Ga naar inhoud

Zolid negatieve kopieerder 50636


Mitsje

Aanbevolen berichten

Hallo daar,

na rondgezwerfd te hebben over het forum hier, ben ik mijn probleem nog niet tegen gekomen. Net als anderen heb ik ook wat problemen gehad met het installeren van de software/drivers/etc., maar ondertussen doet het scannertje trouw zijn werk. Met 12 foto's per keer.

Steeds als ik 12 negatieven heb gescand en opgeslagen (wat trouwens uren duurt, ook op de laagste kwaliteit, maar wat wil je voor €40,-), weigert de scanner enige verdere dienst en geeft hij alleen een grijs scherm weer. Het enige wat tot nu toe heeft geholpen is de computer opnieuw opstarten, waardoor hij het dus weer voor maar 12 foto's doet.

Nu is de computer niet een van de snelste en ben ik niet een van de geduldigste, dus ik hoopte dat iemand me hiermee zou kunnen helpen.

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een Medion computer met de volgende systeem gegevens:

Type computer: 32-bits besturingssysteem

Geheugen (RAM): 2 GB

Processor Intel Core 2 cpu 6400 @ 2.13GHz

verder staat er Vista op, service pack 1 is geinstalleerd, service pack 2 geeft problemen dus hebben we er weer afgegooid.

Ik heb ergens gelezen dat de door Zolid meegeleverde software (Arcsoft Photo Impression) ook wel een problemen geeft, zou het daar aan kunnen liggen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Mitsje,

Deze week kocht ik ook een dia/fotonegatiefscanner van Zolid bij de Aldi. Na de cd-rom gedraaid te hebben kan ik geen scanbeeld krijgen en slaat het instelscherm vast. Ik kan alleen weer aan de gang met andere dingen als ik de pc herstart. Wie kent dit probleem ook en heeft een oplossing.

Mijn pc is een Quadcore, Windows Vista 64 bits, ruim 2GB ram.

m.vr. gr.

Giel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb via Unisupport.net :: Support on Negatieven Kopieerder (50612) drivers en solutions guide gedownload.

Via Film scanner ook nog gelezen.

Nu ben ik zover, dat ik via Mijdocumenten - Scanners en via Google Picasa foto's kan scannen. Dit is echter een negatief en ik weet niet hoe ik er een positief van kan maken (inverteren), iemand enig idee?

Het meegeleverd Photo Impressions 6 zou dit automatisch doen, maar als ik probeer de scanner via dit programma te benaderen, dan gaat de pc enige seconden hangen en na het blauwe windows foutscherm rebooten.

Helpdesk unisupport stuurt nu nieuwe cd met software.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Remco,

Bedankt voor de speciale link die je in je bericht had staan.

Ik heb de handleiding gedownload en ga straks kijken of ik er uit kan komen. Je hoort nog van me. Hoe je van een negatief een postiefbeeld maakt weet ik niet dus daar kan ik je niet mee helpen.

groetjes,

Giel

Ik lees net op de pagina van Film scanner op de eerste pagina dat je wanneer je je eigen fotobewerkingsprogramma gebruikt, het gescande beeld zelf met een filter moet inverteren( omdraaien) en de belichting goed instellen om het juiste beeld te krijgen. Giel

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.