Ga naar inhoud

Revo Uninstaller - software verwijderen.


jv9090
 Delen

Aanbevolen berichten

Revo Uninstaller is een handig en gratis programma dat kan gebruikt om software te verwijderen wanneer je niet wenst dat er nog resten op je pc achterblijven.

Download het programma en installeer het. Kies voor de gratis versie.

Start Revo Uninstaller op. Kies voor Revo Uninstaller en niet Revo Uninstaller Jachtmodus. Jachtmodus is een andere manier om software te verwijderen, maar beiden verlopen grotendeels op dezelfde wijze.

Wanneer het programma opstart wordt er een lijst opgesteld van de software die momenteel op je pc is geïnstalleerd.

Om de werkwijze van het programma uit te leggen verwijder ik als wijze van voorbeeld het programma Mountain Car van de pc.

afbeelding1r.jpg

Om het programma te verwijderen klik je het aan en druk je bovenaan op de knop de-installeren. Er zal nadien om bevestiging worden gevraagd. Klik op Ja.

afbeelding2f.jpg

In het volgende scherm krijgt u de keuze tussen vier opties.De keuze “Gemiddeld” wordt als standaard aangeduid en volstaat ook om een programma te verwijderen. Klik dus gewoon op Volgende.

afbeelding3.jpg

Revo Uninstaller zal nu een scan doen van het systeem en zoeken naar de installatiebestanden van het te verwijderen programma. Als deze scan bijna is voltooid, vraagt het nogmaals om te bevestigen of je de software wil verwijderen. Klik op Ja. De software zal nu worden verwijderd.

Als het verwijderen is voltooid kan je op volgende klikken.

afbeelding4d.jpg

Revo Uninstaller zal nu het Windows register scannen naar verwijzingen van het programma dat juist werd verwijderd. Na het voltooien van de scan mag je op Volgende klikken om de resultaten weer te geven.

afbeelding5.jpg

In het volgende venster krijg je de resultaten van de registerscan te zien. De registerwaarden die nog steeds naar het verwijderde programma verwijzen worden in het vet weergegeven. Afhankelijk van het programma kunnen dit één of meerdere verwijzingen zijn. Het aantal staat rechtsonderaan vermeld.

Om deze te verwijderen dien je ze aan te vinken. Vink enkel deze verwijzingen aan die in het vet staan weergegeven!

Klik daarna op Volgende. Nogmaals zal om bevestiging worden gevraagd. Klik op Ja.

afbeelding6d.jpg

Er wordt nu een lijst weergegeven van mappen en bestanden die betrekking hebben op het programma dat net werd verwijderd. Vink deze aan en klik op Volgende.

afbeelding7.jpg

Als het verwijderen is gelukt krijgt u volgend venster:

afbeelding8w.jpg

Klik op Voltooien om terug naar het startscherm te gaan.

afbeelding1r.jpg

aangepast door Jürgen
Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...