Ga naar inhoud

NewHaunter

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door NewHaunter

  1. Hij zal er niet diep genoeg ingestoken geweest zijn. Er is aan de achterkant een langwerpige stekker met veel pinnetjes. Die komt in en socket. Het dvd-station moet dus goed diep ingedrukt worden voor een goed contact.
  2. Wat soms helpt in zo'n geval is het volgende: Rechtsklik in "Apparaatbeheer" op uw DVD-station. En kies voor Verwijderen (hier bij mij "Uninstall", want engels). Dan pc heropstarten. Windows installeert dan terug de driver ervoor.
  3. Kijk eens of de CPU fan wel draait. Of hij niet vol stof zit. Edit: Soms heeft men dat ook als een van de vier bevestigingen van het koelblok losgekomen is.
  4. Als de stekker van de adapter geen aardverbinding heeft heeft dat geen belang. Dus een stekker met enkel twee contacten.
  5. Met "apparaat" bedoel ik hier het ding dat verbinding maakt met het net. Dus de AC-adapter. Daarin zit het euvel. Dus niet in de laptop.
  6. Zo'n condensator is niet stuk. Die lekt juist een beetje. Die werkt verder normaal. Is die DVB-T dan verbonden met het net? Het euvel zit in ieder geval in het apparaat dat op het net aangesloten is.
  7. Er moet aan de laptop niets vervangen worden. Het ligt aan de adapter! Kan je enkel vermijden met een andere adapter te nemen. Een adapter krijg je normaal niet open. Ik heb er al moeten open zagen om erin te kunnen. En dan nog, het is niet gemakkelijk om het schuldige onderdeel te vinden, (meestal een condensator). Oplossingen: De stroomadapter niet aansluiten bij gebruik. Of schoenen met een rubberen zool aandoen.
  8. Behuizing. Ja, maar een lekkende of doorgeslagen condensator vóór de primaire wikkeling van de ingangstransfo kan ook. Meestal zijn dat filtering- of ontstoringscondensatoren. Die gaan van het netsnoer naar de massa. En waar een behuizing in metaal ergens aanwezig is is die behuizing altijd met de massa verbonden. Dus is die behuizing verbonden met een draad van het netsnoer. Maar een draad van het netsnoer die direct contact maakt met de massa kan ook. Te meten met een ohmmeter tussen netsnoer en behuizing waar spanning op staat. Als de netstekker uitgetrokken is natuurlijk. PS: Als het een adapter/lader is met een driedelige netstekker (met aardepin dus) is dit niet mogelijk daar dan de behuizing met de aarde verbonden is. Dan zou in dit geval de verliesstroomschakelaar in het huis uitschakelen. Een draad van het net mag nooit met de aarde verbonden zijn. Zo'n adapters komt men niet veel tegen. Al heb ik er een (van Dell). Daarom is het altijd zo bij toestellen die met water in contact komen. Bvb wasmachines. Om geen elektriciteit op de kast te kunnen hebben. Die kast moet met de aarde verbonden zijn. PS2: Als je een beetje elektriciteit voelt is er ergens een lek. Als je veel voelt (een schok) dan is het een directe verbinding.
  9. Nee. Je voelt enkel electriciteit erop. Maar leg ze, aangesloten, niet op iets in metaal dat met de aarde verbonden is want dan springt de zekering van het huis. Bvb een radiator van de verwarming. En neem ze vast met een zakdoek.
  10. Dat ligt aan de adapter. Probeer eens met een andere. In de adapter maak één draad van de netstekker (de ingang) ergens contact met één draad van de laagspanning (ongeveer 19 V) gelijkstroomuitgang die je in de laptop steekt. Dat mag niet. Die uitgang moet volledig gescheiden zijn van de ingang.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.