Ga naar inhoud

SerBean

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door SerBean

  1. zoo, dat is inderdaad ruim binnen het budget.. heel erg bedankt voor je inbreng.. ik ga er nog even over nadenken, moet wel zeggen dat ik toch geneigd ben om voor de samenstelling van superjona te kiezen omdat deze op dit moment de nieuwste ontwikkeling is en daardoor waarschijnlijk langer mee kan draaien. ook denk ik dat de prijs van de laatste samenstelling ten koste gaat van de kwaliteit en stabiliteit.. ik hou jullie op de hoogte.. nogmaals wil ik jullie bedanken voor jullie hulp
  2. Nee absoluut geen software pakket wat prestatie vraagt. Een hele simpele kantoor pc'tje waarop alleen administratieve taken worden uitgevoerd. Office, pdf, youtube, surfen en soms online flash games die gespeeld worden door de kinderen. Wat ik nog wel even aan u/je wil vragen; de vorige pc heeft het heel lang volgehoude (vanaf 2003, en eigenlijk ben ik weer op zoek naar een pc die vergelijkbaar zal zijn en over 5 jaar nog steeds wel in staat is om youtube af te spelen als een video die pc die er nu nog staat is inmiddels zo traag dat het lijkt alsof het om een fotoserie gaat) (sorry voor late reactie)
  3. Nogmaals bedankt.. Ik kom er dan over een maandje op terug.. (wellicht dat er tot die tijd wat gespeeld wordt met de prijzen.) En hopelijk alle problemen bij Intel verholpen zijn
  4. Bedankt voor je samenstelling en uitleg, het ziet er goed uit. Ik wacht dan nog wel even een maandje om het aan te schaffen. ps: merkcomputers in de media markt etc hebben vaak een radeon hd 5450 (waarschijnlijk onboard?).. Is dat al een verouderde chip of van hedendaags??.. die kasten zijn namelijk soms spot goedkoop...
  5. Tijdje terug heb ik met jullie hulp een budget game systeem samengesteld waar ik zeer tevreden over ben, vandaar dat ik weer om jullie hulp wil vragen. 1.Waarvoor heb ik een PC nodig ? Microsoft Office en Internet (surfen en bekijken van filmpjes) 2.Wat is mijn budget ? rond 500? 3.Een merkcomputer of een samenstelling ? maakt niet uit 4.Ga ik overklokken ? - Nee, 5.Ga ik later upgraden ? - Nee 6.Heb ik al die nieuwe functies wel nodig ? -Nee 7.Ga ik zelf assembleren ? Nee 8.Heb ik een besturingssysteem nodig ? Nee 9.Ga ik zelf installeren ? Ja 10.Heb ik een voorkeur aan onderdelen ? - Nee 11.Heb ik nog randapparatuur nodig ? - Scherm + toetsenbord + muis (buiten budget) 12.Heb ik specifieke wensen ? Nee De vorige pc was eentje uit 2003 die nu te traag is tijdens het surfen en bekijken van filmpjes op internet. Ik dacht zelf aan een X4 Athlon met 4gb werkgeheugen. Alleen weet ik niet wat voor grafische kaart (onboard of niet??) en moederbord ik moet nemen. Ik hoop wel op een systeem die net als de vorige vele jaren mee kan.. Ik zie jullie samenstellingen graag tegemoet.. (woonachtig in Nederland)
  6. De intel variant met Xigmatek Asgard behuizing + extra Nexus case-fan... en juist die extra fan doe het niet..
  7. PC is binnen, het is echt een super ding! Nogmaals mijn dank! Ik zag wel dat een case-fan niks doet, iemand misschien een idee waar het aan kan liggen?
  8. Bedankt voor je hulp en uitleg, ben weer wat wijzer geworden.. Ik denk dat ik vanavond de bestelling zal plaatsen, even afwachten wat de levertijd is. Ondertussen moet ik ook een geschikte monitor vinden.
  9. Ik ben er ook van overtuigd dat ik bij beide systemen waar voor mijn geld zal krijgen, alleen probeer ik een verantwoordelijke keuze te maken.. ter info voor mij: een pc met 1 videokaart, 1 harde schijf en een overgeklokte processor; ligt het benodigde vermogen dan al op 600W??? (had laatst een discussie met een collega die beweerde dat 500 Watt meer dan genoeg zou zijn, vandaar dat ik het nu aan een deskundige wil vragen...)
