Ga naar inhoud

[OPGELOST] spyware probleem op pc


 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

Mijn vriendin heeft een probleem met haar pc. Enkele dagen geleden kreeg ze een zwart scherm (bureaublad) waarop stond: "warning spyware detected on your computer". Sinds dan krijgt ze ook zeer veel pop-ups met reclame en krijgt ze op haar webbrowser enkel nog een wit scherm. We hebben geprobeerd met adaware het eraf te halen. Adaware ziet de spyware wel en als we die dan proberen te verwijderen lukt het zogezegd wel maar als we dan vervolgens de pc opnieuw scannen komt er terug een melding in adaware van de spyware die we zogezegd zonet hebben verwijderd. Er is een systeemherstel gedaan maar dit zorgde alleen voor een normaal bureaublad, de spyware zelf bleef erop staan.

Ik heb vervolgens op het internet wat opgezocht en denk dat het probleem een desktop hijacker is. Mijn vriendin heeft vervolgens gebeld naar de persoon die haar de pc heeft verkocht en die zei het volgende:

Om de spyware eraf te halen moet je norton internet security kopen en installeren daarmee zou het opgelost geraken. De pc formatteren zal niet helpen want de spyware zit waarschijnlijk al op de bestanden (foto's, word, excel) die mijn vriendin op cd heeft gezet.

Nu heb ik volgende vragen:

1) Kan spyware zich nestelen op een cd waarop alleen maar bestanden staan en geen programma's?

2) Kan spyware zich opnieuw op de pc nestelen vanaf die cd met bestanden (word, excel,jpg) nadat de pc geformatteerd is.

3) Kan norton dit oplossen, kent norton elk spyware probleem, want de persoon waarvan de pc is gekocht heeft absoluut niet gevraagd welk spyware probleem het is.

4) Welke software kan dit probleem oplossen (avg, adaware,...)???

5) Wat is het beste dat we nu doen om dit probleem op te lossen?

Alvast bedankt

Kristof

Link naar reactie
Delen op andere sites


1) neen niet op een cd die al gebrand is, enkel op hd

2) spyware niet direct, virussen daarintegen wel

3) Norton kent een heleboel virussen en spyware, maar zeker niet alle

4) ad-aware, wel uitgevoerd in veilige modus en spybot seach and destroy.

5) ik zou aandraden eerst eens stap 4 te proberen (in veilige modus) en een demo/gratis antivirus te downloaden en die eens laten scannen.

laat me dan nog eens weten hoeveel pop-ups enzo er aanwezig zijn...

o ja, zou het ook mogelijk zijn een screenshot mee te sturen van de openstaande processen (tijdens windows bureaublad, op ctrl+alt+del duwen, dan taakbeheer aanklikken. In taakbeheer naar services gaan, dan print screen duwen op je toetsenbord, die print in paint plakken, opslaan en doorsturen.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb verschillende programma's geprobeerd zoals adaware, spybot,avg in gewone modus, dit heeft het niet opgelost. Ik denk dat ik ook enkele bestanden heb weggegooid want kreeg bij het opstarten een foutmelding dus heb ik de pc maar geformatteerd om er vanaf te zijn. Nu is het dus opgelost. In ieder geval bedankt voor de reactie.

spruyt

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...