Ga naar inhoud

Stationsletters in de Verkenner als eerste aangeven


Dark_Basics
 Delen

Aanbevolen berichten

Stationsletters in de Verkenner als eerste aangeven

-------------------------------------

Auteur : Dark#Basics

Bron : CHIP

-------------------------------------

In de Windows Verkenner staan de stationletters meestal tussen haakjes achter de naam van het station. Omdat je tijdens het werken liever met de letters dan de namen werkkt, wil je dat de stationsletters voor de naam komen te staan.

verkenner4.jpg

Hiervoor gaan we een registry-key moeten aanpassen, open dus de registereditor : Start >> Uitvoeren >> regedit [Enter].

verkenner1.jpg

Daarna gaan we naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer. Daar maak je met >>Bewerken | Nieuw | DWORD-waarde<< een nieuwe DWORD-waarde aan die je >>ShowdriveLettersFirst<< noemt.

verkenner2.jpg

Dubbelklik op de waarde die je zojuist heb gemaakt en vul >>4<< als Waardegegevens in. Sluit het venster met OK en sluit de editor.

verkenner3.jpg

Na het herstarten van de computer en het openen van de Verkenner zie je nu dat de stationletters vooraan staan en de namen van de stations achter.

Met behulp van >>ShowDriveLettersFirst<< kun je ook andere weergaven instellen. De standaardwaarde is 0 waarmee je eerst de naam en daarna de stationletters ziet. Met de waarde 1 worden de stationletters eerst weergeven van de netwerkschijven en daarna de externe schijven. Wanneer je 2 instelt worden er helemaal geen stationletters weergegeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...