txt en heb het bericht ip config geplakt in dit bericht. Kan je mij wat wijzer maken aub. Mijn internetabonnement is WIGO. Alvast bedankt. ipconigf.txt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...