Ga naar inhoud

peter.b

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door peter.b

  1. zodus,ik dacht dat het gisteren wel nog werkte. vandaar mijn reactie
  2. ik zou dit eens proberen: Het hulpprogramma Controle systeembestanden gebruiken om problemen met ontbrekende of beschadigde systeembestanden in Windows Vista of Windows 7
  3. zou eerst eens een systeemherstel uitvoeren naar een datum voor het probleem: http://www.pc-helpforum.be/f279/hoe-zet-ik-een-herstelpunt-terug-27958
  4. doe eens een systeemherstel naar een datum voor je het probleem had. http://www.pc-helpforum.be/f279/hoe-zet-ik-een-herstelpunt-terug-27958/
  5. klopt niet bron:BIOS - Wikipedia als je op de startknop van de laptop gedrukt hebt,direct tokkelen op de F2 of del toets. meestal geraak je zo in het bios? als je er niet veel van af weet,niet zelf openmaken. ik zou wel eerst eens vragen hoeveel het kost om de batterij te vervangen. dan kan je nog altijd beslissen wat je gaat doen,is enkel maar de tijd die niet juist weergegeven wordt.
  6. ivm hijacklogjes: zodus,laat 'k dit met veel plezier over aan Kape of Kweezie Wabbitt zal eerlijk zijn,ben daar niet van op de hoogte wat verwijderd mag worden en wat niet. is specialistenwerk.
  7. systeemherstel al geprobeerd naar een datum voor je die problemen had?
  8. neen,enkel wat te maken heeft met uw besturingssysteem en programma's worden terug in de tijd gezet.
  9. bestanden niet,wel geinstalleerde programma's en updates die tussen die periode geinstalleerd werden.
  10. deze is gratis: Organiseer uw harde schijven met Partition Master | Computer Idee rn tutorial;Free merge partitions into bigger one with merge partition manager software in Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/Windows 7/8.
  11. probeer eens een systeemherstel uit te voeren naar een datum voor je die problemen had.
  12. ik zou een systeemherstel uitvoeren.via start-programma's-"bureau-accessoires"-systeemwerkset-systeemherstel.
  13. lukt het niet via: start-computer- c:-rechts klikken op "users"-delen met-geavanceerd delen-terug "geavanceerd delen"en vinkske weghalen bij "deze map delen" en toepassen klikken (2x)?
  14. ik veronderstel ook dat het een virus of malware is maar laat de rest nu over aan de experts,zo ook het antwoord op uw vraag.mijn kennis is daarvoor te beperkt. maar volg zeker de raad op van 'k ben blij dat 'k u toch een beetje heb kunnen helpen ;-)
  15. zolang je de laptop niet formatteer zijn uw vakantiefoto's niet verloren. probeer eens op te starten in veilige modus:de startknop van uw laptop indrukken,direct tokkelen en blijven tokkelen op de "F8" toets tot dat je een pagina krijgen met verschillende mogelijkheden. daar kiezen "veilige modus met netwerkverbinding" je kan dan een systeemherstel uitvoeren of eerst proberen met malwarebytes anti malware,downloaden en laten scannen in veilige modus. daarna zou 'k wel een hijacklogje plaatsen voor alle zekerheid.
  16. ik zou memtest86 eens laten zoeken: http://www.pc-helpforum.be/f300/memtest86-geheugencontrole-37000/ en chkdsk: How to use CHKDSK (Check Disk) - Windows 7
  17. kweezie wabbit, het clonen is gelukt :elefant: heb de slechte sectoren kunnen laten "herstellen" met de sofware van de fabrikant(seagate). de pc laten opstarten,chkdsk ging direct controleren en herstelde verschillende onderdelen met als eindresultaat dat de hdd ok was. dan nog eens met de software van seagate laten controleren en geen fouten meer. de pc terug opgestart en starte direct door zonder chkdsk en zo, de nieuwe hdd die 'k ingebouwd heb,laten formatteren. met een opstartbare cd van acronis true image heb 'k de hdd kunnen clonen. de duur van het clonen viel heel goed mee.zal(denk 'k) een 40tal GB geweest zijn en deed er zo een 30tal minuutjes over. vele malen dank kweezie wabbit voor uw hulp :adore::top: van mij mag hier een slotje op
  18. bedankt voor de snelle reactie, kweezie wabbit
  19. alvast bedankt voor de reactie. nu krijgen we het volgende: via chkdsk krijgen we de melding;bestandsrecordsegment........onleesbaar. ziet er niet goed uit voor de hdd. we kunnen windows wel nog opstarten en ermee werken.maar als we de pc een tijdje laten draaien zonder iets te doen moeten we de pc afleggen door het ingedrukt houden van de startknop,daar hij vast zit. nu mijn vraag:neem 'k dit probleem ook mee naar de nieuwe HDD,het vastlopen van de pc? zoja, zou 'k dit probleem kunnen oplossen(na het clonen op de nieuwe HDD) via de windows xp cd en repareren of via start-uitvoeren sfc /scannow? of zou 'k voor het clonen proberen de oude hdd te repareren met het testtool van de fabrikant?
  20. hoi, op ons werk is er een harde schijf de geest aan het geven. ik zou in de pc een nieuwe HDD plaatsen samen met de oude en clonen van de oude naar de nieuwe,met easeus tobo backup. daarna de oude verwijderen en opstarten met de nieuwe. maar de pc zit in een netwerk en er staat software op met licentie. besturingssyteem:windows xp nu is mijn vraag:blijft de netwerk instelling behouden(pc blijft in verbinding met server(s),andere pc's,printers,......enz) en de software kan ook verder gebruikt worden,moet niet opnieuw geinstalleerd worden of de code terug ingeven? zal de nieuwe HDD zonder problemen opstarten? voor zien jullie problemen? hoelang duurt het clonen ongeveer( zal wel afhankelijk van de pc en het aantal GB's) heb al veel gedaan (privé) maar dit nog niet en daarom zou 'k zeker willen zijn. 'k zou niet willen afgaan voor mijne baas alvast bedankt
  21. met vlc player moet je geen codec pakket installeren: VideoLAN - Official page for VLC media player, the Open Source video framework!
  22. bij mij is het gelukkig gelukt op zowel de desktop als de laptop. suc6.
  23. hoe beveiligd is de externe HDD nog als je die aansluit op een pc met linux ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.