Ga naar inhoud

Geïnstalleerde multimediacodecs achterhalen


Dark_Basics

Aanbevolen berichten

Geïnstalleerde multimediacodecs achterhalen

-------------------------------------

Auteur : Dark#Basics

Bron : CHIP

-------------------------------------

Om audio- en muziekbestanden af te spelen heeft het besturingssyteem codecs nodig. En nu zou je graag willen weten welke er jusit zijn geïnstalleerd.

Met het installeren van SP2 is ook het veelzijdig programma WMIC.EXE op je computer geplant. Je kunt het onder andere gebruiken om een overzicht van de geïnstalleerde codecs te krijgen. Wmic.exe is een programma dat je moet uitvoeren vanaf de opdrachtprompt. Indien je het opstart vanuit de Windows Verkenner, sluit het uitvoervenster meteen nadat alle codecs getoond zijn, dit is dus te snel om het resultaat te bekijken. Open de opdrachtprompt met >>Start |Uitvoeren | cmd [Enter]<<. Typ daarna het commando :

 wmic path win32_codecfile get name, filename, description

Na een druk op [Enter] verschijnt er een overzicht van alle codecs die geïnstalleerd op je pc staan. Bij een aantal wordt over Description ook een omschrijving gegeven. Je kunt ook andere bestandseigenschappen laten weergeven. Als je wilt weten welke parameters je kunt gebruiken typ dan gewoon :

 wmic path win32_codecfile get /?

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.