Ga naar inhoud

Wiske001

Lid
 • Aantal items

  46
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Wiske001's prestaties

 1. Ik had dit zelf ook niet verwacht, In feite probeerde ik eerst met mijn gsm een stukje te filmen en de bedoeling was om dit stukje film mijn dochter door te sturen via Messenger. Maar dat doorsturen lukte niet. Dan kreeg ik het idee om een stukje te filmen met de camera en dan via sd-kaart door te sturen.... en toen zag ik dat het beeldkwaliteit best wel meeviel, zelfs beter als dat ik met de gsm had gefilmd., ook het geluid was heel duidelijk. Dan besloot ik een volledige cassette te filmen met die camera, maar dan ging de gsm, dan blafte mijn hond... , heel frustrerend was dit. Dan besloot ik 's avonds laat een nieuwe poging te wagen en ik was heel aangenaam verrast van het resultaat dat ik besloten heb om alles zo te filmen. Heel gek, maar zo zie je dat er toch nog andere oplossingen zijn.
 2. Wat ik ook doe voor ik begin met opnemen is de videocassette enkele keren volledig heen en weer spoelen, of dat enig effect heeft weet ik niet maar dit had ik ergens gelezen op internet dat dit goed was.
 3. Ik was verbaast dat de kwaliteit van de video's nog zo goed waren, want deze hebben jarenlang in een kartonnen doos en in een garage gelegen, die video's zaten uiteraard ook nog eens apart in een doos. Toen ik de garage aan het opruimen was kwam ik deze video's tegen, ik dacht zeker dat de video's voor het stort waren... maar ook dat viel mee. Zo is de doop van mijn dochter die ondertussen 34 jaar is nog heel duidelijk te zien , alleen bij het starten van de film zijn er wat strepen, maar de rest is zo goed als streeploos en het beeld is nog heel duidelijk,, ook het geluid. Vorige week heb ik het huwelijk van mijn zus op die manier gefilmd en zo op mijn pc gezet. Deze video is 32 jaar oud. Later liet ik dit zien aan mijn broer, die vroeg hoe ik dat nu had opgelost. Hij moest lachen maar was toch verbaast dat dit zo goed gelukt was. De video's ga ik uiteraard bewaren, ik ga ook alles nog eens schrijven op dvd en dit keer worden de dvd's en video's bewaard in huis en op een droge plaats. Mijn dochter heeft de film van haar eigen doop nog nooit gezien, wat zal ze verrast zijn als ik haar die beelden ga tonen en dan op computer.
 4. Het is gelukkig een heel goede camera,... Ik was zelf verbaast dat dit zo goed gelukt was. Zelfs het geluid was goed... maar ja, dan moet het binnen ook muisstil zijn als je aan de opname begint. Overdag is dat niet te doen, dan gaat gsm, dan blaft mijn hond of dan hoor je de grasmaaier van de buren. De eerste keer was ik meermalen opnieuw begonnen.... en dan gewacht tot middernacht. Ik had de camera zodanig gericht dat je enkel het tv-scherm ziet waar het beeld op staat. Als je het niet weet, dan zie je niet eens dat ik dat op die manier heb opgelost. In ieder geval ik ben er heel tevreden over.
 5. Jongens, ik heb het probleem "op mijn manier" opgelost, Ik heb mijn digitale "camera" waar in SD-kaartje in zit op een stoel en met boeken zodanig gemikt op de tv , en dan vhs opgezet opgezet, zo van tv gefilmd en dat is heel goed gelukt. SD-kaartje kan ik in mijn computer steken. Mijn films kan ik nu op pc zetten en bewerken... en zelfs op dvd zetten. Geen extra kosten meer. Ik moet tijdens het opnemen er wel voor zorgen dat mijn gsm niet afgaat en mijn hond niet blaft.... dat is dus meestal nachtwerk maar het lukt. Nog 17 filmen te gaan... ik doe nu elke week 1 film. Ik kom er wel. Dank u wel voor alle hulp.
 6. Dank u wel voor uw antwoord, Het was me ondertussen reeds duidelijk dat ik een andere video-grabber nodig heb. Mijn videograbber... Dazzle DVC 100 is wellicht niet van goede kwaliteit en/of werkt niet goed bij de software. Ik kan wel video's op pc krijgen maar ze zijn zeer slecht van kwaliteit, traag beeld of geluid komt niet overeen met het beeld, het is altijd wel iets. Nu moet ik uitzoeken welke een goede video-grabber is, binnenkort eens een bezoekje brengen aan MediaMarkt. Groetjes.
 7. Ik heb hier heel wat VHS-videobanden die ik graag wil digitaliseren. Het gaat om persoonlijke video's . Maar omdat het er zoveel zijn, wil ik dat graag zelf doen... temeer ik ook van enkele video's een gedeelte wil houden. Ik wil ze niet op DVD , enkel op computer kunnen afspelen. Enkele jaren geleden kocht ik mij DAZZLE DVC 100, maar door tijdsgebrek is het er nooit van gekomen. Nu ik veel tijd heb wil ik er graag werk van maken. Ik zocht op internet en Youtube , maar het lukt me maar niet. Ik heb geen geluid en het beeld stottert. Dan had ik gelezen over een USB video grabber. Nu wil ik dat wel aankopen maar zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of mij kunnen zeggen hoe ik het best VHS video's kan digitaliseren?