  10. De samenstellingen zien er goed uit, mijn dank daarvoor! Echter beschrijf je de phenom x4 970 als een hexacore, maar zover ik heb begrepen zijn er 2 versies in de omloop; een hexacore (met 2 uitgeschakelde kernen) en een normale quadcore. Hoe weet ik bij aankoop welke ik krijg? Want op dit moment is het unlocken van die twee kernen een echte meerwaarde van het AMD samenstelling. Een stel dat dit pluspuntje weg zou vallen, zou naar mijn gevoel de Intel versie beter uitpakken.
  11. Beste mensen, ik ben toe aan een nieuwe pc en kan jullie hulp daar goed bij gebruiken. Waarvoor heb ik een PC nodig ? - Surfen, office en gamen (geen foto/video bewerken) Wat is mijn budget ? 700 - 800 euro Een merkcomputer of een samenstelling ? - Samenstelling Ga ik overklokken ? - Ja (over 2-3 jaar) Ga ik later upgraden ? - Nee Heb ik al die nieuwe functies wel nodig ? - usb3 is misschien wel interessant. Ga ik zelf assembleren ? - Nee Heb ik een besturingssysteem nodig ? - Nee Ga ik zelf installeren ? - Ja Heb ik een voorkeur aan onderdelen ? - Ik zou de nieuwe 6850 videokaart erin willen hebben. Voor de harddisk is 500 gb genoeg. Behuizing mag oerlelijk zijn als het maar functioneel is (goed koelt). Niet meer vermogen voor de voeding dan noodzakelijk. En ik zou graag een Intel en een AMD vergelijking willen maken.. Heb ik nog randapparatuur nodig ? - Nee Heb ik specifieke wensen ? - pc hoeft niet stil te zijn, voor overige wensen zie punt 10. En wellicht is het nog nuttig om te vermelden dat ik in NL woon. Ik zie jullie samenstellingen graag tegemoet.
  12. Nou weet ik niet zo veel als de meeste gasten hier, (corrigeer me als ik het fout heb) maar volgens mij ondersteunt het moederbord van het derde systeem de SSD niet...
  13. Bedankt voor je advies, ik ben ervan overtuigd dat de shuriken een goede keuze zal zijn. Hoop dat deze mijn geheugenslotjes niet onbruikbaar maakt.
  14. @ Wabbit, 100 °C is inderdaad heel warm, alleen heb ik ergens gelezen dat deze Celeron max 68 kan hebben, dus dan is 65 ook warm @ Superjona het gaat hier om Packerd bell b3800 met een R415 moederbord kast: http://www.creativeit.tv/images/packard-bell-imedia-repair-2.jpg http://www.eurodigitaal.nl/images/340x250_iMedia_19bb.jpg Zoals je kunt zien is er in de voorkant geen rooster aangebracht, de lucht wordt via de rooster in het zijpaneel gezogen, die ligt op ongeveer 15-16 cm van de moederbord. moederbord: http://www.bitzotech.com/Pictures/Motherboards/B4298.jpg Zelf dacht ik dat de koeler qua lengte en breedte relatief klein moet zijn, maar wel een hoogte tussen 10 en 15 cm moet hebben. Want dan ligt de fan dicht bij het roostertje om lucht van buitenaf te zuigen.
  15. Edit: ohw ja, je hebt geen internet
  16. Hallo, In ben in het bezit van een mATX systeempje met een Celeron d processor dat prima functioneert naar mijn behoefte (surfen, Word etc). Echter vind ik dat de cpu koeler teveel geluid produceert en zou deze graag willen reduceren. Ik ben hier en daar in het forum tegen gekomen dat veelal de Scynte Mugen wordt geadviseerd, alleen denk ik dat dit niet toepasbaar is in mijn geval. In mijn kastje wordt het lucht voor de CPU namelijk van het zijpaneel gezogen. Zelf dacht ik aan de Scynte Samurai ZZ, alleen ben ik bang dat hierdoor de geheugenslotjes wellicht onbruikbaar kunnen worden. Kunnen jullie advies geven? ps: de Celeron produceert wel aardig wat warmte, bij 100 % CPU wordt het +-65 °C, een behoorlijke koelcapaciteit is dus wel vereist.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.