 8. Juist ja ...ik had meer werk met die schroefjes in en uit draaien dan het schijfje plaatsen. Blijkbaar had ik niet begrepen dat je er meteen Windows 10 kon opzetten... nu ja, ik ben al blij dat er weer een Windows op staat en dat alles werkt. De pc werkt ook al een stuk sneller als deze morgen, die updates doen wel goed zijn werk. Behalve die drivers voor die enkele apparaten , dat is nog altijd niet gelukt, maar ik ben er nog mee bezig... tis te zeggen ... morgen ga ik er aan verder, want ben doodop. Aan iedereen nog een fijne avond en bedankt voor alle uitleg.
 9. Ik blijf niet bij Windows 8.1 , ik ben toen via een update automatisch naar windows 10 geraakt dacht ik... dus ga ik dat nu ook doen. Ik moet inderdaad nog heel wat updaten, en ga er nu aan beginnen, deze namiddag had ik wat gerust want ben er al veel uren mee bezig geweest. Het is ook voor mij de eerste keer dat ik zelf een nieuwe harde schijf gestoken heb in een laptop , ben wel fier dat ik het allemaal zelf gedaan heb, want heb totaal geen cursus of iets gevolgd. Ik hoop dat ik die drivers kan vinden, ik hou u op de hoogte. Nogmaals bedankt.
 10. Hallo, Ik ben zowat de hele nacht bezig geweest met de laptop, en inderdaad, daar stond Windows 8.1 ...64 bit op, met een Acer recovery is met dat nu gelukt om te installeren. Ik was zelf ook verbaast dat het Windows 8.1 was, nu ja... ik had de laptop al heel lang niet meer gebruikt , waarschijnlijk was het mijn vorige Toshiba die voorzien was van Windows 7 en heb ik dat verward. Ik heb met Product-key de sleutel kunnen vinden, dat heb ik gebruikt om de nummer te noteren, je weet maar nooit. Windows werd automatisch geactiveerd. Opvallend is wel dat de pc heel traag is, veel trager als vroeger... Misschien omdat ik nu een grotere schijf heb (1TB) voorheen 500 GB . Draadloos internet gaat ook (nog) niet. Voorlopig gebruik ik de internetkabel. Bij apparaatbeheer zie ik dat bij "andere apparaten ...netwerkcontroller, en nog andere... niet werken (geel aangevinkt) Ik heb al van alles geprobeerd ... bij probleemoplosser apparaat laten zoeken, hij vindt het niet... ook al updates gedaan, ook dat heeft niet mogen baten. Ik ben er dus nog even mee bezig. Alle raad is nog steeds welkom. Nogmaals dank.
 11. Bedankt voor de reactie. Er staan nog twee stickers onder de laptop, één sticker met de serienummer van de laptop en eentje van de batterij, er staat niks bij van Windows of die sticker staat er niet meer bij. De laptop is een Acer ES1-711-C73W Ik ga bovenstaande bestanden downloaden en proberen. Ik hou u op de hoogte. Nogmaals bedankt.
 12. Hallo, er stond bij aankoop windows 7 op, en voor de crash windows 10
 13. Goede namiddag, Mijn interne harde schijf van mijn laptop ACER heeft het begeven. Helaas geen backup gemaakt, ik heb ook geen herstelschijf. Voor de defecte harde schijf had ik een sata-kabel gebruikt om te zien of ik nog aan de bestanden kon geraken. Ik zie de mappen staan maar krijg ze niet open. Ik heb ondertussen een nieuwe harde schijf gekocht en deze ook ingebouwd, ze wordt ook herkend in de bios en werkt perfect. Nu is mijn vraag, hoe installeer ik er nu Windows op, of is dat niet mogelijk zonder herstelschijf? Ik heb nog een andere ACER laptop die perfect werkt, is wel een jongere versie. Kan ik vanaf deze laptop een herstelschijf maken om de andere laptop te herstellen? Hoe begin ik er het beste aan? Ik heb in het verleden al meermalen geformatteerd en Windows opnieuw geïnstalleerd. Maar een nieuwe harde schijf installeren heb ik nog nooit gedaan. Alvast bedankt om te antwoorden.
 14. Beste, Ik had enige tijd geleden een upgrade naar windows 10 Home. Nu start mijn pc niet meer op, het duurt uren eer ik het startscherm zie en dan blijft het vast zitten. Via veilige modus lukt het ook niet. Nu las las ik van een recovery usb stick waarmee ik de pc kon herstellen en opstarten maar merk ik dat er verschillende zijn. Welke kan ik het beste downloaden en hoe gaat dit in zijn werk? Moet ik dan volledig formatteren en ben ik dan al mijn bestanden kwijt? Alvast bedankt voor de reacties.
 15. Beste, Ik kreeg enkele jaren geleden een "Archos 10.1 internet tablet" cadeau maar omdat ik er toen niet goed mee overweg kon en ook weinig tijd... ging hij de kast in. Ondertussen heb ik meer tijd en ik wil graag deze tablet gebruiken maar ik denk dat deze al verouderd is, niks lukt me. Ik wilde op youtube filmpjes gaan zien, maar dan krijg ik melding "deze video kan niet worden afgespeeld" Ik heb al verschillende flashplayers gedownload en weer verwijderd, het lukt maar niet. Voortdurend krijg ik de melding "er zijn problemen met de beveilingscertificaat van deze site" en ook " er is een probleem opgetreden bij het parseren van het pakket" Ik heb al verschillende keren geformatteerd, firmware update gedaan en deze is up tot date. Datum en tijd staan correct en heb ik ingesteld op Midden-Europese standaartijd (Amsterdam) Misschien heb ik iets fout ingesteld, of misschien is deze tablet niet meer van deze tijd. Ik zou het jammer vinden ,want deze is nog heel nieuw. Misschien kan iemand helpen. Alvast bedankt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...